Toate produsele listate SUNT ORIGINALE, au termen de valabilitate mare și se livrează însoțite de factură cu declarație de conformitate.

Sampoane profesionale

Șamponul este un produs extrem de vechi, care datează încă din vremurile antice din India, fiind folosit de către triburi. Cuvântul „șampon” este unul englezesc, derivat din hindi, „Chimpo”, această noțiune fiind introdusă în anul 1762. În hindi, „Chimpo” însemna masarea scalpului cu ulei de păr. Ulterior, acest concept a fost preluat de către Marea Britanie, prin intermediul lui Sake Dean Mohamed, un cunoscut antreprenor la acea vreme din Bengali. 

Acest antreprenor a deschis împreună cu soția sa o baie cu vapori de aburi, oferindu-le clienților masaj terapeutic cu acest produs. Deși este creată o confuzie în acest sens, inventatorul șamponului a fost de fapt Kasey Herbert, care în 1860 a folosit acest concept pentru spălarea scalpului și a părului. Mai apoi, au fost introduși tensioactivii naturali în șamponul original, acesta devenind un fel de detergent. 

Șamponul este un agent de curățare pentru păr și scalp, iar ingredientul principal din compoziția sa este detergentul. Acesta are în componență diferiți surfactanți, printre care, cel pentru efectul de curățare și spumare, surfactantul pentru condiționare, dar și aditivii care îi redau părului frumusețea. Acesta este prezentat sub diferite forme: lichide, creme, paste sau aerosoli, însă în cea mai mare parte, șampoanele sunt sub formă lichidă. Acest produs are o mulțime de beneficii, pe lângă curățarea părului, acesta îi conferă mai mult volum, îndepărtează mătreața și îl face mai ușor de aranjat, toate acestea, în funcție de nevoile părului. Industria frumuseții ne pune la dispoziție șampoane diferite, în funcție de tipul de păr, problemele cu care acesta se confruntă, în funcție de obiceiurile de igienă, vârstă, perioada anului sau în funcție de gradul de profesionalism.

Șampoanele profesionale, comparativ cu cele comerciale sunt din ce în ce mai recomandate de către profesioniștii din saloane pentru că acestea sunt mai concentrate decât cele obișnuite, au formule inovatoare pentru fiecare problemă cu care se poate confrunta părul și au oferă rezultate încă de la prima utilizare. Pentru a putea opta pentru un șampon potrivit este necesar mai întâi să știm ce fel de păr avem sau cu ce probleme ne confruntăm. 

În cazul unui păr cu tendințe de îngrășare, un șampon pentru păr gras ar fi cel mai indicat pentru că acesta conține detergenți de curățare, iar nivelul de condiționare este unul mic pentru a evita îngrășarea pe viitor. Substanțele eficiente care pot sta la baza unui șampon pentru păr gras, ar putea fi: lemnul de Panama, care luptă pentru a reduce seboreea, uleiul de cade ce are o acțiune antibacteriană, taninul cu rol astringent sau argila care absoarbe eficient excesul de sebum.

Șampoanele pentru păr uscat curăță blând părul, oferindu-i o bună condiționare. Ingredientele care pot sta la baza acestor șampoane sunt: uleiul de avocado, uleiul de ricin, uleiul de vizon sau acizii grași.

În cazul părului vopsit, șampoanele pentru părul vopsit sunt cele mai indicate pentru că au rolul de a-i menține culoarea și strălucirea. Șampoanele din această categorie hrănesc și fortifică firele de păr de la rădăcină și până la vârfuri, protejând intensitatea culorii. Cele mai potrivite șampoane sunt cele pe bază de vitamina E, proteine, antioxidanți și filtre UV. 

Șampoanele pentru creșterea părului conferă vitalitate, întărire părului și întinerire și activează circulația sângelui de la nivelul scalpului, având efecte benefice împotriva căderii părului, stimulând totodată regenerarea celulelor. 
Șampoanele profesionale sunt concepute pentru nevoi diferite și pentru toate tipurile de păr, fiind recomandate pentru a scăpa de problemele cu care se confruntă părul sau scalpul. 

Procesul de îngrijire al părului ar putea fi unul destul de costisitor și obositor. În cazul în care șamponul și balsamul sunt alese așa cum se cuvine, atunci acest lucru ar putea prinde contur, iar noi, femeile ne-am putea bucura de un păr frumos și sănătos fără prea multe eforturi.

Șampoanele au fost introduse prin anul 1930, însă înainte de asta, cei mai mulți oameni foloseau săpunul. Ce au atât de special șampoanele? Ei bine, acestea sunt concepute special pentru pentru a elimina sebumul de la nivelul scalpului și al părului. Sebumul este un ulei natural produs de către scalp, însă în exces, acesta face părul să arate mai gras și mai predispus la murdărie. Dacă un șampon îndepărtează în exces sebumul de la nivelul scalpului, dar și din păr, atunci acest lucru din nou nu este bun pentru că podoaba capilară ar putea deveni uscată, lipsită de vitalitate și foarte rebelă. Această problemă poate fi corectată însă cu ajutorul unui balsam hidratant, spun specialiștii, care ne-ar putea scăpa de acest aspect uscat al părului.

Provocarea cu care se confruntă cei mai mulți producători de șampon nu constă neapărat în îndepărtarea sebumului, ci acest produs trebuie să lase părul curat și condiționat. În general, există două tipuri de șampoane: cele terapeutice și cele non-terapeutice. Acestea din urmă fac același lucru ca șampoanele din comerț, în schimb, un șampon terapeutic sau profesional are rolul de a curăța părul și scalpul, dar și de a-l înfrumuseța în același timp, făcându-l mai strălucitor.

Șampoanele profesionale sunt utilizate pentru a trata bolile specifice scalpului,

- cum ar fi mătreața, psoriazisul, scalpul sensibil sau părul uscat, însă anumite probleme vor necesita consult dermatologic pentru a se putea găsi soluții corespunzătoare. Șampoanele profesionale sunt mai iubite de către specialiștii în hair styling, dar și de către clienți datorită mirosului foarte plăcut, datorită eficienței și nu în ultimul rând, datorită faptului că nu conțin atât de multe substanțe dăunătoare precum cele din comerț, ceea ce înseamnă că unele dintre ele sunt lipsite de siliconi, sulfați, fosfați și chiar parabeni.

De asemenea, șampoanele profesionale includ o gamă largă de produse, de o calitate superioară și de aceea, prețul acestora este puțin mai ridicat, însă acestea includ foarte multe produse care se ocupă de toate nevoile părului: șampon antimătreaţă, șampon pentru scalp sensibil, șampon pentru păr gras, șampon pentru păr uscat sau șampon pentru păr vopsit. Toate acestea reprezintă o mică parte a categoriilor produselor profesionale, care reușesc să satisfacă până și cei mai pretențioși clienți.

Cele mai răspândite branduri în materie de îngrijire a părului se găsesc pe Glemis.ro: Moroccanoil, Keune, Londa Professioanl, Joico, L'Oréal Professionnel sau Wella Professionals sunt doar câteva dintre brandurile care includ șampoane specifice pentru toate nevoile părului, dar și ale scalpului. Un șampon profesional ar putea costa puțin mai mult, însă rezultatele sale sunt incomparabile pentru că acesta lasă părul curat și înfrumusețează părul, îmbunătățindu-i de asemenea și textura.

Părul nostru merită tot ceea ce este mai bun, ingrediente cât mai naturale și de calitate, iar șampoanele profesionale reușesc să îndeplinească cel mai bine aceste condiții pentru că acestea păstrează microflora bacteriană care se află la nivelul scalpului, respectând filmul hipolipidic de la nivelul părului. Un alt atu al șampoanelor profesionale este acela că sunt mai blânde, dar și mai concentrate, astfel încât, atât părul, cât și scalpul vor primi îngrijirea de care au nevoie.

În momentul în care se șamponează părul, scalpul trebuie masat prin mișcări circulare, iar aplicarea se face după necesitate. Recomandat este de două ori pentru că prima aplicare este menită să înlăture excesul de sebum sau produsele de styling de la nivelul părului, iar a doua șamponare va curăța delicat părul și îl va pregăti pentru următoare etapă de tratare. De asemenea, după ce a fost aplicat șamponul, părul se tamponează cu ajutorul unui prosop pentru a evita distrugerea cuticulei firului de păr, iar apoi se aplică un balsam sau o mască hidratantă.

Șampoanele din comerț pierd în fața celor profesionale pentru că au în componența lor destul de multă apă, coloranți, parabeni sau siliconi, iar acest lucru face ca procesul tratării să fie mai dificil pentru că părul și scalpul au nevoie de vitamine, minerale, uleiuri și agenți de tratare pentru a combate o anumită problemă.

Folosirea în mor repetat a aparatelor de coafat, precum placa de păr, ondulatorul, dar și vopsirea repetată a părului vor afecta firul de păr și de aceea, există produse profesionale destinate fiecărei nevoi în parte. Pe Glemis.ro veți avea posibilitatea să alegeți cele mai bune şampoane de la cele mai renumite branduri, care să corespundă nevoilor părului dumneavoastră.


Ultimele articole


10 tratamente pentru creșterea părului preparate acasă

masca de par preparate acasa

Toate femeile își doresc părul lung, strălucitor și sănătos, așa că tot ceea ce fac este să apeleze la diferite tratamente care dau rezultate sau nu.

Căderea părului are acum o soluție: Nioxin

Căderea părului are acum o soluție

Deși a fost o problemă cu care se confruntau bărbații, căderea părului a ajuns să pătrundă și în rândul femeilor într-o proporție de 40%. În cazul bărbaților, această problemă generează lipsă de încredere în sine.

Cel mai bun șampon antimătreață

Cel mai bun șampon antimătreață

Cele mai bune șampoane antimătreață sunt cele care au rezultate vizibile în scurt timp. De aceea, atunci când alegem un șampon împotriva mătreții trebuie să ținem cont de ingredientele din care acesta este conceput.

Cum aleg samponul potrivit pentru îngrijirea părului vopsit?

îngrijirea părului vopsit

Cum alegem șamponul potrivit pentru îngrijirea părului vopsit? Părul vopsit are nevoie de o îngrijire delicată și specială pentru a-și păstra nuanța luminoasă și frumoasă mai mult timp,

Cum se îngrijeşte părul vopsit pentru o strălucire intensă

Cum ingrijim parul vopsit

Unul dintre cele mai importante aspecte după vopsirea părului este protecţia părului, folosind produse speciale pentru părul vopsit.

INGRIJIREA PARULUI CRET, ONDULAT

Părul creţ este prin definiție

Părul creţ este prin definiție un adevărat spectacol şi nu are nevoie de coafuri elaborate pentru ai pune în valoare frumuseţea.

Întreţinerea culorii părului pe timp de vara

Intretinerea parului pe timp de vara

Pe timp de vara, pielea, la fel că şi tenul au nevoie de o îngrijire specială. Întotdeauna ele trebuie să fie principalul tău punct de preocupare, mai ales vara.

Moroccanoil sampon si balsam review

Moroccanoil sampon si balsam review

Avantajele șamponului și balsamului Moroccanoil sunt multiple, astfel că părul va avea parte de o strălucire de lux și de o îmbunătățire vizibilă. La fel ca majoritatea produselor Moroccanoil, balsamul conține ulei de argan,

Obţine un par că la coafor chiar la ţine acasă!

Obţine un par că la coafor

În ziua de astăzi, un ten radiant şi o ţinută impecabilă nu mai au semnificaţii dacă sunt însoţite de un par uscat, degradat, lipsit de vitalitate şi strălucire.

Păreri despre Nioxin

Nioxin pareri

Nioxin este prezentat ca fiind un produs ce asigură un scalp și un păr curat pentru că ajută la îndepărtarea excesului de sebum de la nivelul pielii capului, îndepărtează rezidurile, protejează părul și reduce ruperea și căderea părului

Produse eficiente împotriva căderii părului

Produse eficiente împotriva

Căderea părului, deteriorarea sau ruperea lui este o problemă cu care se confruntă foarte multă lume, însă acest aspect este extrem de neplăcut, mai ales atunci când părul reprezintă un atu al feminității.

Șampoane Wella Professionals

Sampoane wella professionals

Avantajele șamponului sunt diverse și nu se limitează doar la curățarea părului. Șampoanele trebuie să acționeze delicat asupra părului pentru a-l face frumos, proaspăt, delicat și plăcut la atingere

Șampon fără parabeni și sulfați

Sampon fara parabeni si sulfati

Foarte multe persoane aleg să-și spele părul zilnic, fie din cauză că se îngrașă repede, fie din cauză că se confruntă cu mătreața, redându-i astfel prospețimea și strălucirea.

Tratamente cu keratină pentru îngrijirea părului

Tratamente cu keratină

Un păr frumos și puternic este visul oricărei femei și de aceea este nevoie de un tratament special care să îi redea părului aspectul său natural.

Wella Brilliance șampon și balsam pentru părul fin și vopsit

Wella Brilliance șampon și balsam

Se spune că diamantele sunt cele mai bune prietene ale femeilor și pe bună dreptate. Considerate ca o filosofie a luxului, diamantele sunt pietrele cele mai îndrăgite de reprezentantele sexului frumos,

Wella Professional pentru un păr frumos și sănătos

Sampon si balsam Enrich Fine

Părul sănătos, puternic și strălucitor, care face față cu brio vopsirilor repetate, periajelor sau aplicării produselor de styling trebuie îngrijit corespunzător cu produse profesionale de cea mai bună calitate.