Tu ştii să îţi alegi parfumul ?

Tu ştii să îţi alegi parfumul ?


Orice persoană trebuie să îşi aleagă parufmul astfel încât acesta să o reprezinte şi să îi reflecte personalitatea. Acel lucru nu înseamnă că un om trebuie sa foloseasca doar un singur parfum, ci poate avea mai multe cu arome diferite pentru orice moment special din viaţă. Parfumul are propriul sau limbaj şi dezvăluie ceea ce cuvintele lasă în suspensie: stări de spirit, sentimente. El combină emoţiile cu amintirile voluntare şi involuntare şi vorbeşte despre modul în care intrăm în legătură cu noi înşine şi cu ceilalţi. De aceea, relaţia noastră cu parfumul oscilează între atracţie şi repulsie. Pendularea se datorează faptului că mirosul este singurul dintre cele cinci simţuri care nu este legat de neocortex, zona neutră a creierului şi sediu al limbajului, raţiunii şi deciziei. El este legat direct de creierul limbic, sediu al emoţiilor. Expresia „nu suport acest parfum” exprimă, de fapt, dimensiunea afectivă instinctivă a mirosului. Atracţia pentru un parfum şi repulsia pentru un altul reprezintă dovadă căutării inconştiente a siguranţei. Dacă înainte parfumurile avea rolul de a elimina mirosurile neplăcute, astăzi alegerea potrivită oferă tonul stării de spirit, oferindu-le totodată celor din jurul tău o mostră a personalităţii tale.

În orice caz, parfumul reprezintă o armă a seducţiei, aşa că de cele mai multe ori atât femeile, cât şi bărbaţii se folosesc de această tehnică pentru a flirta şi pentru a atrage atenţia. De altfel, atunci când regăseşti ceva din mirosul tău propriu la o altă persoană, apropierea se produce instantaneu, iar când nu re¬găseşti acel ceva, se poate vorbi de o adevărată ruptură. Un cuplu care se înţelege bine este intotdeauna unit şi printr-o legătură olfactivă. Alegerea unui anumit parfum are legătură, înainte de toate, cu dorinţa de a-l atrage pe celălalt aproape de propriul tău corp. Iar tulburarea este cu atât mai mare cu cât mirosurile trezesc fantasme şi emoţii intime. Limbajul mirosurilor este complex, transmite mesaje care ascund lături ale personalităţii şi poate să destăinuie defecte, aşteptări şi chiar cele mai intime secrete. Ce femeie nu-şi aminteşte să fi folosit în adolescenţă un parfum ameţitor pentru a-şi ascunde timiditatea şi a-şi afirmă feminitatea abia descoperită? Orice parfum evocă un arhetip (Lolita, femeia fatală etc.) cu care femeia se identifica. Aşa se explică de ce unele femei sunt fidele toată viaţă unui singur parfum şi de ce altele sunt într-un fel de căutare intimă a Graalului.

Parfumul floral

Cu siguranţă şi tu eşti una dintre femeile care a încercat cel puţin o dată un parfum cu accente florale. Parfumurile florale se bucură de cea mai mare popularitate. Motivul? Aroma florală este suficient de discretă şi subtilă cât să nu deranjeze simţurile olfactive ale persoanelor din jur, şi îndeajuns de persistent cât să răspândească o aromă plăcută. Printre cele mai populare note florale se numără trandafirul, levănţică sau gardenia, în diferite combinaţii, astfel încât parfumul respectiv să se potrivească personalităţii tale. Alege un parfum cu miros floral ziua, la birou, la şcoală sau la o întâlnire romantică. Nina Ricci este foarte cunoscută pentru lansările sale de produse cu accente florale. De exemplu, apa de parfum pentru femei Love in Paris – Nina Ricci este un parfum care reuşeşte să se facă plăcut foarte multor femei. De asemenea, apa de parfum Very Irresistible de la Givenchy este preferata multor femei stilate, fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a parfuma pielea pentru o lungă perioada de timp.

Parfumul dulce

Femeile elegante, care adopta de cele mai multe ori un stil vestimentar în această notă, preferă parfumurile dulci, fructate. Esenţele fructate fac parte din categoria parfumurilor dulci, potrivite femeii elegante, care doreşte să iasă mereu în evidenţă într-un mod plăcut. Mireasma dulce pe care acest tip de parfum o răspândeşte este rezultatul combinaţiei dintre esenţele fructate şi cele florale. Lasă-te cucerită de notele de mango, măr, piersică sau cireşe atunci când ieşi în oraş seară sau când mergi cu iubitul tău la o cină romantică. Din cauza faptului că acest tip de parfum de obicei are un miros destul de puternic, nu este recomandat să îl foloseşti pe timp de vara, întrucât mirosul dulce poate deveni insuportabil în spaţii închise şi călduroase, chiar şi pentru ţine. Bvlgari este brandul foarte renumit în rândul femeilor puternice, sexy şi irezistibile. Jasmin Noir face parte din creaţiile renumitilor parfumeri Carlos Benaim şi Sophie Labbe, fiind un parfum floral-lemnos şi conceput în mod special pentru femeile mature, elegate, care adoră luxul. Compoziţia acestui parfum redă pur şi simplu un concert olfactiv, având note de flori şi suc proaspăt de plante. De cele mai multe ori acest parfum este folosit că accesoriu, precum o bijuterie şi datorită design-ului unic, elegant şi luxuriant.

Parfumul fresh

Cea mai mare parte a femeilor tinere, energice şi active preferă parfumurile fresh. Ele au de regulă aromă de cictrice şi sunt perfecte indiferent de anotimp. Făcut din combinaţii inedite de esenţe de portocale, lămâie şi alte citrice, parfumul cu miros fresh poate fi pulverizat dimineaţă întrucât îţi va oferi toată energia şi prospeţimea de care ai nevoie pentru a-ţi începe în forţă ziua. Poţi opta pentru un parfum fresh chiar şi atunci când mergi la sala sau când practici orice tip de sport, fiind "accesoriul" perfect. De asemenea, dacă eşti genul de persoană care se parfumează chiar şi atunci când merge la plajă, atunci parfumul cu aromă de citrice reprezintă alegerea ideală pentru ţine.

Apa de parfum – Hoţ Couture de la Givenchy este fără doar şi poate preferată multor femei. Dacă vreodată nu ai încercat acest parfum, te sfătuiesc să o faci şi te vei îndrăgosti iremediabil. Acest parfum reprezintă un omagiu adus modei şi deminitatii, oferind un aer senzual, glamuros, pasional şi vibrant. În notele de top parfumul redă mirosul nectarului de zmeură cu cel de portocală şi bergamotă condimentate cu pipet, vetiver şi magnolie. Acest parfum reuşeşte să se plieze pe pielea oricărei femei, fiind că un al doilea strat de piele şi emanând pasiune, elegantă, senzualitate, rafinament şi un stil inconfundabil.


Opinii (1)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha