Vrei să te vopseşti fără să îţi deteriorezi părul?

Vopseste parul fara sa il deteriorezi


Părul are nevoie de îngrijire specială, mai ales înainte sau după procesul de vopsire. Multe femei îşi doresc să îşi schimbe culoarea părului, mai ales acum înainte de începerea sezonului călduros. Dacă eşti una dintre acestea, va trebui să ştii anumite trucuri care te vor ajută că procesul de vopsire să fie cât mai puţin dăunător părului tău.

În cazul în care mergi la un salon de înfrumuseţare pentru schimbarea look-ului, asigura-te că aceştia folosesc produse originale şi că odată cu vopsirea îţi va aplică şi un tratament Olaplex. Dacă te gândeşti să te vopseşti singură, achiziţionează-ţi o vopsea fără amoniac de la un brand de top împreună cu tratamentul Olaplex. Acest tratament are rolul de a reface legăturile rupte de substanţele chimice din vopsea. Mai exact, el anulează efectele negative ale vopselei.

De asemenea, va trebui să îţi achiziţionezi produse speciale pentru părul vopsit pentru a fi sigură că această va avea acelaşi efect strălucitor mai multă vreme. De exemplu. Poţi folosi şamponul şi balsamul pentru par vopsit de la Londa. Găseşti toate produsele pe glemis.

Mai mult, după vopsire, părul nu va avea nevoie doar de îngrijirea din produsele profesionale ci şi de grija ta. Îţi poţi proteja părul evitând anumite lucruri care nu fac decât să îl deterioreze.

Timp de două zile după ce te-ai vopsit, nu folosi şamponul. De fapt, cel mai bine este să nu te speli deloc pe cap în primele 48 de ore şi, în măsură în care acest lucru este posibil, să-ţi protejezi părul dacă vremea este ploioasă.

Foloseşte produse de îngrijire special concepute pentru părul vopsit. Acestea au un dublu rol: protejează firul de par, care a fost supus acţiunii altminteri destul de agresive a schimbării de culoare şi, de asemenea, contribuie la menţinerea nuanţei şi conferă părului o strălucire naturală.

Când te speli pe cap, foloseşte apă rece. Substanţele chimice din compoziţia vopselelor sunt foarte sensibile la apă caldă şi nu este exclus că, după trei-patru spălări, să observi că părul tău s-a decolorat... dar numai pe alocuri.

Încearcă să fii mult mai prudentă atunci când vine vorba despre aparaturile cu aport de căldură precum ondulator, placă de par sau uscător. De fapt, ar trebui să uiţi de existenţa lor şi să le foloseşti doar în cazuri extreme, deoarece folosind mereu culoarea se va oxidă şi îşi va pierde strălucirea. Protejează-ţi părul de acţiunea razelor de soare - şi acestea pot cauza oxidarea culorii. Nu-ţi spun să porţi obligatoriu pălărie sau şapcă (din moment ce este normal să-ţi doreşti că toată lumea să-ţi admire nuanţă strălucitoare a părului), dar este de preferat să foloseşti un balsam special, care nu necesită clătire, şi care conţine filtru de protecţie UV.

Pentru că tot vorbeam despre balsam - acesta trebuie folosit după absolut fiecare spălare şi nu se admit excepţii. Firul de par este mai fragil acum şi se impune protejarea lui - în caz contrar, să nu te miri dacă se va despică la capete şi va capătă un aspect mat şi inestetic.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha