Mituri demontate in legatură cu ingrijirea parului

Mituri despre ingrijirea parului


Unele dintre cele mai discutate subiectelor ale femeilor sunt trucurile de styling la care apelează fiecare dintre ele. Ele încep să îşi dea cu părerea vis-a-vis de produsele sau măştile de par pe care le folosesc, despre creme sau alte produse similare de cosmetizare. Ei bine, dacă îţi doreşti un par frumos, strălucitor şi plin de elasticitate, nu trebuie să pleci urechea la tot ceea ce spun prietenele tale pentru că doar un profesionist îşi poate da cu părerea vis-a-vis de acest aspect. Mai ales că de cele mai multe ori nu orice masca de par funcţionează pentru orice tip de par. În continuare, vom demonta câteva dintre miturile care au creat mari controverse între discuţiile prieteneşti ale femeilor. Iată care sunt acestea :

Mă tund pentru că îmi cade părul

Căderea părului are întotdeauna o explicaţie. Unora le cade părul în momentul în care folosesc produse nepotrivite pentru par, altora pentru că sunt stresate sau pur şi simplu din cauza perioadei anului. În anumite perioade ale anului, este firesc ca părul să cadă. Atenţie, însă, este absolut normal ca părul să cadă pentru că acesta se regenerează. Într-adevăr, o tunsoare proaspătă, care uniformizează părul, creează impresia unui par ingrijt. Însă asta nu înseamnă că nu va mai cădea dacă există o problema reală la nivelul scalpului. Să nu uităm însă că un par lung este mai agresat în timpul coafării şi spălării, iar firele mai lungi care oricum ar cădea în număr de câteva sute zilnic, sunt mai vizibile şi astfel panică mai mare! Foloseşte produse profesionale de la magazine de specialitate. Poţi opta pentru Glemis pentru că vei găsi tot felul de produse profesionale, în funcţie de problema ta.

De asemenea, este foarte important să ştii că în mod normal, o persoană pierde între 50 şi 100 de fire de par pe zi, aşa că indiferent cât de multe produse de styling ai folosi, nu vei reuşi să combaţi acest lucru. Ar trebui să îţi faci probleme în momentul în care firele de par care cad depăşesc media normală.

Şampoane şi măşti fără conservanţi artificiali

Dacă vrei să ai un par superb, este neapărat nevoie să foloseşti şampoane şi măşti de par profesionale, aşa cum spuneam şi mai sus. Un par frumos se menţine folosind produse corespunzătoare. Spre deosebire de produsele de calitate din comerţ, măştile de par sau şampoanele glemis. În schimb, produsele cosmetice moderne utilizează o tehnologie specială, care permite microparticulelor de ulei să între în firul de par şi microfibrelor să se integreze în structura acestuia şi să reconstruiască temporar cuticulele răsfirate.

Părul spălat des se deteriorează

Trebuie să fii conştientă că atâta timp cât foloseşti un şampon potrivit, nu trebuie să îţi faci griji că îţi speli prea des părul. Te poţi spala oricât de des doreşti, însă asta doar în cazul în care foloseşti produse profosionale pentru par.

Singurul lucru de care trebuie să ţii cont este faptul că dacă îţi vei spală părul foarte des, acesta se va îngraşa mai mult decât de obicei.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha