Cele mai bune fonduri de ten din 2017

Cele mai bune fonduri de ten


Alegerea unui fond de ten poate reprezenta o misiune destul de grea, mai ales că este vorba despre pasul decisiv către un machiaj perfect. Fondul de ten are misiunea de a face tenul să arate ca după un somn odihnitor și de aceea, este esențial să alegem unul care nu lasă urme, să arate cât mai natural pe față și nu precum o mască. Fondul de ten trebuie ales în funcție de nevoile tenului, dar și în funcție de tipul de ten. Pentru a alege un fond de ten potrivit este nevoie să știi în ce tipologie te încadrezi, iar cel mai bun fond de ten este cel care corespunde cel mai bine nevoilor propriului ten.

Tenul normal necesită un fond de ten cu SPF de minimum 15, care să aibă proprietăți hidratante și să nu încarce; De exemplu, fondul de ten hidratant de la Paese Collagen Moisturizing Foundation sau fondul de ten de la Malu Wilz cu minerale Just Minerals Fluid Foundation pot fi comandate direct de pe Glemis.ro;


Lectia de Frumusete - Fondul de ten

cel mai bun fond de ten paese

Cel mai bun fond de ten paese


Tenul gras are nevoie de o îngrijire corespunzătoare.

Este necesar să se evite fondurile de ten persistente sau pe bază de uleiuri pentru că pot avea un aspect inestetic pe față, creând senzația de exces de sebum. Sunt recomandate cele care au un efect matifiant. Fond de ten fluid cu acid hialuronic (fara parabeni) - High Cover Foundation de la Malu Wilz este destinat tuturor tipurilor de ten, fondul de ten de la Paese Expert Matte Foundation, fondul de ten tot de la Paese Matte & Cover, fondul de ten matifiant (ten gras si mixt) - Liquid Powder Double Skin Matt – Paese, fondul de ten matifiant pe baza de apă și silicon - Sebum Control Foundation – Paese, toate acestea sunt ideale pentru tenul gras. 

Tenul mixt este o combinație între tenul uscat, gras sau normal. Indicat ar fi folosirea a două fonduri de ten, însă este bine să le evităm pe cele destinate tenului gras pentru că vor avea un aspect inestetic, iar zona T va arăta destul de lucioasă. Recomandate în acest caz sunt fondurile de ten de la Paese Expert Matte Foundation, Matte & Cover, fondul de ten matifiant pe bază de apă și silicon - Sebum Control Foundation, fondul de ten matifiant (ten gras si mixt) - Liquid Powder Double Skin Matt.

Tenul uscat are nevoie de hidratare

- iar fondurile de ten indicate sunt cele ușoare, fluide și uleioase. Fondul de ten Performant Velvet Touch Foundation de la Malu Wilz, fondul de ten cu multivitamine - Lush Satin de la Paese, fondul de ten cu efect de lunga durată - Long Cover Fluid – Paese, fondul de ten hidratant cu vitamine (ten uscat) - Liquid Powder Double Skin Aqua – Paese, toate aceste sunt cele indicate pentru acest tip de ten. 

Tenul sensibil este foarte pretențios și are nevoie de o îngrijire specială. Cele indicate în acest caz sunt cele pe bază de minerale, însă de evitat sunt cele cu parabeni sau parfum. Fondurile de ten fluid cu acid hialuronic (fara parabeni) - High Cover Foundation - Malu Wilz, fondurile de ten cu minerale Just Minerals Fluid Foundation de la Malu Wilz sunt indicate pentru tenul sensibil

Tenul matur are nevoie de produse anti-îmbătrânire, iluminatoare și cu putere mare de acoperire. Fondurile de ten recomandate sunt cele de la Malu Wilz Performant Velvet Touch Foundation, fondul de ten Ultra Rezistent Spf 20 Absolute Resist Foundation - MALU WILZ, dar și fondul de ten cu efect de lifting Lifting Foundation – Paese.

Toate aceste produse pe care le-am enumerat mai sus pot fi comandate foarte ușor de pe Glemis.ro pentru că livrarea se face rapid, iar calitatea serviciilor este una foarte bună. Un alt aspect de care trebuie să ținem cont atunci când ne alegem un fond de ten este culoare pileii pe care o avem. Pentru a identifica mai ușor tonul pielii este indicat să ne uităm la încheieturile mâinilor, astfel dacă venele sunt verzui , asta înseamnă că avem o culoare caldă a pielii, iar dacă acestea sunt albastre sau mov, asta însemnă că tonul pielii este unul rece. Tenului cu un ton cald i se potrivește un fond de ten în culori galbene sau piersică, iar tenului cu un ton rece, cele în nuanțe mai roz. 

Nu este recomandat să se testeze fondul de ten pe încheietura mâinii deoarece tenul nu are aceeași culoare cu restul corpului. Este indicat ca acesta să se încerce pe pielea demachiată și cel mai bine este să se încerce trei culori pentru a vedea care este cea care se pierde în nuanța naturală a pielii pentru că accea se va observa cel mai puțin, fiind indicată tipului de piele.

O altă regulă este aceea de a nu aplica fondul de ten pe fața nehidratată pentru că este posibil ca acesta să se strângă și să aibă un aspect inestetic în jurul ochilor, nasului sau al gurii, în funcție unde ridurile sunt mai evidente. După ce am aplicat crema hidratantă trebuie să așteptăm măcar 5 minute pentru a intra în piele pentru că altfel este posibil că fondul de ten să stea deasupra cremei și nu se va absorbi, în cele din urmă, arătând destul de inestetic.

Pensula și burețelul joacă un rol destul de important în aplicarea fondului de ten pentru că îl face să arate cât mai natural posibil. În cazul în care alegem să întindem fondul de ten cu degetele este posibil fie să îl folosim într-o cantitate prea mare, fie pielea va avea un aspect de mască. Indicat este să se aplice mai multe puncte de fond de ten pe bărbie, pomeți, vârful nasului și frunte, fără a fi nevoie să se încarce fața cu fond de ten. 

De asemenea, fondul de ten se alege la lumina naturală, iar în momentul în care ne dorim achiziționarea unuia trebuie să ne gândim mai întâi unde vom purta respectivul fond de ten și mai ales, în ce moment al zilei. Pentru machiajul de seară, se recomandă un fond de ten cu un grad mai mare de acoperire, însă dacă tenul nostru nu are imperfecțiuni este bine să mergem pe un fond de ten fluid, cu un aspect mai natural.

În cazul în care informațiile de mai sus nu au fost relevante, în magazinele profesionale, de specialitate vom putea găsi mai multe informații despre produsele pe care ne dorim să le achiziționăm și automat, personalul de acolo ne va ajuta să ne ghidăm mai repede. 

Cu alte cuvinte, pentru un machiaj perfect, bine realizat este bine să ținem cont de toate aceste sfaturi pentru a ne putea pune în valoare frumusețea. 

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha