Tratamente cu keratină pentru îngrijirea părului

Tratamente cu keratină


Un păr frumos și puternic este visul oricărei femei și de aceea este nevoie de un tratament special care să îi redea părului aspectul său natural. 

Ce este keratina?tratamente cu keratina

Keratina este o proteină aflată în structura părului, a unghiilor sau a epidermei, care asigură strălucirea și rezistența. Keratina se găsește în organism, însă odată cu trecerea timpului, aceasta se reduce și din acest motiv se poate ajunge la o deficiență de keratină în păr.

În ceea ce privește părul, keratina îi conferă rezistență, elasticitate și maleabilitate. Aceasta este recunoscută și datorită faptului că repară firele de păr deteriorate. Keratina este realizată din lanțuri de peptide, ce formează filamente. Cât despre structura firului de păr, aceasta conține 90% keratină, iar 5 sau 10% este formată din apă. De asemenea, podoaba capilară conține lipide, minerale și pigmenți. Keratina este extrem de rezistentă la temperaturi ridicate sau scăzute, este insolubilă în apă și de aceea părul reușește să le facă față razelor de soare puternice, frigului sau aparatelor de styling. 

Ce este tratamentul cu keratină?

Tratamentul cu keratină este unul dintre cele mai cunoscute modalități de îngrijire și de îndreptare a părului. Acest tratament se recomandă a fi realizat atunci când ne confruntăm cu un păr fragil, deteriorat, dificil de aranjat și lipsit de vitalitate și strălucire. Acest tratament este cunoscut și sub denumirea de tratament brazilian, fiind unul semipermanent, care lasă părul moale, puternic și strălucitor. Acesta are capacitatea de a îndrepta inclusiv părul creț.

Tratamentul cu keratină este format din formaldehidă, ingredient fără de care procesul nu se poate realiza și keratină, care reprezintă proteina din care este alcătuit firul de păr, ce îi conferă rezistență părului. Îndreptarea părului creț nu este permanentă, ci durează până la aproximativ 6 luni. Tratamentul înmoaie buclele și este perfect și pentru persoanele care se confruntă cu un păr electrizant. Cu alte cuvinte, tratamentul îmbunătățește sănătatea părului, îl hrănește și îl lasă strălucitor mult timp. 

Cum se realizează tratamentul cu keratină?

Părul este spălat cu un șampon care are proprietăți ridicate de înlăturare a rezidurilor, iar după uscarea lui se aplică tratamentul, în timp ce părul este pieptănat periodic pentru ca tratamentul să se distribuie uniform. După acest proces, părul se usucă din nou cu foehnul, iar apoi se îndreaptă cu o placă de păr pentru a se sigila keratina în interiorul firelor de păr. 


Tratamente cu keratina pentru un par sanatos


Par tratat cu keratina


Produsele în care se găsește keratina

Există foarte multe produse de îngrijire a părului pe bază de keratină, fie că este vorba despre șampon cu keratină, mască sau balsam, însă este foarte important să alegem produsele care ni se potrivesc și mai important: să respectăm cu strictețe instrucțiunile de pe ambalaj.

După ce alegem să facem tratamentul cu keratină este foarte important să folosim produse profesionale care să-i asigure părului protecție și să renunțăm la produsele comerciale, pline de chimicale. 

Produsele KAYPRO, din gama Keratin conțin produse cu keratină, ideale pentru a reface firul de păr. De exemplu, șamponul Restructuring este conceput special pentru părul vopsit și degradat. Acesta, reface și hrănește în profunzime firul de păr, elimină porozitatea și îi conferă părului strălucire. Tot din aceeași gamă face parte și masca de păr cu keratină, care facilitează aranjarea și descurcarea părului, restructurează părul, elimină porozitatea, lăsându-l mătăsos și strălucitor.

De asemenea, serul cu keratină KAYPRO, Restructuring Serum With Keratin are capacitatea de a netezi părul, conferindu-i strălucire și suplețe, fără a-l încărca. Acesta învelește părul într-o peliculă ce îi conferă protecție împotriva umidității și previne degradarea firelor de păr.

Produsele de îngrijire CHI, din gama CHI Keratin restructurează în totalitatea firul de păr. Șamponul cu keratină de la CHI curăță foarte bine părul, îl restructurează și îl parfumează plăcut. Cu ajutorul acestui produs, keratina naturală a firului de păr este refăcută în totalitate, însă acest lucru este realizat și cu ajutorul uleiului de jojoba și al celui de argan din compoziția sa. Șamponul CHI Keratin, datorită ingredientelor sale bine alese, reface structura firului de păr, îl întărește, lăsându-l plăcut, curat și mătăsos. Consistența sa este una cremoasă și este perfect pentru părul tratat atât chimic, cât și fizic, redându-i strălucirea naturală și sănătatea. Un alt tratament din această gamă este CHI Keratin Leave in Conditioner care repară și reconstruiește firul de păr, refăcând zonele slăbite și deteriorate ale părului. Acest tratament are capacitatea de a repara inclusiv vârfurile degradate și lasă părul mai puternic, elastic și rezistent la rupere.

Produsele profesionale de la Keune, din gama Keratin Smoothing conțin de asemenea keratină pentru reconstrucția capilară. Șamponul din această gamă, cu keratină curăță delicat părul, fixând keratina la nivelul firului de păr. Acest șampon este ideal pentru părul tratat chimic, fin, fragil și indisciplinat. Balsamul din aceeași categorie netezește și hidratează firul de păr. Keratina și provitamina B5 ajută părul, îl reface și îi conferă un aspect sănătos.

LOréal Professionnel pune la dispoziție o gamă de produse pe bază de keratină, din gama Pro Keratin Refill care protejează părul de agresiunile exterioare. Șamponul Protector Pro Keratin Refill Serie Expert, de la LOréal este un șampon corector, destinat părului deteriorat sau slăbit, îmbogățit cu pro-keratină. Această formulă compensează pierderea de substanțe esențiale ale părului, reducând aspectul slăbit și deteriorat. Masca de păr Pro Keratin Refill Serie Expert regenerează părul slăbit, făcându-l să arate mai sănătos. Aceasta regenerează și întărește firul de păr, îl netezește și îi conferă protecție în ceea ce privește influențele nocive din mediul înconjurător.

Alfaparf Milano este un alt brand care pune la dispoziție produse pe bază de keratină. Gama Lisse Design – Keratin conține produse profesionale destinate îngrijirii și refacerii podoabei capilare. Șamponul cu keratină Maintenance Shampoo - Lisse Design KT nu conține parabeni, săruri sau sulfați, curăță delicat și ajută la menținerea și prelungirea tratamentului cu keratină făcut la salon. Uleiul de Babassu din componența sa, dar și keratina lasă părul ușor de pieptănat, moale și strălucitor. Din aceeași gamă face parte și laptele de păr cu keratină și colagen, care îmbunătățește aspectul părului. Acesta se pulverizează pe părul ud și se distribuie uniform cu ajutorul unui pieptene. 

Avantajele tratamentului cu keratină

Este sigur pentru păr pentru că nu îl afectează în vreun fel;

Netezește părul și îi conferă strălucire;

Nu are efecte negative;

După tratament, părul devine mai rezistent la umiditate;

Are efect intens de hidratare;

Rezultatul este ușor de menținut.

Dezavantajele tratamentului cu keratină

Tratamentul nu este foarte ieftin;

Se folosește formaldehidă, o substanță chimică nesănătoasă;

Keratina este artificială.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha