Top sfaturi pentru părul vopsit.

Top sfaturi pentru părul vopsit.


Vopseaua este foarte nocivă pentru par, iar de acest lucru sunt convinse cele mai multe dintre femei. Cu toate acestea, de multe ori ele apelează la multe dintre trucurile frumuseţii, printre care şi vopsirea părului. Ce este de făcut când vrei să ai o culoare frumoasă a părului, să îl vopseşti, însă nu îţi afectezi părul? Ei bine, există anumite trucuri care te pot ajuta să ai un par frumos, indiferent dacă îl vopseşti sau nu, iar principalul lucru este timpul dintre aplicările vopselei. Colorarea părului acasă, sau chiar la salon, poate avea rezultate care nu te mulţumesc. Numeroase femei se regăsesc des în această situaţie, iar soluţia de urgenţă pare să fie revopsirea. Dar procedeul chimic la care îţi supui părul şi scalpul atunci când te vopseşti nu este deloc inofensiv! Fiecare vopsire a părului cu vopsea permanentă, semipermanenta, cu amoniac sau fără, trebuie tratată cu seriozitate şi privită că pe un pontential risc pentru sănătatea ta, dar şi pentru frumuseţea părului tău.

Te vopseşti prea des

În momentul în care te vopseşti prea des te poţi confrunta cu diferite probleme, atât la nivelul scalpului, cât şi la nivelul părului. Printre cele mai grave efecte adverse ale colorării părului cu o vopsea sintetică este alergia. Această reacţie alergică, despre care eşti avertizată pe toate cutiile şi prospectele vopselelor de par din comerţ, este un risc major, care îţi pune viaţă în pericol. Iar vopsirea repetată a părului într-un interval de timp scurt creşte riscurile apariţiei reacţiilor alergice. De aceea, este indicat să aştepţi între patru şi şase săptămâni între vopsiri. O greşeală majoră pe care multe femei o fac este aceea de a ignoră testul pentru depistarea alergiei la vopsea recomandat de toţi producătorii pe ambalajul vopselei. Acest test se realizează prin aplicarea unei cantităţi mici de vopsea pe ceafă. Trebuie să aştepţi apoi 12 ore pentru a vedea dacă în locul aplicării apar pete roşii, mâncărimi sau alte efecte neplăcute.

De asemenea, chiar dacă te-ai mai vopsit cu exact acelaşi tip de vopsea, inclusiv aceeaşi nuanţă de nenumărate ori, testul pentru depistarea alergiilor este la fel de necesar. O alergie poate apărea şi în cazul în care eşti deja obişnuită cu acel produs, reacţia alergică fiind în strânsă legătură şi cu starea ta de sănătate sau sensibilitate pielii într-un anumit moment. O reacţie alergică se manifestă prin arsuri şi mâncărimi la nivelul scalpului, umflarea fetei, senzaţie de căldură şi sufocare. O alergie severă poate provoca şoc anafilactic, o reacţie care poate fi fatală. Este bine să ai întotdeauna la îndemână o pastilă antialergică atunci când te vopseşti. Printre efectele nocive ale vopsirii repetate într-un interval scurt de timp se numără şi iritarea scalpului. Substanţele puternice din vopselele de par irită pielea capului, o deshidratează, ceea ce provoacă descuamarea pielii, adică formarea acelor coji inestetice. Pentru că pigmenţii de culoare să penetreze firele de par, substanţele conţinute de vopselele de par forţează deschiderea cuticulei, stratul exterior al firului de par, care îl îmbracă precum o armură de solzi minusculi. Vopsirile repetate duc la distrugerea acestui strat protector, fapt ce determina degradarea şi ruperea firelor. Un alt efect este uscarea excesivă a părului.

De asemenea, în momentul în care alegi să te vopseşti, este neapărat să foloseşti produse profesionale. Să stabilim de la început: un produs profesional este acela pe care îl găseşti în salon şi îl primeşti după consilierea unui stilist. Produsul profesional nu este acela pe care găsim inscripţia “profesional”. În concluzie, produsele profesionale sunt destinate saloanelor şi produsele de larg consum le găsiţi în orice magazin mass market, adică la colţul blocului, la hypermarket etc. Acestea din urmă sunt făcute după nişte reţete standard care să se potrivească unui public larg.

De exemplu, să zicem că două prietene îşi cumpără vopsea de la hypermarket care trebuie să le “mulţumească” pe ambele: să le deschidă părul, să acopere firele albe, să aibă un rezultat cât de cât asemănător cu ceea ce văd ele pe cutie. Bineînţeles că cele două prietene nu vor avea aceeaşi culoare chiar dacă au cumpărat acelaşi tub de vopsea. De ce? Pentru că nu au acelaşi par, aceeaşi culoare naturală, textura a părului, calitate etc. Cu un produs profesional de calitate combinat cu experienţă unui stilist, vopselele profesionale pot să facă ambele prietene să obţină culoarea dorită. Este că şi cum am merge la medic şi în urmă unei consultaţii ne recomandă un tratament. La fel e şi un produs profesional; este oferit în urmă unei consilieri cu o persoană cu experienţă în domeniu, dar voi reveni pe această tema într-un subiect viitor.

După cum spuneam, dacă vopsim părul cu ceea ce trebuie putem să îl colorăm cât de des dorim noi. L’Oreal Professionnel prin laboratoarele sale de cercetare descoperă produse tot mai bune şi mai competitive şi în ultimii ani ne-au oferit şansă să ne bucurăm de INOA – un produs de colorare revoluţionar. Vopseaua nu mai are la baza apă, ci uleiurile minerale şi pe lângă această fabuloasă tehnologie, produsul nu are nici amoniac şi factorii alergenici (iritaţii, mâncărimi, descuamări) sunt reduşi la maxim. Până acum numai veşti bune. Acoperirea firelor albe se face până la 100%, acoperă o paleta vastă de culori şi oferă posibilitatea oricui să aleagă o nuanţă dorită. Având la baza uleiul, este pentru prima dată când pigmentul de culoare ete sigilat în firul de par, ceea ce înseamnă că vom avea o culoare mai vibrantă şi mai rezistenţă. Aşa că nu va rămâne decât să o testaţi!

Pe lângă INOA, L’Oreal Professionnel a scos pe piaţă şi o gama nuantatoare, care se adresează atât clientelor cu părul colorat cât şi clientelor cu părul natural. De ce pentru ambele? Pentru clientă cu părul natural este primul pas în familiarizarea ei cu lumea reflexelor, poţi să aduci o mică schimbare de nuanţă cu ajutorul acestui produs. Tot fără amoniac şi bogat în agenţi de tratare. Pentru clientele cu părul colorat este produsul de colorare ideal pentru a face un refresh la culoarea existenţa. Este o vopsea nuantaoare care are acelaşi PH că şi părul nostru, ceea ce înseamnă că în momentul în care îl aplicăm pe par nu doar că nu afectează părul ci îl hrăneşte, îl hidratează şi îi închide cuticulă pentru a avea o culoare cât mai lucioasă şi rezistenţă.

Atât produse de la INOA cât şi cele L’Oreal Professionnel sunt produse profesionale de top şi le găsiţi la preţuri accesibile la glemis.ro.

Vopsitul părului – o artă

Da! Vopsirea părului reprezintă o adevărată artă, aşa că trebuie să ai grijă cum faci aceste lucruri. Soarele este cel mai mare inamic al părului, al sănătăţii sale, dar şi al culorii. Soare, mult soare! I-am dus mult timp dorul, iar acum ne simţim bine în baia razelor lui. Părul e oare la fel de încântat? Căldură, razele UV, aerul condiţionat, produsele de coafat şi vopseaua contribuie concertat la deshidratarea părului. Pălăria şarmantă devine un accesoriu obligatoriu în acest sezon, ferind părul de acţiunea razelor de soare şi conservandu-i mai mult timp culoarea. În funcţie de culoare, părul poate fi vopsit la un anumit interval. Iată care sunt cele mai bune sfaturi pentru a trece cu bine peste lunile însorite, plină de viaţă şi cu o culoare vibrantă a părului în fiecare zi.

Dacă ai fire albe le poţi rezolva folosind nuantatoare. Specialiştii sfătuiesc să alegem culori închise deoarece acestea au o mare putere de acoperire şi îşi menţin culoarea mult mai mult timp. Dacă nu ai încă fire albe, o împrospătare a culorii cu o nuanţă apropiată de cea naturală va da părului mai mult volum şi o strălucire seducătoare. Poţi folosi şi un ton mai deschis, pentru a crea un joc spectaculos de lumini, că şi când soarele s-ar juca tot timpul în părul tău.

În cazul în care vrei să îţi schimbi culoarea părului şi vrei să obţii o nuanţă diferită faţă de cea naturală să ştii că nu va fi simplu. Când alegi o culoare diferită de cea naturală, te-ai înhămat la stăpân! La sfârşitul fiecărei luni, rădăcinile te vor da de gol. Dar chiar şi culorile puternic contrastante (baza închisă şi par bălai) pot convieţui câteva săptămâni fără să fie deranjant estetic. Calendarul vopsirii: colorează doar rădăcinile, la 3-4 săptămâni, iar dacă trebuie să apelezi la decolorare, măreşte intervalul la şase săptămâni şi rezervă acest tratament doar părului natural. În saloane, există produse speciale care nu agresează foarte tare părul, chiar dacă-l supun unui astfel de tratament. Dacă ai ales blondul, poţi folosi cea mai deschisă nuanţă, chiar una gri (tentă de care scapi după primele două spălări). Ea va deschide foarte mult culoarea, fără să apelezi la decolorare.

Dacă foloseşti mai multe tonuri (cel puţin două) ale aceleiaşi culori, aplicându-le pe rând cu un pieptăn, vei obţine un joc interesant de nuanţe, care va asigura un aspect foarte natural, ce pune în umbră rădăcinile. Calendarul vopsirii: acesta este trucul care te ajută să-ţi vopseşti părul chiar şi la 6-8 săptămâni dacă nu ai fire albe (caz în care trebuie să aplici una dintre culori pe rădăcina la patru săptămâni).

În cazul în care ai părul drept, ştii că acesta nu este foarte greu de aranjat, însă necesită o colorare mai frecvenţa decât părul ondulat a cărui textura se ascunde în rădăcini. Te-ai hotărât să încerci ceva nou, o culoare cu totul diferită de cea anterioară? Din brunetă vrei să devii blondă ori roşcată? Atunci, înarmează-te cu produse de îngrijire hidratante, speciale pentru părul vopsit, pentru că minimum două luni trebuie să-ţi vopseşti părul pe toată lungimea lui, că noul pigment să se fixeze în interiorul firului. Calendarul vopsirii: la 3-4 săptămâni.

Vrei să te întorci la culoarea ta naturală? Dacă ai părul mai deschis decât vopseaua folosită, e musai să treci printr-o şedinţa de decolorare la coafor, după care să-ţi vopseşti părul într-o culoare cât mai apropiată de nuanţă ta. Îţi recomandăm să faci aceste tratamente la salon, că sănătatea părului să nu fie pusă în pericol. Calendarul vopsirii: colorează doar lungime părului, cu aceeaşi nuanţă, la 5-6 săptămâni, până ce se stabilizează culoarea. Ai putea folosi inclusiv un nuanţator ton pe ton, pe care-l să-l aplici şi pe rădăcini, fără să-ţi afecteze culoarea.

De asemenea, ţine cont de anumite sfaturi care te ajută să îţi încătuşezi culoarea cât mai mult timp. Oricât de blanda şi hrănitoare ar fi vopseaua, va usca părul dacă e folosită abuziv. Că să te bucuri cât mai mult de soare şi apă în vacanţă, dar şi de culoarea părului tău, iată ce trebuie să faci:

  • Samponarea zilnică nu trebuie să existe printer obiceiurile tale. Încearcă să răreşti spălatul la 2-3 ori pe săptămâna. Dacă ai părul gras, aplică pudra pe rădăcini sau strânge-l în coadă.
  • Spală-ţi părul cu apă cât mai rece. Nu trebuie să fie foarte rece, însă în niciun caz fierbinte. Căldură determina cuticulă să se deschidă şi astfel culoarea se pierde.
  • Apoi, foloseşte produse doar pentru părul vopsit şi balsam fără clătire cu protecţie solară. Foloseşte kitul pentru par vopsit – So Pure Color Care – Keune cu 20 % discount. Kitul conţine un şampon pentru par vopsit Color Care Shampoo So Pure, un ulei essential pentru par vopsit Color Care Essential Oil So pure, Balsam şi tratament fără clătire pentru par vopsit Color Care Leave-în Spray so pure. Toate acestea îşi vor curate delicat părul vopsit şi îţi va menţine integritatea culorii de la o vopsire la altă.
  • Aplică întotdeauna produse cu protecţie termică înainte de uscare şi de folosirea plăcii de par sau a ondulătorului. Recomandăm serum tip spray pentru protecţie termică – Sleek Perfection – Straight Style – Goldwell deoarece oferă rezistenţă la mediul umed până la 24 de ore, protejează culoarea şi lasă părul mătăsos şi neted.
  • În plus, foloseşte vopsele fără amoniac deoarece acestea ajută părul vulnerabil la rupere şi decolorare.
  • Nu în ultimul rând, va trebui să eviţi complet produsele de coafat cu alcool pentru că acestea decolorează culoarea părului. Foloseşte produsele profesionale şi vei simţi diferenţa în sănătatea firului tău de par.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha