Secretele unui par superb

Secretele unui par superb


Indiferent pentru ce look aveţi, de cât de preţioase sunt accesoriile sau cât de bine arată machiajul, coafură un rol mai mult decât important în aspectul fizic al unei femei pentru că un par îngrijit şi sănătos poate să completeze imaginea perfect . Cu siguranţă ştii destul de multe lucruri legate de îngrijirea părului, însă există anumite secrete pe care orice femeie trebuie să le cunoască. Iată care sunt acestea :

Părul subţire şi rar

Părul fin şi rar are nevoie întotdeauna de o îngrijire specială, la fel că orice alt tip de par. Unul dintre primii paşi pentru îmbunătăţirea look-ului în cazul unui par foarte subţire este să alegi produsele de îngrijire potrivite şi apoi să experimentezi cu produsele de styling. Cele mai multe femei încep prin a folosi un şampon şi balsam pentru volum, dar deseori nu ştiu ce să aleagă din multitudinea de produse existente pe piaţă.

În momentul în care alegi produse cosmetice este foarte important să le alegi pe cele profesionale. Îţi recomand să foloseşti de la glemis măşti şi şampoane de par potrivite pentru tipul tău de par. Aici vei găsi produse originale şi preţuri la îndemână oricui.

Îndreptarea părului

Multe dintre femei aleg să îşi îndrepte părul folosind placă de par. După cum bine ştim, cea mai nocivă acţiune pe care o putem face asupra părului este să îl supunem unui aport excesiv de căldură. Singura modalitate de a îndrepta părul, fără a-i provoca daune este prin utilizarea unor şampoane speciale sau produse de styling. Aceste produse pot netezi şi înmuia buclele lejere si deşi nu-ţi vor da aspectul perfect drept ca în cazul folosirii unei plăci reprezintă o alternativă mai sănătoasă.

Utilizaţi şampoane şi balsamuri hidratante special concepute pentru hidratarea şi catifelarea părului şi creme sau seruri pentru îndreptarea părului care se aplică în momentul coafării părului (înainte sau după uscarea lui).

Proteine şi uleiuri sănătoase

Pe lângă şampon şi masca de par este nevoie că părul să fie hrănit cu proteine şi uleiuri sănătoase. Pentru a avea un par hrănit este esenţial să mâncăm sănătos. Mănâncă peste, somon şi nuci! Proteinele şi grăsimile bune cu omega-3 ajută la crearea unui scalp sănătos. Legumele cu frunze verzi, fasolea şi morcovii sunt, de asemenea, bune pentru pletele tale. Fereşte-te de dietele drastice care vizează pierderea rapidă în greutate. Ele pot înfometa organismul de substanţe nutritive importante şi astfel să ducă la un par fragil sau chiar la căderea părului.

Foloseşte apă caldă

Dacă vrei să ai un par strălucitor va trebui să renunţi complet la apă fierbinte. Apă fierbinte ia din luminozitatea părului deoarece afectează uleiurile protectoare care acţionează că balsam natural asupra firelor de par. Sigur că nici nu trebuie să foloseşti apă rece, însă poţi folosi apă călduţă pentru clătirea părului.

Fereşte-te de soare

Soarele este nociv pentru sănătatea părului, la fel că şi pentru piele. În momentul în care te expui la soare, părul se usucă şi se degradează, mai ales dacă este vopsit sau tratat chimic. Pe perioada verii foloseşte un spray cu protecţie SPF sau cu balsam de par cu protecţie UV.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha