Cel mai bun șampon antimătreață

Cel mai bun șampon antimătreață


✔ Cum scapi de mătreață?
✔ Cum alegi un șampon antimătreață?
✔ Ce șampon să folosesc pentru mătreață?
✔ Șampoane antimătreață
Foarte multe persoane se confruntă cu mătreața, iar din punct de vedere estetic, acest lucru ne afectează destul de mult. Ce este de fapt mătreața și de ce apare ea? Ei bine, aceasta este o afecțiune frecventă, cunoscută și sub denumirea de dermatită seboreică. Apare în general pe zonele grase ale scalpului sau corpului, fiind cauzată de ciuperca Malassezia. Mătreața nu este contagioasă, însă de cele mai multe ori se comportă ca o senzație de mâncărime sau iritație și prin descuamarea scalpului. Cu alte cuvinte, epiderma se decojește, iar celulele pielii cad și mor, într-un final regenerându-se. 

Dermatita seboreică poate avea cauze diferite: o afecțiune genetică, creșterea secreției de sebum de la nivelul scalpului, apariția ciupercii Malassezia, imunitate scăzută, chiar și stres sau umiditate. 

Mătreața este pielea moartă care se acumulează la nivelul pielii capului, însă aceasta poate fi tratată cu mijloace non-chimice, cum ar fi șamponul antimătreață, care nu afectează scalpul sau părul în niciun fel.

Cum scapi de mătreață?

Tot mai mulți oameni se întreabă cum ar putea scăpa de mătreață. Ei bine, înainte de toate este necesar să știm de unde provine aceasta și de ce apare pe scalpul nostru. Există două motive care au ca rezultat principal mătreața, iar aici este vorba despre greșeli comune pe care le facem în viața de zi cu zi, și anume: deshidratarea determină un scalp uscat, dietele nesănătoase, problemele hormonale sau dermatita, toate acestea duc la probleme ce afectează scalpul și în consecință și părul.

De aceea, există câteva șampoane antimătreață sau remedii naturale care pot fi folosite acasă cu succes, însă regula numărul unu este să știm de ce ne confruntăm cu mătreața, iar dacă principalele probleme sunt deshidratarea, problemele hormonale sau curățarea inadecvată a pielii capului, atunci, aceste remedii nu ne vor ajuta prea mult. De asemenea, o alimentație sănătoasă are un cuvânt de spus și asupra părului nostru, iar dacă aceasta nu este una corespunzătoare, atunci problemele scalpului nu se vor atenua. 

Revenind la remediile naturale, acestea pot avea rezultate sau nu pentru că depinde foarte mult și de cauzele apariției mătreții.


cum aleg samponul antimatreata

Despre matreata

ce sampon sa folosesc pentru matreata

Sampon antimatreata


Cum alegi un șampon antimătreață?

Cele mai bune șampoane antimătreață sunt cele care au rezultate vizibile în scurt timp. De aceea, atunci când alegem un șampon împotriva mătreții trebuie să ținem cont de ingredientele din care acesta este conceput. Așadar, un șampon pe bază de zinc este este un aliat foarte bun împotriva dermatitei, exfolierii scalpului sau mâncărimii. Ingredientele care trebuie evitate sunt seleniul și ureea pentru că pot usca pielea capului, pot provoca mâncărimi sau inflamații. Șampoanele care sunt concepute din ingrediente naturale au cel mai bun rezultat, de aceea este bine să se evite șampoanele care au foarte multe elemente sintetice. De asemenea, dermatita seboreică se poate vindeca cu ajutorul șampoanelor pe bază de octopirox, ketaconazol sau piritionat de zinc, substanțe menite să regleze diviziunea celulară. 

Cel mai bun șampon antimătreață trebuie să elimine secreția de sebum, murdăria și bacteriile. Există șampoane antimătreață pentru diferite afecțiuni, iar scalpul uscat necesită hidratare, astfel că un șampon format din ingrediente naturale poate fi cea mai bună soluție. Fulgii de ovăz sau sucul de mere sunt ideali pentru menținerea unui scalp sănătos și curat. În cazul unor afecțiuni fungice, se recomandă un șampon format din ingrediente antimicrobiene.

Ce șampon să folosesc pentru mătreață?

Având în vedere că tot mai multe persoane se confruntă cu acest gen de afecțiune, această întrebare este inevitabilă. În cazul în care ne-am găsit șamponul potrivit care acționează eficient împotriva mătreții este bine să-l folosim în continuare, însă, de asemenea, este recomandat să-l schimbăm la câteva luni pentru că ingredientele din care este alcătuit șamponul se vor obișnui cu pielea capului. În momentul în care ne confruntăm cu acest gen de probleme este bine să folosim doar șampon antimătreață timp de șase săptămâni. Atunci când șamponăm, trebuie să lăsăm ingredientele să acționeze aproximativ 4-5 minute, iar apoi clătim cu apă călduță, însă este bine să evităm apa fierbinte. 

Un alt șampon antimătreață care poate fi folosit cu succes este cel care conține zinc pirition, gudron de huilă sau sulfură de seleniu pentru că îndepărtează impuritățile și dermatita, controlând excesul de sebum. 

Șampoane antimătreață

De regulă, șampoanele antimătreață trebuie folosite asemenea unui medicament, urmând în totalitate instrucțiunile de pe ambalaj sau prospect. Așa cum vă spuneam și mai sus există o serie de ingrediente care sunt menite să reducă vizibil mătreața. Care sunt acelea?

- Șamponul care are în compoziție zinc pirition este foarte indicat pentru că această substanță are efect atifungic și antibacterian, luptând eficient împotriva dermatitei seboreice. Un șampon care are în componența sa acest ingredient este cel de la Alfaparf Milano.

- Șamponul cu gudron este foarte eficient pentru că are rolul de a calma mâncărimea și procesul de reînnoire a celulelor. Produsul secundar al cărbunelui, gurdonul înlătură mătreața, dar și psoriazisul.

- Șamponul pe bază de acid salicilic realizează un peeling delicat, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte, însă acesta poate usca pielea capului și de aceea este bine să folosim și un balsam pentru hidratare. Șamponul de la LOréal Professionnel cu acid salicilic este extrem de util în acest sens.

- Șampoanele care au în componență sulfat de seleniu îndepărtează ciuperca ce declanșează mătreața, însă nu sunt recomandate în toate cazurile pentru că pot usca pielea capului și pot decolora părul blond vopsit

- Șamponul cu ketoconazol este foarte eficient în lupta cu mătreața, având de asemenea și un efect antifungic. Recomandate pentru eliminarea mătreții sunt și șampoanele de la Londa Professional, astfel că Londa Professional Purifying luptă eficient împotriva excesului de sebum.

Pentru prevenirea apariției mătreții este necesar să adoptăm un stil de viață sănătos, o alimentație echilibrată, odihnă, dar și sport, iar produsele pe care le alegem trebuie să se potrivească tipului nostru de păr.

Sampon antimatreata

Despre samponul antimatreataOpinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha