Trucuri care te vor ajută să îţi îndrepţi părul!

Cum îţi îndrepţi părul!

Placa de par este indispensabilă pentru foarte multe dintre femei. Cu ajutorul ei, femeile îşi indreapta sau ondulează părul. Totuşi, dacă majoritatea femeilor folosesc placa de par în mod constant, nu înseamnă că ele folosesc corect această aparatură. Folosită incorect, placa de par dăunează foarte mult structurii firului de par, conducând spre deteriorarea sa abuzivă. De aceea, este foarte important să cunoaştem câteva dintre regulile care va vor face să aveţi un par frumos, coafat şi sănătos. Iată cum trebuie să acţionezi pentru a putea folosi placă de par cu un minimum de risc de ardere a podoabei capilare :

Placa de par

Obiectul cu care alegi să îţi îndrepţi părul este extrem de important. Investeşte într-o placă de par de calitate, profesională şi nu îţi va părea rău. Placa de par Diva Feel The Heat Elite Amethyst Styler este o placă de par profesională, infuzată cu ulei de argan ce lasa părul incredibil de sănătos şi cu un aspect delicat. Datorită plăcilor de ceramică, ele oferă o îndreptare de înalta performanţă, protejând părul şi având un timp impresionant de încălzire de doar 20 de secunde.

Hidratare

Părul trebuie să fie foarte hidratat şi nu doar atunci când folosim placa sau alte apărături. El are nevoie de hidratare pentru a fi sănătos, mătăsos şi frumos, însă, în mod special, va trebui să insişti înainte să foloseşti apărăturile cu aport de căldură. Înainte de a începe să-ţi torturezi părul cu căldură intensă trebuie să fii sigură că este sănătos şi va rezistă tratamentului. Căldură intensă din placă de par, ondulator sau alte produse electrice face foarte mult rău unui par deja deteriorat, uscat sau casant. De asemenea, părul tratat chimic, mai ales cel care este îndreptat cu placă, are tendinţa de a se electriză. Dacă vremea este ploioasă, te vei confruntă şi mai mult cu această problema. Astfel, aplică un tratament lrezistent la umiditate, mai ales în zilele ploioase.

Par curat

Uneori, din comoditate, femeile aleg să îşi îndrepte părul la repezeală, chiard aca acesta nu este proaspăt spălat. Orice produse de styling, praf sau alte particule nu fac decât să se prăjească la temperatura înalta aplicată cu placă sau ondulatorul. Cel mai bine este să foloseşti aceste tratamente termice pe părul curat, proaspăt spălat. În plus, dacă foloseşti placă imediat după ce ţi-ai spălat părul, efectul va fi mult mai bun, părul tău va arată mai bine şi se va menţine în aceeaşi formă până la următoarea spălare. Dacă pe par există urme de produse pentru fixare (spumă, lac, fixativ, gel) nu este recomandată folosirea plăcii, deoarece acestea o împiedică să alunece cu uşurinţă. În cazul în care nu aţi folosit produse pentru fixarea părului, puteţi folosi fără nici un fel de problema placă. Însă, nu uitaţi să descurcaţi foarte bine părul înainte.

Protecţie termică

Cu siguranţă ai auzit şi sperăm că ai şi folosit până acum produse pentru protecţie termică înainte să utilizezi placă de par. Foloseşte produse de protecţie antitermică, îndeosebi pe părul fragil, uscat şi deteriorat. Spray-ul cu protecţie termică pentru coafat Styling Prep Alterna protejează părul supus temperaturilor termice. Pulverizează în plama şi aplică la rădăcina părului. El funcţionează şi pentru volum, aşa că îl poţi aplică la rădăcina, rădicând părul cu degetele sau cu o perie rotundă. În plus, produsele pentru protecţie termică creează pe firul de par o pelicula subţire protectoare care, pe lângă faptul că protejează părul de căldură excesivă, fac că placă să alunece mai bine pe toată lungimea părului.

Hidratare după îndreptare

Dacă până acum foloseai ulei de par înainte să îţi îndrepţi părul crezând că acesta va proteja mai mult structura firului de par, va trebui să renunţi la acest obicei. Uneori, un par foarte ondulat poate fi ajutat să rămână drept mai mult timp prin aplicarea unui ulei care îl îngreunează. Nu uită să nu aplici ulei de par înainte de a-l îndrepta cu placă, pentru că tratamentele termice asupra părului au cel mai bun efect pe părul curat.

Părul uscat

De multe ori, după ce îşi spală părul, femeile îl usucă cu ajutorul unui uscător de par, apoi folosesc placa de par. Ei bine, uneori  porţiuni de par rămân umede la rădăcina, iar acest lucru se sesizează mai greu. Dacă foloseşti placă pe părul umed sau ud, rişti să ţi se electrizeze foarte tare. În plus, folosind placă pe părul ud, acesta se va degrada foarte mult. Aburii sunt foarte nocivi pentru par. Cel mai bine este să aplici ondulatorul sau placa de par pe o podoabă capilară complet uscată. Nu trebuie să foloseşti neapărat uscătorul de par, poţi aştepta să se usuce blând şi în mod natural.

În plus, nu folosi niciodată placa de par în momentul în care te grăbeşti. Părul trebuie să fie întins dintr-o singură mişcare şi nu din mai multe. Este recomandată o singură întindere cu placa pe o durata un pic mai mare, decât să dai cu placa de întins de mai multe ori, până la obţinerea rezultatului dorit. De asemenea, cel mai bine este să îndrepţi părul cu placa pe rând în şuviţe nu mai mari de 2,5 cm deodată. Astfel, toate firele trec prin placă de par şi se îndreaptă corect.

Pe timpul nopţii, va trebui să ai grijă cum dormi şi mai ales cum îţi aranjezi părul. Dacă ai ales să îţi îndrepţi părul, va trebui să încerci să nu îţi strici coafură deoarece nu este deloc indicat să foloseşti placa zilnic. Doar pentru că l-ai îndreptat corect, nu înseamnă că părul tău trebuie tratat termic în fiecare zi. Pentru cele mai bune rezultate de durata în cazul plăcii de par se recomandă învelirea lui cu un batic din mătase sau satin pe timpul somnului. Astfel, dimineaţă nu trebuie decât să te perii şi eşti gata, fără a mai fi nevoie să retuşezi părul deja îndreptat cu placa.

Temperatura plăcii

Specialiştii spun că cea mai indicată temperatura pentru placa de par este cea medie spre ridicată, deoarece astfel veţi reuşi să ajungeţi la rezultatul dorit fără să treceţi cu aparatul de mai multe ori prin par.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha