Obiceiuri care îţi distrug aspectul pielii

Obiceiuri care îţi distrug


În industria cosmetică există foarte multe produse special destinate îngrijii tenului. Femeile au tendinţa de a cheltui sume  foarte mari pe produsele cosmetice, fără să primească rezultatul promis. În reclame, toate produsele par să fie cele mai bune, să aibă ingrediente potrivite şi să rezolve toate problemele de la nivelul pielii, însă în realitate nu este chiar aşa.

De aceea este extrem de important ca fiecare persoană să aleagă produsele bune şi nu doar pe cele mediatizate. Atunci când există atât de multe produse pentru îngrijirea tenului, poate fi destul de dificil să descoperi produsele perfecte pentru tipul tău de ten. Nimeni nu vrea să cheltuiască banii pe produse care nu funcţionează. Însă există şi o perspectiva mai serioasă în acest caz - produsele cosmetice care s-ar putea chiar să îţi afecteze tenul.

Nu putem să nu menţionăm mereu că ingredientele care sensibilizează, sunt dure, abrazive şi parfumate, sunt dăunătoare pentru piele, foarte dăunătoare. Aplicarea zilnică a unor produse de îngrijire care conţin astfel de ingrediente este un mod important prin care îi facem pielii un mare deserviciu. Ingredientele care sensibilizează sunt atât de dăunătoare şi duc la probleme vizibile cu care nu te-ai confruntă dacă ai folosi produse cu ingrediente care calmează şi hidratează. Te putem ajută să înveţi ce trebuie să eviţi pentru a recâştiga pielea frumoasă care a fost afectată zilnic de produse cu ingrediente dăunătoare. Iată ce produse ar trebui să eviţi conform sfatului specialiştilor!

obiceiuri-care-iti-distrug-aspectul-pielii

Tratamente dure de curăţare

Multe femei se folosesc de produse de curăţare mult prea dure crezând că acestea vor fi mai eficiente. Multe dintre tratamentele de curăţare existente conţin ingrediente menite să îndepărteze celulele moarte ale pielii. Cu toate acestea, ingredientele acestea pot face mult mai mult decât atât. Cu alte cuvinte, pot exfolia pielea în mod inegal. Tratamentele de curăţare naturale sunt mult mai sigure şi te pot ajuta să obţii rezultatul dorit, fără iritaţii şi alte probleme.

Măşti cu cărbune activ

Pe internet circulă foarte multe videoclipuri şi indicaţii în care se recomandă folosirea măştilor de faţă pe baza de cărbune activ. Ei bine, după ce ai văzut toate clipurile de pe Internet cu măştile de faţă pe baza de cărbune activ, parcă nu reprezintă o idee atât de bună. Acestea sunt menite curăţării fetei, lăsându-ţi tenul fără impurităţi. Cu toate acestea, nu toţi medicii dermatologi sunt de acord cu acestea. În timp ce unele măşti pot fi lăsate pe faţă cât timp faci diferite lucruri prin casă, măştile de faţă pe baza de cărbune activ nu sunt recomandate tuturor persoanelor. Acestea curată uleiurile esenţiale, celulele pielii, părul fin. Nu numai că dezlipirea acestor măşti este un proces dureros, pielea ta va avea de suferit şi pe termen lung.

Creme cu hidrocortizon

Hidrocortizonul este recomandat de anumite persoane pentru liniştirea pielii iritate sau uscate. Cu toate acestea, nu sunt sigure pentru întreagă piele. Unii dermatologi sunt de părere că nu ar trebui să aplici niciodată crema cu hidrocortizon pe faţă. Chiar dacă suferi de o erupţie cutanata sau de o iritatie, încearcă să nu foloseşti acest tip de produs. De obicei, ameliorează temporar roşeaţa pielii, însă provoacă adesea probleme la nivelul pielii pe termen lung, cum ar fi subţierea pielii, dermatită periorală, acnee. Dacă nu ţi-au fost recomandate de către doctorul tău, evita cremele şi gelurile pe baza de steroizi.

Deodorante cu roll-on sau gel

            În general, dermatologii nu recomandă deloc folosirea deodorantelor şi a antiperspirantelor tradiţionale deoarece acestea acoperă glandele sudoripare şi porii. Folosirea acestor produse poate duce la blocarea porilor, că în final să provoace acnee. Încearcă să foloseşti un deodorant pulbere că alternativă sănătoasă.

Ingredientele care afectează tenul gras

De multe ori femeile folosesc foarte multe produse pentru a « masca » problema tenului gras. De regulă, acest tip de ten este predispus apariţiei acneei, aşa că se folosesc foarte multe produse pentru combaterea acestei probleme, unele folositoare şi altele dăunătoare. Tenul gras, predispus la acnee este şi mai sensibil la efectele ingredientelor care sensibilizează. Netratarea unui ten gras, predispus la acnee este o garanţie că lucrurile se vor înrăutăţi. Tot ce vrei este să scapi de excesul de sebum, să potoleşti erupţiile şi să cureţi porii, dar produsele nepotrivite fac toate astea imposibile. Alcoolul (denaturat sau SD) este întotdeauna în topul produselor dăunătoare pe care le vedem în multe produse de îngrijire, iar următorul este parfumul. În mod surprinzător, parfumul poate sensibiliza, indiferent că este natural sau sintetic. Uleiurile esenţiale sunt mai mereu lăudate că ajută pielea, dar studiile arată clar că nu este cazul. Produsele fără alcool şi parfum sunt primul pas către îngrijirea blanda de care toate tipurile de ten au nevoie, dar în mod special tenul gras sau predispus la acnee.

Ingredientele care afectează tenul uscat

În aceeaşi măsură, oamenii pot face mari greşeli şi atunci când trebuie să îngrijească tenul uscat. Şi tenul uscat este foarte sensibil la efecte ingredientelor, la fel că toate celelalte tipuri de ten. Diferenţa este că în loc că tenul să devină mai uleios, devine mai uscat şi poate avea un aspect deshidratat şi tern. Şi suntem siguri că nimeni nu vrea asta de la produsele de îngrijire pe care le foloseşte! Multe ingrediente care sensibilizează (printre care alcoolul denaturat şi parfumul menţionate mai sus) deshidratează cu uşurinţă suprafaţă pielii, ducând la o senzaţie de piele care ţine.

Prin folosirea constanţa, ingredientele care usucă şi sensibilizează privează suprafaţă pielii de ce are nevoie pentru a se menţine netedă, suplă şi hidratata. Dacă ai piele uscată, deshidratată, descuamată, folosirea unor produse care nu irită poate produce o diferenţa vizibilă.

Indiferent de tipul de ten, acesta are nevoie o îngrijire delicată, blanda pentru a menţine pielea frumoasă. Făcând acest lucru tot timpul, pielea va fi protejată de factorii de mediu, se va reduce excesul de sebum şi va ajută minimiza aspectul neplăcut al porilor dilatati. Importantă îngrijirii pielii constă în îngrijirea blanda a pielii pentru a nu pierde din fermitate, lucru ce conduce la apariţia aspectului îmbătrânit. Nu folosi scruburi dure abrazive şi nu utiliza apă fierbinte pentru spălarea pielii.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha