Sfaturi de la profesionişti. Alege corect fondul de ten!

Alege corect fondul de ten!


Toate femeile îşi doresc un ten luminos şi perfect peste noapte, însă fondul de ten este singura "reţeta" care reuşeşte să funcţioneze precum o bagheta magică. Totuşi, trebuie să faci alegerea corectă dacă îţi doreşti asta pentru că nu orice fond de ten se potriveşte oricărui tip de ten. Textura, culoarea şi acoperirea sunt doar trei din aspectele de care trebuie să ţii cont dacă vrei să ai un aspect perfect. Totuşi, despre fondul de ten s-au creat multe idei preconcepute fără să se cunoască într-adevăr principiile acestui produs.

Tipul tenului şi nuanţa lui impun o anumită textura a fondului de ten şi un pigment adecvat. Imperfecţiunile sau ridurile dau măsura puterii de acoperire şi dictează ingredientele. Alegerea fondului de ten nu este ceva banal, aşa cum pare, ci e chiar o ştiinţă. Un simplu fond de ten acoperă, uniformizează nuanţa tenului, dar nu te pune în valoare şi nu-ţi aduce şarmul la care toate femeile râvnesc. Ca rezultatul să fie cel mult visat, îţi dezvăluim câteva secrete.


Textura tenului

Textura fondului de ten este extrem de importantă şi primul lucru care ar trebui să va facă să îl alegeţi sau nu. Un grad mare de acoperire asigura ascunderea perfectă a problemelor pigmentare. Aceste texturi sunt de obicei compacte, iar culoarea trebuie să fie într-un acord perfect cu pielea. Gradul de acoperire mare se poate testa uşor pe antebraţ în zona unde venele sunt foarte vizibile.

Dacă albastrul acestora nu mai este vizibil după aplicare, nici petele de pe faţă nu se vor mai vedea după ce îl foloseşti. Dacă ai imperfecţiuni greu de camuflat, fondul de ten trebuie aplicat cu ajutorul unui bureţel umed; în felul acesta, îşi va păstra aspectul impecabil mai mult timp. Alege fondul de ten în funcţie de tipul de piele.

Dacă ai tenul gras sau mixt, texturile fără ulei trebuie să fie în atenţia ta. Pielea uscată va beneficia de o formulă hidratantă. Tenul matur va capătă catifelare cu textura spumă. Această este ideală dacă vrei să ascunzi imperfecţiunile sau preferi un machiaj de ocazie, sofisticat fără a fi încărcat.

Tenul gras are nevoie de o textura pudrată deoarece această ajută la obţinerea unui aspect mat. Nu opta niciodată textura această dacă eşti posesoarea unui ten uscat pentru că îl va încarcă foarte mult. Alege fondul de ten matifiant pentru ten gras şi mixt Liquid Powder Double Skin Matt - Paese. Acest fond de ten are un efect matifiant asupra tipului de ten gras sau mixt, absorband excesul de sebum şi oferind un finish mat şi o acoperirea naturală.
În cazul în care ai tenul uscat va trebuie să foloseşti un fond de ten cu o textura cremoasa pentru că acesta îl va hidrata foarte bine. Poţi opta pentru fondul de ten hidratant cu vitamine pentru tenul uscat - Liquid Powder Double Skin Aqua - Paese. Acest fond de ten este destinat tenului uscat şi conţine un comple de vitamine C,A, E şi F cu rolul de a hrăni şi hidrata.

Tenul matur are nevoie de o îngrijire specială. După ce ai depăşit o anumită vârstă nu mai poţi folosi aceleaşi produse cum foloseai la 20 de ani. Tenul matur are nevoie de o textura sub formă de spumă deoarece această va ajută să maschezi imperfecţiunile tenului, indiferent dacă preferi un machiaj de ocazie, sofisticat sau unul de zi. Încearcă fondul de ten cu efect de lifting - Lifting Foundation - Paese deoarece are o consistentă cremoasa şi ajută la aplicarea uşoară şi uniformă, acoperind ridurile şi făcând tenul să aibă un aspect fresh, elastic şi hidratat.


Puterea de acoperire

Pe lângă textura, puterea de acoperire este un alt factor foarte important care ar trebui să te determine sau nu să cumperi un produs. Este simplu pentru că totul depinde de ceea ce aveţi de camuflat. În cazul în care vrei doar să uniformizezi tenul discret va trebui să alegi o crema CC sau BB cu textura uşoară. Alege crema corectoare şi reparatoare BB Cream SPF 15 Bruno Vassari pentru că este un produs multifuncţional care hidratează şi protejează porii controlând luciul inestetic întâlnit în cazul tenurilor grase sau mixte. Crema are o textura fină, având un efect de hidratare, uniformizare, corectare, luminare, protejare şi antiimbatranire.

Gradul de acoperire se testează foarte uşor aplicând o picătură de fond de ten pe dosul palmei, unde venele sunt la suprafaţă. Întinde bine şi, în funcţie de cât de vizibile vor rămâne, îţi dai seama cum va acoperi imperfecţiunile fetei. Culoarea perfectă se alege după ce aplici puţin fond de ten pe linia maxilarului şi apoi îl întinzi spre faţă şi gât.

Dacă după 2-3 secunde nu mai observi diferenţa între cele două zone, ai nimerit nuanţă. Ca misiunea să fie uşoară, trebuie să alegi din start registrul de culoare: roz sau bej. Dacă pielea este deschisă şi cu tente reci, mergi pe tonuri de roz, iar dacă ai pielea în culori calde, bejurile sunt pentru ţine! Dacă deja ai un fond de ten perfect din punctul de vedere al culorii, ia-l cu ţine la cumpărături, aplică pe mâna o picătură şi compară-l cu cel pe care vrei să-l achiziţionezi.

Aplicarea este şi ea importantă. Aplică puncte de fond de ten pe nas, pe frunte şi barbie şi întinde-l către urechi, frunte şi gât, estompând cu mişcări de sus în jos sau pe orizontală, niciodată ascendente, pentru că ridici puful de pe faţă şi aspectul nu va mai fi neted.

Ţine cont de faptul că orice produs are un termen de valabilitate. Şi cel mai bun şi scump fond de ten expiră! Termenul de garanţie este de şase luni de la dată deschiderii.
Dar îi poţi prelungi valabilitatea păstrându-l bine închis şi la loc răcoros, chiar în frigider. Totuşi, nu-l păstra mai mult de un an!

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha