Totul despre acnee – cauze, prevenire, tratament

Totul despre acnee


Acneea este o problema care se întâlneşte foarte des de către orice persoană. Indiferent de sex sau vârstă, toată lumea s-a confruntat cel puţin o dată cu această problema. Acneea este o afecţiune medicală care apare cu precădere în rândul adolescenţilor, însă în mod bizar, ea apare foarte frecvent şi în rândul adulţilor. Atunci când acneea persistă şi după vârstă adolescenţei fenomenul este asociat cu problemele de ordin hormonal, disfuncţii metabolice şi nivelul ridicat de stres din viaţă noastră. Coşurile sunt inestetice dar şi incommode pentru întregul organism, aşa că trebuie să ştii anumite lucruri despre ele, despre cauzele apariţiei lor, prevenire dar şi tratamente.

Cauzele apariţiei acneei

De fapt, acneea este produsul porilor înfundaţi, o afecţiune care se produce la nivelul epidermei că urmare a hipersecreţiei glandelor sebacee. În special, acneea apare pe faţă, gât sau spate deoarece aici se găsesc mai multe glande sebacee care produc substanţă uleioasă numită sebum şi care are rolul de a ajută la impermeabilitatea şi hidratarea pielii.

Oamenii spun de multe ori că acneea este cauzată de către infecţii, însă acest lucru nu este genberal valabil. În momentul în care problema se agravează, apar foarte multe coşuri şi au un aspect extrem de inestetic, este vorba despre o infecţie. În rest, apariţia ocazională a câtorva coşuri nu înseamnă neapărat infecţie în organism.

Acneea are un impact foarte important asupra vieţii sociale deoarece ea nu doar că creează discomfort fizic, ci afectează foarte mult, mai ales viaţă tinerilor adolescent. Tinerii care suferă de acnee se simt stânjeniţi şi încearcă să evite contactele viziuale, ajung la un moment dat chiar la izolare din cauza fricii de respingere şi evaluare negativă. În plus, studiile demonstrează faptul că le este teamă să interacţioneze cu sexul opus deoarece prezenţa acneei scade foarte mult încrederea de sine.

Prevenirea acneei

Principala regulă a frumuseţii este cu siguranţă un ten curat, luminos care poate respira în voie. Din acest motiv, se recomandă întotdeauna curăţarea tenului, atât dimineaţă, cât şi seară cu produse corespunzătoare tipului de ten. Specialiştii recomandă lotiunea de curăţat antiinflamatorie şi antimicrobiană JULIETTE ARMAND CLARIFYNG LOTION. Această loţiune are acţiune antimicrobiană şi antiinflamatorie, reglând secreţiile de sebum şi având PH6.

Apoi, trebuie să ştiţi că indiferent cât de multă reclamă are, săpunul trebuie să fie evitat cu desăvârşire în procesul de curăţare a fetei. Indiferent cât de fin este, orice săpun usucă tenul. Cel mai indicat este să folosiţi o loţiune tonică, apoi să hidrataţi pielea cu loţiune tonică. Din aceeaşi gama, medicii dermatologi recomandă lotiunea tonică cu acizi de fructe JULIETTE ARMAND PREPARATOR LOTION. Învaţă să fii delicată cu pielea ta şi hidrateaz-o continuu. Renunţă la loţiuni tonice pe baza de alcool, săpunuri şi creme care îţi usucă tenul. Nu vei face decât să înrăutăţeşti situaţia şi să îţi produci mai mult sebum. Dacă foloseşti fixativ sau spumă pentru coafat, acestea rămân mai mult timp pe firul de par. Pe timpul nopţii, acestea se transferă pe pernă sau pe cearceaf şi intră în contact cu tenul tău, provocând apariţia coşurilor. Dacă nu îţi cureţi ustensilele de machiaj, o mulţime de bacterii se vor depune pe ele şi vor intră în contact cu pielea ta, provocându-ţi iritaţii şi coşuri. Încearcă să îţi cureţi ustensilele de machiaj cu şampon după fiecare utilizare.

De asemenea, igiena este foarte importantă. Pentru a menţine igienă fetei este important să schimbi de două ori pe săptămâna aşternutul. Pe faţa de pernă rămân microbi, transpiraţie şi, tocmai de aceea, este esenţial să o speli des şi la temperaturi cât mai ridicate. În plus, pernele şi pătură trebuie scuturate şi aerisite zilnic afară pentru a îndepărta măcar o parte din microorganismele adunate. Spală-ţi des lenjeria de pat şi prosoapele pentru a evita apariţia imperfecţiunilor la nivelul fetei! Nu uită, mâinile intră cel mai des în contact cu diverşi factori, aşa că asigura-te că ţi le cureţi constant. Un sfat: renunţă la obiceiul de a-ţi pune mâinile pe faţă.

Alimentaţia este foarte importantă deoarece un stil de viaţă nesănătos conduce spre apariţia acneei. O alimentaţie bogată în zahăr şi grăsimi nu numai că îţi afectează organismul, dar stimulează şi apariţia acneei. Dacă ai observat că anumite alimente îţi provoacă diverse alergii sau coşuri, sfatul nostru este să le eviţi.

Dacă vrei să ai un aspect sănătos va trebui să faci în mod regulat o cură de detoxifiere. Acestea vor ajută la detoxifierea organismului şi îl va determina să funcţioneze în parametri normali. Totuşi, curele de detoxifiere trebuie să fie urmate la indicaţiile specialiştilor, deoarece ţinute necorespunzător, pot afecta sistemul imunitar şi metabolismul. În mod cert, sănătatea ficatului şi a tubului digestiv reflectă aspectul tenului. Acneea apare de multe ori şi că urmare a intolerantelor alimentare sau că efect al unei stări avansate de intoxicare a organismului nostru datorită supraexpunerii la tot felul de toxine provenite din mediul extern sau intern. Important este şi conţinutul de fibre alimentare din dietă noastră; alegem alimentele integrale precum cerealele şi leguminoasele cât mai neprocesate şi încercăm să ne ferim de dietele prea bogate în carne şi lactate, acestea fiind produse lipsite de fibre alimentare şi care în exces sunt alimente proinflamatorii.

Stresul este, de asemenea, o cauza importantă a apariţiei coşurilor şi problemelor inestetice de la nivelul tenului. Stresul stârneşte anumiţi hormoni, responsabili de apariţia acneei, aşa că un stil de viaţă liniştit şi sănătos va avea efecte vizibile asupra tenului tău.

Kit anti-acnee Bruno Vassari – Pure Solution

Kitul Bruno Vassari – Pure Solution este acum disponibil cu 7% reducere la achiziţionarea întregului kit. El conţine o crema tratament Anti Acnee Corrective Cream, un gel demachiant pentru ten acnei Cleasing şi o loţiune tonică pentru ten acnei, cu rolul de a preveni punctele negre şi coşurile. Combinate, aceste produse ajută la reglarea PH-ului pielii, înlăturând excesul de sebum şi lăsând pielea curată şi îngrijită. Produsele nu conţin alcool şi astfel nu afectează tenul şi calitatea aspectului sau.

În cazul în care problema persistă foarte mult, este important să apelaţi la un medic dermatolog pentru prescrierea unei medicamentatii corecte.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha