Produse pentru părul creț

Produse pentru părul creț


Persoanele cu părul creț sau ondulat sunt considerate a fi binecuvântate pentru că dețin acest tip de păr. Pentru cei care nu știu cum se întreține un astfel de păr, lucrurile pot părea destul de simple, însă pentru posesoarele unui păr creț, lucrurile nu stau chiar așa. Părul creț poate fi considerat o adevărată binecuvântare, însă și o pacoste în același timp pentru că este foarte greu de întreținut. Dacă atunci când eram mici, primeam o mulțime de complimente pentru frumusețea buclelor noastre, pe măsură ce ne maturizăm, toate acele bucle frumoase s-ar putea să se transforme într-un păr zburlit, fără vitalitate și fără nicio formă.

Pentru a avea bucle bine definite și un păr strălucitor și sănătos, mai jos, avem câteva sfaturi de îngrijire a părului creț.


Cum îngrijești corect părul creț?avantaje par cret

Pentru a avea sau pentru a menține un păr creț extrem de frumos și sănătos, trebuie să ținem cont de câteva trucuri care ne vor ajuta pe viitor să avem bucle strălucitoare.

 1. Aplică o cantitate mică de șampon

În momentul în care ne spălam părul este bine să punem o cantitate mică de șampon pentru că acesta usucă destul de mult părul având în vedere că are în compoziția sa o cantitate destul de mare de sulfați și săruri, dăunătoare pentru bucle. Părul creț, prin natura sa este un păr uscat care se degradează destul de ușor și de aceea, este recomandat să folosim șampoane profesionale care nu au în componența lor sulfați sau putem folosi doar balsam pentru a hidrata părul, însă acesta nu va curăța așa cum trebuie scalpul.

 1. Părul creț nu trebuie spălat prea des

Nu este indicat să ne spălăm părul de multe ori pe săptămână deoarece acest lucru distruge uleiurile naturale ale părului. Chiar dacă suntem tentate să credem că spălatul părului într-un mod frecvent, ne va aduce beneficii, acest lucru nu este deloc așa pentru că atât spălarea, cât și procesul de după, cum ar fi uscarea cu prosopul sau cu foehnul, dar și pieptănarea lui poate distruge buclele și lasă părul fără vitalitate și extrem de uscat și zburlit.

 1. Părul creț nu trebuie pieptănat

Părul creț este mult mai fragil decât cel drept, iar peria de păr nu face altceva decât să-l rupă și să-l distrugă, așadar, cel mai indicat în acest caz ar fi să vă descâlciți părul cu ajutorul degetelor sau cu un pieptene cu dinții rari.

 1. Părul creț se piaptănă mai întâi la vârf, iar apoi la rădăcină

Părul creț trebuie pieptănat mai întâi la vârfuri, iar apoi la rădăcină pentru că în caz contrar, acesta se va încâlci foarte tare și nu vom mai putea băga pieptănul în el. De asemenea, părul creț trebuie pieptănat atunci când este umed și în niciun caz când este uscat pentru că acest lucru duce la distrugerea buclelor, dar și la un păr extrem de zburlit. Pentru a potoli firele rebele, se recomandă combinarea a puțin balsam cu puțină apă și pulverizat acest amestec pe vârfuri din când în când pentru a le domoli.

 1. Evită șampoanele sau balsamurile pe bază de silicon

Produsele pe bază de suflați folosite pe termen lung, pe lângă faptul că afectează părul, acestea distrug și buclele, așadar trebuie să fiți foarte atente când vă alegeți produsele pentru păr și să le evitați pe cele care au în componența lor silicon. În acest caz, se recomandă folosirea produselor pe bază de ulei de cocos sau unt de shea.

 1. Folosește tot timpul mască și balsam

Aplicarea unui balsam după ce ți-ai șamponat părul este esențială pentru că șamponul usucă părul, iar balsamul îl hidratează și îl aranjează, conferindu-i mai multă strălucire. De asemenea, este indicat ca o dată pe săptămână să se folosească o mască, fie una profesională, fie una preparată acasă, cu ingrediente naturale.

 1. Evită să îți usuci părul cu prosopul

După ce ți-ai spălat părul, încearcă să eviți să-l usuci în prosop pentru că în general prosoapele au un material care nu prea ajută părul și de aceea este indicat să-l tamponezi cu un prosop din microfibră sau chiar și cu un tricou mai vechi pe care nu-l mai folosești.

 1. Folosește un foehn cu difuzor de aer

Nu este indicat să folosești uscătorul de păr după ce ai făcut baie pentru că acesta s-ar putea să degradeze părul, însă dacă ești pe fugă și nu ai timp să-l lași să se usuce natural, atunci poți folosi un uscător de păr cu un difuzor de aer cald, iar în acest timp, ține buclele strânse în pumni, apoi usucă-le pe rând și fă acest lucru de jos în sus.

 1. Folosește o singură gamă de produse

Produsele din aceeași gamă, cum ar fi șamponul, balsamul sau masca sunt concepute special pentru a acționa foarte eficient împreună, așadar, dacă te-ai decis asupra unui anumit brand și asupra unei anumite game, atunci încearcă produsele de acolo.

 1. Evită să îți vopsești părul prea des

Dacă ai părul creț, arunci evită pe cât posibil să-l vopsești pentru că în timp, vopseaua îți va distruge buclele, însă în cazul în care ești împătimita unei anumite nuanțe, este indicat să folosești măști hidratante cât mai des, precum și balsamuri.

 1. Folosește pernă de mătase

Când dormi este recomandat să foloseşti o pernă de satin sau mătase pentru că aceste materiale îți vor păstra buclele frumoase, în schimb, aşternuturile din bumbac, vor absoarbe umezeala și în cele din urmă îți vor usca firele de păr, iar dimineața este posibil să nu te mai trezești cu aceleași bucle frumoase cu care ai adormit.


Cum îți alegi tunsoarea pentru părul creț?

Un specialist care să îi confere părului creț o tunsoare foarte bine definită este mai greu de găsit, însă nu este imposibil, iar din moment ce ți-ai găsit produsele care te caracterizează, dar și o tunsoare pe măsură, atunci te poți bucura de aspectul părului tău creț.

În primul rând, pentru a alege o tunsoare care să te avantajeze trebuie să ții cont de anumite criterii.

 • Lungimea și structura firului de păr

Trebui să atrageți atenția asupra lungimii părului, dar și asupra structurii sale, astfel încât, un păr lung necesită o hidratare mai intensă pentru că părul lung este mai vulnerabil, așadar în funcție și de structura părului trebuie adaptată tunsoarea. Firul subțire va fi mai puțin ondulat, în schimb, firul gros va fi mult mai creț.

 • Forma feței

Dacă ești posesoarea unui fețe ovale, atunci poți alege orice tunsoare, în schimb dacă ai o față rotundă trebuie să eviți tunsorile care îți fac părul foarte pufos pentru că acestea ar putea accentua și mai mult forma feței, în schimb, în acest caz, trebuie să apelezi la o tunsoare medie, cu un breton oblic asimetric. Dacă dispui de o față alungită, atunci tunsorile cu mult volum sunt cele potrivite pentru tine.

 • Înălțimea și forma corpului

În cazul în care nu ești foarte înaltă și ești puțin plinuță, atunci te-ar avantaja mai mult un păr lung. Dacă ești slăbuță, atunci trebuie să eviți tunsorile cu foarte mult volum, însă dacă ești mai corpolentă, atunci poți opta pentru tunsori cu volum pentru că acestea îți vor proporţiona corpul așa cum trebuie.


Tunsori pentru părul creț

 • Tunsori pentru părul lung

Părul creț și lung este extrem de frumos, în schimb, necesită foarte mult timp și atenție. Cele mai recomandate tunsori în acest caz sunt tunsorile în scări, dar și cele cascadă pentru că șuvițele tăiate până la nivelul urechilor sau a bărbiei pot face buclele să arate impecabil. Tunsoarea în scări, stimulează ondularea naturală a părului și în același timp domolește părul rebel, așadar, acestea sunt cele mai potrivite pentru părul lung și creț.

 • Tunsori pentru părul de lungime medie

Dacă ești deținătoarea unui păr creț, de o lungime medie, atunci boburile lungi sau tunsorile carre sunt cele mai indicate. Dacă ai o față ovală sau triunghiulară, aceste tunsori ți se vor potrivi extrem de bine pentru că exprimă feminitate și senzualitate.

 • Tunsori pentru părul scurt

Foarte multe femei care au părul creț evită tunsorile scurte, însă aceste tunsori pot fi de asemenea feminine, dar trebuie să iei în calcul și structura firului de păr pentru că unui păr fin și moale nu i se va potrivi la fel de bine o tunsoare scurtă. Cele mai recomandate tunsori sunt cele: pixie, garcon sau fouetté. Tunsorile garcon li se potrivesc în general fetelor tinere și îndrăznețe care nu vor să piardă prea mult timp cu aranjatul părului. Tunsoarea pixie în schimb are rolul de a te întineri și de a-i conferi părului un volum insuficient, însă tunsoarea fouetté este extrem creativă și cunoscută. Aceasta presupune părul tuns foarte scurt la ceafă, iar lungimea este lăsată în zona frunții și a creștetului capului. Bobul este o altă opțiune a părului scurt și caracterizează perfect persoanele cu trăsături delicate, astfel încât persoanele cu o față ovală pot alege varianta clasică a acestei tunsori, în schimb, persoanele cu fața triunghiulară trebuie să opteze pentru modelele simetrice.


Coafuri pentru părul creț

După ce am trecut de capitolul tunsorilor, acum este momentul să facem cunoștință cu cele mai potrivite tunsori pentru părul creț. Hidratarea este cel mai important aspect al unui păr creț, astfel că o coafură potrivită nu este dificil de realizat atâta timp cât avem o tunsoare care ne avantajează.

 • Împletiturile din părul creț

Părul împletit sau cosițele se potrivesc extrem de bine pe un păr ondulat sau creț pentru că pot crea acel aspect neglijent și în același timp modern și natural. Aceste coafuri li se potrivesc atât doamnelor, cât și domnişoarelor, iar cosițele sunt mult mai rezistente pe un păr creț decât pe unul drept.

 • Cocuri pentru păr creț sau ondulat

Cucul este o coafură care li se potrivește tuturor femeilor, fiind o coafură ideală pentru o întâlnire oficială, pentru o petrecere sau chiar și pentru o ieșire în aer liber. Nu trebuie să fiți specialiste pentru a realiza un coc pentru că există o mulțime de variante pentru care puteți opta. Pentru a realiza cele mai frumoase și atrăgătoare cocuri trebuie să țineți cont și de câteva particularități ce țin de forma feței sau de forma corpului. Cocurile înalte sunt perfecte pentru doamnele care au un gât lung și frumos, în schimb, femeile care nu au trăsături foarte expresive trebuie să opteze pentru cocuri joase, care nu pun accentul pe imperfecțiuni.

 • Cozile pentru părul creț

Cozile sunt cele mai simple coafuri pentru care puteți opta, fie că alegeți să vă prindeți părul în vârful capului, fie mai în jos sau într-o parte, această coafură este mereu accesibilă. De asemenea, puteți folosi propriul părul pentru a-l prinde sau un elastic, însă puteți opta și pentru un accesoriu de păr care să vă evidențieze frumusețea.

 • Coafuri cu părul pe spate

Părul creț sau ondulat poate fi lăsat pe spate fără nicio problemă, astfel încât, buclele strălucitoare și frumoase vor stârni atât invidie, cât și foarte multe complimente. Dacă vreți să-l lăsați pe spate, puteți aplica câteva produse de styling, să-l ridicați puțin de la rădăcină și să-l scuturați puțin, iar părul este perfect pentru a putea fi admirat în totalitate.

 • Coafuri pe o parte

Pe lângă spălare și hidratare, puteți opta pentru o coafură simplă sau mai sofisticată, lăsând părul într-o parte. Chiar dacă alegeți să vă prindeți părul într-un coc lejer pe o parte, într-o coadă sau să-l lăsați pur și simplu desprins, acesta va fi extrem de romantic și va stârni admirația.

 • Stilul grunge pentru părul creț

În cazul în care nu ați mai auzit până acum despre acest stil, practic tot ceea ce trebuie să faceți pentru a vă da seama despre ce este vorba ar fi să vă imaginați părul atunci când vă treziți dimineața. Răvășit și încâlcit, acesta poate fi extrem de cool, adunat într-o coadă, în cosițe sau pur și simplu într-un coc.


Produse profesionale pentru părul creț

Părul creț este destul de greu de stăpânit dacă nu folosești produse profesionale care să te ajute să-i faci față. Mai jos, ai câteva produse profesionale de care ar trebui să ții cont dacă ai părul creț.

 1. Șampon pentru păr creț

Așa cum spuneam și mai sus, părul creț are nevoie de produse speciale, lipsite de sulfați pentru a nu-l degrada și mai tare. Astfel încât, poți alege de pe Glemis.ro produse profesionale de îngrijire, cum ar fi șamponul pentru păr ondulat de la Keune - Ultimate Control sau șamponul cremă pentru bucle Curl Creme Co+Wash de la Joico.

 1. Balsam pentru părul creț

După ce ai aplicat șamponul, folosește un balsam pentru părul creț care să-l hidrateze așa cum se cuvine. Poți alege balsamul hrănitor pentru bucle - Curl Nourished Conditioner de la Joico sau balsamul de la Keune cu keratină pentru reactivarea buclelor - Curl Control Conditioner – Keune.

 1. Tratament leave-in

După ce te-ai spălat pe cap, poți aplica acest tratament care nu necesită clătire și care trebuie distribuit cu ajutorul unui pieptene pe toată lungimea firului de păr. Loțiunea fără clătire pentru definirea buclelor de la Londa Professionals - Curl Definer Conditioning Lotion îi conferă instant elasticitate părului și bucle bine definite.

 1. Tratament pentru îngrijirea buclelor

În momentul în care observi că buclele au tendinţa de a deveni uscate și terne, aplică puțin tratament pe ele pentru că le va face mai catifelate și mai strălucitoare. Poți alege tratamentul cremă intensiv pentru bucle Intense Curl Cream de la Moroccanoil.

 1. Spumă pentru definirea buclelor

Pune puțină spumă, cam cât o nucă în palme și aplic-o pe șuvițele umede. Indicat ar fi să începi cu partea de jos, iar apoi să urci spre creștetul capului pentru a acoperi toată suprafața părului. Alege spuma pentru controlul buclelor - Curl Control Mousse de la Moroccanoil sau poți opta pentru spuma sub formă de ceară pentru bucle Curl Defining Contouring Foam-Wax de la Joico pentru susținerea puternică a buclelor și pentru definirea lor.

Așadar, părul creț poate arăta extrem de frumos dacă este îngrijit într-un mod corespunzător, cu produse destinate acestui tip de păr. Pentru un look strălucitor optați pentru una dintre tunsorile care vă caracterizează. De asemenea, pentru îngrijirea corespunzătoare a părului, se recomandă folosirea unui difuzor pentru uscător și puteți opta pentru cele de la Diva și nu uitați de un prosop cu microfibră, dar și de un pieptene cu dinții rari.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha