Rolul oxidantului în vopseaua de păr

Rolul oxidantului în vopseaua de păr

Majoritatea femeilor aleg să își vopsească părul, astfel încât aproximativ 60% fac schimbări de acest gen atunci când vine vorba despre păr. Vopsitul părului nu trebuie să se realizeze neapărat într-un salon, iar foarte multe femei aleg să se vopsească acasă pentru a economisi mai mult timp și mai mulți bani, întrucât vopsirea la domiciliu a devenit un ritual personal de îngrijire. În cazul în care avem câteva cunoștințe minime despre ceea ce presupune vopsitul părului acasă, ar trebui să ne bucurăm de rezultate bune, însă în caz contrar, având în vedere că nu avem parte de un specialist lângă noi, indicat ar fi să ne documentăm mai întâi asupra produselor pe care urmează să le folosim.


Iată ce ar trebui să știi înainte de a-ți vopsi părul:

Alege o nuanță potrivită pentru tenul tău și culoarea ochilor tăi. La fel de posibil este ca atunci când decizi să te vopsești acasă să nu obții tocmai nuanța pe care ți-o dorești. Așadar, recomandat ar fi să nu alegem o nuanță de păr după ultimele tendințe sau după modelul pe care l-am văzut pe coperta unei reviste, ci ar trebui să ținem cont de forma feței, culoarea pielii, dar și culoarea ochilor.

Astfel, culoarea pielii se încadrează în două tonuri: cele reci și cele calde. Tonurile reci presupun o piele cu pistui sau care se arde ușor în momentul în care este expusă la soare sau din contră, tonurile reci pot fi reprezentate printr-o piele măslinie și bronzată. Tonurile calde definesc pielea ca fiind una care se bronzează destul de repede, care variază între mediu și măsliniu, iar pomeții pot avea o tentă mai rozalie, specifică pielii deschise la culoare. În acest caz se recomandă alegerea unei nuanțe de blond miere, auriu, ciocolatiu, roșu cupru, șaten deschis sau închis. De evitat sunt nuanțele de blond platinat sau negru albăstrui care de cele mai multe ori te îmbătrânesc.

Alege cu atenție oxidantul. Este necesar să ținem cont și de cât de mult am dori să ne deschidem părul. În cazul în care nu ne-am hotărât asupra unei nuanțe, am putea încerca un șampon nuanțator care se duce după câteva spălări pentru a vedea dacă ne place culoarea pentru care dorim să optăm sau nu.

Citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă nu am mai folosit o anumită vopsea, ar fi indicat să facem un test cu 48 de ore înainte pentru a vedea dacă suntem predispuși la alergii. În momentul în care se amestecă vopseaua cu oxidantul trebuie să fim atenți la acest aspect, dar și la timpul de acționare al vopselei.

Folosește produse destinate părului vopsit. După ce ți-ai vopsit părul ar trebui să ții cont de faptul că părul are nevoie de mai multă hidratare și îngrijire, așadar, produsele destinate părului vopsit ar fi cele mai indicate pentru că nu agresează părul, ci acționează blând asupra lui.


Ce rol are oxidantul în procesul vopsirii părului?

Foarte multe femei aleg să își vopsească părul acasă, iar după ce vopseaua a fost aplicată, acestea își dau seama că nuanța nu seamănă absolut deloc cu cea de pe cutie. În acest caz, vopseaua nu are nicio vină. Ceea ce s-a întâmplat de fapt a fost că nuanța părului fie era mai închisă, fie era asemănătoare cu cea de pe cutie și în acest fel a ieșit o altă nuanță, total diferită. Ce este de făcut în acest caz? Pentru a obține nuanța dorită, indicat ar fi să se utilizeze oxidantul și produsele profesionale de colorare a părului.

oxidanti de par
oxidant pentru par

Oxidantul achiziționat din comerț este gata preparat, având concentrații de 3%, 6%, 9% sau 12%, care ulterior este amestecat cu o pudră decolorantă până ce se omogenizează. Oxidantul profesional în schimb, conține agenți de protecție a părului, care îmbunătățesc calitatea de oxidare a părului. Dacă dorim să ne comandăm o vopsea de păr profesională, va trebui să știm ce fel de oxidant să folosim. De obicei, oxidantul nu vine la pachet cu vopseaua de păr, așa cum se întâmplă în cazul celor din comerț. Astfel, dacă dorim să optăm pentru o nuanță mai închisă, un oxidant cu concentrația de 6% ar fi indicat, însă dacă ne dorim o nuanță mai deschisă, indicat ar fi să-l alegem pe cel de 9%. 

Ce cantitate de oxidant se folosește în procesul de vopsire?

În cazul unui păr moale și fin se recomandă o concentrație de 1,5% și 3%, iar pentru părul normal, concentrația oxidantului poate ajunge și până la 9%. Pentru un păr des și aspru, concentrația oxidantului poate ajunge și până la 12% în saloanele profesionale. Nu este recomandat să se utilizeze concentrația aceasta acasă. Având în vedere că firul de păr poate suferi transformări în ceea ce privește structura sa, se poate utiliza și oxidantul de 9% în cazul părului des sau aspru. 

Înainte de a aplica produsele de colorare este recomandat ca părul să nu fie spălat, ci este bine să aibă o cantitate de sebum la rădăcină pentru că în caz contrar, oxidarea poate avea loc mult mai repede, iar acest lucru poate duce la distrugerea firului de păr. 


Tipuri de oxidanți

Wella Professionals pune la dispoziție o gamă largă de oxidanți, destinată pentru toate tipurile de păr. Astfel că emulsia de 1,9% Color Touch de la Wella fixează culoarea și protejează structura firului de păr, nefiind dăunătoare. Produsul conține apă oxigenată, deci trebuie să se evite contactul cu ochii. Este recomandat de asemenea să se respecte cu strictețe toate instrucțiunile. Tot din această gamă face parte și emulsia care are o concentrație de 4%.

Produsele pot fi comandate ușor de pe Glemis.ro. De asemenea, tot aici, se găsește și oxidantul de 1,9% Welloxon Pastel destinat părului fragil și fin, oxidantul pentru păr normal de 6% Welloxon, dar și oxidanții pentru părul aspru și des de 9%, respectiv 12% de la Welloxon.

În momentul aplicării, se recomandă să se înceapă mai întâi cu ceafa pentru că această zonă este mai rezistență, nefiind deteriorată de razele de soare sau de diferite produse de styling. Așadar, pentru o nuanță perfectă, este indicat să utilizăm produse profesionale de colorare, care au un grad mai ridicat de protecție.


Ce tratament să folosești pentru a preveni degradarea părului?

În momentul în care se folosesc oxidanții în procesul de decolorare, părul poate avea puțin de suferit și de accea, este bine să evităm acest lucru prin folosirea unor produse profesionale care să mențină părul sănătos și care să evite căderea sau ruperea lui. Olaplex este produsul perfect pentru a reface structura firului de păr și pentru a-i conferi acestuia protecție în timpul colorării. Astfel încât, acesta se poate combina cu vopseaua de păr, cu pudra decolorantă sau cu oxidantul pentru că Olaplex are rolul de a reconstrui legăturile rupte de la nivelul structurii firelor de păr, făcând părul mai puternic. Acesta este un produs folosit de către hair stiliști în saloane, dar și de către foarte multe celebrități pentru ca firul de păr să nu fie compromis. Produse Olaplex găsiți și pe Glemis.ro și de asemenea, tot acolo, găsiți și oxidanții menționați mai sus.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha