Tu ştii să te machiezi în funcţie de culoarea părului?

Tu ştii să te machiez?


În momentul în care alegi să îţi faci un machiaj potrivit pentru o anumite ocazie, trebuie să ţii cont de coafură sau culoarea ochilor, iar despre acest lucru ai auzit cu siguranţă. În orice caz, machiajul de sărbătoare sunt mai strălucitoare şi îţi permit uneori chiar să fii mai extravagantă. Culorile vedetă din acest an sunt auriul şi movul, însă niciodată nu trebuie să scoţi din calcul culorile care ţi se potrivesc. Ar trebui să ştii că indiferent de tendinţele anului, îţi stă bine cu culorile care te prind, aşa că niciodată nu trebuie să ţii cont de combinaţiile care se poartă înainte de cele care te avantajează.

Cheia o reprezintă acordul cromatic, îmbinarea culorilor, jocul subtil de nuanţe ce creează lumini şi umbre, precum şi armonizarea fardurilor cu părul. Deşi make-up artiştii pun accentul pe culoarea ochilor atunci când aleg paleta de farduri pentru un machiaj de sărbătoare, dacă alăturarea lor cu nuanţa părului este lipsită de armonie, până şi cel mai reuşit şi profesionist machiaj păleşte. Cum de sărbători toate femeile vor să aibă un par mătăsos şi o nuanţă vibrantă, colorarea părului este la fel de importantă precum machiajul. Dacă vrei să străluceşti de sărbători, ţine cont de culoarea părului atunci când alegi machiajul!

Şatenă

Dacă ai părul şaten, indiferent că este vopsit sau natural, va trebui să porţi anumite nuanţe care te avantajează şi în funcţie de culoarea părului să alegi să foloseşti culori care îţi pun ochii în valoare. Părul şaten sau castaniu este ca o ramă ce încadrează faţă şi permite folosirea tuturor culorilor, mai ales pe cele îndrăzneţe.

Cu nuanţele bogate de espresso sau ciocolată, se asortează culorile vibrante de prună, burgund, roşu sau orice ton metalic. Adaugă căldura ochilor cu un fard auriu, cupru sau bronz, nuanţe de top în acest sezon de sărbătoare. Mascara poate avea orice culoare (negru, maro, albastru, verde sau mov), dar evita grîul, fiindcă este anost şi nu-ţi aduce niciun beneficiu!

De fiecare dacă când te machiezi ai grijă să asortezi fardul de obraz cu rujul. Nu folosi niciodată un ruj mov şi un fard de obraz maro sau invers pentru că aspectul tău va fi unul nefavorabil. Încearcă fardul de obraz Just Minerals Blusher MALU WILTZ. Ai grijă să aplici tot timpul o tuşa fină de fard iluminator, o acoperire strălucitoare care reflectă lumina. Alege iluminatorul cu perle naturale - Paese pentru că perlele naturale vor oferi pielii un aspect radiantă, va reflectă şi capta lumina, asigurând o strălucire de lungă durata. Acest iluminator poate fi folosit pe faţă, decolteu sau braţe şi este perfect pentru iluminarea pomeţilor.

În plus, nuanţele moi de maro-caramele şi până la castaniu nu sunt nuanţe care îţi vor înăspri chipul. Orice culoare de fard vei alege să foloseşti îţi va completa tonul părului. Pentru că nu este nici prea întunecat, nici prea luminos, părul şaten îţi oferă o gama largă de opţiuni în privinţa culorilor. De la nuanţe neutre de pământiu, până la umbre accentuate şi suculente de coral, culoarea cafelei sau roz. Defineşte-ţi ochii fără să exagerezi cu umbre de bej sau gri şi accentuează-i cu un liner albastru pe pleoapă superioară. Adaugă strălucire obrajilor aplicând un blush roz sau maro-roşcat. Pune o pată de culoare cafenie pe buze pentru o notă misterioasă.

Blondă

Blondele trebuie neapărat să renunţe la negru. Există foarte multe nuanţe de blond, încât poţi să alegi absolut orice culoare pentru machiaj. Fie că ai o nuanţă rece sau caldă de blond, evita negrul, întrucât combinaţia este mult prea dura! Negrul este o culoare puternică, dominantă şi ştirbeşte din senzualitatea nuanţei părului. Dacă totuşi eşti sedusă de această culoare, foloseşte-o doar pentru un machiaj simplu şi în acelaşi timp sofisticat: contur cu tuş, dar nu prea gros, chiar dacă alegi cozile lungi pentru un aer dramatic.

Din moment ce părul blond îţi încadrează faţă cu lumina, joacă-te cu strălucirea aurie şi da-i o atingere irizanta. Fereşte-te de un machiaj pronunţat pentru că nu te avantajează. Orice prea accentuat sau intens pare strident pentru chipul tău blond. Dacă totuşi îţi doreşti ceva mai dramatic, foloseşte un liner gri strălucitor pe pleoapă superioară.

Alege să foloseşti mult nuanţele de maro, atât pentru conturul ochilor, cât şi pentru definirea şi colorarea genelor. Astfel, alege culoare mai puţin dure care se armonizează cu părul. De asemenea, auriul este o alege potrivită dacă părul tău este în nuanţă nisipie spre albicios, iar dacă este argintiu alege nuanţe mai reci pentru a fi în concordanţă cu culoarea părului.

Albastrul este altă culoare care te ajută să pui în valoare orice nuanţă de ochi, însă în cazul blondelor va trebui să optezi pentru cel deschis sau turcoaz, în orice varianta. Dacă ai părul în nuanţe mai reci alege culoarea alunei pentru că este o opţiune perfectă. Sub orice formă trebuie să eviţi rozul deschis pentru că acesta nu este potrivit pentru blonde. Alege în schimb nuanţele de roz puternic, sidefat sau mat.

În ceea ce priveşte culoarea obrajilor, alege o nuanţă de piersică deoarece această este potrivită pentru orice tip de blond şi o poţi folosi în orice perioada a anului.

Roşcată

Dacă ai o culoare intensă în par, machiuajul ochilor trebuie să fie cât mai minimalist pentru a nu încarcă şi a deranja vizibil. Cel mai potrivit machiaj pentru roşcate este cel fin, cu umbre delicate şi gene bine definite. Make-up artiştii recomandă machiajul cât eye, cu cozi groase şi ascendente de tuş negru.

Acest tip de machiaj este simplu, clasic, se află mereu în tendinţe şi este uşor de executat. Părul roşcat adaugă în mod natural căldură tenului tău. Culorile maronii sau de caisă accentuează prea mult acest lucru şi deci nu e tocmai un avantaj pentru ţine. Evita-le! Încearcă în schimb machiajul în nuanţe de verde pentru ochi şi roz înrourat pentru obraji şi buze.

Joacă-te cu căldură părului roşcat aplicându-ţi o umbră verde pe pleoape, iar la final accentuează cu un liner maro-roşcat la baza genelor. Foloseşte un blush trandafiriu pentru a da obrajilor un aspect proaspăt, de îmbujorare naturală. Păstrează buzele în nuanţe moi, de culoare pielii sau rozaliu-maroniu. Foloseşte un ruj MALU WILTZ şi creionul pentru contur de la acelaşi brand.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha