Șampon fără parabeni și sulfați

Sampon fara parabeni si sulfati


Foarte multe persoane aleg să-și spele părul zilnic, fie din cauză că se îngrașă repede, fie din cauză că se confruntă cu mătreața, redându-i astfel prospețimea și strălucirea. Spălatul părului zilnic nu este recomandat însă deloc pentru că scalpul conține niște substanțe protectoare care ajută părul și îl apără de factorii externi. Într-adevăr, spălatul părului este extrem de important pentru că în acest mod se îndepărtează mizeria, impurităţile și mătreața, însă ar trebui să se țină cont de anumite reguli în momentul în care se spală părul.

Spălarea corectă a părului

Înainte de a uda părul și de a aplica șamponul, este necesar ca părul să se descurce mai întâi pentru că după ce acesta se va usca va fi mult mai ușor de pieptănat și de aranjat. Foarte important este ca atunci când părul este ud să evitați să-l pieptănați pentru că acest lucru ar putea duce la ruperea lui, acesta fiind mult mai fragil.

De asemenea, cantitatea de produs sau de șampon folosită trebuie să fie adaptată la lungimea părului, astfel încât în cazul unui păr mediu, se folosește cam o lingură de șampon, iar pentru ca părul se fie curățat în profunzime este necesar să se aplice de două ori șampon. În momentul aplicării șamponului, acesta se masează cu vârfurile degetelor într-o manieră blândă pentru a se evita rănirea scalpului.

Șamponul trebuie ales în funcție de nevoile părului pentru că acum există șampoane pentru toate tipurile de păr: pentru cel gras, pentru părul uscat, pentru părul vopsit etc. Astfel încât, după ce părul a fost șamponat, se aplică balsamul de la jumătatea firului de păr în jos sau doar pe vârfuri, lăsându-l să acționeze câteva minute, iar apoi se clătește din nou părul.

Pentru a evita cele mai frecvente greșeli pe care le facem în timpul spălării părului, mai jos aveți câteva sfaturi în legătură cu ce nu ar trebui să faceți:

  • Spuma excesivă

Cele mai multe persoane au impresia că un șampon care face foarte multă spumă este cel mai util, în realitate însă, lucrurile nu stau chiar așa, ne spun specialiștii pentru că șamponul în acest caz elimină mai mulți sulfați, adică substanțe dăunătoare părului, care îl pot deteriora și usca în timp.

  • Șamponarea excesivă

Spălarea părului, iar apoi clătirea lui și aplicarea șamponului din nou, adică spălarea în 3 sesiuni nu este recomandată pentru că părul se poate curăța de reziduri dintr-o singură șamponare sau cel mult două. În caz contrar, șamponarea excesivă poate duce la degradarea și uscarea părului.

  • Evitați folosirea permanentă a aceluiași tip de șampon

Chiar dacă ați găsit produsele care vă caracterizează și vă mulțumesc, specialiștii ne recomandă să nu folosim același șampon timp de un an de zile pentru că acest lucru poate fi destul de dăunător pentru părul nostru, astfel încât riscăm să acumulăm o cantitate destul de mare de sulfați sau silicon la rădăcină. Pentru prevenirea acumulării de substanțe toxice, încercați să alegeți produse fără parabeni, suflați sau fosfați.

  • Aplicarea șamponului în aceeași zonă a scalpului

De cele mai multe ori suntem obișnuiți să ne aplicăm șamponul de fiecare dată când ne spălăm în aceeași zonă a scalpului, iar zona preferată de cele mai multe persoane este creștetul capului, astfel că această zonă ajunge să fie mai deshidratată în timp și să nu se mai așeze așa cum ne dorim. De aceea, este bine să alternăm zonele în care aplicăm șamponul.

  • Masajul viguros al scalpului

Masarea scalpului reprezintă un lucru destul de benefic pentru scalp, însă când aceasta se face în mod excesiv de viguros, atunci pielea capului se poate leza, ceea ce duce la o activitatea mai intensă a glandelor sebacee. Recomandat în acest caz este să se folosească vârfurile degetelor și să se maseze scalpul blând, cu mișcări circulare.

  • Spălarea părului cu apă fierbinte

Spălarea părului cu apă fierbinte este destul de dăunătoare pentru păr. Multe persoane au tendinţa de a folosi apa fierbinte atunci când își spală părul pentru că au senzația că acest lucru va duce la eliminarea impurităților, însă lucrurile nu stau chiar așa pentru că o temperatură ridicată a apei duce la deshidratarea părului și la pierderea strălucirii. Apa călduță sau apa rece sunt cele mai recomandate în acest caz pentru că mențin un nivel optim de hidratare atât la nivelul scalpului, cât și la nivelul firelor de păr, iar în acest fel, ingredientele nutritive se vor absorbi mult mai bine în păr.

Șampoanele fără sulfați și parabeni iau tot mai multă amploare în industria frumuseții. Majoritatea brand-urilor profesionale au în componență produse fără parabeni și sulfați pentru că aceste substanțe sunt destul de dăunătoare.

sampon fara parabeni si sulfati

Sampon profesional fara parabeni si sulfati

Sampon fara sulfati

Paraben Free

Spalarea corecta a parului

Spalarea corecta a parului

Ce sunt parabenii și sulafții?

De foarte multe ori ni se spunem să evităm aceste substanțe, însă foarte multe persoane nu știu ce sunt mai exact. Parabenii au început să fie utilizați în industria cosmetică încă din 1950 pentru că au rolul de a preveni apariția bacteriilor și sunt folosiți în calitate de conservanți în șampoane, loțiuni, creme. Sulfații sunt agenții de spumare și de curățare care sunt introduși în pasta de dinți, șampon sau gel de duș.

Suflații sunt dăunători pentru că distrug proteinele, iar acest lucru poate avea efecte degenerative asupra membranei celulare. Parabenii sunt considerate substanțe cancerigene, însă până în acest moment acest lucru a fost dovedit științific. De asemenea, sulfații sunt considerați a fi siguri atâta timp cât concentrația lor nu depășește 50%. Sulfații sunt dăunători și pentru păr pentru că pot duce la degradarea și uscarea lui și pot cauza inclusiv iritații sau căderea părului. Cu toate astea, sulfații sunt eficienți în ceea ce privește îndepărtarea depunerilor de pe păr, însă elimină în același timp și uleiurile naturale. În cazul în care vrem să evităm șampoanele de acest gen, cel mai bine ar fi să căutăm unele pe bază de plante sau de fructe.

Sulfații sunt ușor de descoperit pentru că în cazul unui șampon, aceștia sunt cei care fac spumă. Cel mai sigur este să verificați eticheta produsului pentru a vedea dacă are sau nu sulfați.

Parabenii sunt ceva mai greu de identificat pentru că pot fi trecuți sub diferite denumiri, cum ar fi methylparaben, butylparaben,propylparaben sau Alkyl parahydroxy benzoat. Așadar, dacă vreți să evitați produsele care au în componența lor parabeni și sulfați, atunci cel mai bine este să optați pentru cele pe bază de plante pe care le găsiți în farmacii sau chiar și online, în magazinele cu produse profesionale.


Spalatul parului la salon

3 secrete pentru spalarea corecta a parului tau!

Despre spalarea parului


Produse profesionale fără sulfați și parabeni

Șampoanele care sunt lipsite de sulfați sau parabeni sunt mult mai blânde cu părul și scalpul pentru că nu produc iritații și nu înlătură grăsimea naturală a părului. Șampoanele pe bază de sulfați nu trebuie ținute mult pe scalp, ci se recomandă înlăturarea lor. Efectele benefice ale șampoanelor fără sulfați și parabeni se simt încă de la primele utilizări. Mai jos aveți o listă cu produse profesionale extrem de eficiente, care nu conțin parabeni și sulfați și sunt potrivite pentru o îngrijire corespunzătoare a unui păr sănătos.

  1. Wella Professionals pune la dispoziţie gama Elements care conține produse fără sulfați, fosfați sau parabeni, astfel încât, ingredientele pe care le conține sunt naturale, iar produsele conferă o îngrijire delicată. Șamponul din această gamă curăță foarte blând părul, nu conține coloranți artificiali, parabeni sau sulfați, care pot degrada părul, iar panthenolul din compoziția sa are rolul de a hidrata părul și de a-l îngriji delicat, conferind un aspect sănătos și mai multă strălucire. Acesta se aplică pe părul umed și se masează până când spuma capătă o oarecare consistență, iar apoi se clătește bine părul și se aplică balsamul.
  2. Moroccanoil - Repair Line conține produse destinate părului uscat, degradat și slăbit de vopsea sau de aparatele de styling. Șamponul conține o formulă intens reparatoare și hidratantă, ce regenerează părul, conferindu-i un aspect îngrijit și ușurință în coafare. Acesta însănătoșește părul, având o formulă foarte concentrată bogată în ulei de argan, antioxidanți, keratină reconstructivă și acizi grași, care restabilesc elasticitatea, hidratarea și ușurința la coafare. Având în vedere că formulele sunt lipsite de sulfați, fosfați și parabeni, acestea sunt mai sigure pentru păr și nu vor degrada părul. Șamponul are o formulă concentrată, așadar, părul trebuie să fie bine umezit pentru a face spumă. Se masează scalpul cu șamponul, iar apoi se clătește bine și se aplică balsamul.
  3. Keune - So Pure Moisturizing conține produse fără sulfați și parabeni, iar șamponul din această gamă are rolul de a reface și de a regla resursele hidratante naturale, conferindu-i rezistență părului și scalpului. În urma folosirii, părul va fi hrănit, hidratat, strălucitor și catifelat. Uleiul de Palmarosa din compoziția sa reconstruiește fibra capilară, iar untul de shea îi conferă strălucire părului. De asemenea, uleiul de argan fortifică părul și scalpul, hidratându-l și hrănindu-l. Acesta se aplică pe părul ud, se masează și se clătește părul, iar apoi se aplică balsamul.
  4. Joico - Smooth Cure conține produse fără sulfați, iar șamponul profesional curăță delicat părul, dar în timp, reduce electrizarea lui. În urma folosirii, părul rămâne neted, catifelat și ușor de coafat, fiind extrem de recomandat pentru părul ondulat, care se electrizează repede sau pentru părul gros. Șamponul conferă protecție împotriva umidității cu până la 24 de ore, părul se menține neted până la 72 de ore, iar electrizarea este redusă cu până la 79%.

Șampoanele cu parabeni și sulfați au atât avantaje, cât și dezavantaje, astfel încât în cele ce urmează vom vedea o serie de lucruri benefice pe care le fac șampoanele fără sulfați și parabeni, dar vă vom prezenta și câteva dezavantaje.

Avantaje:

  • Șampoanele fără parabeni destinate părului gras ajută la reglarea nivelului de sebum și înlătură aspectul inestetic al părului gras;
  • Acestea ajută la o descurcare mai eficientă a firelor de păr, făcându-l mult mai elastic datorită proprietăților sale;
  • Șampoanele fără parabeni luptă eficient împotriva căderii părului;
  • Repară părul deteriorat de vopsea sau de produsele de styling datorită uleiurilor naturale din compoziția lor;
  • Șampoanele fără parabeni sunt compatibile pentru orice tip de păr;
  • Șampoanele fără sulfați sunt foarte eficiente pentru că se spală foarte ușor de pe păr, astfel încât nu îndepărtează stratul de protecție al epidermei;
  • Ingredientele naturale din compoziția lor mențin eficient culoarea părului vopsit;
  • Datorită tehnologiei lor, șampoanele fără sulfați lasă părul neted;
  • Șampoanele fără sulfați reconstruiesc ș revitalizează podoaba capilară, datorită substanțelor lor nutritive.

Dezavantaje:

  • În cazul în care folosiți produse de styling, cum ar fi spuma de păr sau fixativul, șamponul fără sulfați nu îndepărtează în profunzime urmele de silicon;
  • Dacă sunteți posesoarea unui păr lung și des, atunci este necesar să aplicați șamponul de două ori pentru a acoperi toată suprafața părului, iar asta poate presupune cheltuieli mai mari și de asemenea, dacă sunteți adepta șampoanelor care fac foarte multă spumă, veți fi puțin dezamăgită de cele fără sulfați pentru că acestea nu fac foarte multă spumă.
  • Este posibil ca anumite produse fără sulfați să nu facă față mătreții pentru că au o textură mai blândă, pe când cele cu sulfați acționează mai eficient împotriva mătreții.

Așadar, șampoanele fără parabeni și sulfați sunt cele mai recomandate pentru că nu conțin foarte multe substanțe toxice, iar acestea se găsesc și online în diferite cantități. Un magazin de unde puteți comanda este Glemis.ro, iar așa cum s-a putut observa și în cadrul acestui articol, șampoanele fără sulfați și parabeni sunt disponibile în cadrul mai multor brand-uri, cum ar fi Moroccanoil, Wella Professionals, Keune, Joico. Așadar, vă veți putea alege produsele preferate de la brand-ul preferat extrem de simplu și oricând.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha