Totul despre decolorare

Totul despre decolorare

În ultimii ani se află la mare căutare şi în tendinţe actuale celebrul stil ombre al părului. Multe femei decid să îşi facă această schimbare, motiv pentru care apelează şi la cele mai dăunătoare soluţii şi în final, obţin rezultatul mult aşteptat. Un lucru e cert: deschiderea nuanţei părului presupune în primul rând decolorare, indiferent dacă va doriţi să apelaţi la un profesionist sau o faceţi acasă. Schimbarea culorii părului este o adevărată provocare, dar, în acelaşi timp, o plăcere.

Dacă te fereşti, de obicei, de produsele chimice, cea mai bună soluţie pentru ţine este decolorarea părului natural. Există metode foarte simple prin care să deschizi culoarea părului, mai ales în cazul unui blond murdar sau al unui şaten mai închis, iar tu ai siguranţă că nu ţi-ai pus în pericol sănătatea părului. Dacă vrei, totuşi, să foloseşti produse specializate, din magazin, dar nu vrei să rişti să-ţi degradezi părul, alege-le pe acelea care folosesc coloranţi naturali.

Aceste produse sunt eficiente, dar, de obicei, nu-ţi oferă exact rezultatul pe care îl doreşti. De aceea, poţi folosi alte metode pentru decolorarea părului natural, unde tu alegi la ce nuanţă să te opreşti. Fie că ai decis să te vopseşti singură acasă sau apelezi la serviciile unui salon, trebuie neapărat să îţi decolorezi părul dacă vrei să optezi pentru o nuanţă mai deschisă. Agenţii de decolorare ai părului dăunează chiar dacă apelezi la ajutor profesionist. Este recomandată o decolorare la salon totuşi deoarece un expert ştie cel mai bine cum să folosească substanţele şi cum să minimizeze daunele şi riscurile.

De asemenea, pigmenţii naturali se pot îndepărta din părul, însă decolorantul trebuie să penetreze firul părului pentru a obţine acest lucru. Cu alte cuvinte, el ridică cuticulă exterioară a firului de par. Ridicarea acestei suprafeţe protectoare duce la uscarea părului. Daunele provocate de decolorarea părului sunt şi mai intense dacă sunt combinaţii cu soluţii permanente.

Foehnul, placă de par şi ondulatorul contribuie şi ele la distrugerea părului decolorat. Peroxidul de hidrogen este folosit în combinaţie cu amoniacul pentru a decoloră părul. Chiar dacă decolorarea este indicată înaintea vopsirii pentru nu a obţine nuanţe ciudate în par, sănătatea părului ta fi afectată.

Trebuie să recunoaştem că decolorarea părului presupune destul de multe dezavantaje în cazul în care nu folosiţi produsele corespunzătoare. Iată care sunt principalele "pierderi" ale părului tău în contactul cu decolorantul neprofesional:

Deshidratarea. În primul rând, decolorarea părului presupune o deshidratare foarte intensă a să. Când soluţia pentru decolorat intră în contact cu firul de par, ea separă cuticulele de restul firului. Chiar dacă acest pas este necesar pentru că vopseaua aplicată ulterior să penetreze şuviţele, părul devine mai poros decât era înainte. Acest proces afectează în mod inevitabil hidratarea părului tău, uscandu-l foarte rapid.

Fragilitatea. Orice par decolorat va fi mult mai fragil după folosirea substanţelor chimice şi astfel, acesta se va rupe mult mai uşor. Aşa cum am menţionat mai sus, cuticulele se separă de par, iar expunerea îndelungată la substanţe care provoacă acest proces poate duce la o distanţare şi mai mare, părul devenind mult mai fragil.

Arderea. Un alt aspect foarte important este faptul că decoloranţii folosiţi acasă vor "arde" la propriu foarte mult structura părului. Nu este indicat să ai o senzaţie ciudată a scalpului, o combinaţie între gâdilat şi mâncărime atunci când aplici soluţia de decolorat pe par. Cu toate acestea, este posibil că scalpul tău să încerce să îţi trimită nişte semnale de atenţionare care previn o reacţie adversă sau o arsură datorată chimicalelor din produsul respectiv. Dacă simţi că te arde scalpul, este momentul să te îngrijorezi. În cazul unei arsuri provocate de soluţia de decolorat, pielea capului devine roşie şi vei simţi durere. Orice senzaţia majoră de disconfort trebuie să te determine să îndepărtezi produsul de pe par imediat.

Degradarea scalpului. O dată cu decolorarea părului, nu doar acesta va avea de suferit, ci şi scalpul. Având în vedere faptul că scalpul conţine practic aceleaşi substanţe care care colorează şi firul tău de par, melatonina, nu ar trebui să te mire faptul că nuanţă scalpului tău se deschide şi ea. Acest lucru se va întâmplă doar acolo unde produsul pentru decolorat a intrat în contact direct cu pielea capului. Cu timpul, această zona expusă va reveni la culoarea ei iniţială.

Decolorarea părului cu ajutorul produselor naturiste

Fără nicio îndoială, există şi în cazul decolorării câteva metode mai naturale pentru obţinerea efectului. Unele produse pot fi găsite în magazinele naturiste. Cea mai cunoscută metodă pentru decolorare este folosirea sucului de lămâie. Acesta este eficient şi pentru îngrijirea părului degradat, dar trebuie neapărat să fie diluat în aceeaşi cantitate de apă. Nu încerca produse specializate care spun că folosesc suc de lămâie, pentru că nu va avea niciodată aceeaşi cantitate pe care o foloseşti tu, păstrând soluţia 100% naturală. Sucul de lămâie este un acid puternic, cu rezultate eficiente, şi se clăteşte foarte uşor.

Uleiul de măsline este folosit în spcial pentru a avea un par mai moale şi mai strălucitor, dar ajută, de asemenea, şi când ai părul uscat. Dacă ai folosit tratamentul cu suc de lămâie, dar părul ţi s-a degradat din cauza acidităţii prea mari, uleiul de măsline va contracara acest efect. Amestecă o lingură sau două de ulei de măsline cu o lingură de suc de lămâie, într-o ceaşcă de apă. Masează-ţi părul cu acest amestec, apoi lasă-l să-şi facă efectul timp de 30 de minute. După aceea, clăteşte-ţi bine părul şi şamponează de două ori, dacă este cazul, că să elimini toată substanţă din par.

De asemenea, ceaiul de muşeţel ajută foarte mult în procesul de decolorare. O altă metodă foarte cunoscută pentru decolorarea părului natural este ceaiul de muşeţel. Acesta poate fi utilizat în fiecare zi, eventual amestecat cu puţin suc de lămâie. Vei avea rezultate şi mai eficiente dacă fierbi muşeţelul alături de câteva flori de tei. Atenţie, însă, florile naturale, şi nu plicurile de ceai, au un efect mai benefic. După ce ai ajuns la culoarea pe care ţi-o doreai, opreşte clătirea părului cu ceai.

Mierea este un decolorant natural pentru par foarte indicat. Amestecă o lingură de miere cu o ceaşcă de apă şi las-o să stea timp de 30 de minute. După aceea, întinde amestecul pe tot părul şi lasă-l să-şi facă efectul timp de cel puţin 20 de minute. Dacă vrei să ţii acest tratament peste noapte, adaugă o lingură de ulei de măsline, întinde-l pe par, apoi acoperă cu o folie de plastic.

Un alt tip de decolorare naturală a părului este decolorarea în funcţie de anotimp care se face în mod natural, fără să fii nevoită să intervii cu nimic altceva. Părul îşi poate deschide culoarea de la soare sau apă din piscină pe timp de vara. n acest fel, combini două dintre elementele cele mai importante în decolorarea părului - soarele şi apă, iar, dacă vorbim, despre piscine, adăugăm un alt element, clorul din apă, care îţi va grăbi deschiderea culorii părului. Decolorarea părului închis la culoare este cea mai evidenţă în această perioada, când soarele îi conferă şi strălucire. În acest fel, poţi profită la maximum de vara - înoţi, stai la soare, iar părul îţi străluceşte şi devine mai deschis la culoare. Soarele îşi demonstrează eficientă şi în cazul tratamentelor naturale, accelerând decolorarea. 

Tratamente de decolorare Glemis

Am tot vorbit despre decolorarea naturală a părului, însă, spre deosebire de această, decolorarea artificială (cu ajutorul produselor cosmetice) este mult mai eficace, iar rezultatele ei apar mult mai repede. De asemenea, dacă folosiţi produsele corespunzătoare părul nu va avea foarte mult de suferit. Atenţie, însă, ne referim strict la produsele profesionale şi nu cele din hipermarketuri!

Decât să folosiţi o pudra decolorantă, ar fi mult mai indicat să folosiţi o pastă. Pasta decolorantă - Lightening Paste - Platinum Plus - Blond Studio - LOréal Professionnel are o acţiune rapidă, conţinând nutriceride şi ceară de albine pentru protecţia firelor de par din timpul serviciului chimic. Această pastă decolorantă nu conţine amoniac şi nu afectează părul atât de mult.

Apoi, toţi profesioniştii recomandă la ora actuală folosirea produsului revoluţionar numit Olaplex. Acest produs are rolul de a reconfigura şi de a reface legăturile rupte care au loc în timpul serviciilor chimice. Produsul se adaugă în vopseaua sau decolorant şi anulează efectele de ardere ale oxidantului. El se foloseşte în mod deosebit în saloanele de înfrumuseţare, însă poate fi folosit cu succes şi acasă, fiind foarte accesibil şi uşor de achiziţionat de la glemis.ro.

Olaplex este Chimia ORIGINAL A care multiplică legăturile şi reticuleaza legăturile rupte. Poate fi doar unul! Am început prin a găsi doi lideri mondiali, doctoranzi în Materiale şi Chimie care nu au lucrat pe produse pentru par înainte, Dr. Eric Pressly şi Dr. Craig Hawker. Cu această nouă perspectiv, această echipa de vis a inventat un singur ingredient chimic, care nu conţine silicon sau uleiuri, care reface legăturile sparte în par în timpul şi după serviciile chimice şi care le face mai puternice decât erau înainte. Poate că sună că toate celelalte descrieri ale altor produse, dar verifică ce spun hairstylistii de top despre Olaplex peste tot în Social Media. Aşa cum se spune, trebuie să încerci că să îţi dai seama că este adevărat.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha