Tot ce trebuie să știi despre balsamul de păr

balsam de par


Foarte multe persoane nu folosesc balsam de păr, fie îl folosesc foarte rar, fie aproape deloc. Specialiștii în îngrijire consideră că acest produs ar trebui să facă parte din ritualul de îngrijire al părului pentru că hidratează părul, îl menține sănătos, făcându-l mult mai ușor de manevrat.

Ce este balsamul de păr și de ce ar trebui să-l folosim?

Balsamul este un produs cosmetic format din ingrediente active, care are un rol hrănitor și regenerant ce amplifică efectul șamponului. Substanțele din care este realizat permite perierea mai ușoară a părului, reface structura degradată a acestuia, făcându-l mai suplu și mai ușor de aranjat.

Pentru a avea un păr frumos și strălucitor ar fi bine să nu neglijezi balsamul pentru că agresiunile din mediul exterior degradează destul de tare părul, indiferent că este vorba despre poluare, căldură, uscător, vânt, ger sau produse de styling.

Balsamul ar trebui ales și în funcție de structura părului, așadar fie că avem părul creț, deteriorat sau lipsit de vitalitate, acest produs ne scoate din încurcătură de cele mai multe ori. Dacă șamponul se alege în funcție de scalp, balsamul trebuie ales în funcție de tipul de păr pe care îl avem. Cu alte cuvinte, indiferent de structura părului, balsamul rezolvă cam toate problemele părului: dacă acesta este fin, balsamul îi conferă mai mult volum, dacă acesta se rupe, produsul îl face mai rezistent sau dacă părul se electrizează, balsamul îl domolește. Alege balsamul în funcție de tipul de păr pe care îl ai!

  • Părul subțire
par subtire

Posesoarele unui astfel de păr trebuie să aleagă un balsam hidratant și care să-i confere mai mult volum pentru că părul subțire este destul de dificil, în sensul că se lipește foarte ușor de cap, este lipsit de volum și vitalitate și este foarte greu de aranjat pentru că nu stă așa cum ai vrea și se lasă rapid. Balsamurile care conțin proteine sunt cele mai bune pentru acest tip de păr deoarece îndepărtează excesul de ulei și sunt mai puțin hidratante, astfel încât este nevoie să optezi pentru produsele pe care pe etichetă se găsesc cuvinte precum „volum”, „echilibrare” sau „întărire”.

  • Părul creț sau uscat

Prin natura lui, părul creț are o structură uscată și are tendința de a se degrada mult mai repede, așadar este necesar să se folosească în acest caz un balsam puternic hidratant. Astfel că umezeala trebuie menținută la nivelul firului de păr, dar și buclele ar trebui să fie controlate și foarte bine definite, de aceea se recomandă produsele destinate unei reparări intense a părului sau cele pentru părul deteriorat.

  • Părul normal

Ce înseamnă un păr normal? Ei bine, acesta ar trebui să aibă câte puțin din toate: nici prea subțire și nici prea gros, trebuie să aibă volum și să se aranjeze destul de ușor. Elasticitatea nu lipseşte în cazul părului normal și are un aspect catifelat. Așadar, balsamul pentru acest tip de păr ar trebui să fie unul care să-i asigure părului strălucire și hidratare și care să fie format din uleiuri naturale și ingrediente active.

Acest tip de păr are nevoie de o hidratare intensă și de o dublă protecție. Un balsam cu protecție UV și destinat părului vopsit este cel mai indicat în acest sens, iar Wella Professionals conține o gamă de produse create special pentru aceste nevoi. În acest caz, sunt indicate balsamurile care îi conferă culorii mai multă protecție, astfel încât cele pe bază de mușețel sau keratină sunt cele mai recomandate pentru că prelungesc rezistența culorii.


Cum se aplică balsamul de păr?

Balsamul se aplică pe părul proaspăt spălat și umed, în special pe lungime și de evitat sunt rădăcinile pentru că ar putea crea senzația unui păr gras. Acesta se distribuie pe toate șuvițele cu ajutorul unui pieptene pentru a descurca părul. Se lasă să acționeze câteva minute, iar apoi se îndepărtează cu apă din abundență pentru că în caz contrar, urmele de balsam rămase pe păr ar putea crea senzația de păr îmbâcsit și lipsit de volum și poate apărea mai ușor mătreața.

În cazul unui păr uscat, vopsit și degradat, cantitatea de balsam trebuie să fie mai mare, astfel încât acest tip de păr necesită produse pe bază de miere sau ulei de măsline, ingrediente care au rolul de a hidrata în profunzime, de a-i adăuga părului mai mult volum și mai multă strălucire.

Părul gras necesită ingrediente precum mușețelul, urzica sau lămâia, care să protejeze părul și să-i asigure o îngrijire propice.

Indicat este să folosești balsamul ori de câte ori este nevoie, o dată sau de două ori pe săptămână, deși recomandat este să-l folosești la fiecare spălare pentru a avea parte de o hidratare intensă. Acesta se lasă să acționeze un minut în cazul în care îl usuci natural, însă dacă folosești uscătorul, atunci lasă-l să acționeze aproximativ 10 minute.

Pe părul lung, balsamul se aplică doar de la jumătate în jos sau cu aproximativ 5 centimetri înainte de rădăcină pentru a nu căpăta un aspect gras, iar în cazul părului scurt este suficientă înmuierea vârfurilor pentru ca balsamul să acționeze așa cum se cuvine.

Cu toate acestea, o nouă tendință pare să prindă tot mai mult contur. Este vorba despre inversarea ordinii balsamului și a șamponului. Astfel încât, înainte de a spăla părul, acesta trebuie să fie puțin umezit, iar balsamul să se aplice doar la vârfuri și o foarte mică cantitate la rădăcină. Acesta trebuie să se lase să acționeze aproximativ 5 minute, iar apoi părul se clătește și se șamponează, însă cantitatea de șampon nu ar trebui să fie mai mare, iar apoi părul se clătește din nou. Însă pentru a nu risca să rămânem cu părul deshidratat și cu rezultate nesatisfăcătoare, specialiștii ne recomandă să folosim mai întâi șampon și apoi balsamul, însă acest lucru depinde foarte mult și de tipul de păr pe care îl avem.

uleiuri naturale pentru hidratare parului

Uleiuri naturale pentru hidratarea parului

despre balsamul de par

Despre balsamul de par

Uleiuri naturale pentru hidratarea părului

În cazul în care nu ești adepta balsamurilor și vrei să optezi pentru ingrediente naturale, există câteva uleiuri esențiale care te ajută să-ți hidratezi părul în profunzime.

  • Uleiul de cocos este extrem de cunoscut pentru proprietățile sale nutritive și hidratante. Indiencele au părul foarte frumos, iar asta datorită unui ingredient miraculos: uleiul de cocos. Acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri pentru păr deoarece în urma folosirii regulate, este aproape imposibil ca părul să se degradeze, astfel că acesta va rămâne sănătos și puternic mult timp. Se recomandă astfel masarea scalpului cam o dată pe săptămână cu ulei de cocos pentru că previne apariția mătreții și înlătură rezidurile, iar pe lungime se poate aplica, lăsându-se să acționeze aproximativ o oră pentru că acționează precum un balsam hidratant.
  • Uleiul de măsline este extrem de hrănitor și pătrunde foarte bine în firele de păr. Acesta hidratează în profunzime, asemenea unui balsam de păr. Părul va crește mult mai repede prin folosirea acestui ulei pentru că este format din ingrediente active, precum vitamina E sau acizi grași nesaturați. Acesta se aplică doar pe vârfuri, se lasă să acționeze cel puțin o oră sau chiar o noapte întreagă, iar apoi se clătește părul cu apă din abundență și se spală bine.
  • Uleiul de argan – acesta este unul dintre cele mai folosite uleiuri în tratamentele cosmetice atât pentru piele cât și pentru păr. Folosit pe păr, acesta îi înfrumusețează aspectul, reface părul uscat și degradat, hidratându-l în profunzime. Acesta se poate aplica atât la rădăcină, cât și la vârfuri printr-un masaj ușor, lăsându-l să acționeze aproximativ o oră, apoi părul se clătește și se spală părul bine.

Mituri neadevărate despre balsamul de păr

  1. Balsamul îngrașă părul – acesta este un mit fals pentru că balsamul aplicat corect, nu va duce în niciun caz la îngrășarea părului. Acesta se aplică doar pe lungime sau pe vârfuri și se evită rădăcina pentru a nu rămâne cu senzația că părul va fi gras. Având în vedere că tehnologia a avansat destul de mult, balsamul nu face altceva decât să hidrateze părul, să îi confere vitalitate și să-l facă mai strălucitor.
  2. Balsamul încarcă părul – din nou un mit fals pentru că gelul din compoziția balsamului repară zonele uscate de pe suprafața firului de păr, fără a-l încărca.
  3. Balsamul lasă părul fără volum – este o altă afirmație falsă pentru că noile tehnologii au avansat și sunt acum diferite, iar balsamul nu mai are un astfel de efect asupra părului, ba din contră, rolul balsamului este să hidrateze părul, să îi refacă structura și să acționeze delicat asupra lui pentru a se putea descurca mai ușor.
  4. Balsamul se folosește doar pentru părul uscat – nu doar părul uscat are nevoie de balsam, ci toate tipurile de păr pentru că acest produs este menit să protejeze firul de păr, având funcții preventive și reparatoare, protejându-l în totalitate de agresiunile exterioare, cum ar fi căldura, aparatele de coafat, apa dură sau frigul.

Despre balsamul de păr

  1. Balsamul de păr are rolul de a hidrata foliculii

Având în vedere că iarna părul se degradează destul de tare din cauza frigului, aplicarea balsamului este precum o salvare pentru păr pentru că acesta, aplicat o dată pe lună la nivelul scalpului va elimina celulele moarte și va lăsa părul mătăsos, hidratat și strălucitor.

  1. Balsamul poate fi folosit ca produs de styling

Deși poate suna ciudat, un balsam fără clătire aplicat pe păr îți va conferi un look proaspăt. În cazul în care vreți să aveți bucle extrem de lejere, ideale pentru zilele de mers la plajă, atunci aplicați puțin balsam spray pe părul ușor umed, iar când acesta se va usca, va avea un aspect ideal pentru zilele călduroase de vară.

  1. Balsamul de păr nu se aplică pe rădăcini

Se evită rădăcinile în momentul în care se aplică balsamul pentru că ați putea rămâne cu un păr tern, iar mătreața ar putea apărea mai repede. De aceea, aplicați balsamul de păr pe lungime și pe vârfuri, iar cu ajutorul unui pieptene cu dinții rari, distribuiți produsul pe toate șuvițele și în același timp, vreți reuși să descurcați părul.

  1. Părul nu trebuie spălat zilnic

Spălarea părului în fiecare zi ar putea duce la degradare, iar folosirea șamponului zilnic ar putea usca părul, însă chiar dacă nu ne spălăm părul în fiecare zi este bine să aplicăm balsam spray, fără clătire pentru că acesta are rolul de a hidrata părul și de a-l întări.

  1. Balsamul care conține silicon, degradează părul

În momentul în care ne achiziționăm balsamul de păr este bine să ținem cont de lista de ingrediente și să le evităm pe cele care au în compoziția lor silicon pentru că acestea deteriorează firul de păr.

Balsamuri de păr profesionalebalsamuri de par profesionale

În cazul în care doriți să optați pentru produse profesionale, Glemis.ro este un magazin online de unde vă puteți alege produse pentru orice problemă cu care vă confruntați în ceea ce privește părul. Astfel încât, produsele profesionale nu conțin foarte mulți detergenți precum cele din comerț și au un grad de eficacitate mult mai mare. În cele ce urmează vă voi prezenta câteva balsamuri, concepute special pentru fiecare nevoie a părului în parte.

  • Balsam hidratant pentru păr subțire Enrich Moisturising Conditioner de la Wella Professionals – Datorită formulelor sale, balsamul hidratează părul subțire, cu o textură fină până la normală, conferindu-i mai mult volum, o îngrijire delicată și mai multă strălucire datorită ingredientelor prețioase de mătase și unt de shea.
  • Balsam hidratant pentru păr aspru Enrich Moisturising Conditioner de la Wella – Este un produs conceput special pentru părul aspru, iar formulele sale hidratează în profunzime părul uscat, devenind extrem de moale la atingere, conferind o îngrijire delicată.
  • Balsam pentru păr vopsit și subțire Brilliance Conditioner Wella Professionals – Hidratează în profunzime părul vopsit, îi conferă părului fin mai mult volum, lăsându-i un aspect natural. Praful de diamant din compoziția sa face minuni pentru părul fin și subțire.
  • Balsam pentru păr vopsit și gros Brilliance Conditioner de la Wella – Acest produs îi conferă hidratare părului vopsit, dar și o strălucire vibrantă și făcându-l extrem de plăcut la atingere.
  • Balsamurile Color Recharge de la Wella Professionals – Sunt concepute special pentru tonurile calde sau cele reci ale părului vopsit, indiferent de nuanță. Acestea reîmprospătează culoarea, o menține frumoasă, lăsând părul intens hidratat și foarte plăcut la atingere.
  • Balsam revitalizant fara suflaţi, parabeni si coloranţi - Renewing Conditioner de la Wella Professionals – În cazul în care vă doriți produse cu o selecție mult mai atentă a ingredientelor, acest balsam bio-natural, pe bază de plante, fără parabeni, sulfați sau coloranți ajută la o hidratare naturală a cuticulei, protejând culoarea părului și lăsându-l foarte ușor de descurcat.
În concluzie, beneficiile utilizării balsamului de păr sunt extrem de multe pentru că părul va deveni mult mai mătăsos și sănătos, va avea un aspect natural, va deveni mult mai ușor de coafat și va fi protejat în totalitate.

Balsamul rezolvă problemele de „comportament” ale părului și de aceea este bine să facem alegerea corectă atunci când ne alegem balsamul și să ținem cont de tipul de păr pe care îl avem.

i

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha