Totul despre machiajul permanent

Totul despre machiajul permanent


În ultima vreme, machiajul permanent nu mai este o raritate, ba chiar reprezintă o alternativă la care apelează foarte multe dintre femei. De fapt, acest tip de machiaj reprezintă micropigmentarea care foloseşte metoda tatuajului pentru a reproduce, a accentua sau îmbunătăţi anumite trăsături care nu sunt sufficient de pronunţate sau care, pe măsură îmbătrânirii s-au estompat.

Tatuarea cosmetică este folosită cel mai des la nivelul fetei, al sprâncenelor, al genelor şi buzelor, însă poate fi folosită şi pentru a corecta cicatrici, pentru a modera culoarea pielii (vitiligo) sau a reface areola mamară după o operaţie la san. Metodă este folosită şi pentru acoperirea cicatricilor şi a imperfecţiunilor. Specialiştii în tatuaje consideră că machiajul permanent este o metodă simplă şi nechirurgicala de aplicare a acestuia în stratul superficial al pielii.

Dermatologii precizează că în cazul machiajului permanent se introduce un pigment natural la nivelul sprâncenelor, al buzelor şi al pleoapelor. Regulile machiajului care te protejează de soare nu sunt complicate, dar sunt câteva detalii de care trebuie să ţii cont dacă vrei să împuşti doi iepuri dintr-un foc: să fii protejată şi frumoasă în acelaşi timp.

Cum alegi corect lotiunea de protecţie solară Cremele cu SPF şi cosmeticele care asigura protecţie împotriva. Machiajul permanent este o soluţie bună, dar sunt câteva detalii pe care trebuie să le ştii înainte de a apela la această soluţie. Află aceste detalii importante despre ce înseamnă machiajul permanet şi ia în calcul câteva amănunte pe care este obligatoriu să le cunoşti, înainte de a te decide. Iată care sunt aceste amănunte:

Cum îţi dai seama dacă ai sau nu nevoie de un machiaj permanent?

În primul rând, dacă genele, sprâncenele sau buzele sunt prea deschise la culoare, ai nevoie cu siguranţă de o conturare. De asemenea, dacă ai o sensibilitate a pielii şi ai alergie la machiaj sau esti o persoană foarte activa şi nu vrei să te machiezi zilnic, poţi apela la această tehnică.

Apoi, se poate întâmplă că în urmă unor intervenţii sau întâmplări, pigmentul pielii a fost denatural poţi apela la machiajul permanent. Ţine cont totuşi că decizia de a-ţi efectua un machiaj temporar este ireversibilă, aşa că trebuie să te gândeşti bine înainte să apelezi la această tehnică. „Pigmenţii introduşi în piele sunt nonalergici, de origine minerală, care se păstrează foarte bine în piele. Acestea nu afectează pielea, deşi sunt anumite tipuri de piele care refuză aceste substanţe şi se pot infecta.

Un alt paradox reprezintă migrarea conturului, în cazul tatuării formei buzelor, care migrează. Cauza ar putea fi faptul că organismul i-a respins acei pigmenţi”, susţine un doctor dermatolog. O altă explicaţie pentru această anomalie, menţionează dermatologul, ar fi că persoană care a făcut acel tatuaj nu a realizat conturul bine definit al buzelor.

Persoanele active sau cele care practică innotul trebuie să ştie că apa înlătura machiajul permanent. Machiajul permanent este considerat de specialiştii în tatuaje o metodă practică pentru persoanele active. Tenul gras, înotul în piscină, factorii de mediu cum ar fi ploaia, ceaţă şi temperaturile ridicate deformează machiajul cosmetic, dar având un machiaj permanent, neplăcerile cauzate de factorii enumeraţi mai sus sunt inexistente.

Acest tip de machiaj nu este permanent ca şi în cazul tatuajelor făcute în celelalte zone ale corpului. Durata lor este de la 7-8 luni până la 2-7 ani. Mai mult, machiajul permanent este folosit şi ca metodă terapeutică. „Atât acest machiaj cât şi tatuajele mai sunt folosite şi cu scopul de a masca anumite imperfecţiuni ale corpului.  După cicatrizarea unei răni, rezultate în urma unui accident, cei mai mulţi recurg la mascarea semnului printr-un tatuaj. Machiajul permanent poate ascunde şi unele cicatrici, dar are şi scopul de a corectă diverse imperfecţiuni ale fetei şi de a accentua anumite linii, cum ar fi conturul buzelor, al sprâncenelor”, spune medical dermatolog. 

Cum decurge această procedura?

Machiajul permanent sau tatuarea fetei nu se va realiza fără niciun anestezic. Se foloseşte anestezia topica (de suprafaţă) pentru amorţirea pielii şi pentru a face confortabilă experienţă procedurii. Înainte de începerea intervenţiei, se face un test care va dezvălui dacă pacientul are alergie la pigment. Este important să se ştie dacă pigmentul provoacă reacţii alergice înainte de a tatua o zona extinsă.

Dacă este cazul, se va desena conturul care trebuie umplut cu pigment. Acele penetrează pielea la o adâncime de câţiva milimetri şi implantează pigment sub epiderma. Odată ce se sfârşeşte tratamentul, se aplică nişte soluţii care păstrează zona hidratata şi ajută la vindecare. Se poate aplica un bandaj pentru a proteja câteva ore zona, dar nu este musai necesar. Pentru obţinerea unor rezultate optime, se pot programa mai multe sesiuni de tatuare, câtă vreme sunt distantate la un interval de şase săptămâni.

Ce trebuie să faci pentru a te pregăti pentru procedura? Ei bine, îaninte cu 6 săptămâni de operaţie, va trebui să nu mai fumezi deoarece acest lucru va facilita o recuperare mult mai bună şi rapidă. Evita să iei aspirina sau medicamente anti-inflamatorii şi medicamente naturiste care cresc riscul sângerării.

De asemenea, indiferent de felul de procedura la care apelaţi, hidratarea la interior şi la exterior este foarte importantă în perioada post-operatorie. Evita să te expui direct razelor soarelui şi foloseşte crème cu factor de protective, iar înainte de tratament evita să te epilezi, razi sau exfoliezi. Bronzarea, de nici un fel nu este recomandată.

Ce presupune recuperarea? În ceea ce priveşte recuperarea vor exista dureri minime şi disconfort în primele 24 de ore, iar tumefierea şi inrosirea sunt atribuţii normale, care se vor trage în timp. Pe parcursul procesului de vindecare, pielea trebuie să fie hidratata cu ajutorul unor soluţii recomandate de care esteticianul care face procedura, iar în relativ 3 săptămâni se văd rezultatele finale. Efectele sunt permanente însă este posibil să fie nevoie de trei sesiuni pentru a obţine rezultate optime. Cu timpul, tatuajele se decolorează. În acest caz, se poate apela la nişte noi corecturi.

Tatuajele pot fi îndepărtate? Ei bine, aşa cum probabil aţi mai auzit, tatuajele nu pot fi îndepărtate. Ele îşi pot estompa intensitatea în timp, însă în niciun caz nu pot fi îndepărtate. Dermatologii atrag atenţia asupra faptului că tatuajele sunt permanente, iar orice fel de metodă de îndepărtare nu are nici un efect. „Laserul nu face nimic altceva decât să scoată culoarea din derm, iar după înlăturarea culorii, persoană care a avut un tatuaj se va alege cu o cicatrice în formă tatuajului avut”, afirmă medical dermatolog. Acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul machiajului permanent care se îndepărtează printr-o altă şedinţa de machiaj permanent, în care culoarea aleasă iniţial este înlocuită cu una de culoarea pielii.

Persoanele care folosesc cel mai des acest tip de machiaj sunt vedetele. Mai mult, machiajul permanent este folosit şi că metodă terapeutică. „Atât acest machiaj cât şi tatuajele mai sunt folosite şi cu scopul de a masca anumite imperfecţiuni ale corpului. După cicatrizarea unei răni, rezultate în urmă unui accident, cei mai mulţi recurg la mascarea semnului printr-un tatuaj.  Machiajul permanent poate ascunde şi unele cicatrici, dar are şi scopul de a corectă diverse imperfecţiuni ale fetei şi de a accentua anumite linii, cum ar fi conturul buzelor, al sprâncenelor”, spune acelaşi medic dermatolog.

Lucruri de are trebuie să te interesezi dacă vrei un machiaj permanent

  • Costul este un punct important de care trebuie să afli înainte de procedura. Procedurile de aplicare pentru machiajul permanent sunt scumpe. Dacă ai de gând să-ţi tatuezi sprâncenele sau conturul buzelor, ori ochii ia în calcul costurile. Acestea cresc în cazul cabinetelor bune.
  • Examentul dermatologic este, de asemenea, un lucru esenţial de care trebuie sa tii cont. Dacă te-ai decis să foloseşti machiajul permanet vizitează un dermatolog şi cere amănunte despre această tahnica şi o evaluare a pielii tale. Este recomandat că această tehnică să fie aplicată pe o piele perfect sănătoasă, fără riscuri.
  • Nu cumva să uiţi să ceri amănunte legate de întreţinerea machiajului permanent. El se întreţine diferit faţă de machiajul clasic, iar efectul lui poate dura mai multă vreme dacă respectii indicaţiile esteticianului. Există soluţii şi situaţii care pot afecta machiajul permanent. De exemplu unele picături pentru ochi pot afecta machiajul permanent pentru ochi. Anumite balsamuri de buze nu se potrivesc cu machiajul permanent al buzelor şi aşa mai departe. În plus machiajul permanet trebuie întreţinut, trebuie protejat de soare şi trebuie controlat periodic.
  • Nu uita că machiajul este unul permanent, aşa cum am precizat şi mai sus. Odată ce l-ai făcut nu se mai poate schimba. Există tratamente şi proceduri pentru a-l inaltura dar sunt costisitoare, dureroase şi nu dau mereu rezultate. Ia în calcul că un machiaj permanent nu mai poate fi schimbat în funcţie de starea ta de spirit, de modă sau de gusturile schimbătoare şi preferinţe. Deşi pare o procedura simplă, este un demers invaziv aşa că există risc şi eşec. Există şi efecte secundare, care includ uneori vezicule, erupţii cutanate şi cicatrici. Unele dintre aceste ar putea să fie permanente, altele pot fi prevenite.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha