Întreţinerea culorii părului pe timp de vara

Intretinerea parului pe timp de vara


Pe timp de vara, pielea, la fel că şi tenul au nevoie de o îngrijire specială. Întotdeauna ele trebuie să fie principalul tău punct de preocupare, mai ales vara. Dacă vrei să ai o culoare a parului uniformă, frumoasă si sa se menţină cât mai multă vreme, trebuie sa tii cont de anumite sfaturi. Razele puternice ale soarelui, apa marii sau cea din piscină duc încet, dar sigur la deteriorarea podoabei capilare pe timpul verii: culoarea păleşte, strălucirea dispare, firele devin uscate, fragile şi se rup.

De aceea, chiar dacă în restul anului nu acorzi prea mare importantă tratamentelor speciale pentru par, când soarele începe să ardă, e timpul să te programezi la salon pentru un procedeu intensiv hidratant sau să aplici singură acasă măşti speciale protectoare şi revigorante. Vara este sezonul în care cele mai multe femei se orientează către nuanţe de par mai deschise, mai luminoase şi, ca toate lucrurile bune, mai greu de întreţinut.

Dacă sezonul cald presupunea oricum un tratament special pentru repararea părului degradat din cauza apei marii, în cazul în care decizi să îţi schimbi culoarea părului, este bine să fii la curent cu metode eficiente pentru întreţinerea părului vopsit pe timp de vara.

Dacă te gândeşti să îţi reînnoieşti nuanţă părului sau pur şi simplu te gandeai că nişte şuviţe cu un ton sau două mai deschise ar conferi părului tău nişte reflexii superbe, ţi-am pregătit un material inspiraţional cu cele mai atrăgătoare nuanţe de par pentru vara, purtate de celebrităţi.

Cel de-al doilea pas înainte de a produce schimbarea de look este pregătirea kit-ului de regenerare a părului, care îţi va oferi garanţia că în urmă vopsirii podoabă ta capilară nu îşi va pierde toată vitalitatea şi strălucirea, nu se va usca şi nici nu îşi va pierde intensitatea.


Acoperă-ţi părul

Acoperirea părului este foarte importantă dacă vrei să îţi menţii culoarea părului, indiferent că eşti vopsită sau ai culoarea naturală. Poartă pălărie, şapcă sau chiar o eşarfă pentru a proteja părul de razele solare nocive. Să nu fie prea strânsă, că să nu blocheze circulaţia la nivelul scalpului. Dacă ştii că vei sta la soare mai mult timp, dar nu vrei să porţi nimic pe cap, foloseşte un balsam cu protecţie solară, pe care îl laşi să acţioneze mai mult timp înainte de clătire. În cazul în care abia te-ai vopsit va trebui să îţi protejezi părul în mod special în primele 48 de ore deoarece în acest interval cuticula firului de par se deschide în timpul vopsirii şi fragilitatea capilară este maximă. În plus, părul vopsit este afectat mult mai rapid de expunerea la soare, aşadar protejează-l pe perioada vacanţei la mare folosind o cască de baie, o esarga sau o pălărie de soare.

Ingrijirea parului vopsit si/sau decolorat

Fără căldură

Părul tău nu are nevoie nicicum de căldură, mai ales dacă a fost déjà uscat de razele soarelui. După spălare, încearcă să limitezi folosirea fehonului şi a plăcii pentru îndreptat sau ondulat. Aerul fierbinte deteriorează firul de par şi usucă pielea capului. Dacă nu poţi renunţă la aparatul de coafat, aplică, înainte de uscare, un balsam hrănitor sau o masca. Acestea trebuie utilizate zilnic. Evita să speli sau să limpezeşti părul cu apă fierbinte – cea călduţă sau chiar rece este mai potrivită. Foloseşte spray-ul hidratant anti decolorare cu protecţie solară şi termică – Protein Spray – Label. M. Acesta este un spar ce oferă hidratare intensa şi uniformizează structura poroasă a părului, protejând părul de efectele dăunătoare ale căldurii şi ale razelor UV şi oferind strălucire seducătoare. Amestecul de iasomie, vanilie, grâu şi soia protejează împotriva factorilor de agresiune externă şi previne decolorarea părului. Agită produsul bine, apoi pulverizează pe părul umed, piaptănă şi coafează că de obicei.


Hidratare

Un corp frumos este hidratat atât la interior, cât şi la exterior, aşa că, dacă îţi doreşti un par frumos trebuie să îţi hidratezi organismul. Bea cel puţin 2 litri de apă pe parcursul unei zile – ceea ce înseamnă în jur de 8-10 pahare. Apă reprezintă un sfert din greutatea unei şuviţe de par, aşa că nu aştepta să ţi se facă sete că să te hidratezi.

Dacă deja ţi-e sete, organismul tău a pierdut mai multă apă decât ar fi trebuit şi se află pe avarie, atentionandu-te să umpli rezervorul. Hidratarea este importantă nu numai pentru par, ci şi pentru starea de sănătate a întregului organism. Citeşte etichetele produselor şi încearcă să eviţi cosmeticele pe baza de formaldehidă sau alcool, care usucă părul. Foloseşte produse blânde cu podoabă ta capilară. 

Nu renunţa la balsam de par şi tratament pentru par vopsit, singurele produse capabile să îţi menţină părul mătăsos şi strălucitor, după o vopsire. Foloseşte pentru cele mai bune rezultate un balsam de par care acţionează în profunzime, nu doar la suprafaţă cuticulei de par şi aplică săptămânal o masca de par pentru restructurare.

Alternează cu un şampon tonic, care va împiedică schimbarea nuanţei părului vopsit blond. Ţine cont că şuviţele blonde îşi vor deschide nuanţa şi mai mult din cauza soarelui, aşa că, pentru a-l proteja, foloseşte odată la două spălări un astfel de şampon care menţine blondul platinat în ordine.

De asemenea, şamponul trebuie să fie pe baza de proteine. are pe lângă faptul că este foarte eficient în curăţarea părului, îl regenerează în acelaşi timp. Foloseşte şampon şi balsam cu o formulă specială pentru părul vopsit, orice altă varianta este prea dura şi facilitează îndepărtarea pigmentilor. De regulă aceste tipuri de şampoane permit spălarea zilnică, un lucru foarte bun în sezonul cald, care te forţează să îţi reîmprospătezi pielea scalpului des. Foloseşte un şampon pe baza de ingrediente naturale, care să conţină uleiuri esenţiale, să fie cât mai hidratant şi să nu încarce firul. Pentru un par fin, dar rezistent, se recomandă că, după spălare, să foloseşti un balsam cu săruri de amoniu sau bogat în proteine, pe care îl laşi să acţioneze câteva minute înainte de clătire.

Rutina de spalat parul cret/uscat/vopsit/deteriorat

Pentru par este essential să foloseşti şampoane nutritive şi balsamuri cu aceleaşi funcţii. Foloseşte şamponul nutritiv – Nourishing Shampoo – Nutrifier Glycerol – L’oreal Professionnel, şamponul nutritiv fără silicon care hrăneşte foarte mult părul uscat şi casant. Formula profesională hrănitoare, într-o textura lejeră, îmbogăţită cu glicerină şi ulei de nuca de cocos, ce oferă părului nivelul optim de îngrijire. Curată şi hrăneşte, părul devenind instant mai suplu şi moale la atingere.

Ca să-l descurci rapid, pune balsam pe zonele cu probleme şi acoperă capul cu o cască de plastic peste care pui un prosop umed. Astfel, părul îşi reface structura printr-o hidratare intensivă. După ce stai circa o ora astfel împachetată, limpezeşte părul cu apă rece, pentru un plus de strălucire.

Balsamul este şi el foarte important. Indiferent dacă părul tau este fin sau uscat el are nevoie de hidratarea unui balsam pentru par în perioada zilelor calde. Dacă ai părul natural foloseşte balsamul regenerant – Instant Resurfacing Conditioner – Absolut Repair Lipidium – L’oreal Professionnel  deoarece ajută la repararea şi revigorarea instant a suprafeţei părului deteriorat. Dacă părul tău este vopsit, aplică balsamul fixator de culoare – Color Protection Conditioner – Vitamino Color – L’oreal Professionnel deoarece funcţionează ca un tratament pentru protecţia culorii şi hidratează intensive fibră capilară, protejând firele de par colorat şi formând un film protector care respinge apă şi astfel ajută la protecţia şi menţinerea culorii.

Par sănătos

Un par sănătos este un par fără fire despicate. Ei bine, foarfeca pare să fie cel mai bun remediu în cazul în care vrei să ai un par cu aspect sănătos. Tunde vârfurile o dată la şase sau maximum opt săptămâni. Părul creşte mai rapid în lunile călduroase, iar tocirea şi încurcarea firelor sunt accentuate de căldură şi umezeală. Dacă-ţi strângi părul, îl agresezi şi mai tare. Tunderea vârfurilor este o regulă de aur de fiecare dată când îţi vopseşti părul, întrucât vârfurile vor fi cele mai afectate de procedura de schimbare de look. Acest lucru este cu atât mai important dacă alegi să îţi decolorezi părul.


Atenţie la pisicina

Vara mergem destul de des la mare sau la piscină, aşa că este important să ştii că apa sărată sau clorul deshidratează şi afectează foarte mult culoarea părului. Abia ai aşteptat concediul că să te bălăceşti câteva zile în mare sau la piscină hotelului. Află că şi aici trebuie să dai dovadă de precauţie! Pentru că părul tău nu suferă doar în urmă expunerii prelungite la soare, ci şi din pricina îmbăierii în apă cu clor în exces. Înainte de a te aruncă în valuri, udă-ţi părul. Astfel, se diminuează absorbţia apei sărate. După bălăceala, foloseşte un şampon clarificator (util atât după baia în piscină, cât şi după ce foloseşti produse care încarcă firul, precum fixativul, gelul sau ceară), masează mai bine de un minut, limpezeşte şi apoi foloseşte balsamul cu protecţie UV.

De asemenea, încearcă să îţi speli părul cât mai rar deoarece şamponul usucă părul şi pielea capului. Nu îţi spala părul mai mult de 3 ori pe săptămâna şi încearcă să foloseşti o cantitate cât mai mică de şampon. Dacă părul tău este uscat, nu îl spală de două ori, ci lasă mai mult timp să acţioneze. În plus, nu aplică niciodată şampon la vârfuri deoarece ele se vor spală odată cu clătirea.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha