Iată cum poţi scapă de vergeturi!

Iată cum poţi scapă de vergeturi!


Vergeturile sunt un coşmar pentru multe dintre femei şi apar de regulă pe abdomen, şolduri, sâni şi partea superioada a coapselor. Această este una dintre cele mai mari probleme estetice, cea mai des întâlnit, dar şi cea mai greu de rezolvat. Vergeturile sunt una din problemele estetice cele mai frecvente, dar şi mai greu de rezolvat. Noi îţi arătăm cum poţi avea un corp perfect, fără nici un fel de urmă. Strategia cea mai inteligenţă pe care o poţi adopta este prevenţia.

Folosind cu regularitate produsele cosmetice special create pentru a menţine compactetea pielii -mai ales în timpul sarcinii sau a curelor de slăbire -vei fi mai la adăpost de apariţia vergeturilor. Însă aceleaşi tratamente pot continuă şi în cazul în care vergeturile şi-au făcut deja apariţia, pentru a le face mai puţin vizibile, dar şi pentru a continuă să dai mai multă elasticitate pielii.

Vergeturile apar la suprafaţă dermei şi sunt adevărate cicatrici şi sunt urmare a unei rupturi a fibrelor elastice de elastina şi colagen. Iar în punctul în care pielea se rupe, se formează un ţesut cicatrizat care la suprafaţă se prezintă că un semn şerpuitor, de culoare roşiatică. Încetul cu încetul, această trece de la roşiaticul palid la un alb translucid, semn că în acea porţiune a pielii nu mai ajunge aproape deloc sânge şi oxigen.

Altfel spus, vergeturile nu sunt nimic altceva decât nişte cicatrice, vizibile şi destul de adânci, pentru că se produc în stratul mediu al pielii. Cauzele care stau la originea apariţiei vergeturilor sunt diverse. Primii factori sunt cei de ordine constituţională, mai precis cei care ţin de natură pielii: există unele care sunt mai elasitice, iar altele mai puţin elastice. Acestea din urmă sunt şi cele care au tendinţa de a se “marca” cu vergeturi.

Oscilaţiile bruşte de greutate sunt un alt mare pericol pentru elasticitatea pielii, care “simte” imediat când acul cântarului sare: fibrele elastice, supuse la o tensiune excesivă, ajung să se rupă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în timpul sarcinii, când pielea este întinsă la maximum şi apoi se “relaxează” brusc, după naştere. Nu întâmplător, zonele cele mai afectate de vergeturi sunt acelea care resimt majoritatea variaţiilor în greutate, cum ar fi abdomenul, sănii, coapsele şi, în unele cazuri, interiorul braţelor. Dar şi schimbările hormonale pot avea efecte nedorite asupra tonusului pielii: în unele cazuri, striatiile îşi fac prima apariţie în adolescenţă, atunci când şoldurile, coapsele şi sănii încep să se rotunjească.

Există câteva opţiuni în ceea ce priveşte tratarea vergeturilor. Dacă iei vergeturile foarte în serios şi vrei să scapi de ele, cea mai bună soluţie este să te adresezi unui dermatolog sau unui chirurg plastician, care îţi pot recomandă cele mai bune metode.

De asemenea, un medic îţi va face o istorie medicală detaliată, incluzând şi medicamentele pe care le iei. Unele medicamente, dar şi suplimente alimentare, pot influenţă apariţia vergeturilor. Printre acestea se numără hormonii sau steroizii.

Cel mai eficient tratament de a scapă de ele implică intervenţii medicale cu laser, însă acestea nu sunt la îndemână oricui. Aşadar, cum poţi altfel să reduci vergeturile? Ei bine, pentru a scădea vizibilitatea acestora trebuie să acţionezi, de fapt, la sursă problemei: elasticitatea şi hidratarea pielii.

În primul rând, hidratează-ţi din belşug pielea, mai ales în zonele sensibile, cum ar fi pe coapse, în zona interioară a genunchilor, pe abdomen. Dacă ştii că ai pielea uscată, nu ezită să foloseşti ulei de măsline sau crema de gălbenele. Chiar dacă, după aplicare, acestea nu se absorb imediat în piele, ele refac structura epidermei. Că să-ţi fie mai uşor, aplică ulei de măsline sau crema de gălbenele după dus, seară, înainte de culcare. De altfel, crema de gălbenele s-a dovedit a fi foarte eficientă în a preveni vergeturile la femeile însărcinate.

Alegeţi cu atenţie crema de corp. Asigura-te că această conţine unt de cacao, ulei de jojoba, ulei de măceşe, de ridin, dar şi vitaminele A, E şi C. Totodată, să nu treacă zi în care să nu aplic din abundenţă şi să masezi zonele cu probleme. Dacă vrei un tratament “targhetat”, atunci optează pentru crema Reţin-A cu Tretinoin, care conţine substanţe ce reduc eficient aspectul neplăcut al vergeturilor. Atenţie însă! Acest tip de crema nu este recomandat utilizării în timpul sarcinii sau al alăptatului.

Crema anti vergeturi cu acid hialuronic Juliette Armand Stretchfirm Cream este o crema potrivită pentru tonifiere şi ameliorarea vergeturilor. Ea conţine muşeţel, vitamina B3, acid hialuronic şi este hipoalergenica. Se recomandă inclusiv pe perioada sarcinii şi se utilizează o dată sau de două ori pe zi în fiecare zi, frecţionând local.

Totuşi, crema se aplică diferit pe fiecare parte a corpului. De exemplu, pe abdomen produsul se aplică printr-o mişcare rapidă, circulară şi energică, executată cu palmă. Apoi, cu ajutorul ambelor mâini masează bine zona afectată, de jos în sus. La final, “ciupeşte” uşor pielea între arătător şi degetul mare. Pe şolduri şi coapse aplicarea cremei împotriva vergeturilor se face cu mişcări line circulare, de jos în sus. Se continuă cu o frecţie uşoară şi se finalizează cu o ciupire lejeră a zonei afectate. În cazul sânilor, produsul se aplică printr-o mişcare delicată a vârfurilor degetelor, desenând un opt cu mâna dreapta, astfel: porneşte de la baza superioară a şanului stâng spre cea inferioară, urcând şi repetând mişcarea de două ori. La final, masează delicat sânul dinspre stern către subraţ. Pentru sânul drept, execută aceleaşi mişcări, însă cu mâna stânga.

Tratamentele împotriva vergeturilor se folosesc pe zone cu risc mare

în mod diferit şi în funcţie de gravitatea problemei. În cazul în care sunteţi în la nivelul de prevenire şi observi că pielea are tendinţa de a se “relaxa”, cum ar fi atunci când eşti în timpul unei cure de slăbire sau când eşti însărcinată, ar fi ideal să foloseşti, în locul obişnuitului hidratant de corp, un produs împotriva vergeturilor. Acelaşi lucru l-ai putea face şi în cazul în care ştii că pielea ta nu este foarte elastică.

În aceste cazuri, tratamentul ales va fi folosit zi de zi pe partea inferioară a abdomenului şi pe sâni, dimineaţă şi seară.  În cazul vergeturilor, cu cât intervii mai repede, cu atât vei obţine rezultate mai bune: o cicatrice roşiatică, tratată cu un produs special, poate dispărea aproape definitiv. Dar chiar şi pe o vergetură albă, un produs cosmetic poate da rezultate, în sensul în care o poate atenua. În aceste situaţii, aplicarea trebuie făcută de două ori pe zi, dimineaţă şi seară, timp de cel puţin două luni, sau până când cicatricele se mai atenuează.

De asemenea, ai grijă că în fiecare zi să îţi exfoliezi pielea, iar pentru acest lucru nu ai nevoie pe produse scumpe, ci poţi folosi chiar şi zaţul de cafea.  Acesta conţine substanţe care pun sângele în mişcare la nivelul epidermei şi reduc aspectului neplăcut al vergeturilor, dar şi al celulitei. Totuşi, nu exagera cu presiunea în timp ce-ţi masezi zonele cu probleme, pentru a nu-ţi crea leziuni pe piele. În cazul vergeturilor mai subţiri şi de mici dimensiuni, bronzul reuşeşte să le estompeze. Totuşi, această metodă de a diminua liniile albe de pe piele ar trebui aplicată vara, la soare, folosind crema cu factor de protecţie peste 30.

Deşi te poţi bronză şi la solar, rişti să-ţi faci mai mult rău pe termen lung decât bine pe termen scurt! Totodată, un alt factor care favorizează apariţia vergeturilor este scăderea nivelului de zinc din organism. Dacă intenţionezi să iei suplimente vitaminice, este recomandat să-ţi faci un set de analize complete prin care să vezi cum să scapi de vergeturi fără să te chinuii exact ce deficienţe ai, că să nu-ţi încarci organismul cu vitamine de care nu ai nevoie.

O piele elastică se poate întinde fără a se umple de vergeturi. Algele, substanţe naturale -cum ar fi drojdia, aminoacizii, proteinele din grâu şi din mătase -activează producerea de fibre elastice şi le pun la adăpost de degradarea apărută o dată cu înaintarea în vârstă: sunt utile pentru conservarea tonicităţii epidermei şi pentru favorizarea autorepararii.

Hidratarea este foarte importantă pentru sănătatea pielii. Doar o piele bine hidratata şi hrănită îşi poate conservă elasticitatea naturală, în ciuda trecerii timpului. Acidul hialuronic, amestecurile de aminoacizi, uleiurile vegetale de jojoba, germenii de grâu sunt de mare ajutor atunci când este vorba de hidratarea şi hrănirea în profunzime de care pielea are nevoie pentru a-şi menţine tonicitatea. Atacurile externe, îndeosebi a radicalilor liberi, accelerează îmbătrânirea pielii şi a pierderii tonicităţii acesteia. Iată de ce este foarte important că un produs cosmetic împotriva vergeturilor să conţină vitamine, cum ar fi vitamina E: pentru a contrasta atacurile externe şi pentru a preveni îmbătrânirea precoce a epidermei.

Dermabraziunea sau peelingul chimic pot fi folosite în estomparea vergeturilor. Intervenţiile cu ajutorul laserului reprezintă de asemenea o metodă modernă şi revoluţionară de soluţionarea a imperfecţiunilor pielii, printre care şi vergeturile. Rezultatul oricărui tratament va depinde de anumiţi factori, prcum vârstă, culoarea pielii şi chiar dietă.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha