Alimentaţia şi îngrijirea tenului

Alimentaţia şi îngrijirea tenului


Chiar dacă nimeni nu îşi doreşte să apară primele semen ale îmbătrânirii, ele apar. Totuşi, noi nu putem fi nepăsători şi să trecem cu vederea toate semnele maturităţii, mai ales dacă nu vrem să ne arătăm vârstă. Într-adevăr, semnele îmbătrânirii nu înseamnă doar apariţia ridurilor, ci şi pierderea memoriei, scăderea activităţii cerebrale sau creşterea predispoziţiei la bolile cornice. Totuşi, a îmbătrâni sănătos, nu înseamnă neapărat a trăi mai mult, ci a avea grijă de felul în care trăim.

Studiile au demonstrate că o dietă sănătoasă previne bolile cronice sau cele legate de îmbătrânire. Adoptarea unei diete sănătoase reprezintă punctul cheie pentru întârzierea apariţiei îmbătrânirii şi a bolilor asociate acesteia; cu cât acest lucru se realizează mai precoce, cu atât rezultatele sunt mai evidente, afirmă Susan Moores, reprezentant al Asociaţiei Americane de Dietetică.


Alimentaţia este foarte importantă pentru îngrijirea pielii

si pentru prevenirea apariţiei semnelor de îmbătrânire. Conform ghidurilor Asociaţiei Americane Cardiace, se recomandă consumul de peste de două ori pe săptămâna, este recomandat mai ales peştele mai gras care este bogat în acizi graşi omega 3 Acesta este un aliment antiinflamator puternic cu o multitudine de efecte benefice.

De asemenea, fructele şi legumele sunt foarte bogate în antioxidanţi; sunt recomandate cele intens colorate şi se vor consumă cel puţin 5 porţii pe zi pentru beneficii maxime. Legumele conţin nutrienţi benefici, similari cu cei continuti în fructe şi verdeţuri şi conţin foarte puţine calorii. Se pot adaugă la meniurilor de 3-4 ori pe săptămâna.

Cerealele trebuie să existe şi ele în alimentaţia voastră zilnică. Ele furnizeaza fibre solubile care ajută la scăderea nivelului sanguin de colesterol, conţin de asemenea fitonutrienti în cantităţi comparabile cu cele din fructe şi legume. Se vor consuma cel puţin 3 porţii pe zi.

Iaurtul este indicat si persoanelor care vor să prevină apariţia semnelor îmbătrânirii. Iaurtul conţine toate beneficiile produselor lactate, în plus conţin produşi biologici care ajută la dezvoltarea bacteriilor intestinale. Se recomandă consumul de iaurt ce conţine culturi active, cel puţin o porţie zilnic.

Nucile şi alunele sunt o sursă foarte importantă de vitamine din gama B-urilor, foarte benefice pentru inima şi creier. Datorită grăsimilor conţinute, se restructurează colagenul şi elastina cutanata, menţinând rezistenţă pielii şi a structure sale.

Apa este esenţială pentru hidratarea pielii, muşchilor, circulaţiei şi a altor organe interne. Sigur că atât la interior, cât şi la exterior, deficitul de apă este foarte vizibil acolo unde este cazul. De aceea, apă este direct răspunzătoare de felul în care arată corpul şi pielea ta. Se recomandă consumul a 3-4 pahare de apă pură în combinaţie cu alte lichide şi alimente bogate în apă. Micronutrientii din alimente şi băuturi oferă o multitudine de efecte benetice. În ceea ce priveşte efectul lor asupra pielii, s-a dovedit că sunt mai eficiente prin aplicare pe cale topica.


Consumul de 6-10 căni de ceai verde zilnic

Ajută la creşterea secretiei de substanţe cu rol benefic în menţinerea stării de sănătate, dar nu este importantă cantitatea de ceai verde consumată, deoarece nivelul sanguin al acestora nu va fi niciodată suficient de ridicat încât să oprească apariţia modificărilor cutanate, afirmă Stephen Hsu, Phisician Doctor. Cercetările sale în acest domeniu au arătat că beneficiile ceaiului verde asupra pielii apar numai când sunt aplicaţi direct pe piele şi prin protejarea pielii împotriva radiaţiilor ultraviolete şi a radicalilor liberi.

Un mod de viaţă sănătos şi o dietă asemenatoare, pot îmbunătăţii starea de sănătate şi ne menţine în formă, dar nu duc la dispariţia ridurilor. Impactul dietei asupra reversibilităţii semnelor de îmbătrânire este supraapreciat, afirmă medicul dermatolog Kenneth Ellner.

Procesul de îmbătrânire este relaţionat în primul rând cu expunerea la soare şi cu moştenirea genetică, afirmă acesta. Dacă dorim să îmbătrânim frumos, trebuie să evităm expunerea la soare, să folosim creme cu protecţie solară, să evităm fumatul, să avem o dietă sănătoasă şi să consumăm suficiente lichide.

Experţii sunt de părere că, pentru încetinirea procesului de îmbătrânire, trebuie să adoptăm un stil de viaţă sănătos ce cuprinde efectuarea de exerciţii fizice regulate, folosirea cremelor cu protecţia solară, evitarea fumatului, un somn regulat şi o dietă bogată în substanţe nutritive.

În plus, anumite alimente conţin substanţe care se numeşte fitonutrienti, capabile de a încetini procesul de îmbătrânire, neutralizând radicalii liberi sau moleculele de oxygen ce au un rol foarte important în declanşarea bolilor că osteoporoză, cancerul, Alzheimer sau boli de inima.

Pe măsură înaintării în vârstă, devenim mult mai susceptibili la efectele pe termen lung ale stresului oxidativ (o situaţie în care organismul are exces de radicali liberi) şi ale inflamaţiei de la nivel celular. Teoria susţine ideea că antioxidanţii şi alţi compuşi asemănători, au rolul de a contracara efectele radicalilor liberi şi astfel se încetineşte procesul de îmbătrânire.

În afară de antioxidanţi, există o serie de compuşi ce pot influenţă procesul de îmbătrânire. Ei pot fi clasificaţi în funcţie de efectul asupra inflamaţiei de la nivel celular, afirmă experţii.

Toate alimentele se clasifică în trei categorii: proinflamatorii, neutre şi antiinflamatorii, afirmă dermatologul Nichola Periccone Perricone este de părere că se poate încetini procesul de îmbătrânire la nivel celular prin consumul de alimente antiinflamatorii şi bogate în substanţe antioxidante.

Modificările care apar prin avansarea în vârstă pot fi încetinite prin consumul de alimente şi băuturi bogate într-o serie de compuşi, incluzând antioxidanţi, şi care au rol antiinflamator, că peştele de apă rece, fructe şi lengume intens colorate. Pe de altă parte, alimentele considerate proinflamatorii, pot accelera procesul de îmbătrânire, afirmă Perricone.


Îngrijirea pielii

Într-adevăr, alimentaţia este foarte importantă pentru felul în care arătăm, însă îngrijirea are rolul sau special. Îngrijirea pielii trebuie să fie făcută conform vârstei şi nevoii sale. Produsele folosite trebuie să fie bogate în colagen şi nutrient care completează structura pielii. Recomand cu încredere crema antiimbatranire cu retinol A şi vitamina C şi este foarte indicate pentru persoanele care vor să prevină maturizarea pielii.

De asemenea, crema hidratantă Hydra Marine 24h Cream Thalgo acţionează perfect asupra pielii, revitalizând, remineralizând şi îmbunătăţind luminozitatea de la nivelul fetei. Ea are o acţiune de 24 de ore şi se absoarbe rapid de piele, asigurând hidratare pentru intreaga zi.

 


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha