Uleiul de cocos pentru păr

Ulei de cocos pentru par

Uleiul de cocos este extrem de cunoscut datorită ingredientelor sale nutritive pe care le are asupra părului, asupra pielii, însă acesta poate fi folosit și în alimentație. De asemenea, acesta are foarte multe proprietăți antibacteriene și antifungice și conține grăsimi saturate într-o proporție de peste 90%. Cu alte cuvinte, uleiul de cocos este considerat un adevărat elixir al frumuseții, însă este de asemenea și un adjuvant de încredere atunci când vine vorba despre sănătate.


De ce este bun pentru sănătate uleiul de cocos?

Uleiul de cocos conține o cantitate destul de mare de trigliceride, adică acel tip de grăsimi saturate într-o proporție de 90%, printre care: acidul caprilic, acidul lauric și acidul capric, aceștia fiind ușor digerabili pentru că merg direct în tractul digestiv, iar de acolo sunt utilizați ca o adevărată sursă de energie, ce pot trata diferite afecțiuni ale creierului, cum ar fi Alzheimerul sau epilepsia.

De asemenea, medii ne recomandă să evităm grăsimile trans, adică grăsimile nocive, dar și colesterolul, iar uleiul de cocos presat la rece nu conține aceste substanțe. Tot medicii, ne recomandă să consumăm ulei organic, virgin, nehidrogenat și presat la rece.

Nuca de cocos este consumată cel mai mult de către locuitorii insulei Tokelau, insulă aflată în sudul Pacificului, care consumă peste 60% de calorii numai din nuca de cocos, fiind cei mai mari consumatori ai grăsimilor saturate din întreaga lume. Așadar, uleiul de cocos are foarte multe beneficii asupra sănătății, iar mai jos veți vedea despre ce este vorba.

  • Uleiul de cocos îi conferă protecție inimii

Deși se spune că uleiul de cocos nu este bun pentru inimă pentru că are în componența sa o cantitate destul de mare de grăsimi saturate, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa pentru că acesta conține într-o proporție de 50% acid lauric care are rolul de a preveni anumite probleme cardiace, precum tensiunea arterială sau nivelul crescut de colesterol. Aceste grăsimi saturate din uleiul de cocos nu sunt dăunătoare , ba mai mult, acesta previne arteroscleroza și reduce posibilitatea deteriorării arterelor.

  • Uleiul de cocos reduce inflamațiile

Datorită rolului său antiinflamator și antioxidant, uleiul de cocos, datorită substanțelor sale, reduce efectele artritei, iar spre deosebire de medicamentele sintetice, acesta nu are niciun efect secundar. De asemenea, articulațiile dureroase pot fi masate cu puțin ulei de cocos de aproximativ două ori pe zi pentru a reduce inflamațiile, însă acesta se poate consuma și intern pentru un efect maxim.

  • Uleiul de cocos menține sănătatea glandei tiroide

Uleiul de cocos crește rezerva de energie a organismului și are rolul de asemenea de a stimula metabolismul, iar acest lucru este foarte benefic în cazul în care ne dorim să slăbim. Acesta susține și funcția tiroidiană, ce procesează mineralele și vitaminele și susține producția hormonală. Dereglarea glandei tiroide duce la diferite afecțiuni pe care uleiul de cocos reuşeşte să le țină sub control sau chiar să le reducă, afecțiuni cum ar fi: căderea părului, uscarea tenului, sensibilitatea la frig, oboseala, creșterea în greutate sau constipația.

  • Uleiul de cocos ajută digestia

Uleiul de cocos conține grăsimi saturate care au proprietăți antifungice și antimicrobiene, astfel încât au proprietatea de a combate anumite bacterii, anumiți paraziți sau anumiți fungi responsabili pentru indigestie. Uleiul de nucă de cocos poate reduce de asemenea și Sindromul de colon iritabil și ajută la absorbția aminoacizilor, vitaminelor sau mineralelor.

  • Uleiul de cocos ajută la imunitate

Datorită substanțelor sale, precum acidul lauric, acidul capric, acidul caprilic, dar și a lipidelor antimicrobiene, uleiul de cocos are efecte antivirale, antifungice și antibacteriene, astfel încât, acidul lauric este folosit de către organism pentru a combate bacteriile sau virușii, care pot cauza diferite afecțiuni precum gripa, candidoza sau herpesul.

  • Uleiul de cocos ajută la pierderea în greutate

Uleiul de cocos este foarte ușor de digerat și în felul acesta ajută la pierderea în greutate, însă în același timp asigură și o bună funcționare a glandei tiroide sau a sistemului endocrin. Persoanele care folosesc la gătit uleiul de cocos nu sunt predispuse la obezitate.

  • Uleiul de cocos contribuie la o pielea mai frumoasă și mai îngrijită

Uleiul de cocos poate face minuni pentru piele, fiind benefic pentru orice tip de ten, inclusiv pentru cel uscat. Datorită proprietăților sale, uleiul de cocos reduce apariția ridurilor. De asemenea, acesta reduce anumite probleme ale pielii, cum ar fi eczemele, dermatita sau infecțiile, fiind un produs extrem de utilizat în industria cosmetică la fabricarea diferitelor produse destinate pielii.

  • Uleiul de cocos ajută la menținerea sănătății părului

Acesta ajută părul să crească sănătos și strălucitor și reduce căderea lui. Folosit în mod regulat pe păr, uleiul de cocos îndepărtează rezidurile de la nivelul scalpului, cum ar fi mătreața sau dermatita seboreică, asigurând o bună hidratare. Femeile indiene folosesc acest ulei pentru a avea un păr excepțional, astfel încât, acesta ajută la menținerea și la creșterea părului. Proteinele esențiale din componența sa ajută la o mai bună hidratare a părului deteriorat, fiind de cele mai multe ori folosit pentru realizarea șampoanelor, balsamurilor sau în general, a produselor pentru păr.

Având în vedere că părul reprezintă un accesoriu de preț al femeilor, ne vom opri la beneficiile pe care le are uleiul de cocos asupra părului.


Cum funcționează uleiul de cocos asupra părului?

  • Uleiul de cocos hidratează părul pentru că acesta pătrunde adânc în firul de păr și îl protejează;
  • La nivelul scalpului, uleiul de cocos are rolul de a stimula circulația sangvină și transportă nutrienții și vitaminele spre rădăcina părului;
  • Uleiul de cocos protejează părul pentru că acizii grași din componența sa se lipesc de proteinele firelor de păr, astfel încât, asta va avea mult mai multă protecție;
  • Uleiul de cocos tratează problemele scalpului pentru că are proprietăți antibacteriene și antifungice.
  • Uleiul de cocos contribuie la creșterea părului pentru că acesta conține nutrienți, antioxidanți, vitaminele E și K, fier și minerale care hrănesc în profunzime firul de păr.

Beneficiile uleiului de cocos pentru păr

  • Stimulează creșterea părului

Uleiul de cocos stimulează circulația sangvină, astfel încât, foliculii de păr sunt stimulați și ei, iar părul va crește în felul acesta mult mai repede. Pentru ca acest lucru să se întâmple, masează scalpul cu ulei de cocos timp de 10 minute, iar apoi lasă-l să acționeze câteva ore. Acest proces trebuie repetat de două sau trei ori pe săptămână.

  • Are capacitatea de a descurca firele de păr

Având în vedere că uleiul de cocos este hidratant, acesta se poate aplica pe vârfuri și se poate descurca ulterior cu ajutorul unui pieptene cu dinții rari. Părul dacă este prea uscat are tendința de a se încurca mult mai repede, astfel încât, uleiul de cocos previne pierderea proteinelor și însănătoșește aspectul părului.

  • Reduce mătreața

Uleiul de cocos ajută la distrugerea bacteriilor datorită faptului că are proprietăți antifungice, iar nutrienții săi, precum vitamina K și vitamina E vor pătrunde în firul de păr și vor hidrata foliculii, iar fungii și bacteriile care determină mătreața vor fi distruși. Este recomandat să se folosească uleiul de cocos pe scalp pentru a reduce mătreața timp de aproximativ două săptămâni.

  • Îi conferă părului protecție solară

Uleiul de cocos are un factor de protecție de SPF 8, așa că acesta protejează părul de razele solare foarte bune. Aplicat pe toată lungimea părului, uleiul de cocos, protejează foarte bine părul și de asemenea îi conferă acestuia textură. Uleiul de cocos în combinație cu sarea de mare, face părul ondulat să arate foarte bine.


Măști de păr cu ulei de cocos

Având în vedere că uleiul de cocos are atât de multe beneficii asupra părului, este bine să fim puse în temă și cu prepararea câtorva măști cu ingrediente simple, naturale și cu ulei de cocos.

Pentru fiecare problemă a părului se poate face câte o mască de păr

  1. Mască de păr cu ulei de cocos, avocado și gălbenuș de ou pentru creșterea părului

Cu ajutorul a 2-3 lingurițe de ulei de cocos, un avocado copt și un gălbenuș de ou veți putea face o mască pe care o puteți folosi pentru hidratarea părului. Astfel încât, aceasta poate fi realizată cam o dată pe săptămână, timp de aproximativ două luni. Este foarte ușor de preparat și de aplicat. Ai nevoie să topești uleiul de cocos, să pisezi avocado copt și să-l amesteci cu uleiul, iar apoi se adaugă gălbenușul de ou și se amestecă bine. Părul trebuie să fie pieptănat, iar masca se va distribui uniform pe toată lungimea lui, lăsând-o să acționeze cel puțin o oră. În acest timp, părul se învelește într-un prosop sau într-o cască de duș, iar apoi se spală părul.

  1. Mască de păr cu ulei de cocos și praf de curry pentru creșterea părului

Această mască este una folosită de către femeile din India, care dețin un păr extrem de frumos și sănătos. Astfel încât, multe femei se confruntă cu căderea părului, iar această mască, pe lângă faptul că hrănește în profunzime firul de păr, ajută de asemenea la creșterea lui pentru că foliculii sunt stimulați. Pentru a avea rezultate, aplicați masca de două ori pe săptămână, timp de o lună sau două. Pentru prepararea ei, ai nevoie de o lingură de ulei de cocos, puțin praf de curry și se mai pot adăuga de asemenea, însă nu este neapărat, câteva picături de ulei esențial. Scalpul trebuie masat cu această mască și lăsată în păr să acționeze o jumătate de oră sau o oră, iar apoi se spală părul.

  1. Mască de păr cu ulei de cocos și miere pentru părul degradat

Pentru această mască este recomandat să folosiți două linguri de ulei de cocos și o lingură de miere. În cazul unui păr uscat, aplicați masca pe toată lungimea părului și lăsați-o să acționeze circa jumătate de oră, iar apoi spălați părul și nu uitați să aplicați balsam pentru un plus de hidratare.

  1. Mască de păr cu ulei de cocos și iaurt împotriva mătreții

Cu ajutorul unei linguri de ulei de cocos și a unei cești de iaurt și de asemenea se mai poate adăuga și puțin ulei de ricin sau ulei de argan, veți realiza o mască care va lupta eficient împotriva mătreții. Aceasta se aplică pe păr de la rădăcină și până la vârfuri și se lasă să acționeze aproximativ o oră, iar apoi se spală părul.

  1. Mască de păr cu ulei de cocos pentru părul normal

Ai nevoie de o linguriță de ulei de cocos, dar și de alte ingrediente precum o lingură de miere, o lingură de argilă, o linguriță de lămâie, un gălbenuș de ou, dar și o linguriță de muștar. Această mască complexă este destinată părului normal pentru a-i menține strălucirea și sănătatea. Toate aceste ingrediente se amestecă până când se obține o pastă omogenă și se aplică mai întâi la rădăcină, iar apoi pe toată lungimea părului și se lasă să acționeze aproximativ două ore, iar apoi se spală părul.

Dacă vă hotărâți să optați pentru produse profesionale care au în componența lor ulei de cocos, puteți alege o gamă variată de produse extrem de simplu, accesând online magazinul Glemis.ro. Mai jos, vă vom prezenta câteva produse profesionale pe bază de ulei de cocos care îi conferă părului îngrijirea de care are nevoie.


Produse profesionale pe bază de ulei de cocos

  • Șamponul hrănitor cu extract de cocos - Nourishing Coconut Shampoo Body Wash - Frequent de la KAYPRO este ideal pentru toate tipurile de păr și extrem de hrănitor. Datorită faptului că are o formulă ajustată la ph-ul fiziologic, acest șampon poate fi folosit chiar și zilnic.
  • Șamponul pentru păr vopsit - Oil Infused Shampoo - Colour Goddess de la Tigi este un produs ce conține o infuzie de uleiuri care hidratează părul, fiind conceput în special pentru părul vopsit în nuanțe intense și închise. Acesta conține o rețetă îmbogățită cu ulei de cocos, ulei de migdale, infuzie de keratină și vitamina E, care catifelează și protejează părul vopsit.

Pentru mai multe produse, nu ezitați să vizitați Glemis.ro pentru a vă putea alege produse dintr-o gamă variată, destinate tuturor nevoilor părului. Așadar, uleiul de cocos reprezintă o hrană pentru păr pentru că are capacitatea de a-l penetra mai bine decât un alt ulei, hidratându-l și reparându-l în totalitate.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha