Tu ştiai care sunt efectele vitaminelor din cosmetice?

efectele vitaminelor din cosmetice?


Femeile au în general tendinţa de a cheltui foarte mulţi bani pe produsele cosmetice, tocmai pentru că acestea promit că le vor face să arate radiante, frumoase şi tinere mereu. Ei bine, nu orice tip de produse cosmetice se pot ţine de promisiunile din reclame, însă cu siguranţă, produsele cu extracte şi ingrediente natural va vor face viaţă mai frumoasă. Oricum ar fi, cosmeticele cu ingredientele naturale sunt unul dintre cele mai recente trenduri în materie de frumuseţe. Studiile recente aduc popularitatea acestor produse, iar din ce în ce mai multe femei caută anumite ingrediente naturale în crema de faţă sau şamponul pentru par, înlocuind anumite branduri internaţionale de cosmetice care folosesc compoziţii artificiale. Oamenii spun mereu că natural este mai bine, în orice aspect al vieţii. Şi nu e de mirare că tot mai multe femei se orientează către produsele cosmetice naturale. Chiar şi producătorii de top au început să folosescă, într-o oarecare măsură, ingrediente naturale, pentru a ţine pasul cu cererea pentru produse cosmetice naturale de pe piaţă.

Înainte de a ne orienta spre anumite produse, este foarte important să ştim de ce are nevoie pielea noastră pentru a arată bine, sănătoasă şi plină de vitalitate. Pielea umană este un sistem viu şi are capacitatea de a absorbi produsele aplicate în fluxul sangvin. Până la 60% din produsele pe care le folosim pe pielea noastră sunt absorbite în sistemul circulator.Tot mai multe femei devin preocupate de efectele pe termen lung pe care le-ar putea avea substanţele chimice folosite în produsele cosmetice. Multe dintre aceste substanţe chimice sunt iritante pentru piele sau cancerigene, pot produce dezechilibre hormonale şi metabolice. Ele sunt derivate sintetic sau din petrol. Trebuie evitate produsele cosmetice care conţin parabeni şi flataţi. Un produs cosmetic natural conţine doar unturi şi uleiuri naturale, uleiuri esenţiale pure, care au efecte terapeutice, vitamine. În plus un produs organic înseamnă că nu conţine pesticide, fertilizatori sau organisme modificate genetic.


Vitaminele din cosmetice

După cum ziceam şi mai sus, pentru a avea un efect sănătos, pielea are nevoie de vitaminizare. În general, în produsele cosmetice se găsesc mai multe tipuri de vitamine, răspunzătoare pentru fiecare aspect de înfrumuseţare a tenului. Pentru a şti ce fel de produs cosmetic aveţi nevoie, este esenţial că iniţial să va determinate problemele de la nivelul tenului. Dacă tot timpul te-ai întrebat ce rol au vitaminele în diversele creme, loţiuni, seruri şi produse cosmetice şi cum acţionează ele de fapt asupra tenului şi pielii tale, astăzi a venit momentul să discutăm despre fiecare în parte. În general, în industria cosmetică vei găsi produse ce conţin vitaminele A, C, E, K şi complexul de vitamine B. Iată ce efecte au fiecare dintre ele:


Vitamina A

Vitamina A este folosită în industria cosmetica deoarece ajută foarte mult la prevenirea şi combaterea ridurilor. În industria cosmetică vei vedea pe etichete retinol – o formă a vitaminei A care este esenţială pentru efectele sale antioxidante. Vitamina A acţionează în interiorul celulelor şi le fac să funcţioneze că şi cum ar fi mult mai tinere. Efectele vizibile sunt de anti-aging, diminuare a cutelor de expresie şi a ridurilor. În plus, Vitamina A din produsele cosmetice ajută la încetinirea procesului de degradare a colagenului, astfel că pielea ta va fi mai elastică, mai fermă şi mai strălucitoare.


Vitamina E

De asemenea, vitamina E este foarte des utilizată în industria cosmetică deoarece ajută la hidratarea tenului. Vitamina E este fundamentală în lupta organismului cu radicalii liberi. Că şi componentă a unui produs cosmetic, vitamina E permite reţelelor de colagen să funcţioneze optim, având un efect de hidratare şi menţinere a pielii proaspătă şi elastică. Vitamina E este activată de vitamina C – de aceea le vei găsi cel mai probabil împreună în acelaşi produs. Fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură, vitamina E este un aliat de încredere în lupta împotriva efectelor negative ale arsurilor solare. Are o consistentă destul de grasă, de aceea o vei găsi în produsele cremoase şi uleioase cu efect lift-up

O recomandare a dermatologilor este crema proaspătă cu consistent uşoară, ce absoarbe rapid şi garantează o hidratare ideală pielii este crema de hidratare intensive MARIA GALLAND. Această crema conţine Vitamina A, vitamina B şi filtru UV şi protejează pelea de infleuntele externe şi îmbătrânirea premature a pielii. Această crema străluceşte de prospeţime iar liniile fine şi ridurile sunt netezite. Este potrivită pentru tenul normal sau mixt.


Vitamina C

Vitamina C este din nou o vitamina foarte des utilizată în produsele cosmetice deoarece este foarte benefică pentru petele de la nivelul pielii. Indiferent dacă o foloseşti în produsele cosmetice sau în dietă ta zilnică, trebuie să ştii că vitamina C are efecte de antioxidant, antiinflamator, este un bun agent de purificare şi curăţare, este un tonic natural şi are proprietăţi anti-cuperoza. Mai mult, vitamina C ajută la formarea şi menţinerea colagenului din piele, asigurându-i elasticitatea. Produsele cosmetice ce conţin vitamina C dar mai ales loţiunile şi cremele de plajă îmbogăţite cu această vitamina ajută la stoparea şi prevenirea efectelor negative ale soarelui asupra pielii precum îmbătrânirea prematură şi petele de la soare. Cremele ce conţin vitamina C sunt în general cu efect anti-rîd, deoarece această vitamina poate să remedieze ridurile deja formate. Vitamina C este excelenţă şi pentru produsele de îngrijire a părului şi a corpului.

Dermatologii recomandă crema antiimbatranire cu retinol A şi vitamina C pentru tenul acneic JULIETTE ARMAND REŢIN. Această crema are o mare concentraţie de retinol A şi Vitamina C, iar sinergia acest ingrediente este recomandată tenurilor acneice şi celor cu discomii. Ea este de asemenea, o crema antiimbatranire şi antioxidantă cu rol corector asupra pielii.


VItamina K

Vitamina K este şi ea dea utilizată în industria cosmetica, însă în general, produsele care o conţin sunt destinate îngrijirii corpului. Vitamina K ajută la păstrarea grosimii naturale a pielii indiferent de vârstă. De aceea o vei găsi în special în produsele destinate persoanelor mature deoarece această protejează ţesutul epitelial, reducând aspectul venelor care devin vizibile pe corp dar şi pe faţă odată cu vârstă. În plus, vitamina K diminuează incidenţa vânătăilor şi maschează prezenţa vergeturilor.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha