✔ De ce să alegi o vopsea de păr fără amoniac?
✔ Loréal Casting Creme Gloss
✔ Cum se aplică vopseaua fără amoniac?
✔ Cum alegem o vopsea de păr fără amoniac?
✔ Ce trebuie să aibă în componență o vopsea de păr rezistentă, care nu dăunează?
✔ Cum menținem culoarea părului vopsit?
Îngrijirea părului și obținerea unei nuanțe potrivite poate de cele mai multe ori deteriora părul, de aceea este necesar să folosim mai mult ingrediente naturale și să le evităm pe cele care au foarte multe substanțe chimice. În ultimul timp, tot mai multe brand-uri comercializează vopsele de păr profesionale fără amoniac , însă având în vedere că piața este destul de mare, trebuie să facem cele mai bune alegeri, iar pentru asta avem nevoie de o documentare pe măsură.
Vopseaua de păr conține amoniac pentru fixarea culorii , acesta eliminând nuanța naturală a părului. Pe lângă avantajele pe care le prezintă amoniacul, acesta are și dezavantaje pentru că poate fi greu de tolerat din cauza faptului că prezintă un miros puternic sau poate duce la diferite iritații sau alergii.
Vopseaua de păr fără amoniac nu afectează foarte tare nivelul de proteine din păr și îl apără de căldura care îl deteriorează, iar durata de viață a nuanței este mai îndelungată. Vopseaua fără amoniac folosește o alternativă, numită monoetanolamina, care înlocuiește amoniacul și care are rolul de a deschide firul de păr. Acest tip de vopsea, deteriorează părul mai puțin decât cea cu amoniac.
De ce să alegi o vopsea de păr fără amoniac?
Vopseaua de păr fără amoniac reușește să țină perfect pasul cu vopseaua care are în componența sa amoniac pentru că lasă părul neted, frumos și îngrijit, iar substanțele naturale din compoziția sa protejează structura firului de păr, îl fac mai rezistent și îl hrănesc în profunzime. Ingredientele naturale, precum: semințele din extract de mei, uleiul de semințe de struguri sau cojile de nucă, vor face părul să arate mult mai sănătos, luminos și hidratat.
Vopseaua de păr fără amoniac poate fi folosită mai des decât cea cu amoniac, însă specialiştii recomandă vopsirea o dată la 4 sau la 6 săptămâni, atunci când părul începe să crească, iar rădăcinile vor fi observabile.
Pentru a salva timp, noi am creat un top al vopselelor profesionale fără amoniac, cu informații care te vor ajuta atunci când vei dori să alegi o astfel de vopsea.
Oxidanti / Vopsea cu amoniac / Vopsea fara amoniac
Vopsele Profesionale Fara amoniac
Loréal Casting Creme Gloss
De ce a fost poziționată pe primul loc această vopsea? Pentru că este una dintre cele mai bune game ale brand-ului, care lasă părul moale, strălucitor și nu în ultimul rând, protejat. Datorită faptului că nu conține amoniac, această vopsea nu cauzează alergii sau iritații, iar mirosul este unul plăcut. La fel ca în cazul vopselelor pe bază de amoniac , LOreal Casting Creme Gloss acoperă perfect firele albe, iar părul va căpăta o strălucire răvășitoare. De asemenea, vopseaua se găsește în mai multe nuanțe, iar efetul este unul de durată, de până la opt săptămâni.
Wella Professionals Colour Touch este o altă vopsea de păr eficientă care nu conține amoniac și este formată din substanțe în cea mai mare parte naturale, care nu deteriorează părul, calitatea este una deosebită, iar acest lucru o poziționează pe un loc fruntaș într-un top al vopselelor fără amoniac. Conform utilizatoarelor, această vopsea durează de la minimum 12 și până la 24 de spălări. Datorită moleculelor de culoare, proteinelor hidrolizate de keratină și ceară naturală, părul va fi strălucitor, sănătos și va avea un aspect radiant, iar firele albe vor fi acoperite cu până la 70%.
Vopseaua Londa Professional fără amoniac, îmbogățită cu ceară naturală și keratină, îi conferă părului strălucire, suplețe și naturalețe părului. Vopseaua rezistă până la 24 de spălări și acoperă firele albe cu până la 50%. De asemenea, aceasta are o concentrație scăzută de peroxid și penetrează firele de păr doar la suprafață, iar structura părului nu este modificată.
Vitalitys Tone este o altă vopsea fără amoniac, concepută cu uleiuri esențiale din urzică, mușețel și coada șoricelului, ce îi asigură părului luminozitate, acoperire uniformă și de durată. Aceasta are un parfum delicat și se aplică cu ușurință. Este disponibilă în 34 de nuanțe și conferă rezultate impresionante pentru o acoperire perfectă și protecție. Aceasta nu acoperă 100% firele albe,însă este ideală pentru acoperirea primelor fire de păr albe 25-30%.
Cum se aplică vopseaua fără amoniac?
Înainte de aplicarea vopselei nu este nevoie să ai părul spălat și nici nu este necesar să aplici produse de îngrijire. Acesta trebuie să fie uscat și pieptănat. Vopseaua se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute, iar apoi se clătește cu apă din abundență. De asemenea, este necesar să se respecte instrucțiunile de pe ambalaj pentru a rezulta nuanța dorită.
Cum alegem o vopsea de păr fără amoniac?
De foarte multe ori nu știm care sunt regulile după care ar trebui să ne ghidăm atunci când ne alegem o vopsea de păr profesională, mai ales dacă nu ne-am vopsit părul până acum sau dacă nu am pus în aplicare această acțiune acasă.
La fel ca în cazul unei vopsele permanente , în momentul în care ne alegem vopseaua de păr fără amoniac , trebuie să ținem cont de gradul de eficientizare, precum și de anumite aspecte ce țin de culoarea pielii sau a ochilor. În cazul în care aveți o pielea mai închisă la culoare, cu o tentă de măsliniu și ochii căprui, o nuanță ciocolatie ar fi indicată oricând. În cazul în care vă doriți să vă deschideți părul, vopseaua trebuie să fie mai deschisă cu două nuanțe. Un alt criteriu de care ar trebui să ținem cont ar fi compoziția vopselei. Este necesar să optăm pentru cele care protejează părul, pe bază de uleiuri naturale, iar cele fără amoniac sunt cele mai potrivite.
Ce trebuie să aibă în componență o vopsea de păr rezistentă, care nu dăunează?
În primul rând, aceasta trebuie să fie formată din ingrediente care să protejeze și să restructureze părul, pe bază de uleiuri care hrănesc în profunzime, keratină sau diferiți agenți de condiționare și protecție, cum ar fi vitamina C sau filtrele UV.
Cum menținem culoarea părului vopsit?
Specialiștii recomandă folosirea produselor de îngrijire, destinate special părului vopsit. Produsele din această categorie trebuie să protejeze părul vopsit și de asemenea, acestea nu sunt atât de agresive cu părul colorat. Părul degradat și vopsit are nevoie de măști speciale, pe bază de ulei de măsline, ulei de cocos, miere de albine, pantenol, care să restructureze firul de păr și să-l hrănească în profunzime.
Aici, ai avut ocazia să te informezi asupra unor aspecte ce țin de alegerea unei vopsele de păr fără amoniac, însă sfatul nostru ar fi să alegi un specialist pentru rezultate incontestabile.
Așadar, pentru o nuanță perfectă și un păr protejat, alege produsele profesionale de colorare fără amoniac!