Sfaturi de la make-up artist

Sfaturi de la make-up artist


Orice femeie foloseşte la un moment dat un fond de ten, indiferent că o face din curiozitate, pentru că va participa  la o petrecere sau chiar din obişnuinţă. Fondul de ten este un produs cosmetic care, folosit corect poate face adevărate minuni pentru imaginea ta. Fondul de ten joacă un rol esenţial în rutina zilnică de machiaj şi dacă este aplicat corect poate adauga un aer proaspăt imaginii tale. Aplicarea lui simplă acoperă toate imperfecţiunile nedorite.  Totuşi, dacă nu ştii să îl foloseşti corespunzător acesta îţi poate face  mai mult rău decât bine, te poate îmbătrâni şi îţi poate afecta tenul.

În primul rând, niciodată să nu aplici fond de ten dacă tenul nu este pregătit pentru machiaj. Pielea trebuie să fie curăţată, tonifiată şi hidratata în prealabil. De asemenea, se recomandă exfolierea pentru persoanele care au pielea descuamată, iar hidratarea este extrem de importantă deoarece astfel produsele pe care le foloseşti îşi vor face mai multă vreme treaba.

Când vine vorba de fond de ten, discreţia şi transparenţă sunt esenţiale. Cea mai importantă greşeală pe care o facem deseori este să alegem culoarea greşită. O nuanţă prea închisă sau una prea deschisă face că fondul de ten să arate că o masca, iar cel mai bun produs devine duşman al tău, dându-ţi un aspect nenatural şi nesănătos.

De asemenea, când mergi să îţi cumperi un fond de ten va trebui să o faci într-o zi însorită, folosind numai lumina naturală pentru a alege nuanţă potrivită. Lumina din magazine nu este deloc cea mai bună! Aplică fond d eten submaxilar şi verifică, în lumina naturală nuanţă. Fondul de ten cu subtonuri de galben se potriveşte tuturor tipurilor de ten, în afară de cele rozalii (roscatelor naturale). Culoarea ideală trebuie să fie cu doar o jumătate de ton mai închisă decât cea a pielii.

În ceea ce priveşte textura fondului de ten, există fond de ten lichid, baton, pudra, fără ulei, mineral. Fondul de ten ideal este cel care are o textura opusă tenului tău. Astfel, dacă pielea ta este uscată şi deshidratată, ai nevoie de un fond de ten lichid cu o textura uleioasă şi hidratantă.

Dacă ai pielea grasă, predispusă la erupţii, fondul de ten ar trebui să fie luminos, mat şi non-comedogenic (pentru ten acneic). Dacă ai pielea uscată, nu folsi fondurile de ten pudra, pentru că usca şi mai mult pielea. Dacă ai o piele matură, un fond mat poate face minuni pentru ridurile tale.

În momentul în care aplici fond de ten nu trebuie să te opreşti cu aplicarea la linia maxilarului ci va trebui să continui pe gât, urechi sau ceafă. Înainte de a aplică fondul de ten aşteaptă până hidratantul intră în piele complet (cel puţin cinci minute). Şi un alt truc excelent pe care puţine femei îl ştiu şi-l aplică este că nu trebuie să-ţi îmbraci faţă în fond de ten, dacă nu este nevoie. Poţi să foloseşti fond de ten doar în zonele care au nevoie de acoperire situaţie în care poţi alege un fond de ten cu o jumătate de nuanţă mai deschisă decât culoarea pielii tale.

Textura spumoasă

În orice caz, fondurile de ten cu textura spumoasă sunt perfect dacă vrei un machiaj uşor. Acestea se întind că o crema pe faţă, aplicându-se uşor cu degetele, iar surplusul rămâne pe mâna. Dar şi acest tip de fond de ten se poate aplică foarte bine cu ajutorul pensulei de machiaj. Aplicarea cu pensula este o banală joacă de copii, chiar şi pentru începătoare.

Pentru a-l aplica înmoaie pensula înmoaie pensula în fond de ten şi întinde toată faţă. Dacă utilizezi alternativ cele două fete ale pensulei, eviţi surplusul de produs. La sfârşit, adaugă un strop de pudra şi orice imperfecţiune a tenului va fi doar o amintire. Încearcă fondul de ten matifiant  - Expert Matte Foundation – Paese.

Acest excepţional fond de ten, fără parfum cu efect de pudra este dedicat celor cu ten gras sau mix. Acoperă bine, aşa pielea catifelată, fără a fi necesar un strat suplimentar de pudra. Acesta oferă un echilibru ideal între zonele uleioase şi cele uscate ale tenului, hidratandu-le în acelaşi timp.

El are că ingrediente active vitamina E, un antioxidant efficient care prelungeşte aspectul întineririi pielii, acid hialuronic care asigura nivelul optim de hidratare a pielii şi este foarte important pentru tenul grass au mixt, microspongi matifianti care absorb excesul de sebum, oxid de titan, un mineral natural care oferă protejare eficientă. Nu conţine parabeni!

Textura lichidă

Fondurile de ten lichide sunt alegerea cea mai bună dacă vrei să ai un aspect proaspăt. Cele prevăzute cu pompita îţi oferă cantitatea optimă pe care s-o aplici pe faţă pentru că tenul să capete un aspect natural şi fără imperfecţiuni. Aplicat cu pensula, acest fond de ten devine mai uşor şi mai fin. Pune fondul de ten direct pe pensula de machiaj şi aplică-l prin pendulare, adică mişcări de du-te-vino, pe zonele cu imperfecţiuni ale fetei: nas, frunte, cearcăne.

Rezultatul este atât de natural încât e inutil să îl întinzi pe toată faţă, dacă nu ai nevoie. Dar, în acest caz e obligatoriu că nuanţă fondului de ten să fie foarte apropiată de culoarea tenului tău.  Pune fondul de ten direct pe pensula de machiaj şi aplică-l prin pendulare, adică mişcări de du-te-vino, pe zonele cu imperfecţiuni ale fetei: nas, frunte, cearcăne.

Rezultatul este atât de natural încât e inutil să îl întinzi pe toată faţă, dacă nu ai nevoie. Dar, în acest caz e obligatoriu că nuanţă fondului de ten să fie foarte apropiată de culoarea tenului tău. Alege fondul de ten matifiant pe baza de apă şi silicon – Sebum Control Foundation – Paese. Formulă cremoasa este disponibilă pentru orice tip de ten, recunoscând şi controlând zonele cu exces de sebum.

Cum aplici acest fond de ten? Ei bine, va trebui să impregenzi pensula cu fond de ten şi aplică tuşe fine pe faţă, că şi cum ai vrea că substanţă să pătrundă în piele. Continuă până când fondul de ten este perfect întins pe faţă. Nu trebuie să te sperie această tehnică, deşi pare că aplici un strat gros, în realitate, pe faţă rămâne o cantitate mică, iar surplusul este doar pe pensula.

Aplicate corect, fondurile de ten compacte devin o a a două piele! Ele pot crea un efect de transparenţă, dacă le aplici cu buretelul uşor umezit sau renunţi la aplicatorul „din dotare” şi foloseşti pensula specială pentru fond de ten.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha