Totul despre exfolierea pielii!

Totul despre exfolierea pielii!


Probabil că aţi tot auzit de faptul că pentru fermitate, sănătate şi frumuseţe, pielea are nevoie de îngrijire. Primul pas spre îngrijirea corectă a pielii îl reprezintă exfolierea, eliminarea celulelor moarte de la suprafaţă pielii. Eliminând aceste celule nefolositoare, pielea se va putea “înnoi” din punct de vedere celular, iar acest lucru va fi vizibil şi va asigura frumuseţe şi fermitate. Pielea trece permanent printr-un proces de regenerare celulară.

Iar celulele moarte se acumulează treptat pe suprafaţă pielii, ascunzând de fapt sub ele stratul de celule noi şi sănătoase. Pentru a elimina acest surplus, exfolierea este cea mai simplă şi eficientă metodă. De asemenea, exfolierea stimulează circulaţia sanguină şi contribuie la o mai bună oxigenare, ceea ce îi oferă pielii o strălucire naturală. Toate ne dorim o piele că de mătase, însă se întâmplă să nu avem mereu timp să mergem la salon.

Cu toate acestea, nu trebuie să renunţăm la exfoliere, pentru că este un pas important în îngrijirea pielii, îndepărtând celulele moarte şi ajutând la oxigenarea acesteia. Poţi prepară acasă măşti pentru exfoliere, cu ingrediente naturale care îţi îngrijesc pielea sau poţi apela oricând la cele din comerţ care în compoziţie toate ingredientele de care pielea are nevoie pentru o îngrijire optimă.

Este indicat ca exfolierea să se realizeze o dată pe săptămâna, după dus când potii sunt deschişi şi se aplică prin mişcări circulare şi uşoare, încât ingredientele cu textura granulate să nu rănească pielea. Un prim pas pentru o exfoliere corectă este cunoaşterea unor reguli de baza. În primul rând, exfolierea fetei şi cea a corpului ar trebui realizate diferit. Pielea fetei este mult mai sensibilă decât cea a corpului, de aceea exfolierea tenului ar trebui să fie mai delicată.

Dacă te-ai decis să îţi achiziţionezi produse profesionale pentru îngrijirea pielii, să ştii că ai făcut o alegere bună deoarece aceste produse acţionează exact cum trebuie asupra pielii, fără să o rănească şi fără să fie “prea mult” sau “prea puţin”. Iată câteva produse potrivite pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii.

Exfoliant pentru corp Instant – Doux Gommaje Mary Cohr

Exfoliantul pentru corp Instant – Doux Gommaje Mary Cohr are rolul de a elimina acumulările de  cellule moarte de la nivelul pielii, reducând grosimea stratului cărnos cu ajutorul particulelor de bambus pe care le are în compoziţie. Exfoliantul Mary Cohr este conceput pentru deblocarea potilor, eliminând impurităţile şi lăsând pielea moale şi fină. El are un efect imediat la suprafaţă, este datorată granulelor de bambus, iar în adâncime de enzimele de papaya. Acest proces nu doar elimina ţesutul descuamat, dar îmbunătăţeşte microcirculatia şi catifeleaza pielea, oferindu-i un look sănătos. Structura să cremoasa şi mirosul de lotus fac că utilizarea acestui produs să fie un adevărat răsfăţ.

Exfoliantul Mary Cohr se aplică după clătirea gelului de dus, se masează timp de 3-5 minute pe corp şi se insist ape zonele îngroşate. Se clăteşte uşor şi se foloseşte de 1-2 ori pe săptămâna. Că şi ingredient active conţine extract de bambus cu proprietăţi remineralizante, restructurante şi de tonifiere, ce oferă pielii textura catifelată, elastic şi delicate. Luffa Fruit Powder este de asemenea, un exfoliant delicat, uleiul de lotus cu rol de purificare, micsorand porii şi îmbunătăţind aspectul pielii şi uleiul de ricin, un puternic antioxidanţi care hidratează, calmează şi curate delicat pielea.

Exfoliant pentru corp - Body Buff - Fragrance Originale - Body Line – Moroccanoil

Exfoliantul pentru corp - Body Buff - Fragrance Originale - Body Line – Moroccanoil este ispirat din spumă valurilor marii Meiterane şi este un exfoliant  realizat din nisip exfoliant, caise zemoase şi pulbere din seminţe de măsline, care îndepărtează delicat celulele moarte ale pielii. Preţiosul ulei de argan, în combinaţie cu uleiurile de şofran şi susan, alături de untul de sheâ şi untul de cacao, regenerează, întinereşte şi asigura o hidratare de lungă durata pielii. Moroccanoil® Body Buff Fragrance Originale este un gomaj luxuriant delicat parfumat, ce poartă semnătură Moroccanoil. Nu conţine parabeni.

Exfoliant pentru corp - Body Buff Orange - Body Line – Moroccanoil

De asemenea, exfoliantul pentru corp Body Buff Orange -  Body Line Moroccanoil foloseşte formulă inovatoare cu coajă de portocală cu rolul de a stimuli, revitalize şi netezi pielea de la prima aplicare. Astfel, pielea va experimenta senzaţii noi datorită coajei de portocală, a uleiului de argan, de avocado şi de migdale dulci. Coajă de portocală, un exfoliant natural, elimina celule moarte pentru a conferi pielii catifelare în timp ce uleiul din samburi de struguri, un astringent natural, curată şi tonifică pielea şi porii. Un mix unic de vitamine şi uleiuri care îmbunătăţesc textura pielii, accentuează culoarea naturală şi luminozitatea  acesteia. Body Buff Orange are un parfum delicat şi revigorant de floare de portocal. Nu conţine parabeni.

Scrub exfoliant cu pulbere de fosile marine şi acid glycolic - Double Body Peel - Body Care - Bruno Vassari

Scrubul exfoliant cu pulbere de fosile marine şi acid glycolic - Double Body Peel - Body Care - Bruno Vassari este un peeling cu acţiune dublă de exfoliere chimic cu acid glycolic şi exfoliere mecanică cu Fossil Peeling powder ce are rolul de a stimuli regenerarea celulata, netezind şi catifeland pielea. Produsul se recomandă la dus şi se lasă să acţioneze timp de 2 minute, după care se clăteşte.

Cum funcţionează exfolierea? Ei bine, pielea pierde miliarde de celule în fiecare zi. Atunci când acest proces natural de descuamare ia sfârşit sau încetează fie din cauza efectelor negative datorate soarelui, pielii uscate sau grase, geneticii ori diverselor afecţiuni ale pielii, fără îndoială, va rezultă: o piele ternă, uscată sau îmbătrânita, pori blocaţi, pustule, puncte negre şi albe şi o culoare neuniformă. Folosirea unui exfoliant este primul pas de redare a echilibrului. După ce aţi scăpat de celulele în exces, puteţi ameliora punctele negre şi albe, opri erupţiile, atenua ridurile, chiar făcând că pielea uscată să devină de domeniul trecutului! În plus, pielea va devein mai tânăra odată cu exfolierea! Cum este posibil acest lucru?

Gândiţi-va comparativ cu pielea de pe călcâie înainte de va face pedichiură. Straturile de celule moarte acumulate pe călcâie au de obicei un aspect uscat, întărit, decolorat, cu linii evidente. Odată ce acel strat a fost îndepărtat, călcâiele dumneavoastră vor arată de îndată netede şi neridate! Desigur, cauzele bătăturilor de la picioare sunt diferite de cele care determina acumularea celulelor moarte pe ten, însă beneficiile exfolierii călcâielor sunt aceleaşi şi în ceea ce priveşte tenul. Trebuie doar să fiţi mai delicaţi. Acest lucru este însă uşor cu exfoliantii AHA sau BHA!

Scrub-ul este cu siguranţă o opţiune de exfoliere pentru piele, însă are anumite limite. Scrub-urile acţionează numai pe stratul superior, superficial al pielii, în timp ce celulele moarte de piele acumulate în grupuri nu pot fi îndepărtate cu un scrub. Ceea ce este mai problematic este că multe scrub-uri conţin particule abrazive dure, neregulate care poate dauna pielii, producând mici leziuni care distrug barieră naturală a pielii. Scrub-urile cauzează adesea mai multe probleme decât aduc beneficii.

Dacă nu doriţi să folosiţi un scrub manual, aveţi posibilitatea să utilizaţi pur şi simplu un burete delicat împreună cu produsul de curăţare zilnic, care funcţionează la fel de bine pentru a exfolia suprafaţă pielii că orice scrub cosmetic. Că bonus, bureţii sunt mai moi (aşadar, mai delicaţi) şi, desigur, nu conţin ingrediente care pot bloca porii, de care tenul gras predispus la acnee cu siguranţă nu are nevoie.

Totuşi, e xfolierea pielii este benefică, însă cât de des este indicat să utilizaţi un anumit produs, potrivit tipului dumneavoastră de ten ţine doar de experienţă cu aceştia. Este posibil să exageraţi, dar pielea dumneavoastră va reacţiona în acest caz. Pentru unele persoane, aplicările o dată pe zi funcţionează cel mai bine, pentru altele o dată la două zile sau o dată pe săptămâna. Cu toate acestea, exfolierea nu afectează în mod negativ modul în care celulele pielii sănătoase sunt generate în straturile inferioare ale pielii. Exfolierea celulelor moarte, de pe suprafaţă pielii poate îmbunătăţi producţia de colagen şi creşte capacitatea pielii de a rămâne hidratata, permiţând porilor să funcţioneze normal !

De asemenea, exfolierea se poate realize şi cu ajutorul unor produse naturale, pe care le găseşti chiar în bucătăria ta.  Măştile de exfoliere a corpului conţin cafea, sare, zahăr ori făină de ovăz sau porumb. Ai nevoie de ingrediente în cantităţi mai mari şi de recipiente în care să păstrezi amestecurile. Pune-le la îndemână, în apropierea duşului şi foloseşte-le ori de câte ori îţi simţi pielea uscată. Iată câteva soluţii simple pentru exfolierea corpului:

Alege orice tip de sare şi amestec-o cu un ulei la alegere (de preferat ulei de măsline, migdale, cocoş, jojoba, avocado, susan). Adaugă câteva picături din uleiul esenţial preferat, omogenizează şi pune amestecul într-un recipient. Masează delicat folosind o mănuşă sau o lufă, lasă câteva minute pe piele, apoi clăteşte cu apă caldă. Foloseşte săpun sau gel de dus doar dacă îţi simţi pielea prea uleioasă, altfel las-o să absoarbă uleiurile. Nu aplică imediat loţiune de corp; pielea este hidratata de uleiuri şi are un miros plăcut datorită uleiului esenţial. Sarea este bogată în minerale (sodiu, calciu, potasiu) şi contribuie la un aspect catifelat al pielii.

Pune într-un vas 2 căni şi jumătate de zahăr, o jumătate de cană de ulei de cocoş, 4 linguri de suc de ananas, 4 linguri de miere, 4 picături de ulei esenţial preferat. Amestecă-le bine şi masează pielea cu mişcări circulare.

Pentru relaxare, îţi recomandăm o masca cu care să te răsfeţi. Conţine o cană de făină de porumb, o jumătate de cană de ulei de cocoş, o jumătate de lingură de ulei de portocală şi o jumătate de lingură de ulei de muşeţel. Masează pielea uşor şi lasă amestecul să acţioneze 3-5 minute.

Exfolierea fetei

Faţa se exfoliază diferit faţă de pielea corpului deoarece este mult mai sensibilă. Ei bine, când ţelul este o piele sănătoasă şi frumoasă, lucrurile nu pot fi simplificate la eficientă unei singure creme, în special în condiţii de vreme extremă, când succesul constă într-o serie de acţiuni complementare. Îţi recomand să iniţiezi un plan S.O.S care să îţi menţină pielea fină şi suplă. Este esenţial să foloseşti creme exfoliante, cât şi hidratante. În plus, consumă lichide şi introdu în meniu produse bogate în vitamine bune pielii, precum nucile, stafidele, migdalele. Evita duşurile fierbinţi, excesul de cafea sau somnul într-o încăpere încălzită excesiv, pentru că grăbesc deshidratarea. Exfolierea este primul pas!

Scapă de stratul de celule moarte de la suprafaţă pielii, folosind săptămânal sau mai des (în funcţie de tipul tău de ten) o textura blând abrazivă. Indiferent de ce tip de piele ai, exfolierea este necesară pentru că pielea să nu capete un aspect tern sau îmbătrânit, ci să se menţină proaspătă şi fermă! Exfolierea este de două feluri: mecanică şi chimică.

Exfolierea mecanică se realizează cu anumite produse , cum sunt cremele sau gelurile, care conţin particule abrazive – acestea sunt aplicate şi masate pe pielea umedă pentru a îndepărta celulele moarte. În cadrul exolierii mecanice intră şi microdermabraziunea, o tehnică ce se bazează pe un dispozitiv special care foloseşte cristale micuţe că oxidul de aluminiu, clorură de sodiu sau bicarbonatul de sodiu pentru a îndepărta impurităţile.

Cea de-a două, exfolierea chimică se face sub supraveghere profesională, într-un cabinet specializat şi presupune folosirea unor produse care conţin acizi că: acizi alfa-hidroxi (AHA), acid lactic, retinol, beta-hidroxi (BHA), acid salicilic, enzime. În funcţie de tipul de piele, ar trebuie să alegi diferit metodele de exfoliere. Iată nişte recomandări de care poţi să ţii cont.

Tenul gras nu trebuie să fie exfoliat prea des deoarece el poate reacţiona şi poate secretă şi mai mult sebum. Din acest motiv, este indicat să exfoliezi pielea o dată pe săptămâna, nu mai des. Exfoliază cu formule care conţin acizi beta-hidroxi (acid salicilic). Aceştia au proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriale care ajută tenul gras şi lupta eficient cu acneea.

Dacă tenul este sensibil trebuie să foloseşti o exfoliere mai blanda. Foloseşte exfoliantul cu ingredient active pentru ten – Glycolic Pell -  Cellular 3 Anesi, o nouă genertie de peeling facial cu acid glycolic şi acizi de fructe încapsulaţi ce reduc stratul cornos pentru un ten întinerit şi luminos.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha