Ce tratamente cosmetice se recomandă în sezonul rece?

Cosmetice în sezonul rece


✔ De ce pielea are nevoie de mai multă hidratare în sezonul rece?
✔ Ce creme trebuie să folosim în sezonul rece?
✔ Creme profesionale hidratante pentru sezonul rece
✔ Recomandări de îngrijire pentru orice tip de piele în sezonul rece
✔ Tratamente pentru sezonul rece care pot fi preparate în casă
✔ Îngrijirea părului pe timp de iarnă
✔ Protecția corpului pe timp de iarnă
✔ Îngrijirea buzelor în sezonul rece
✔ Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece?
✔ Cum avem grijă de unghiile noastre în sezonul rece?


În sezonul rece, crema hidratantă trebuie să fie cel mai bun aliat al nostru. Temperaturile din ce în ce mai scăzute din sezonul rece ne deshidratează tenul și de asemenea, aceasta se poate înroși. Așadar, un ten sănătos trebuie îngrijit ca la carte cu produse speciale, reparatoare și ingrediente active. Deși în sezonul rece tindem să renunțăm la produsele cu protecție solară, acest lucru nu este tocmai în regulă pentru că inclusiv iarna razele soarelui pot fi destul de dăunătoare, așadar, este necesar să le introducem și pe acestea în rutina noastră zilnică de îngrijire.

Anotimpurile reci sunt potrivite pentru regenerarea pielii, pentru reparare și hrănire. Dacă vara obișnuiam să ne expunem la soare pentru că bronzul arăta mai frumos pe piele, dar în același timp acesta reușea să acopere chiar și imperfecțiunile, iarna, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit pentru că în această perioadă pielea se deshidratează din ce în ce mai mult, acneea își poate face apariția într-o formă chiar și mai gravă, iar pielea este mai predispusă la apariția ridurilor.

De ce pielea are nevoie de mai multă hidratare în sezonul rece?ce-creme-trebuie-sa-folosim-in-sezonul-rece

Indiferent de anotimp, pielea are nevoie de hidratare. Chiar dacă iarna, pielea nu este atât de expusă, aceasta tot are nevoie de produse care să o ajute să se menține sănătoasă și frumoasă. În această perioadă este necesar să punem deoparte cremele pe bază de apă și să le alegem pe cele mai grase care pot asigura o mai bună protecție la temperaturi scăzute, adică pe cele pe bază de uleiuri. Cu alte cuvinte, indiferent de tipul de ten pe care îl avem, iarna este necesar să ne alegem creme puternic hidratante. În cazul în care avem un ten gras, se recomandă folosirea cremelor pe bază de apă pentru că, în acest caz, cele pe bază de ulei s-ar putea să elibereze mult mai mult ulei.

Pielea noastră are nevoie de o hidratare intensă în sezonul rece pentru că aceasta se usucă mult mai repede și este predispusă la exfoliere, având în vedere că anotimpul friguros vine cu schimbări bruște de temperatură. Nici în sezonul rece nu trebuie să uităm că avem nevoie de apă, așadar este necesar să consumăm zilnic 2 litri de lichide pentru a nu avea probleme mai apoi cu tenul, cu părul sau cu unghiile.

Având în vedere că în această perioadă umiditatea este mai scăzută în casă, acest lucru datorându-se căldurii, apa din piele se evaporă mai rapid. O altă cauză a deshidratării este aceea că băile lungi și fierbinți pe care tindem să le facem iarnă, deși le considerăm benefice, nu fac decât să înlăture bariera protectoare a pielii din cauză că porii se deschid, iar pielea este mult mai expusă frigului. De asemenea, deși ni se poate părea banal, fularele groase de lână ne pot zgâria pielea, astfel încât, aceasta are nevoie de o îngrijire și de o protecție mult mai mare.

Ce creme trebuie să folosim în sezonul rece?

Hidratarea este extrem de importantă, iar cremele pe bază de vitamine sunt cele mai indicate pe timp de iarnă pentru că îi asigură tenului îngrijire, dar și hidratare în același timp. Vitaminele A, C și E sunt esențiale pentru că vitamina A repară țesuturile, iar vitaminele C și E reprezintă antioxidanți foarte puternici care protejează celulele și totodată, grăbesc regenerarea pielii. În cazul în care te confrunți cu un ten sensibil sau uscat, ai grijă să nu folosești produse care conțin parfum pentru că acesta poate provoca iritații. De asemenea, în momentul în care ne demachiem este necesar să facem asta cu un demachiant hrănitor și este recomandat să evităm săpunul pentru că acesta usucă foarte tare tenul.

Creme profesionale hidratante pentru sezonul rece

În cazul în care vă decideți să optați pentru creme profesionale, pentru a avea o eficacitate mai mare, Glemis.ro vă pune la dispoziție o serie de brand-uri care conțin creme hidratante, ideale pentru sezonul rece. De exemplu, cremele hidratante de la Academie, Babor sau Bruno Vassari sunt doar câteva dintre produsele care pot fi utilizate cu succes în anotimpul rece și nu numai.

  • Crema hidratantă Velvety Cream de la Academie are o textură catifelată și este perfectă pentru tenul normal, uscat sau cu deficit de lipide. După numai câteva utilizări, pielea își va recăpăta prospețimea, puritatea și frumusețea, devenind mai catifelată, mai hrănită și mai luminoasă.
  • Crema hidratantă Aqua Genomics Sorbet Light de la Bruno Vassari este concepută special pentru un ten mixt sau normal și are un nivel optim de hidratare și un conținut echilibrat de apă în țesuturi.
  • Crema super hidratantă cu compuși marini de la Ecovital este recomandată pentru toate tipurile de ten
  • Crema hidratantă Hydra Action Cream de la Juliette Armand are o acțiune specială de hidratare pentru că reface depozitele de apă ale pielii și previnde pierderea transdermică a acesteia.

Recomandări de îngrijire pentru orice tip de piele în sezonul rece

  • În sezonul rece este bine să nu facem dușuri atât de lungi și fierbinți, ci ar trebui să le limităm la aproximativ 10 minute;
  • Este bine să evităm produsele cosmetice pe bază de alcool pentru că au proprietatea de a deshidrata mai mult pielea;
  • Indicat este să folosim creme puternic hidratante atât dimineața, cât și seara;
  • Având în vedere că pielea mâinilor este destul de sensibilă, după ce am folosit crema pentru hidratare este bine să purtăm pentru 10-15 minute mănuși pentru a lăsa crema să pătrundă și mâinile să se hidrateze așa cum trebuie;
  • De asemenea, ar fi indicat să folosim un umidificator în casă, însă trebuie să avem mare grijă în privința igienei lui pentru că acesta trebuie curățat frecvent.

Pe timp de iarnă este important folosim mai mult măști hidratante și să le evităm pe cele exfoliante, în sensul că acestea pot duce la deshidratare.

Tratamente pentru sezonul rece care pot fi preparate în casă

În cazul în care dorești să folosești pentru tenul tău ingrediente 100% naturale, atunci tratamentele preparate în casă pot fi o soluție pentru că acestea nu conțin conservanți, coloranți sau parabeni. Având în vedere că ingredientele naturale sunt bogate în antioxidanți, poți prepara și acasă creme cu ajutorul uleiurilor esențiale și hidratante, cum ar fi cel de măsline, uleiul de jojoba sau cel de susan.

Dacă ești posesoarea unui ten gras, asta nu înseamnă că tenul tău nu are nevoie de hidratare, ci pur și simplu trebuie să fii atentă la ingredientele pe care le folosești. Un amestec de ulei de jojoba, ceară de albine si ulei de arbore de ceai este întotdeauna binevenit pe un ten gras.

Tenul uscat are nevoie de o hidratare în profunzime, iar o compoziție cu ulei de migdale, ulei de macadamia, ulei de avocado și sâmburi de struguri este hrănitoare și hidratantă pentru un ten uscat. Un alt ingredient extrem de util în ceea ce privește hidratare este uleiul de măsline pentru că acesta conține Omega 3 și Omega 9, ceea ce îi conferă tenului o îngrijire corespunzătoare. De asemenea, acesta poate fi utilizat și în calitate de demachiant.

Tenul nostru are nevoie de îngrijire, însă în acest caz nu trebuie să neglijăm nici părul,unghiile sau corpul pentru că acestea sunt la fel de predispuse deshidratării așa cum este tenul.

Îngrijirea părului pe timp de iarnă ingrijirea-parului-pe-timp-de-iarna

Frigul, vântul sau scăderile bruște de temperatură pot afecta și părul, în sensul că acesta ar putea căpăta un aspect nesănătos și ar putea deveni uscat sau poate avea tendința de a se despica mult mai repede. În acest caz, este nevoie de o hidratare în profunzime a părului, de aceea este recomandat să folosim șampoane și măști hidratante. Produsele de la Wella Professionals sunt extrem de utile în această perioadă pentru că acestea corespund nevoilor fiecărui tip de păr. Măștile în acest caz ar trebui aplicate cu regularitate, iar balsamul trebuie să fie un „must have” în această perioadă și nu numai pentru că acesta previne electrizarea și despicarea firelor de păr. O altă calitate a balsamului este aceea că face părul mai ușor de pieptănat și previne ruperea lui.

Pe lângă faptul că trebuie să fim atenți la produsele de îngrijire este esențial să avem grijă și ce fel de pălării sau căciuli purtăm în această perioadă, așadar este bine să le evităm pe cele sintetice pentru că pot fi destul de agresive cu părul.

Un alt lucru de care trebuie să ținem cont este folosirea cât mai rar a aparatelor de coafat pentru că acestea nu fac altceva decât să usuce părul și mai tare și să îl deterioreze și nu ne putem permite asta, mai ales că schimbările de temperatură sunt destul de bruște.

Este recomandat ca atunci când ne uscăm părul să dăm foenul la temperaturi cât mai scăzute și având în vedere că părul se usucă la vârfuri din ce în ce mai tare în această perioadă, ar fi indicat să tundem vârfurile cât mai des.

Pentru a avea un păr frumos si sanatos este recomandat să avem și o dietă echilibrată și sănătoasă. Alimentele bogate în nutrienți, cum ar fi fierul, zincul sau proteinele ne pot ajuta să avem un păr mult mai frumos și sănătos. În cazul în care avem o dietă deficitară, atunci părul va simți acest lucru, iar rădăcina i se va slăbi și va fi mult mai predispus la cădere.

Protecția corpului pe timp de iarnă

Pe lângă faptul că iarna este necesar să ne îngrijim tenul și părul, nici corpul nu trebuie lăsat la o parte pentru că și acesta necesită o îngrijire deosebită, mai ales în sezonul rece. Mai întâi de toate trebuie să fim atenți la produsele pe care le folosim, cum ar fi săpunul sau gelul de duș care pot usca pielea și mai tare. În acest sezon, este bine să alegem un săpun cu ph neutru pentru că nu conține atât de multe substanțe dăunătoare.

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont este aplicarea unui lapte de corp sau a unei loțiuni imediat după baie. În momentul în care pielea mai este puțin umedă, loțiunea de corp acționează cel mai bine pentru că pătrunde mai ușor în piele și are proprietatea astfel de a hidrata în profunzime.

Îngrijirea buzelor în sezonul receingrijirea buzelor in sezonul rece

În perioada rece, atât buzele cât și întregul organism necesită o atenție mai mare, în mod special atunci când temperaturile sunt mai scăzute și ne pot afecta într-un mod negativ. Buzele, la fel ca tenul, trebuie curățate, hidratate și ferite împotriva radicalilor liberi pentru că altfel ne poate crea disconfort, în sensul că niște buze uscate și crăpate ne pot împiedica să zâmbim așa cum vrem sau ne pot provoca inclusiv sângerări. Pe lângă toate aceste incomodități se adaugă și un aspect inestetic. Iarna, aerul rece și vântul usucă mult mai repede buzele, iar până la crăpături nu mai este decât un pas. Există însă mici trucuri care pot diminua aceste probleme:

  • Un balsam de buze este mereu indicat iarna. Atunci când ieșim din casă sau după ce mâncăm, este bine să ștergem buzele și să aplicăm balsam. În acest caz este necesar să se evite balsamul pe bază de vaselină sau parafină lichidă pentru că aceste substanțe sunt hidrofobe, adică au capacitatea de a crea o barieră împotriva umezelii. Cele mai recomandate balsamuri sunt cele care au în compoziția lor ulei de jojoba, glicerol sau componente hidrofile, dar și un factor de protecție SPF.
  • Un ruj gras este mai util în această perioadă pentru că protejează mult mai bine buzele, adică acestea nu vor mai fi la fel de predispuse la uscare.
  • Hidratarea este și în cazul acesta extrem de importantă, astfel că trebuie să se bea în fiecare zi o anumită cantitate de apă, iar indicat este să se facă acest lucru din oră în oră, câte puțin.
  • Alimentația trebuie să fie pe măsură pentru că așa cum se întâmplă în cazul părului și buzele au nevoie de alimente bogate în vitamine și de aceea se recomandă un complex de vitamine pe timp de iarnă.
  • Ceara de albine este un ingredient important pe care ni-l recomandă medicii atunci când vine vorba despre buzele crăpate.

Cum ne îngrijim mâinile în sezonul rece?cum-ne-ingrijim-mainile-in-sezonul-rece

Pielea suferă cel mai mult atunci când ieșim afară la frig și când intrăm în casă la căldură. Expuse la frig, mâinile se pot usca foarte ușor și se pot crăpa la fel de ușor. Ce putem face în această situație?

Cel mai bine este să avem grijă să purtăm mănuși ori de câte ori ieșim din casă pentru că în felul acesta putem evita pielea uscată și iritațiile. De asemenea, recomandate sunt și exercițiile de circulație în cazul în care ne simțim de cele mai multe ori mâinile reci.

Hidratarea este la fel de importantă ca mănușile, astfel încât, după ce ne spălăm pe mâini este necesar să folosim o cremă hidratantă și să o avem cu noi peste tot: acasă sau la birou. Cremele cu vitamine și uleiuri sunt extrem de importante pentru că revigorează și relaxează pielea, iar dimineața și seara trebuie să avem grijă să ne hidratăm așa cum trebuie și mâinile.

Spălarea mâinilor cu apă fierbinte nu este indicată în sezonul rece pentru că apa fierbinte are tendința de a deshidrata și mai mult, de aceea trebui să se folosească apa călduță.

Cum avem grijă de unghiile noastre în sezonul rece?

La fel ca pielea, unghiile sunt expuse de asemenea unei variații destul de mari de temperatură. Mai jos, avem câteva sfaturi pe care le putem urma pentru a avea unghii cât mai sănătoase:

  • Urmarea unei cure cu vitamina B și calciu este extrem de esențială în această perioadă, mai ales că acestea întăresc unghiile și le hrănesc. De asemenea, atunci când ne alegem un lac de unghii este bine să optăm pentru unul care îi oferă fortifiere structurii unghiei, dar și hrănire în același timp.
  • Înainte de a aplica oja, este bine să folosim un tratament sau un lac transparent pentru a proteja unghiile.
  • Acetona are un rol negativ asupra unghiilor, mai ales iarna pentru că solvenții din compoziția sa sunt destul de dăunători, iar în sezonul rece nu este indicat să se folosească mai mult de două ori acest produs.
  • Pilitul unghiilor poate subția unghia și o poate afecta, așa că ar fi mai bine să fii mai blândă cu unghiile tale în această perioadă.
  • Regimul alimentar și modul de viață contează foarte mult pentru a avea niște unghii sănătoase, iar consumarea de alimente pe bază de vitamine este recomandată, precum și un complex de vitamine care întărește sistemul imunitar.

Așadar, cu aceste sfaturi sperăm ca senzația de piele uscată, care „te strânge” să dispară, iar regulile de hidratare să te ajute în acest sezon în care pielea merită să fie îngrijită și hrănită așa cum se cuvine.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha