Vopsirea semipermanenta, demipermanenta, permanentă

Despre vopsirea parului

Blondul a fost şi va rămâne o culoare foarte sexy şi seducătoare de par. Dacă nu eşti una dintre norocoasele car es-au născut cu această nuanţă bălaie a părului nu trebuie să îţi faci griji pentru că tehnologia atât de avansată îşi da posibilitatea să ai oricând părul blond şi este chiar mai simplu că niciodată.

Metodele pentru decolorarea părului sunt mult mai blânde astăzi decât erau odată, chiar şi în cazul unui par închis la culoare. Mai jos, vei găsi tot ce trebuie să ştii despre acestea. Decolorarea îţi poate deschide părul cu până la 8 tonuri, fie că ai părul blond închis sau şaten deschis. Metodele de decolorare speciale pentru par foarte închis (şaten mediu până la negru) pot deschide părul cu două până la 3 tonuri, fără a lasă acele şuviţe roşiatice.

E foarte important, însă, să înţelegi cum funcţionează decolorarea. Mai întâi, stratul exterior al firului de par, numit cuticulă, este pregătit pentru a fi permeabil la soluţia de decolorare. Această acţiune permite peroxidului de hidrogen din soluţie să penetreze adânc firul de par, pentru a oxidă pigmenţii existenţi, lăsându-i incolori. Soluţiile de decolorare conţin concentraţii diferite de peroxid de hidrogen, ceea ce determina decolorarea în variate tonuri.

Din acest motiv, şi culoarea părului se schimbă treptat în timpul procesului de decolorare, de la culoarea naturală trecând prin diferite nuanţe roşu şi galben, până la nuanţă de blond dorită. Tocmai de aceea trebuie să fii foarte atentă în alegerea metodei de decolorare potrivită pentru părul tău.

Apoi, este foarte important să laşi decolorantul să acţioneze atâta timp cât este precizat pe instrucţiunile de utilizare a produsului (în general 30-45 de minute), pentru a evita apariţia nuanţelor nedorite de roşu sau galben din cauza întreruperii premature a acţiunii decolorantului. De asemenea, trebuie să nu laşi decolorantul mai mult decât este recomandat, pentru că nu îţi va deschide părul mai mult, ci din contra, va există riscul să ţi-l arzi sau să capete un aspect poros şi că de paie uscate.

Hrănirea parului

După ce este decolorat, neapărat părul are nevoie de hrănire şi hidratare. Metodele de decolorare sunt însoţite de tot felul de balsamuri care se aplică pe părul decolorat. Foloseşte aceste balsamuri pe părul proaspăt decolorat, la 3 minute după ce l-ai limpezit. Acestea îţi vor hrăni părul şi îi vor da strălucire. Dacă ţi-ai făcut recent permanent sau ţi-ai întins părul în mod chimic, atunci trebuie să mai aştepţi minim 2 săptămâni până să îţi decolorezi părul, altfel s-ar putea să ţi-l strici iremediabil. În cazul în care îţi decolorezi părul frecvent, nu e cazul să aplici mereu decolorant pe toată suprafaţă lui. Îl poţi aplică numai la rădăcini şi abia în ultimele 2-5 minute să-l întinzi pe toată suprafaţă părului.

Părul se poate hidrata foarte bine cu uleiul de argan. Este extras din nucile de argan, iar datorită conţinutului ridicat de vitamina A, vitamina D şi antioxidanţi este un tratament excelent pentru părul deteriorat. Este recomandat să aplici acest tratament o dată pe săptămâna, deoarece previne degradarea părului şi-l hidratează intens. Ai nevoie de câteva picături de ulei de argan, încălzit în palme şi apoi aplicat pe toată suprafaţă părului umezit. Masează bine scalpul şi apoi coafează părul în mod normal.

Nu uita să apelezi şi la tratamentele naturale care sunt extrem de benefice părului. Proteinele şi uleiurile conţinute de anumite alimente îi pot reda strălucirea părului. Banana este unul dintre cele mai preţioase fructe pentru podoaba ta capilară. Pisează o banană şi aplic-o pe par ca pe o masca. Lasă să acţioneze jumătate de ora, apoi clăteşte-te. O poţi amesteca cu gălbenuş de ou, un alt ingredient din bucătăria ta, foarte bogat în proteine benefice firului de par.

Luminozitate prin şuviţe

Ai părul decolorat, însă nu eşti încântată de rezultat, aşa că ai vrea să mai apelezi o dată la decolorare. Ei bine, ar fi mai indicat să ai doar câteva şuviţe mai deschise, nu să-ţi decolorezi tot părul. Aceste şuviţe se pot decolora cu două, până la şase tonuri şi le poţi face oriunde doreşti prin părul tău. Şuviţele dau foarte bine pe un par blond sau şaten mediu, pentru că sunt jucăuşe, oferind culorii tale o luminozitate aparte, atrăgătoare şi senzuală în acelaşi timp. În plus, suvitarea părului are o acţiune agresivă asupra părului cu mult mai mică faţă de decolorarea totală a acestuia, dar ai nevoie de ajutorul unei prietene pentru a-ţi putea face acasă şuviţele dorite. Prietenă ta te poate ajută să separi şuviţele de restul părului, pentru a aplică apoi decolorantul pe suprafeţele dorite.

Spray decolorant

Există spray-uri decolorante care va pot ajuta să obtineti cele mai suprinzătoare efecte. Spray-urile decolorante în nuanţe de blond sunt cea mai potrivită soluţie pentru a deveni blondă în etape mici sau pentru a-i conferi părului tău un plus de strălucire. Aceste spray-uri îţi deschid părul cu un sfert de ton la fiecare aplicare. Căldura sau razele soarelui intensifica efectul acestora. Prin urmare, uscarea cu foehnul amplifică efectul acestor spray-uri.

Deoarece concentraţia peroxidului de hidrogen din compoziţia acestora este foarte redusă, ele sunt blânde cu părul tău. Cu toate acestea, nu e recomandat să le sa folosesti zilnic, ci mai degrabă pentru o perioada limitată de timp. Dacă vrei ca părul tău să arate bine între decolorări, aceste spray-uri te pot salva.

Este însă important să-ţi îngrijeşti cu atenţie părul dacă foloseşti aceste spray-uri. Ai nevoie de un balsam special, delicat, pe care să-l foloseşti după fiecare samponare şi de o masca pe care s-o foloseşti o dată pe săptămâna, pentru a-ţi menţine părul sănătos şi frumos.

Olaplex este un instrument sau un serviciu nou, care poate fi folosit atât în saloanele de specialitate, cât şi acasă, la domiciliu. Alegerea este a ta. Ca un instrument, utilizaţi Olaplex Bond Multiplier nr.1 adăugându-l în decolorant sau culoare şi finisaţi prin aplicarea Bond Perfector nr.2 după ce culoarea este îndepărtată din par pentru a reduce dramatic ruperea firului de par cu fiecare serviciu de culoare.

Optimizati Olaplex oferindu-l ca un nou serviciu în salon. Includeţi produsul profesional Hair Perfector Nr. 3 Take Home pentru clientul dumneavoastră pentru a-l utiliza o dată pe săptămâna pentru a consolida în continuare structura firului de par sau de a-l folosi că o pre-tratare a unui serviciu chimic viitor. Hair Perfector Nr. 3 Take Home are beneficii suplimentare uimitoare raportate de sute de clienţi. OLAPLEX a fost folosit de mii de ori, cu rezultate uimitoare. Singurul lucru care poate merge prost este să folosiţi prea mult Olaplex cu decolorant sau să nu îl lăsaţi să acţioneze cât trebuie.

Toată lumea devine foarte entuziasmată când vede cum acţionează Olaplex pentru prima dată astfel încât doreşte să adauge mai mult produs a două oară. Dacă veţi face acest lucru, părul nu se va mai ridică. Se începe cu Olaplex Bond Multiplier Nr.1 adăugând direct în decolorant sau vopsea. După clătirea vopselei din par, aplicaţi Olaplex Bond Perfector Nr. 2 pentru cel puţin 5 minute, apoi se clăteşte, se şamponează şi se aplică conditioner. Se poate lasă chiar în par pentru a-l utiliza că o loţiune de decapaj.

Clientul ia acasă Hair Perfector Nr.3 pentru a-l utiliza o dată pe săptămâna pentru a consolida în continuare structura firului de par. Este foarte simplu, sigur şi non-toxic. Vezi pe ambalaj indicaţii detaliate de utilizare. Olaplex nu conţine silicon, sulfati, ftalati, aldehide şi nu este niciodată testat pe animale. Olaplex reconectează legăturile de sulf rupte din par. Aceste legături sunt distruse în timpul tratamentelor termice, mecanice şi chimice. Utilizaţi Olaplex că un instrument.

Cu cât utilizaţi Olaplex mai mult, cu atât deveniţi mai familiar. Folosirea acestui produs aduce beneficii pentru ţine că stilist şi mai important, pentru clientul tău. Cu ajutorul cunoştinţelor dobândite accesezi abilitatea de a aţi depăşi limitele în materie de hairstyle. Înveţi folosind produsul continuu şi descoperi care este metodă de lucru potrivită stilului tău.

În cazul în care doriţi să faceţi un Balayage, o colorare semipermanenta, demipermanenta sau permanentă, va trebui să nu adăugaţi niciodată mai mult de 3.75 ml în culoarea semipermanenta sau permanentă. Adăugaţi Olaplex doar în culoarea semipermanenta care are timp de acţionare de 10 minute sau mai mult. Puteţi folosi Olaplex în fiecare proces.

OLAPLEX FORMULĂ DILUATĂ PT COLORARE SEMIPERMANENTA:

Puteţi folosi ca şi tratament No.1 Bond Multiplier diluat cu apă. Amestecaţi într-un aplicator 15ml Olaplex No.1 cu 85 ml de apă de la robinet sau apă îmbuteliată. Aplicaţi din abundenţă de la rădăcini până la vârfuri. Pieptănaţi pentru a uniformiza. Lăsaţi să acţioneze 5 minute, apoi uscaţi cu prosopul. Nu clătiţi.

Puteţi aplica pe rădăcini sau peste orice altă colorare semipermanenta. Clătiţi foarte bine, uscaţi cu prosopul apoi aplicaţi Olaplex No. 2 că tratament adiţional.

Samponati apoi aplicaţi colorarea semipermanenta: Dacă faceţi şuviţe, apoi aplicaţi colorare ton pe ton, nu e nevoie să clătiţi decolorantul cu şampon. Puteţi clăti cu apă, uscaţi cu prosopul, apoi aplicaţi No.1 Bond Multiplier. Procesul de clătire va opri acţionarea decolorantului. (dacă va simţiţi confortabil spălând părul cu şampon, puteţi să o faceţi).


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha