Ingredientele cheie pentru îngrijirea tenului matur

îngrijirea tenului matur


ten maturTrăim într-un mediu foarte poluat, plin de factori care ne afectează, atât sănătatea fizică, cât si cea interioară. Toate aceste lucruri impun măsuri de prevenţie în îngrijirea pielii. Îngrijirea pielii este foarte importantă atunci când discutăm despre semnele îmbătrânirii. Femeile folosesc foarte multe crème şi produse cu scopul de a preveni îmbătrânirea pielii.

Totuşi, dacă nu folosiţi produsele potrivite, degeaba încercaţi să va trataţi cu tot felul de leacuri. Acesta este motivul pentru care în continuare vom discuta despre ceea ce trebuie să conţină cremele pentru a avea efectul de prevenire şi tratare a ridurilor. Cercetările evoluează în industria frumuseţii şi, an de an, apar dovezi noi despre ingrediente minune pentru sănătatea şi frumuseţea pielii. Unele dintre acestea ne sunt foarte la îndemână şi pot fi obţinute prin dietă şi suplimente alimentare, astfel încât să păstrăm aspectul tânăr şi suplu al pielii.

Sigur că alimentaţia are un rol absolut fundamental în îngrijirea exterioară a oamenilor. Un corp sănătos la interior, va arată la fel la exterior. Ce putem mânca pentru a îmbătrâni frumos? Se pare că toţi încercăm să găsim secretul magic al îmbătrânirii sănătoase. Să ataşăm o eticheta antiimbatranire pe aproape orice produs şi vom vedea cum se golesc rafturile.

Dacă încerci să arăţi bine, fără a apela la chirurgia estetică, un ingredient secret îl putem găsi chiar sub nasul nostru. Unii experţi afirmă că secretul unei îmbătrâniri sănătoase îl vom găsi într-o băcănie: în fructe, legume, ceai verde şi într-o varietate de alte alimente sănătoase care sunt bogate în antioxidanţi şi alţi compuşi antiimbatranire.


Vitamina C

Tenul tău are o nuanţă neuniformă? Ei bine, trebuie să foloseşti multă vitamina C sau crème care au în compoziţia lor această crema. O rutină anti-age este mai mult decât necesară pentru menţinerea unui chip plin de luminozitate. Vitamina C este un antioxidant puternic, cu capacitatea de a lumina tenul, îndepărtând petele inestetice şi uniformizând nuanţă acestuia. Caută produse de îngrijire cu Vitamina C, dacă ai un ten tern sau dacă ţi-au apărut pete pe mâini. Vitamina C revitalizează suprafaţă pielii şi îmbunătăţeşte vizibil nivelul de hidratare şi textura. Produsele cu Vitamina C ajută la diminuarea petelor şi vin în diverse formule: pentru faţă şi gât, decolteu sau mâini.

Pentru petele de pe mâini, de exemplu, foloseşte un produs care conţine cel puţin 10% Vitamina C. Regăseşti vitamina C în multe serumuri şi este indicat să le aplici seară. De asemenea, Vitamina C este eliberată treptat în piele, oferind o acţiune targhetata, de lungă durata. Reduce petele maronii şi uniformizează nuanţă tenului.

Recomandăm crema antiimbatranire cu retinol A şi vitamina C pentru ten Juliette Armand Retin. Această crema de antiimbatranire are rol corector şi de antioxidant, recomandă pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel acneic şi cu discromii.


Colagenul

ce-nu-stiai-despre-colagen

Colagenul este ingredientul care se regăsesc la nivelul pielii şi este răspunzător de elasticitatea pielii. El este o protein importantă care se regăseşte în toate ţesuturile conjunctive ale organismului, adică atât în oase, piele, cât şi în ligamente. Din toate cele 28 de tipuri de colagen care acţionează în organism pentru construcţia celulară şi pentru repararea ţesuturilor, formele

I, II, III şi IV sunt cele mai importante pentru menţinerea sănătăţii pielii.

Cu toate că este un component structural extrem de important pentru organism, cantitatea secretată din această substanţă scade în timp atât din cauza înaintării în vârstă, cât şi din cauza factorilor externi. Expunerea la razele ultraviolete sau poluarea sunt două exemple de elemente externe care afectează producţia de colagen de către organism. De aceea, începând cu vârstă de aproximativ 30 de ani, aportul extern de colagen poate deveni extrem de necesar.

Crema antirid hidratantă cu colagen Cream Thalgo este o crema ultra-hidratantă şi regeneranta, cu o textura bogată care acţionează până la baza ridurilor şi liniilor fine. Această crema netezeşte primele riduri şi previne apariţia acestora.


Resverator

Acest compus are un efect foarte puternic şi important asupra pielii. Resveratrolul este un compus extras din coajă strugurilor şi a devenit un ingredient popular în produsele de îngrijire a fetei datorită rolului sau antioxidant. Acesta contracarează din efectele radicalilor liberi care accelerează degradarea celulară, implicit pe aceea de la nivelul pielii.

Petele pigmentare care pot apărea în timpul verii la nivelul fetei pot fi atenuate de superantioxidantul resveratrol, susţin unii specialişti dermatologi. Iar dacă ai predispoziţie pentru astfel de reacţii ale pielii la expunerea la soare este bine să eviţi elementele favorizante precum anticoncepţionalele şi unele antibiotice care sensibilizează tenul în privinţa arsurilor.

Resveratorul se găseşte în produsele cosmetice profesionale şi are efect antiaging, reducând acţiunea radicalilor liberi de la nivelul celulelor care sunt responsabili pentru îmbătrânirea şi mutaţiile celulelor din organism. De asemenea, acest produs este foarte indicat deoarece are efect anticelulitic, creşte tonusul şi elasticitatea pielii.

De asemenea, retinoizii şi retinon sunt două ingrediente minune care va ajută să luptaţi împortiva ridurilor, făcând pielea să producă mai mult collagen care umple liniile fine şi ridurile. În acest mod, pielea capătă un aspect mai proaspăt, are volum şi tonus. De asemenea, dacă ai acnee, retinolul te ajută să reduci cantitatea de sebum, ajutând porii să respire, şi să dai claritate texturii tenului. Retinolul şi retinoizii se folosesc seară, deoarece razele UV reduc din acţiunea acestora. Pentru că există o şansă că acestea să îţi irite pielea, sunt deseori folosite în combinaţie cu alte ingrediente calmante şi hidratante, precum acidul hialuronic.

Totuşi, pe lângă îngrijirea tenului şi distribuirea acestuia suficiente ingrediente nutritive, alimentaţia este foarte importantă. Dacă vrei să ai un ten proaspăt cât mai mult timp va trebui să eviţi să mănânci carne grasă sis a o înlocuieşti cu peste, carne de pui sau de viţel. De asemenea, antioxidanţii sunt foarte importanţi, însă nu pot fi luaţi doar din fructe şi legume.

Toate fructele şi legumele sunt bogate în antioxidanţi şi se recomandă consumarea a 5 porţii de fructe pe zi. În plus, cerealele sunt foarte indicate deoarece sunt bogate în fibre solubile şi ajută la scăderea nivelului de colesterol din corp, ceea ce determina îmbunătăţirea calităţii pielii.

 
despre colagen

Opinii (1)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha