Cum să scapi de cearcăne rapid și sigur

Cum scapi de cearcane rapid


✔ Ce sunt cearcănele si de ce apar?
✔ Recomandări pentru prevenirea sau tratarea cearcănelor
✔ Metode naturiste care te ajută să scapi de cearcăne
✔ Cum să te machiezi ca să ascunzi cearcănele?
✔ Soluții permanente pentru îndepărtarea cearcănelor
✔ Tratamente profesionale care îndepărtează cearcănele

Această întrebare nu este una tocmai ușoară pentru că nu există o rețetă universală care să te ajute în acest sens, însă există câteva remedii care îți pot fi de folos.

Ce sunt cearcănele si de ce apar?

Cearcănele apar precum niște șanțuri inestetice, care au o culoare mai închisă și care generează umbre. Acestea apar din motive diferite, însă cel mai adesea din cauza oboselii, a stresului, din cauza orelor îndelungate petrecute în fața calculatorului, a plânsului sau din cauza unei alimentații nesănătoase. La toate acestea se mai adaugă și alergiile, subțierea pielii odată cu trecerea timpului, problemele ce țin de pigmentarea pielii, iar acest lucru li se întâmplă mai ales persoanelor cu un ten închis, însă cearcănele pot avea și cauze genetice, acestea putând fi moștenite.

Cearcănele își pot face apariția devreme, încă din timpul adolescenţei sau de la vârsta de 20 de ani, însă de regulă, acestea își fac apariția mult mai târziu și pot apărea atât la femei, cât și la bărbați.


Recomandări pentru prevenirea sau tratarea cearcănelor

Înainte de a începe un tratament asigură-te că nu omiți anumite aspecte:

  • Dormitul insuficient duce la apariția cearcănelor;
  • Deshidratarea stimulează apariția cearcănelor pentru că toxinele se adună în corp, așadar este recomandat să consumăm aproximativ 8 pahare de apă pe zi;
  • Alcoolul sau țigările accentuează cearcănele:
  • În cazul în care cearcănele sunt genetice sau au apărut în urma unei alergii, consultați un medic specialist.
  • Dacă cearcănele nu sunt de ordin medical, atunci acestea pot fi tratate, însă dacă sunt moștenite, acestea pot fi acoperite cu ajutorul machiajului. Indiferent însă de problemele estetice, o alimentație corectă și sănătoasă te ajută tot timpul. Ingredientele care nu trebuie să lipsească din alimentație sunt cele includ legume, fructe, lactate, cereale integrale, dar și alimentele care conțin proteine, cum ar fi fasolea sau lintea.
  • Pe lângă o alimentație sănătoasă, nu trebuie să uităm nici de sport. Exerciţiile fizice și cele de respirație ajută la o mai bună circulație a sângelui, reduc stresul și nu în ultimul rând, oxigenează creierul. Somnul și odihna sunt foarte importante în prevenirea îmbătrânirii pielii și a apariției cearcănelor, reducând în același timp și problemele de sănătate. Se recomandă consumul redus de sare pentru că alimentația echilibrată îi asigură tenului tău vitaminele și nutrienții de care are nevoie.
  • Demachierea și masarea zonei ochilor sunt foarte importante pentru ca impuritățile să nu se acumuleze, iar pielea să nu fie agresată. Pentru hidratare nu se folosește o cremă grasă, ci una cu o textură ușoară, iar crema nu se va lăsa să acționeze pe tot parcursul nopții, de aceea este recomandată o cremă non-grasă care se îndepărtează ușor de pe suprafața pielii.
  • Un alt lucru de care ar trebui să ții cont este acela că nu trebuie să aplici masca de față în zona ochilor pentru că pe lângă faptul că pot apărea cearcănele, pielea se subțiază, iar vasele de sânge mici se pot sparge.
  • De asemenea, este indicat să te speli pe față cu un săpun care nu agresează pielea atât de tare și cu apă rece pentru că aceasta restricționează fluxul de sânge în jurul ochilor și astfel se va reduce inflamarea.

Video Cearcane

metode-naturiste-care-te-ajuta-sa-scapi-de-cearcane

Castravetele este un ingredient extrem de cunoscut pentru că are rolul de a vindeca cearcănele


Metode naturiste care te ajută să scapi de cearcăne

  • Pliculețele de ceai ajută la îndepărtarea cearcănelor, astfel încât pliculețele de ceai infuzate se aplică pe pleoape aproximativ 15-20 de minute. Cu alte cuvinte, pliculețele de ceai folosite pot fi utilizate în calitate de tratament cosmetic deoarece cafeina din ceai vindecă ochii umflați prin simplul fapt pentru că micșorează vasele de sânge de sub piele, în felul acesta duc la eliminarea cearcănelor.
  • Castravetele este un ingredient extrem de cunoscut pentru că are rolul de a vindeca cearcănele și pungile de sub ochi, ajutând totodată la revitalizarea pielii, îi conferă acesteia luminozitate, catifelare și prospețime. Castravetele rece este și mai eficient, așa că se recomandă tăierea a două felii mai groase de castravete, ținute la frigider, iar apoi aplicate pe pleoape timp de 30 de minute, iar apoi se șterge zona cu o dischetă înmuiată în apă. Un alt remediu este combinarea sucului de lămâie cu sucul de castravete și aplicat cu ajutorul unei dischete pe pleoape, iar după 15 minute se spală zona cu apă călduță.
  • Cartoful are proprietatea de a albi pielea și de a o calma și lumina, astfel încât cearcănele vor dispărea. Cartoful se recomandă a fi rece pentru că este mult mai eficient, se curăță, se taie două felii, iar apoi se aplică pe pleoape și se țin cam 15 minute. După se îndepărtează, iar apoi se clătește zona cu apă rece și se aplică o cremă sau un gel de ochi hidratant.
  • Menta este un alt ingredient care te scapă de cearcăne datorită efectului său răcoritor. Se aplică destul de simplu, astfel încât câteva frunze de mentă se zdrobesc și se aplică în zona ochilor, se țin cam 15 minute, iar apoi se șterge zona pe care au fost aplicate cu un prosop cu apă rece.
  • Laptele ajută la îndepărtarea efectului de ochi obosiți și la îndepărtarea cearcănelor pentru că acidul lactic are proprietăți benefice în acest sens. Astfel că se înmoaie două dischete în lapte, se aplică pe pleoape și se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute.
  • Uleiul de argan este foarte benefic pentru piele pentru că are capacitatea de a o revitaliza datorită rolului său nutritiv. Se recomandă aplicarea uleiului pe două dischete, iar apoi se masează zona din jurul ochilor atât dimineață, cât și seara pentru că cearcănele vor fi diminuate, iar masajul are rolul de a stimula circulația sangvină, dar și de a revitaliza țesuturile.
  • Lămâia și roșia sunt foarte bune pentru îndepărtarea cearcănelor, astfel încât se pasează o roșie coaptă peste care se adaugă o linguriță de suc de lămâie. Cu acest amestec se vor tampona cearcănele, lăsându-se să acționeze aproximativ jumătate de oră, iar apoi se clătește zona cu ceai de mușețel.
  • Apa de trandafir este un alt remediu care luptă împotriva cearcănelor pentru că este formată din ingrediente active, cu proprietăți hidratante și tonifiante, fiind un adevărat calmant pentru ochi și un factor regenerator pentru pielea din jurul ochilor.
  • Uleiul de migdale îngrijește delicat pielea sensibilă din jurul ochilor, având proprietatea de a lumina pielea cu un aspect întunecat din jurul ochilor. Indicat ar fi să se aplice puțin ulei de migdale pe cearcăne și să se lasă să acționeze pe parcursul nopții, iar apoi, dimineața să se clătească cu apă rece.

Cum să te machiezi ca să ascunzi cearcănele?

Chiar dacă ne confruntăm cu cearcănele, acestea pot fi acoperite cu ajutorul unor mici trucuri de machiaj. Iată ce produse trebuie să alegi pentru a acoperi cât mai bine pielea întunecată din jurul ochilor!

  1. Cremă eficientă

O cremă considerată eficientă în acest caz este cea care conține vitamina K, silicon, dar și cafeină, ingrediente care sunt menite să stimuleze circulația sangvină. Cremele cu astfel de ingrediente se lasă să acționeze câteva minute și au ca scop diminuarea pigmentării, dar și creșterea drenării în zonele afectate.

  1. Fond de ten potrivit

În cazul cearcănelor nu foarte pronunțate este foarte eficient pentru că le acoperă destul de bine. Astfel încât o cantitate mai mică de fond de ten aplicată într-un strat mai subțire în zona din jurul ochilor te ajută mult mai mult decât un fard corector care poate încărca prea mult zona dacă nu este atât de afectată de cearcăne.

  1. Anticearcăn

Pentru un grad mai mare de acoperire a cearcănelor, optează pentru un anticearcăn într-o culoare mai deschisă decât nuanța naturală a tenului. Cele mai eficiente anticearcăne sunt considerate cele cu un pigment galben pentru că acest pigment are rolul de a neutraliza o paletă foarte largă de nuanțe inestetice, însă în cazul cearcănelor maronii se poate opta pentru un anticearcăn în culoarea piersicii, însă într-un final este necesar să aplicați un anticearcăn în culoarea pielii pentru a obține un aspect uniform. Cele mai multe femei aleg o textură compactă a anticearcănului, însă formulele cremoase sunt cele mai indicate pentru pielea uscată din jurul ochilor. De asemenea, experții în frumusețe recomandă folosirea pensulelor rotunde pentru aplicare pentru că acestea se pot folosi cu mai mare ușurință în colțurile interne ale ochilor

  1. Corectorul

Încearcă să aplici o linie fină de pudră sub formă de pulbere, însă ai grijă ca aceasta să nu fie într-o cantitate mare pentru a nu intra în liniile fine și să evidențieze mai apoi ridurile. În cazul în care te confrunți cu cearcănele este bine să eviți fardurile verzi, mov sau albastre pentru că acestea ar putea evidenția și mai mult cearcănele, de aceea este bine să optezi pentru nuanțe neutre și naturale, precum bej sau auriu.

  1. Creionul de ochi

Pentru a avea o privire luminoasă aplică un creion alb pe linia de plutire a ochilor, iar dacă îți doreşti un aspect mai natural, poți folosi un creion în nuanțe sidefii. O textură cremoasă a creionului de ochi este perfectă pentru a rămâne mai mult timp la baza pleoapelor.

  1. Rimelul

Pentru a avea ochii mai mari și mai luminoși folosește un ondulator pentru gene, iar apoi aplică un rimel pentru volum sau pentru definire pentru că în felul acesta, ochii vor părea mult mai mari și mai luminoși, subliniind totodată aspectul curbat al genelor.

  1. Rujul

Este recomandat să porți ruj pentru că acesta pune în evidență feminitatea și te ajută să îndrepți atenția asupra buzelor mai mult, diminuând cearcănele.


Cum să scapi de cearcăne

Femeie-aplica-anticearcanul

De ce e anticearcanul indispensabil


Soluții permanente pentru îndepărtarea cearcănelor

În cazul în care ești nerăbdătoare ca pungile de sub ochi sau cearcănele să-ți dispară imediat, există câteva soluții, apropo, deloc ieftine, care însă promit rezultate garantate, însă cel mai bine este să optezi pentru astfel de soluții în momentul în care ai înaintat destul de mult în vârstă și îți dorești să arăți mai tânără și asta în cazul în care nu mai există nicio soluție pentru ca această problemă să fie îndepărtată prin alte mijloace.

  • Lumina intens pulsată – aceasta este o soluție pentru cearcăne care promite netezirea zonei ochilor și îndepărtarea culorii întunecate prin decolorarea zonei pigmentate. O astfel de şedinţă este destul de costisitoare, costă câteva sute de euro, iar dacă pielea din jurul ochilor este mai subțire, atunci problema va fi mai greu de remediat și se complică mai tare.
  • Injecțiile cu Botox și fillere sunt eficiente pentru a reduce pungile de sub ochi și au un grad de eficiență de până la 8 luni de zile. Având în vedere că o injecție costă câteva sute de euro, pe termen lung, aceasta nu este o investiție tocmai ieftină și profitabilă.
  • Lifting facial pentru zona ochilor – aceasta este o soluţie care te ține mulți ani, însă investiția costă câteva mii de euro. Procedeul pe care se bazează este acela de a topi grăsimea din pungile de sub ochi.

Așadar, pentru a combate cearcănele este necesar să știm mai întâi cum le-am dobândit, iar apoi vom alege cea mai bună soluție pentru noi. Pe lângă toate aceste remedii, există și tratamente profesionale care au un grad de eficiență destul de mare, astfel încât acestea pot fi comandate și online, iar un site de pe care poți găsi destul de multe produse este Glemis.ro


Tratamente profesionale care îndepărtează cearcănele

  • Gelul pentru ochi - Cooling Eye Gel de la Babor îngrijește zona sensibilă a ochilor, reduce cearcănele și pungile de sub ochi. Acesta nu conține ulei, are un aplicator special sub formă de roll-on, care se aplică eficient și stimulează fluxul limfatic și lipoliza, asigură un nivel optim de umiditate, necesar zonei ochilor și nu în ultimul rând netezește zona, o reîmprospătează și o relaxează.
  • Crema multiactivă anticearcăn și antiedeme de la Ecovital are un grad crescut de toleranță, asigură reducerea edemelor pleoapelor, diminuează cearcănele, reduce hiperlaxitatea cutanată, stimulează reînnoirea celulară și lasă pielea revitalizată și remodelată.
  • Crema de ochi anticearcăn și împotriva ridurilor de expresie de la Juliette Armand este destinată zonei sensibile din jurul ochilor, ajută la diminuarea ridurilor de expresie și reduce vizibil cearcănele și edemele. Această cremă, îi redă pielii fermitatea, finețea și netezirea, aplicându-se atât dimineața, cât și seara printr-un masaj ușor în jurul ochilor.
  • 95 Masca rece pentru conturul ochilor de la Maria Galland este extrem de răcoritoare și energizantă pentru zona ochilor, ajutând la îndepărtarea cearcănelor, a pungilor de sub ochi și a ridurilor de expresie. Această mască nu conține parfum și reîmprospătează ochii obosiți.
  • Crema pentru conturul ochilor si buzelor - Creme Contours Yeux & Levres de la Academie este potrivită pentru toate tipurile de ten, având o triplă acțiune pentru că reduce cearcănele, liniile profunde, dar și pungile de sub ochi.
  • Anticearcănele profesionale de la Paese sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, acoperă cearcănele și iluminează zona din jurul ochilor. Acestea au o consistență ușoară care pătrunde cu ușurință în zona sensibilă a ochilor, eliminând semnele cauzate de oboseală. Microparticulele de perle, iluminează zona ochilor și diminuează optic umbrele de sub ochi.
  • Anticearcănele profesionale de la Malu Wilz au diferite texturi și grade diferite de acoperire, fiind benefice pentru acoperirea tuturor tipurilor de imperfecțiuni. Acestea sunt testate dermatologic, iar unele dintre el nu conțin parabeni sau talc, având o concentrație destul de mare de vitamina E.

Așadar, cearcănele apar din diferite motive și le putem combate cu ajutorul unor tratamente periodice, care ne vor conferi rezultatele dorite. Dacă am stabilit cauza apariției cearcănelor, atunci cu siguranță că vom alege cele mai bune tratamente care ne vor ajuta în această privință.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha