Indiferent cât de mult ne-am dori să facem asta, nu putem da nicicum timpul înapoi. Femeile ar face orice pentru a arata bine o perioada mult mai lungă de timp şi pentru a întârzia primele semne ale îmbătrânirii. Totuşi, chiar dacă nu putem ţine timpul în loc, putem să apelăm la diferite trucuri prin intermediul cărora să ţinem la distranţă efectele îmbătrânirii. Întotdeauna oamenii au vrut să fie mai tineri decât în realitate, motiv pentru care industria de profil la nivel mondial valorează chiar miliarde de euro. Orice om îşi doreşte tinereţe fără bătrâneţe, dar până să descoperim izvorul cu apă vie din poveşti, am adunat o serie de sfaturi şi trucuri la-ndemana oricui, care ne scutesc de intervenţii dureroase şi costisitoare.
Îngrijirea tenului
Îngrijirea tenului este extrem de importantă deoarece gradul de extinere a ridurilor trădează de cele mai multe ori vârstă înaintată. După o vârstă, pielea are nevoie de o mâna de ajutor, iar agenţii hidratanţi din lotiunea demachiantă nu mai fac mare lucru. Pielea uscată se ridează uşor, însă dacă e bine hidratata, liniile fine devin mai puţin vizibile. Alege pentru noapte creme hidratante antiimbatranire, pentru că au un procent mai mare de ingredient activ. Masează după aplicare şi asigura-te că a fost absorbită în piele, iar peste noapte vei beneficia de toate acţiunile cremei.
Cremele cu protecţie solară nu trebuie să lipsească din geantă ta în niciun anotimp, cu atât mai puţin vara. Nu ieşi din casă fără să îţi aplici o crema cu protecţie solară pe faţă deoarece soarele este considerat cel mai mare duşman al sănătăţii pielii. Specialiştii recomandă folosirii cremei de faţă cu protectie Solară SPF 30 Thalgo – Age Defene Sun Cream pentru faţă şi decolteu. Această crema este indicată atât persoanelor care se expun la soare, cât şi înainte de a se machia doar pentru a ieşi la serviciu. Nu folosi creme de protecţie, solară sau antirid doar la nivelul fetei. Spre exemplu, pielea pieptului este foarte delicată şi dezvăluie vârstă reală mult mai repede decât orice altă zona a corpului.
Ceaiul verde
Ceaiul verde mai este supranumit şi elixirul frumuseţii datorită proprietăţii sale. "Mai bine stai trei zile fără mâncare decât o zi fără ceai verde", spune un vechi proverb chinezesc. Conform legendei, ceaiul verde a fost descoperit din greşeală, cu 5000 de ani în urmă în China, când se fierbea apă pentru
Împărat, iar frunzele de ceai au căzut în apă clocotită, răspândind o aromă ademenitoare. Potrivit unei serii de cercetări efectuate în străinătate, ceaiul verde se consumă de mii de ani şi a fost descoperit în China. Încă de atunci, poporul chinez avea mare încredere în proprietăţile curative ale acestei băuturi şi nu s-a înşelat. Astăzi, este considerat un adevărat izvor natural de sănătate şi frumuseţe.
Întrebarea este: ştim, oare, să-i apreciem cu adevărat calităţile? Despre ceaiul verde e binecunoscut faptul că este foarte bogat în antioxidanţi puternici, într-o proporţie pe care nu o mai regăsim în alte ceaiuri. Aceşti compuşi şi-au dovedit eficientă în combaterea radicalilor liberi, prezenţi în mod normal în organism, şi care sunt multiplicaţi că urmare a acţiunii unor factori nocivi externi, precum fumul de ţigară, radiaţiile ultraviolete sau poluarea.
Aşadar, înlocuieşte cafeaua de după amiază cu ceaiul verde. Nu trebuie să renunţi la savuroasă cafeluţă băută dimineaţă, însă după ora 16:00, ceaiul verde este mult mai indicat datorită faptului că este mai puţin deshidratant, revitalizează metabolismul şi conţine o mulţime de polifenoli, substanţe care neutralizează radicalii liberi.
Exfolierea pielii
Pielea are nevoie de regenerare şi implicit exfoliere. Fără să fie exfoliate, regenerarea este aproape imposibilă în cazul pielii. Înlăturarea celulelor moarte şi a straturilor superficiale ale pielii este cel mai bun truc că să ai o piele tânăra în cel mai scurt timp, pentru că acest tratament stimulează înnoirea celulară. Odată cu vârstă, acest mecanism de înnoire nu mai este la fel de rapid că la 20 de ani, iar exfolierea agresivă nu e de dorit.
Întinereşte-ţi pielea cu o exfoliere mai blanda, care să n-o deterioreze. Asta îţi aduce şi alte beneficii: pielea devine mai moale şi capătă luminozitate. De două ori pe săptămâna, foloseşte un exfoliant cu particule delicate. Alege scrubul exfoliant cu pulbere cu fosile marine şi acid glycolic – Double Body Peel – Body Care – Bruno Vassari. Produsul este un peeling cu acţiune dublă, exfoliere mecanică şi exfoliere chimică, eliminând celulele moarte şi imputritatile şi stimulând regenerarea celulară, pielea rămânând netezită şi catifelată.
Alege BB Cream
Sigur că şi fondul de ten are rolul sau, însă uneori este mai indicate o crema mitifianta decât unul. Fondul de ten are o acoperire mai mare, dar diminuează prospeţimea tenului. Dacă vrei să păstrezi acest aer tineresc cu o piele fină şi o culoare uniformă şi netedă, cremele BB sunt cea mai bună alegere. După 35 de ani, optează pentru formulele antirid care conţin ingrediente active ce dau un plus de dinamism proceselor pielii.
Bronzul aduce un aer tineresc, de vacanţă. Adaugă în crema BB o picătură de autobronzant şi chipul va prinde o culoare discretă, dar tonică. Alege Fondul de ten crema BB Cream natural SPF 15 Thalgo deoarece îmbunătăţeşte structura pielii, estompează imperfecţiunile pielii cu micro-pigmenţi.
Anticearcan
Cearcănele trădează, de asemenea, vârstă dar şi oboseală. Dar nu orice fel de anticearcan. Alege formulele cremoase, care să nu scoată în evidenţă ridurile fine, şi cu două tonuri mai deschise decât tenul sau fondul de ten pe care-l foloseşti, pentru a da un plus de luminozitate acestei zone. Aplică puţin anticearcan în colţul intern al ochiului, precum şi pe linia care se formează de la nas spre gură, chiar în pliu, pentru a reduce umbră.
Astfel, vei da mai mult volum fetei. Foloseşte anticearcanele fluid cu finish mat fără parabeni sau talc – Hig Cover Concealer – Malu Wilz. Acesta are o textura foarte cremoasa şi o mare putere de acoperire pentru corecţia oricăror imperfecţiuni, conferind un aspect mat, protecţie pielii. Produsul este fără parabeni sau talc şi este testat dermatologic având o compatibilitate maximă cu orice tip de ten, inclusiv pentru tenul sensibil.