10 tratamente pentru creșterea părului preparate acasă

masca de par preparate acasa


Toate femeile își doresc părul lung, strălucitor și sănătos, așa că tot ceea ce fac este să apeleze la diferite tratamente care dau rezultate sau nu. Avem nevoie mai întâi de documentare înainte de a arunca banii pe tot felul de produse. Din fericire, există câteva trucuri care te vor ajuta să ai un păr așa cum îți dorești, cu tratamente realizate chiar în propria casă și cu ingrediente naturale.

Înainte de a aplica aceste tratamente trebuie să fim foarte atente și la produsele pentru curăţare a părului pentru că sunt de evitat cele care conțin sulfați, fosfați sau parabeni pentru că pot afecta structura firului de păr. Optați pentru produse destinate special părului tău, iar specialiștii ne recomandă să folosim produsele profesionale pentru că acestea au un grad mai mare de eficientizare și nu conțin foarte multe substanțe chimice dăunătoare părului, la fel ca cele din comerț.

Există diferite cauze care pot duce la încetinirea creşterii părului, iar lipsa de vitamine și nutrienți ar fi una dintre cele mai des întâlnite cauze, însă stresul, dezechilibrul hormonal sau diferiți factori agresori își spun cuvântul atunci când vine vorba despre încetinirea creșterii părului. Mai jos, aveți parte de câteva tratamente destinate creșterii părului, care te vor ajuta extrem de mult, dacă le folosești cu regularitate.


Tratamente naturale pentru creșterea părului

  1. Tratament cu ulei de ricin
  2. Este cunoscut faptul că uleiul de ricin este extrem de benefic atât pentru piele, cât și pentru păr. Dacă în cazul pielii, acesta poate reduce ridurile sau cearcănele, în ceea ce privește părul, uleiul de ricin ajută la creșterea și regenerarea lui. Acesta poate fi folosit atât pentru păr, însă este recomandat și în cazul genelor și a sprâncenelor pentru că este bogat în grăsimi care ajută la creșterea părului și îndesirea lui. Acesta poate fi folosit atât simplu, îți poți masa scalpul cu el, însă de asemenea, îl poți combina și cu un alt ulei esențial, cum ar fi uleiul de  migdale sau cel de cocos pentru că este destul de gros. Îl poți aplica seara și îl poți lăsa să acționeze toată noaptea. De asemenea, părul se acoperă cu un prosop sau cu o cască pentru duș. Pentru a avea rezultate excelente, se recomandă să folosiți acest ulei de ricin săptămânal.

  3. Mască de păr cu ulei de măsline și miere
  4. Uleiul de măsline este de asemenea foarte des folosit în tratamentele pentru păr, însă în combinație cu mierea, poate face minuni. Pentru o mască, ai nevoie de o lingură de miere și aproximativ 5 linguri de ulei de măsline, care se amestecă foarte bine. Se masează scalpul cu această compoziție, iar apoi se lasă să acționeze cam două ore. După ce masca a avut timp să-și facă efectul, trebuie să vă spălați părul.

  5. Tratament cu oțet de mere
  6. Deși oțetul are un miros extrem de puternic și poate de cele mai multe ori încercăm să-l evităm, acesta are foarte multe beneficii asupra părului. Oțetul are rolul de a ajuta părul să crească frumos și de a-l face mai strălucitor și sănătos și de asemenea, restabilește Ph-ul de la nivelul scalpului pentru că anumite produse din comerț îl pot afecta.

  7. Mască de păr cu bere
  8. Pe lângă faptul că berea reprezintă o doză de energie răcoritoare vara, aceasta ajută foarte mult și la creșterea părului. Datorită faptului că aceasta este bogată în biotină sau vitamina B8, are capacitatea de a întări firul de păr, accelerează creșterea părului și stimulează regenerarea structurii părului. Pentru o mască eficientă ai nevoie de o jumătate de pahar de bere, 2 gălbenușuri de ou, o banană pasată, dar și de o lingură de miere. Toate aceste ingrediente se amestecă bine, se aplică pe scalp, dar și pe lungime și se lasă să acționeze aproximativ 2 ore, iar apoi se spală părul.

  9. Mască cu ulei de cocos și avocado
  10. Aceste două ingrediente sunt extrem de benefice pentru păr pentru că pe lângă faptul că ajută la creșterea părului, acestea au capacitatea de a elimina și mătreața. Cu ajutorul unui avocado și cu puțin ulei de cocos poți realiza o mască eficientă care se aplică de la rădăcină până spre vârfuri, se lasă să acționeze 20-30 de minute, iar apoi se spală părul. Pentru a obține rezultatele dorite, realizați această mască o dată pe săptămână.

  11. Mască cu miere și zeamă de ceapă
  12. Mierea este un ingredient care se folosește foarte mult atât la tratamentele faciale, cât și la tratamentele destinate părului. Ceapa, deși poate părea straniu, ajută foarte mult la creşterea părului, astfel încât ai nevoie de o ceapă dată prin blender și de două lingurițe de miere. Acest amestec se aplică pe tot părul sau doar pe zonele cu probleme și este indicat să se lasă să acționeze pe tot parcursul nopții, iar în acest timp, acoperiți părul cu un prosop sau cu o cască de duș. A doua zi se spală bine părul, iar pentru rezultate foarte bune este recomandat să se aplice acest tratament o dată pe săptămână.

  13. Mască cu ulei de măsline și gălbenuș de ou
  14. Această mască este una dintre cele mai cunoscute măști folosite pentru creșterea părului pentru că aceasta îi conferă părului o cantitate importantă de acizi grași, care sunt esențiali, minerale, proteine, dar și vitaminele A, D și E. Pentru această mască ai nevoie de 2 linguri de ulei de măsline, 2 gălbenușuri de ou și o jumătate de ceașcă de apă. Această mască se lasă să acționeze cam 2-3 ore, iar apoi se spală părul bine.

  15. Mască de păr cu muștar
  16. Muștarul are rolul de a încălzi scalpul, astfel încât, circulația va fi stimulată. Creșterea părului va fi stimulată, iar pentru această rețetă ai nevoie de 2 linguri de muștar, 2 lingurițe de zahăr, 1 gălbenuș de ou, 2 linguri de apă caldă, dar și 2 linguri de ulei de măsline. Această mască se aplică doar la nivelul scalpului, care se va înveli ulterior cu o folie de plastic, iar părul se poate înfășura cu un prosop pentru a menține căldura. Aceasta se lasă să acționeze cam 30-60 de minute, iar apoi se spală foarte bine părul și se aplică un balsam hidratant. Această mască se realizează cam două luni consecutiv pentru a avea parte de rezultate optime.

  17. Mască de păr cu iaurt și ou
  18. Această mască te ajută să ai un păr mai frumos și sănătos și stimulează creșterea părului. Cu ajutorul unui ou, cu puțin iaurt și puțină maioneză poți realiza o mască pe care să o distribui uniform pe pe scalp, las-o să acționeze cam o oră, iar apoi spală părul.

  19. Tratament cu ulei de migdale

Uleiurile esențiale sunt cele mai utile în creșterea părului, iar uleiul de migdale este unul dintre ele. Având în vedere că acesta este bogat în acizi grași, acesta va ajuta la creșterea părului tău, făcându-l mai mătăsos. Așadar, îți poți masa scalpul cu acest ulei, lasă-l să acționeze 15-20 de minute, iar apoi spală părul.


Sfaturi pentru creșterea rapidă a părului

  • Spală părul cât mai rar

Evită să speli părul des pentru că acest lucru duce la diminuarea grăsimii naturale a scalpului și la uscarea părului, astfel încât, rădăcina nu va mai fi protejată, iar părul ar putea cădea mult mai repede. Recomandat ar fi să-ți speli părul de două ori pe săptămână, nu mai mult.

  • Consumă alimente care conțin cât mai multe vitamine

Vitamina B este cea care se ocupă de creșterea părului, astfel că este indicat în acest caz să consumi cât mai multe alimente pe bază de vitamina B sau de asemenea, poți lua și câteva suplimente alimentare.

  • Dormi suficient

Somnul este foarte important atât pentru frumusețea pielii, cât și pentru sănătatea părului pentru că este dovedit faptul că acesta reduce stresul și îmbunătățește funcționarea metabolismului. Așadar, un somn odihnitor trebuie să fie de 8 ore pe noapte, iar în felul acesta și părul va crește mult mai ușor.

  • Nu folosi prea des aparatele de coafat

Aparatele de coafat sau placa de păr afectează keratina naturală, dar și proteina din structura firului de păr din cauza faptului că părul este supus la niște temperaturi extrem de ridicate. Aparatele de coafat duc la încetinirea creșterii părului și chiar și la căderea lui pentru că firul de păr se subțiază și își va pierde suplețea.

  • Hidratează-te

Hidratarea este esențială atât în cazul pielii, cât și în ceea ce privește părul. Recomandat este să bei cam 8 pahare de apă pe zi pentru că în acest fel, părul va fi mai puternic, structura va fi îmbunătățită, iar creşterea va fi mult mai rapidă.

  • Tunde-ți frecvent vârfurile

Este necesar ca părul să fie tuns o dată la 3 sau 4 luni pentru că vârfurile uscate și despicate au un aspect inestetic, însă în afară de asta, acestea încetinesc și creșterea părului, așadar tunde-l de câte ori este nevoie pentru a avea un păr frumos.

  • Usucă-ți părul natural

Este recomandat să-ți usuci părul în mod natural pentru că expunerea la temperaturi ridicate îl poate afecta și îl poate usca, așa că evită pe cât posibil să-l usuci cu uscătorul sau îl poți folosi doar în cazuri urgente.

Așadar, poți avea parte de un păr frumos, sănătos și lung cu ajutorul acestor trucuri de frumusețe, însă poți apela și la produse profesionale care au un efect mai rapid. Produsele profesionale sunt mult mai eficiente decât cele din comerț și nu conțin atât de multe substanțe dăunătoare, iar de pe Glemis.ro poți alege produsele care ți se potrivesc cel mai bine.

Aici, ai posibilitatea să optezi pentru foarte multe brand-uri și pentru produse destinate nevoilor părului tău.

Opinii (1)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha