Cel mai bun tratament naturist împotriva căderii părului

Cel mai bun tratament naturist


Atât bărbații, cât și femeile sunt predispuși căderii părului, iar acesta este un lucru inevitabil pentru că este normal să pierdem zilnic între 50 și 100 de fire de păr pe zi, însă căderea excesivă poate avea cauze diverse, de la anumite deficienţe de vitamine și până la probleme mai grave. Căderea părului însă poate fi tratată atât la femei, cât și la bărbați pentru că depinde foarte mult și de cauzele acestei probleme. 


Cauzele căderii părului

cauzele caderii parului

Cauzele care pot duce la căderea părului sunt de două feluri: interne și externe.

Cele interne pot fi:

- de natură genetică;

- vârsta

- factorii hormonali.


Cele externe sunt multiple și le vom enumera în cele ce urmează:

- Stresul este o problemă cu care se confruntă majoritatea oamenilor și care are repercusiuni și asupra părului nostru pentru că acesta nu va mai putea să-și respecte ciclul său normal de creștere, odihnă și de regenerare. Odată depășită această problemă, părul își va reveni la normal.

- Excesul de vitamina A. Deși pare ciudat este necesar să vedem dacă aceasta poate fi o problemă. În momentul în care ne administrăm singuri vitamina A, excesul poate duce la un efect advers. Cum putem descoperi lucrul acesta? Indicat ar fi să renunțăm la suplimentele pe bază de vitamina A o perioadă și apoi vom vedea cum se va comporta părul.

- Lipsa proteinelor poate fi o altă cauză a căderii părului pentru că deficiența poate stopa procesul de regenerare a părului și de aceea este recomandat să consumăm alimente pe bază de proteine. 

- Prea puțin fier. S-a demonstrat faptul că femeile cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani se luptă cu anemia ca urmare a lipsei de fier, ceea ce poate duce și la căderea părului. Persoanele care se confruntă cu această problemă ar trebui să consulte medicul pentru a le prescrie câteva suplimente pe bază de fier.

- Alimentația necorespunzătoare poate determina căderea părului pentru că slăbirea bruscă sau dietele pot afecta organismul. În această situație, părul își va reveni, însă după aproximativ o jumătate de an când organismul își va reface stocul de nutrienți.

- Perierea părului sau folosirea unor produse nepotrivite tipului de păr poate duce la cădere. Anumite șampoane sau produse de styling folosite în exces pot genera căderea părului: placa de păr, ondulatorul, uscătorul de păr

Din fericire există tratamente pentru aceste cauze, care pot fi achiziționate extrem de simplu, însă care trebuie să corespundă nevoilor fiecărui tip de păr. 


Ce șampon să folosesc împotriva căderii părului?caderea parului generat de stress

Există tot felul de șampoane destinate luptei împotriva căderii părului, însă din toată această multitudine trebuie să le alegem pe cele mai bune, astfel că trebuie să ținem cont de câteva ingrediente care vor ajuta părul să depășească această problemă. Este foarte important ca șamponul pe care îl folosim să nu fie realizat din ingrediente sintetice, ci să aibă elemente naturale care stimulează creșterea părului. 

- Folosește un șampon natural cu ph neutru;

- De asemenea, este bine să pui în șampon sau chiar să-ți achiziționezi unul pe bază de vitamina E pentru că această vitamină este cea mai importantă în stoparea căderii părului;

- Uleiul de jojoba folosit într-un șampon natural este extrem de indicat pentru că ajută la hidratarea și creșterea părului;

- Amestecul de aloe vera cu laptele de cocos și germenii de grâu se folosesc ca un șampon care deschid porii blocați de sebum și permit creșterea părului;

- Uleiul de lavandă în combinație cu un șampon natural poate face de asemenea minuni pentru că stimulează creșterea părului, vindecă iritațiile și este extrem de benefic și împotriva mătreții.

- Un alt șampon care poate fi folosit cu succes este cel de la Nioxin pentru că tratează scalpul, îndepărtează excesul de sebum și întărește firul de păr de la interior spre exterior, fiind de mare folos atunci când vine vorba despre un remediu împotriva căderii părului


Tratament pentru creșterea părului

Există o serie de tratamente naturiste care ajută la creșterea părului, tratamente care pot fi preparate chiar și acasă.

- Tratamentul cu uleiul de ricin este extrem de cunoscut, însă este și foarte benefic pentru că este bogat în grăsimi care ajută la creșterea firului de păr. Este recomandat să se folosească acest tratament cu balsamul de păr, simplu sau în combinație cu alte uleiuri. Se aplică pe scalp, apoi se lasă câteva ore sau până dimineață se acționeze. 

- Uleiul de cocos și frunzele de curry prin combinație, lasă părul moale, hidratat și foarte puternic. De asemenea, femeile din India foloseau acest amestec pentru a avea un păr cât mai frumos și sănătos. 

- Tratamentul împotriva căderii părului pe bază de oțet este o alegere foarte bună atunci când vine vorba despre creșterea părului pentru că ajută ph-ul să devină mai puternic, astfel că părul va fi pe deplin sănătos. Este recomandat să se utilizeze acest tratament o dată la două săptămâni. 

- Un alt tratament care dă rezultate eficiente este cel cu gălbenușuri de ou și ulei de măsline pentru că sunt bogate în proteine, fac părul sănătos și strălucitor, iar uleiul de măsline are un efect de hidratare, păstrând culoarea naturală a părului.

Toate aceste ingrediente se găsesc chiar în propria bucătărie și se pot folosi ca tratamente pentru creșterea părului pentru că se află la îndemâna oricui și tratează eficient problemele părului și ale scalpului. 

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha