De cele mai multe ori din motive financiare, femeile aleg să se vopsească singure, acasă, fără să mă mai ceară ajutorul unui specialist. În cazul în care rezultatul este favorabil, în mod sigur vopsirea acasă va fi un proces care se va repetă. Într-adevăr, nu este foarte greu să îţi vopseşti părul, asta în cazul în care ai produsele potrivite şi puţină îndemânare. Fie că vrei să ascunzi firele albe ori să-ţi schimbi culoarea, părul nu trebuie să aibă de suferit, că doar e vorba de un tratament de înfrumuseţare!
Dacă te-ai hotărât să încerci ceva cu totul nou (o transformare radicală), te sfătuim să faci un pas intermediar care să-ţi dea posibilitatea de a modifică lesne nuanţă dacă rezultatul nu este cel dorit. Îţi recomandăm să încerci vopseaua semipermanenta, care se estompează la un anumit număr de spălări. Nuanţatorul poate fi altă varianta dacă ai în vedere închiderea nuanţei părului, dar şi o modalitate rapidă pentru împrospătarea culorii. Specialiştii recomandă că nuanţă să fie cu cel mult două tonuri mai închisă sau deschisă faţă de culoarea pe care o ai, că rezultatul să fie cel dorit.
Dacă ai de gând să îţi vopseşti părul, înainte va trebuie să aplici măşti hrănitoare câteva zile înainte de vopsire. Mai bine hidratat, părul îşi va menţine mult timp culoarea. Dacă ai scalpul sensibil, nu te spală pe cap cu două zile înainte. Vopseaua îl irită, iar sebumul îl protejează. Protejezi vârfurile foarte uscate aplicând pe ele puţin ulei înainte de vopsire. În plus, este un truc foarte bun că acestea să nu devină prea închise. Cu cât sunt mai uscate, cu atât vor absorbi mai mult pigment, iar culoarea nu va fi uniformă. Indiferent de culoarea aleasă, e bine să-ţi protejezi pielea din jurul scalpului cu o crema grasă. Nu uită să aplici şi pe urechi! În comerţ, există şerveţele speciale pentru îndepărtarea petelor, însă e mai bine să previi.
Cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont în primul rând este faptul deşi te vopseşti acasă, va trebui să foloseşti produse profesionale. Dacă nu investeşti în mâna unui profesionist, cel puţin ar trebui să o faci în produse. Achiziţionează-ţi o vopsea de par profesională şi chiar un tratament Olaplex. Olaplexul reduce legăturile rupte care se produc în timpul vopsirii datorate de substanţele chimice din vopsea. Produsul se poate introduce în vopseaua de par şi anulează efectele oxidantului, reducând substanţial degradarea lui.
Vopsirea în nuanţe deschise
Ai ales să îţi deschizi părul? Ei bine, vopseaua va trebui să fie aplicată din spate în faţă dacă vrei să obţii o nuanţă uniformă. În creştetul capului circulaţia sângelui este mult mai intense, aşa că scalpul degajă mai multă căldură, iar părul se deschide mai repede. După cum spuneam, părul nu poate fi deschis cu mai mult de două tonuri fără o decolorare prealabilă. Această se obţine la salon, dar, dacă te încumeţi s-o faci acasă, te sfătuiesc să aplici decolorantul cu un pieptăn cu dinţi mari şi apoi să uniformizezi. Poţi obţine umbre interesante la colorarea ulterioară. Nu lasa vopseaua să acţioneze pe par mai mult decât este recomandat, pentru că se oxidează, iar rezultatele vor fi o nuanţă mai închisă şi un par uscat. Dacă ai părul blond, vopseşte doar rădăcina, iar numai în ultimele cinci minute aplică pe lungime. Altfel, îl deshidratezi foarte tare.
Vopsirea în nuanţe închise
Situaţiile şi tehnica de vopsire este diferite atunci când vreţi nuanţe deschise sau închise. Vopseaua închisă are alt mod de aplicare şi se începe din fruncte în spate. În cazul în care părul este prea uscat, este posibil ca nuanţă să iasă foarte închisă, chiar dacă foloseşti aceeaşi vopsea de luni bune. În acest caz, alege o vopsea care conţine uleiuri în formulă. Vopseaua poate să nu prindă foarte bine pe părul alb. Din acest motiv, este nevoie de o pigmentare suplimentară – aplică vopsea doar pe zonele cu par alb, iar după cinci minute, întinde pe tot scalpul.
Secrete:
- Şi aici ca în orice alt domeniu există anumite secrete care va pot transformă efortul într-un efect de profesionist şi o imagine de senzaţie. Iată care sunt acestea:
- Specialiştii nu recomandă colorarea cu henna. Deşi este naturală, pătează părul, nu asigura o colorare uniformă şi nu acoperă firele albe.
- Pentru a proteja părul împotriva uscării în timpul vopsirii, adaugă o lingură cu ulei de măsline în vopsea înainte s-o aplici. Nu vei afecta în niciun fel acţiunea vopselei, iar părul îşi va menţine sănătatea.
- Nu te feri de amoniac! Este doar un agent care deschide cuticulele, că pigmentul de vopsea să între în interiorul firului. Vopselele care nu au amoniac, dar asigura o colorare permanentă nu sunt mai puţin agresive pentru par, ci au un alt agent care face acelaşi lucru că amoniacul, dar nu miroase la fel de înţepător. Este un mit că vopselele fără amoniac sunt mai sănătoase pentru par. Amoniacul nu strică părul, ci, în cel mai rău caz, provoacă o alergie la nivelul scalpului.
- Aplică vopseaua făcând cărări cu un pieptăn, iar la sfârşit masează părul că şi cum te-ai spală cu şampon, insistând la rădăcina.
Dupa ce ţi-ai vopsit părul, va trebui să ai mare grijă si sa fii foarte atentă la modul în care îl îngrijeşti. Pune şampon şi emulsionează vopseaua şi apoi clăteşte. Apoi, mai pune o cantitate de şampon şi curate bine părul. Apoi, ştii cu siguranţă că după ce l-ai vopsit părul este fără vitalitate şi foarte deshidratat. Este important că după vopsire să foloseşti o masca intens hrănitoare. Multe vopsele au în ambalaj o masca specială – aplic-o! Uleiul de argan este şi el foarte bun pentru a menţine supleţea părului după vopsire. Toarnă în palme o cantitate mică şi apoi trece degetele prin par, fie că e umed sau uscat.