Totul despre celulita. Iată care sunt tratamentele

Totul despre celulita


Celulita nu este aşa cum s-a prezentat de-a lungul vremii o afecţiune, ci o caracteristică a grăsimii pielii destul de neplăcută care se accentuează în momentul în care la nivelul organismului de produc dezechilibre de estrogeni şi progesteron. După cum bine ştim, dereglarea ciclului menstrual, îngrăşarea rapidă sau instalarea sarcinii sunt fenomene foarte fireşti care apar în rândul tinerelor femei, celulita nu este nici ea un lucru de neglijat.

Cremele sunt esenţiale pentru combaterea celulitei, iar formulele lor sunt din ce în ce mai performante, însă consecvenţa aplicării tratamentelor şi combinării lor este cheia unui rezultat optim şi rapid. Cel mai des celulita este localizată la nivelul coapselor, feselor şi abdomenului, însă poate fi prezenta inclusiv în jurul genunchilor, al braţelor sau pe ceafă.

Celulele adipoase depozitate sub piele sunt greu de înlăturat, mai ales dacă motivul apariţiei ei este legat şi de hormoni. Este dificil, dar nu imposibil s-o facem neobservabilă. Înarmează-te cu cele mai bune creme, dar apelează şi la soluţiile naturale, pentru un efect mai intens.

Masaj anticelulitic

Pielea care are renumitul efect de "coajă de portocală" are neapărată nevoie de masaj. Astfel, va trebui să apelaţi la un dispozitiv anticelulitic sau o perie specială pentru a îmbunătăţi drenajul limfatic şi circulaţia sângelui şi astfel veţi reuşi să eliminaţi toxinele şi grăsimile mult mai repede.

Acest masaj ar trebui să fie făcut în fiecare zi aproximativ 5 minute, pe pielea uscată, înainte de dus şi apoi să aplicaţi o crema anticelulitică. Masajul anticelulitic nu tratează definitiv şi complet celulita, însă poate contribui cu siguranţă la uniformizarea suprafeţei pielii prin ascunderea depunerilor de ţesut adipos (grăsime), vizibile sub formă umflăturilor inestetice.

Acest remediu se dovedeşte a fi mai eficient în cazul celulilei cu comportament favorizant (apărută pe fondul alimentaţiei greşite şi a sedentarismului), iar rezultatele sale sunt mai bune, cu cât tratamentul începe mai devreme.

Scopul masajului anticelulitic este acela de a remodela aspectul ţesutului adipos şi de a îndepărta celulita într-o proporţie cât mai mare. Terapeutul acţionează asupra zonei afectate (picioare, fese, braţe sau abdomen) cu mâinile sau un instrument special (pentru o presiune mai mare), în sesiuni repetate, astfel încât să reducă treptat aspectul de coajă de portocală.

Masajul se efectuează cu o viteză susţinută care variază de la o presiune purficiala cu mişcări rapide şi intense, urmând mscarile plăcut care au efect reaxant. Beneficiu cel mai important al masajului de acest tip este faptul că îmbunătăţesc circulaţia sanguină, fapt ce conduce la reducerea depunerilor grase şi chiar la eliminarea lor. Presiunea directă şi mişcările circulare eliberează tensiunea locală de la nivelul muchilor, facilitând bună trecere a fluxului sanguin.

Eficacitatea masajului anticelulitic creşte cu ajutorul cremelor şi uleiurilor speciale, precum şi prin asocierea acestuia cu alte tratamente eficiente în eliminarea celulitei, aşa cum sunt electrostimularea sau împachetările. Masajul anticelulitic aduce rezultate mai bune şi prin combinarea lui exerciţii de forţă şi cardio.

Este necesar un număr de câteva şedinţe de masaj anticelulitic pentru observarea primelor rezultate, stabilit de către terapeut în funcţie de gradul de supraponderalitate al pacientului şi de alte caracteristici fiziologice proprii.

Tehnici de masaj împotriva celulitei. Tehnicile de masaj anticelulitic sunt destul de complexe deoarece implică cunoaşterea bazei a anatomiei umane, tehnicile masajului anticelulitic sunt puse în practică în condiţii de siguranţă de către un specialist (fizioterapeut). Manevrele se bazează pe mişcări viguroase, de intensitate variabilă.

Un exfoliant natural sunt algele, care prin mineralele conţinute stimulează circulaţia sângelui, purifică pielea şi ajută la dizolvarea grăsimii. Pe lângă efectul exfoliant, sarea reduce grăsimea şi retenţia de apă. Aşa că amestecă trei linguri de alge măcinate (caută-le la plafar) cu două linguri de sare de mare şi ulei de măsline cât să se formeze o pasă. Masează pielea cu acest amestec în fiecare zi, înainte de dus. Poţi prepara o cantitate mai mare şi s-o păstrezi într-un borcan cu capac ermetic. Poţi adaugă praf de alge în baie, pentru un drenaj limfatic mai bun.

De asemenea, poţi folosi crema cu alge şi uleiuri esenţiale pentru slăbire ecovital. Această crema conţine uleiuri esenţiale pentru slăbire şi ingrediente naturală care ajută la diminuarea semnificativă a celulitei, reducând circumferinţa corporală, arzând grăsimile şi detoxifiind organismul. În plus, crema cu alge creşte viteză de eliminare a toxinelor, a lichidelor în exces şi curculatia sanguină şi cea limfaptica, contibuind şi la revitalizarea pielii. Astfel, aspectul pielii de portocală va dispărea instant dacă veţi folosi crema remodelatoare ce îmbunătăţeşte aspectul pielii.

  • Fricţiunea. Reprezintă mişcările energice de mişcare cu scopul de stimulare a circulaţiei sângelui şi limfative. Prin această tehnică de masaj se vizează în special zona soldurilor şi întotdeauna se începe cu interiorul coapsei şi se finalizează cu exteriorul acesteia.
  • Presiunea este mişcarea care se efectuează cu pumnul strâns şi se apasă în cercuri bidirectionale, alternând mâinile. Mişcarea se realizează întotdeauna de jos în sus, iar presiunile sunt ferme şi viguroase (cu excepţia interiorului coapsei, unde presiunea este diminuată din cauza sensibilităţii pielii).
  • Lovirea se produce prin lovirea cu palmă întinsă şi degetele perfect drepte, superficial şi regulat. În cadrul acestei manevre, trebuie să fie evitat interiorul coapselor. Terapeutul utilizează ambele mâini şi menţine un ritm dinamic.
  • Frământarea este manevră care se efectuează pe toată suprafaţă coapsei şi prin care se prind porţiuni de piele cu mâna, în timp ce cu cealaltă se fac răsuciri similare cu framanrea prăjiturii. Pe măsură ce pielea capătă supleţe, masajul devine mai profund şi mai ferm.

Alimente pentru celulita

Sigur că un corp sănătos arată bine atât la interior, cât şi la exterior, aşa că, dacă nu ai probleme cu stomacul poţi apela şi la acest ajutor iute: ardeiul iute este un aliment care contribuie la arderea grăsimii. El are capacitatea de a încălzi corpul în mod natural, intensificând circulaţia şi dinamizând metabolismul.

În plus, grăbeşte rată de înnoire celulară şi face astfel pielea să devină tonică şi mai fină. Pune într-un pahar cu apă caldă ½ linguriţă de praf de ardei iute, o linguriţă de ghimbir ras şi zeamă de la o lămâie şi bea acest cocteil zilnic. Rezultatele sunt excelente, cu condiţia că mai întâi să întrebi medicul dacă poţi urmă această cură!

De asemenea, somonul ar trebui să îţi fie cel mai bun prieten atunci când ai celulita. Este bogat în antioxidanţi care descompun celulele adipoase ale celulitei. În plus, acizii graşi omega 3 asigura o bună circulaţie a sângelui, fac pielea netedă, ajută la repararea şi refacerea tegumentelor pielii şi reduc poftă de mâncare. Ideal este să consumi 3-4 porţii de somon pe săptămâna, astfel că denivelările pielii să dispară mai repede.

Împachetările cu cafea

Cu siguranţă ai auzit şi tu cât de benefice sunt aceste împachetări cu cafea pentru piele. Mai toată lumea ştie cât de util este zaţul în combaterea celulitei, mai ales când este aplicat înaintea cremei anticelulitice, intensificându-i în acest mod efectul. Aşa că nu-ţi mai spunem despre el, ci îţi recomandăm împachetările cu cafea! Pregăteşte ½ ceaşcă de cafea şi adaugă o lingură de ulei de măsline. Încălzeşte uşor şi aplică amestecul pe zonele cu celulita, apoi acoperă cu folie de plastic pentru 30 de minute, după care îndepărtează folia şi clăteşte cu apă caldă.

Fă aceste împachetări de două ori pe săptămâna. Cafeină, "drogul" cel mai utilizat pe scară largă, este substanţă amară găsită în cafea, ceai şi ciocolată. Ea are rolul de a dilată vasele sanguine, crescând viteză şi volumului fluxului de sânge în tot corpul şi făcând inima să pompeze mai repede. Zaţul de cafea este des întâlnit în reţetele de împachetări pentru celulita, datorită efectului pe care îl are asupra pielii.

Atunci când un individ suferă de o circulaţie proastă, organismul nu poate scapă de grăsime şi de excesul de apă. Retenţia de apă poate provoca împingerea grăsimii spre piele, subliniind aspectul de cocoloaşe. Cafeină, prin combaterea circulaţiei proaste, da pielii un aspect mai tonifiat şi mai ferm. De asemenea, utilizarea să regulată ajută la reducerea celulitei. Boabele de cafea au mai multă cafeină decât orice altă plantă.

Ele sunt măcinate şi tratate cu apă fierbinte, pentru a elibera cantităţi mari de cafeină. Atunci când pregăteşti împachetări cu cafea pentru celulita, asigura-te că foloseşti de fiecare dată un zat de cafea cald şi proaspăt. Nu-l lasă în apă să se înmoaie pentru o perioada lungă de timp şi nici să se ardă, deoarece astfel s-ar elimina prea multă cafeină din zat.

Împachetările cu cafea pentru celulita vor produce destul de multă murdărie, aşa că cel mai recomandat loc în care să le aplici este cada. Pentru a te asigura că te simţi confortabil şi că nu ţi-e frig, aşază câteva prosoape pe care să stai. Acest tratament este unul medical, nu de relaxare, aşa că va trebui să pregăteşti ceva cu care să-ţi ocupi timpul - o carte, muzică sau reviste.

Amestecă într-un bol jumătate de cană cu zat cald, proaspăt folosit, şi una-două linguri de ulei de măsline. După ce ai terminat, pune soluţia în cuptorul cu microunde pentru aproximativ 15-30 de secunde. Înainte să o aplici, asigura-te că ai luat cu ţine şi o rola cu folie de plastic.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha