Paşii corecţi în execuţia machiajului profesional!

Paşii corecţi în execuţia machiajului


Să ştii să execuţi un machiaj profesional  la domiciliu poate fi un lucru greu de obţinut pentru unele femei. Totuşi, cunoscând anumite reguli de baza în execuţia lui, acest lucru nu va fi deloc greu. Ceea ce deosebeşte un machiaj profesional de unul neprofesional este rezistenţă acestuia. Aplicarea machiajului nu ar trebui să fie privită că o acţiune simplă, mecanică, ci mai degrabă că un ritual de auto-cunoaştere, ceea ce sporeşte frumuseţea fetei.

Pregătirea fetei pentru machiaj este cea mai sigură modalitate de a obţine un aspect radiant, şi de a menţine pielea într-o stare naturală, sănătoasă, fără riduri şi coşuri. Înainte de a vorbi despre machiaj trebuie să menţionăm faptul că fiecare femeie ar trebui în primul rînd să se cunoască pe sine. Această este o regulă esenţială deoarece machiajul înseamnă un proces de evidentiere a celor mai bune părţi ale fetei şi ascunderea imperfecţiunilor. Doar un număr redus de persoane dispun de un ten ideal.

Chiar dacă pe piele nu persistă coşuri, sunt alte deficienţe că pigmentarea neuniformă, vase dilatate şi pori vizibili. Deci, primul pas este de a face o analiză personală pentru a putea stabili care sunt calităţile şi defectele fetei. Astfel, stînd în faţă oglinzii trebuie să determini care este formă fetei, care sunt cele mai evidenţiate caracteristici şi ce doreşti să accentuezi în stilul tău cu ajutorul machiajului.

Un machiaj perfect se pregăteşte cu o înainte. Mai exact, pentru a-l obţine va trebui să va îngrijiţi şi hidrataţi foarte bine pielea. Înainte să intri pe tărâmul viselor pufoase, fierbe 2 pliculeţe de cei negru, lasă-le la răcit şi pune-le apoi în frigider. Când te trezeşti, stai întinsă 15-20 de minute cu pliculeţele pe pleoape şi picioarele în sus. Cafeină şi tanina din ceai îţi vor reduce cearcănele şi pungile de sub ochi. De asemenea, nu sări niciodată peste curăţarea tenului de dimineaţă. “Faţă e că o pânză, şi dacă nu ai o pânză curată, vopseaua nu se aplică bine”, a spus odată un make-up artist şi noi suntem cât se poate de acord cu el. Din păcate, multe femei cred că dacă se demachiază înainte de culcare şi adorm cu un ten curat, va rămâne la fel în zori. Adevărul este însă că părul şi faţă de pernă îţi vor impregna pe ten grăsimi pe care trebuie să le îndepărtezi dimineaţă.


Pregătirea pielii

Machiajul profesional începe întotdeauna cu pregătirea tenului. Orice make-up artist se ocupă mai întâi de problema tenului când face un machiaj profesional. Pielea trebuie să fie curată, hidratata şi fără imperfecţiuni, să strălucească şi să emane prospeţime. De aceea, prima regulă şi poate cea mai importantă din make-up este DEMACHIAREA, TONIFIEREA ŞI HIDRATAREA. Întotdeauna înainte de aplicarea machiajului, trebuie să îţi pregăteşti pielea într-un mod corespunzător.

Mai întîi de toate, curată faţă de toate impurităţile şi murdăriile cu ajutorul unei loţiuni de curăţare. Apoi, aplică o crema hidratantă pe faţă, luînd în consideraţie tipul de piele pe care îl ai şi lasă-o pe vreo 5 minute pentru a permite pielii să o absoarbe. În continuare, foloseşte o baza pentru ochi (eye contour balm) ce îţi va proteja pielea din jurul ochilor şi va ajută la fixarea unui machiaj de lungă durata. Toate femeile ştiu cât de important este demachiatul, însă din păcate multe „uită” să respecte această regulă, fie din cauza oboselii, fie din comoditate.

Rezultatul acestei neglijente este un ten uscat, tern, predispus la apariţia coşurilor şi a diverselor probleme dermato-cosmetice. Aşadar, înaintea aplicării fondului de ten, faţă trebuie curăţată cu un demachiant, lichid sau cremos, prin mişcări uşoare pentru a nu înroşi pielea. Al doilea pas este aplicarea unui tonic, pentru a împrospăta textura fetei, iar al treilea pas este folosirea unei creme de faţă, corespunzătoare tipului de ten. Că şi un mic pont pentru îngrijirea tenului ar fi aplicarea unei măşti de faţă hidratante, făcută din ingrediente naturale, cel puţin o dată pe săptămâna. Folosită cu regularitate, o masca hidratantă poate înlocui în timp crema folosită dimineaţă sau seară.

După ce pielea fetei a fost curăţată şi hidratata, se aplică o cantitate mică de baza de machiaj pe întreagă faţă şi se aşteaptă câteva minute pentru că această să se usuce. Recomandată este o baza de machiaj care are în componentă să silicon pentru că are un efect de „umplere” a ridurilor şi de matifiere.

Ca o sugestie ar fi baza de machiaj matifianta – Mattifyng Make-up Băse – Paese deoarece nu încarcă tenul, pregătindu-l perfect pentru aplicarea fondului de ten. Este important să se folosească o cantitate mică de produs, altfel efectul va fi total invers celui dorit. Această baza se aplică cu ajutorul unor mişcări circulare delicate de la centru spre exteriorul ochiului, din partea de jos spre partea de sus a fetei. Iată ce ar trebui să faci pentru a obţine un ten impecabil:

  • Asigura-te dacă ai ales soluţiile de curăţare a fetei potrivite tipului de piele pe care îl ai. Dacă ai un ten mai gras alege soluţii fără ulei, iar dacă tenul este uscat atunci cremele şi loţiunile cu efect de hidratare sunt cea mai bună alegere, deoarece calmează şi vindecă pielea sensibilă.
  • Loţiunile de faţă sunt des numite că umidificatori ai pielii. Ele ajută la eliminarea impurităţilor lăsate de demachianţi şi la închiderea porilor. Loţiunile de faţă care au un conţinut bogat de alcool sunt potrivite persoanelor cu tenul gras, cele cu conţinut mediu sunt pentru tenul sensibil, iar pentru persoanele care au tenul foarte uscat se recomandă mai bine să se abţină de la folosirea acestor loţiuni.
  • Pentru a evita anumite inflamaţii, spală mîinile şi foloseşte un gel anti-bacterian înainte de a aplică machiajul.

Alegerea fondului de ten

Sigur că alegerea fondului de ten reprezintă o problema pentru foarte multe dintre femei. Această situaţie se produce datorită faptului că cele mai multe dintre ele nu ştiu care sunt indiciile după care trebuie să se ghideze pentru un aspect mat, neîncărcat şi fără imperfecţiuni.  Alegerea corectă a fondului de ten este o altă regulă importantă care trebuie respectată atunci când îţi doreşti un machiaj fără cusur. Fondurile de ten lichide sunt potrivite oricărui tip de ten. Fondul de ten se testează în zona gâtului; dacă dispare în piele, înseamnă că este nuanţă potrivită.

Totuşi, pentru un machiaj profesional este indicat să se folosească un fond de ten cu silicon. După ce baza de machiaj a fost absorbită, urmează aplicarea fondului de ten. O tehnică simplă ar fi folosirea degetului inelar, cu ajutorul căruia se ia o cantitate potrivită de produs şi se aplică pe frunte, obraji, nas şi barbie.

Make-up artiştii preferă aplicarea fondului de ten fie cu o pensula, fie cu bureţei, dar tehnică „degetelor” este acceptată, mai ales dacă machiajul este făcut acasă şi nu ai la îndemână o trusa profesională cu pensule. Folosindu-te de buricele degetelor, întinde şi tamponează produsul până ce textura este uniformă, spre exteriorul fetei şi nu invers.

Recomandările profesioniştilor: Fondul de ten trebuie să fie ales în funcţie de nevoile tenului. De exemplu, dacă aveţi peste 30 de ani şi şi-au făcut déjà apariţia primele riduri fine, va trebui să optaţi pentru un fond de ten cu efect de lifting precum cel de la Paese. În cazul în care aveţi tenul uscat, acesta trebuie să fie hidratat de fondul de ten cu vitamine pentru ten uscat – Liquid Powder Double Skin Aqua – Paese. Şi în cazul tenului gras, ar trebui să alegeţi un fond de ten matifiant pentru ten gras şi mixt – Liquid Powder Double Skin Matt – Paese.

În cazul, micilor imperfecţiuni, că şi coşurile, petele, semnele sau vasele de sânge, care nu au fost acoperite cu fondul de ten, se poate folosi concealer-ul. Corectorul trebuie aplicat în cantităţi mici, deoarece acest produs este creat pentru a ascunde imperfecţiuni mici şi nu este recomandat să fie întins pe zone mari de faţă. Recomandările profesioniştilor: Din aceeaşi gama, optaţi pentru corectorul illuminator anticearcan – Brightening Concealer – Paese.

Ultimul pas în pregătirea tenului pentru un machiaj profesional este aplicarea pudrei. Cu o pensula mare şi moale, se aplică o pudra translucidă în zona nasului, frunţii şi a obrajilor. Se scutură pensula de exces de produs înainte de a o pune pe piele. Pudra oferă luminozitate fetei şi face că machiajul să fie mai rezistent. Întotdeauna se foloseşte pudra pulbere, nu compactă. Recomandările profesioniştilor: Folosiţi pudra pulbere pentru fixare cu efect mat – High Definition Loose Powder deoarece are o consistent uşoară şi lasă pielea catifelată şi finisată.  Formulă conţine ulei din seminţe de Meadowfoam care hidratează în profunzime pielea. Pudra fixează foarte bine machiajul fără a fi nevoie de retuşuri, iar efectul Soft Focus minimizează optic imperfecţiunile.


Machiajul ochilor

Ochii sunt oglinda sufletului, aşa cum ne-am tot obişnuit de-a lungul timpului să spunem. Accentuarea ochilor prin trucuri de machiaj, tehnici de lucru şi teorie cromatică reprezintă cheia succesului pentru a mari optic, pentru a evidenţia nuanţă irisului sau a realiza corecţii asupra formei ochilor. Mai exact, tot ce şi-ar putea dori o femeie pentru a scoate în evidenţă atuurile sale şi a masca imperfecţiunile.  De obicei pentru machiajul ochilor folosim fardul de pleoape şi mascara.

Genele tale sunt extrem de importante şi de aceea au nevoie de o atenţie mai deosebită. Ele au un rol dublu: de a proteja ochii şi de a-ţi oferi un look cît mai sexy. De aceea se recomandă măcar de 2 ori pe săptămînă să le acoperi cu ulei de olive sau de recin. Totodată, nu trebuie să uităm şi de sprîncene, a căror formă adaugă foarte mult la aspectul fetei.

Trebuie să le smulgi de fiecare dată cînd formă de baza a sprîncenelor începe să se schimbe. Din păcate, puţine femei se folosesc de trucurile de machiaj propuse de make-up artişti, în ciuda informaţiilor disponibile atât în reviste, cât şi în mediul online. Pentru ochii căprui sau negri, funcţionează cam orice culoare (în funcţie de nuanţă tenului şi de starea zonei perioculare), însă persoanele cu ochii albaştri şi verzi au de respectat câteva reguli cromatice pentru a evidenţia nuanţă irisului.

Nuanţele recomandate pentru machiajul ochilor albaştri sunt în primul rând cele derivate din nuanţă complementară – portocaliu. Cu toate acestea, dacă ai ochii albaştri îţi vor stă de minune şi fardurile în nuanţe de auriu, oranj, roz auriu, roşu-violet, roz-bej, argintiu, gri-albăstrui, burgundia, maro roşcat, bronz, kaki şi negru. În funcţie de nuanţă ochilor tăi verzi, poţi lua în consideraţie tonuri de mov, corăi, lila, maron, maro roşcat, roz auriu, galben auriu, roz bej, roşu violet, piersică, verde oliv, bejuri, auriu, kaki, taupe sau caramel.


Machiajul buzelor

Buzele sunt foarte importante în aspectul machiajului. În ceea ce priveşte îngrijirea şi pregătirea buzelor pentru machiaj trebuie de menţionat un moment foarte important care tare des nu se ia în calcul – exfolierea buzelor. Exfolierea buzelor ne ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Se recomandă să se efectueze această procedura săptămînal cu ajutorul unui gel-scrub special pentru buzele tale, sau poţi să foloseşti produse naturale care le prepari singură acasă.

Astfel, ai nevoie doar să amesteci cîteva cristale de zahăr cu puţină miere. Cu ajutorul acestui mix masezi uşor buzele pentru a îndepărta celulele moarte. După această aplică un balsam de buze pentru a le hrăni şi a le oferi un aspect cît mai sănătos. Hidratează-ţi buzele folosind un balsam emolient, apoi foloseşte un creion nude corector cu o nuanţă uşor mai deschisă decât cea a tenului pentru a-ţi contura exteriorul buzelor. Astfel, vei obţine un efect de mărire a buzelor.

Estompează linia creată cu un beţişor cosmetic şi aplică un ruj nude-rozaliu pentru un efect natural, plin de prospeţime. Recomandările profesioniştilor: Foloseşte rujurile cu ulei de argan – Argan Oil LipStick – Paese pentru că acestea nu doar că oferă un efect senzaţional, ci sunt foarte benefice şi în îngrijirea buzelor. Datorită uleiului de argan din compoziţie, ele nu usucă pielea, ci o catifeleaza, culoarea rămânând intact multă vreme.

De asemenea, rujul lichid cu acoperire puternică – Manifesto Liquid Lipstick Paese este o alegere foarte bună deoarece combină acoperirea puternică a rujului şi aplicarea uşoară a unui lipgloss. Disponibil în variante de culori vii datorită hiperpigmentilor. Formulă "De lungă durata" îl face să reziste pe buze ore întregi. Conţine vitaminele A, E şi C, care asigura hrănirea pielii delicate a buzelor şi regenerarea lor. Reţeta se bazează pe uleiuri de hidratare ce previn uscarea buzelor. Disponibil în 12 culori elegante.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha