Masca de par cu ulei de ricin pentru un par sanatos

Masca de par cu ulei de ricin

Majoritatea femeilor își doresc un păr ca al lui Rapunzel, însă de cele mai multe ori tratamentele pentru creșterea părului fie sunt foarte costisitoare, fie dacă optăm pentru cele din comerț, nu primim rezultatele pe care le așteptăm. Cu toate acestea, există o serie de tratamente pe care le putem face chiar și acasă cu ingrediente foarte ieftine sau chiar cu cele care se găsesc în bucătăria noastră "masca de par cu ulei de ricin".

Unul dintre cele mai cunoscute tratamente pentru creșterea părului este uleiul de ricin, așa că de-a lungul timpului au apărut tot mai multe măști care se pot realiza cu ajutorul acestui ulei.

Ce este uleiul de ricin?

Uleiul de ricin este originar din India, însă este un produs folosit în întreaga lume și mai ales în industria cosmetică. Boabele de ricin sunt cele răspunzătoare de producerea uleiului care poate fi folosit atât în alimentație, cât și în îngrijirea părului sau a pielii. Acesta este un derivat natural, folosit de cele mai multe ori pentru a preveni sau a combate anumite afecțiuni ale corpului, dar și pentru a înfrumuseța tenul sau părul.

Uleiul de ricin are proprietăți antioxidante, care ajută organismul în lupta cu radicalii liberi, însă de asemenea are și proprietăți antifungice, antibacteriene sau antivirale, având o sursă importantă de acizi grași, care au rolul de a proteja pielea și părul.

Care sunt beneficiile uleiului de ricin?despre uleiul de ricin

Deși este foarte cunoscut pentru proprietățile sale regeneratoare, uleiul de ricin este foarte eficient în tratarea a numeroase afecțiuni. Mai jos vom vedea despre ce este vorba.

  • Este un bun tratament pentru cearcăne

Un amestec format din puțin ulei de ricin cu puțin ulei de cocos aplicat zilnic pe sub ochi până când se absoarbe în pielea, poate să facă minuni pentru ten deoarece reduce complet semnele oboselii.

  • Înlătură petele pigmentare apărute din cauza afecțiunilor hepatice

Pentru a avea un efect dorit, se masează petele cu ulei de ricin circa 15 minute până când apare o culoare normală, în schimb acest tratament oferă rezultate după câteva săptămâni de la utilizare.

  • Îndepărtează punctele negre și curăță porii

Combinația de ulei de ricin cu ulei de jojoba are rolul de a curăța porii și de a îndepărta punctele negre, astfel încât, în funcție de ten, cele două uleiuri se amestecă în cantități diferite. În cazul unui ten normal se amestecă 1⁄4 ulei de ricin cu 3⁄4 ulei de jojoba, iar dacă aveți un ten gras, atunci combinați 1⁄3 ulei de ricin cu 2⁄3 ulei de jojoba.

  • Elimină negii

Pentru a elimina negii, se recomandă masarea zonei aproximativ 15 minute cu ulei de ricin, de două ori pe zi.

  • Vindecă rănile

Uleiul de ricin are proprietatea de a grăbi procesul de vindecare al rănilor, așadar puneți pe o dischetă sau pe un tampon puțin ulei de ricin și lăsați-l să acționeze peste zi.

  • Vindecă bătăturile

În cazul în care aveți o piele întărită sau bătături se recomandă să se maseze zona cu ulei de ricin, iar apoi să se aplice o bucată de bumbac îmbibată în ulei de ricin și să se țină acolo cam două ore.

  • Reduce constipația

Pentru a reduce constipația apărută fie din cauza sedentarismului sau a unei alimentații nesănătoase, este indicat să urmați o cură cu ulei de ricin.

  • Întărește unghiile

Dacă ai parte de niște unghii care se exfoliază ușor sau care ți se rup, se recomandă să înlăturați seara lacul de pe unghii și să aplicați puțin ulei de ricin, apoi să masați încontinuu. Acesta se ține pe unghii aproximativ o oră, iar pentru rezultate foarte bune trebuie să aplicați acest tratament aproximativ o lună.

  • Stimulează creșterea părului

Dacă aveți probleme cu căderea părului sau cu creșterea greoaie a lui, atunci este recomandat să vă masați scalpul seara cu ulei de ricin, iar a doua zi se spală părul normal, însă acest tratament trebuie aplicat de 3 ori pe săptămână.

  • Conferă gene mai lungi

În cazul în care vă doriți gene mai lungi, atunci uleiul de ricin este cel mai indicat produs. Acesta se aplică seara înainte de culcare, iar a doua zi se spală fața cu grijă. Pentru a facilita aplicarea lui, puteți folosi o periuță mai veche de la mascara, iar după circa 4 săptămâni veți descoperi rezultate uimitoare.

  • Egalează forma sprâncenelor

Dacă vi se pare că sprâncenele sunt cam inegale sau răzlețe, tot uleiul de ricin este soluția. Acesta se aplică cu un bețișor igienic sau cu ajutorul unei pensule de machiaj, iar în aproximativ o lună de zile vei observa rezultate excelente și în cazul sprâncenelor tale.

Cu alte cuvinte, uleiul de ricin are beneficii multiple și poate fi folosit în orice situație, însă acesta este foarte cunoscut pentru proprietățile sale pe care le are asupra părului.


Masca de par cu ulei de ricin si miere

 Despre uleiul de ricin

Măști de păr cu ulei de ricin

Datorită faptului că are în compoziția sa 90% acizi ricinoleici, dar și acizi grași, uleiul de ricin combate eficient afecțiunile pielii, cum ar fi acneea, petele sau mătreața de la nivelul scalpului, însă în același timp ajută și la creșterea părului.

  1. Mască de păr cu ulei de ricin, vitamina A și gălbenuș de ou
  2. Această mască se realizează prin amestecul a unui gălbenuș de ou, cu o lingură de ulei de ricin și o lingură de vitamina A. Masca trebuie să fie cremoasă, asemenea unei maioneze și se lasă să acționeze aproximativ două ore, iar apoi se spală părul.

  3. Mască de păr cu ulei de ricin, ulei de măsline și gălbenuș de ou
  4. În cazul unui păr deteriorat, se amestecă un gălbenuș de ou, cu o lingură de ulei de ricin și o lingură de ulei de măsline, iar apoi se aplică pe părul proaspăt spălat. Pentru a avea parte de mai multă netezire, se poate aplica și puțin balsam în această mască, se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, iar apoi se clătește părul. Dacă ai părul foarte degradat, atunci poți opta să ții această mască pe tot parcursul nopții, învelind părul cu o folie. Pentru a obține rezultatele dorite, se recomandă aplicarea acestei măști de două ori pe săptămână.

  5. Mască de păr cu ulei de ricin, miere și ulei de mentă
  6. Pentru această mască ai nevoie de 4 linguri de miere, câteva picături de ulei de ricin și câteva picături de ulei de mentă. Masca se lasă să acționeze cam 20 de minute, iar în timpul acesta părul se învelește într-o folie de plastic. Uleiul de ricin contribuie la creșterea părului, uleiul de mentă hidratează și stimulează scalpul, având un efect calmant, iar mierea are proprietăți antibacteriene.

  7. Mască de păr cu ulei de ricin și banană
  8. O jumătate de ceașcă de ulei de ricin, amestecată cu o jumătate de banană și o lingură de miere se aplică pe păr și se masează la nivelul scalpului. Aceasta se lasă să acționeze aproximativ jumătate de oră, iar apoi se spală părul.

  9. Mască de păr cu ulei de ricin, ulei de cocos și ulei de măsline
  10. Se amestecă o jumătate de ceașcă de ulei de ricin, cu două linguri de ulei de măsline și 4 linguri de ulei de cocos și se distribuie uniform pe toată lungimea părului cu ajutorul unui pieptene cu dinții rari. Această mască se lasă să acționeze toată noaptea, iar părul în acest timp poate fi învelit cu o cască pentru duș sau cu un prosop, iar dimineața se spală părul cu apă din abundență pentru a îndepărta uleiul.

  11. Mască de păr cu ulei de ricin, glicerină și oțet de mere
  12. Pentru această mască ai nevoie de 2 linguri de ulei de ricin, o lingură de oțet și o lingură de glicerină. Pentru ca masca să capete consistență este recomandat să se adauge și un ou. Aceasta se aplică pe păr și se lasă să acționeze aproximativ 2 ore, iar apoi se spală părul foarte bine, iar pentru a avea parte de rezultate foarte bune, este recomandat ca această mască să se aplice timp de o lună, o dată pe săptămână. Această mască este recomandată pentru un păr uscat.

  13. Mască de păr cu ulei de ricin, ou și coniac
  14. Trebuie să amesteci o jumătate de ceașcă de ulei de ricin, cu un ou și 3 linguri de coniac sau vodcă. Această masă se distribuie uniform cu ajutorul unui pieptene și se lasă să acționeze o oră sau două, iar apoi se spală bine părul cu șampon și se aplică balsamul. Masca este extrem de indicată în cazul în care te confrunți cu căderea părului.

  15. Mască de păr cu ulei de ricin, lămâie și lapte

Pentru mască ai nevoie de 5 linguri de lapte, o jumătate de ceașcă de ulei de ricin și 2 linguri de suc de lămâie. Masca se aplică pe păr și se lasă să acționeze aproximativ jumătate de oră, iar în timpul acesta, părul se învelește cu o folie de plastic, iar mai apoi se clătește cu apă din abundență. Această mască reface părul deteriorat.


masca de par cu ulei de ricin

Masca de par cu ulei de ricin

Ulei de ricin

Masca cu ulei de ricin


Cum se folosește uleiul de ricin?

  • Înainte de a aplica uleiul de ricin pe păr, se recomandă încălzirea lui, însă doar puțin pentru a putea fi suportat. Pentru a-l aplica mai ușor, se desparte părul în două părți egale, iar apoi se masează scalpul cu ulei de ricin.
  • După ce uleiul de ricin a fost aplicat prin masaj pentru a îmbunătăți circulația de la nivelul scalpului, părul se prinde într-un coc și se înfășoară într-un prosop, lăsându-se să acționeze uleiul pentru aproximativ o oră sau chiar toată noaptea pentru a face părul mai strălucitor și pentru a-l hidrata în profunzime.
  • După ce uleiul a acționat în profunzime asupra părului, se șamponează bine părul pentru a îndepărta grăsimea de pe scalp, iar pentru rezultate vizibile se recomandă folosirea acestei măști timp de lună de zile, o dată pe săptămână.

Care sunt beneficiile uleiului de ricin asupra părului?

  • Uleiul de ricin contribuie la creșterea părului – Datorită faptului că este bogat în acizi grași și omega 6, cu alte cuvinte are o capacitate nutritivă, uleiul de ricin ajută de îndesirea părului, însă din cauza faptului că acesta este destul de vâscos trebuie combinat cu alte uleiuri, cum ar fi cel de cocos, de jojoba sau de măsline. Acesta se aplică pe scalp și se masează ușor, astfel încât, uleiul de ricin păstrează umiditatea în interiorul firului de păr.
  • Uleiul de ricin închide nuanța părului – Datorită faptului că uleiul de ricin ajută la menținerea umidității în interiorul firelor de păr, acestea vor părea mai închise cu o nuanță, astfel încât, dacă îți dorești o culoare mai intensă și mai multă strălucire, amestecă puțin ulei de ricin cu puțin balsam și distribuie amestecul pe lungimea firului de păr.
  • Uleiul de ricin reface vârfurile despicate – Vitamina E, acizii grași sau Omega 6, substanțe hrănitoare care se găsesc în uleiul de ricin previn despicarea firelor de păr, astfel încât acest ulei penetrează părul uscat și deteriorat, iar firele de păr vor rămâne hidratate și sănătoase.
  • Uleiul de ricin face părul mai strălucitor – Uleiul de ricin formează o peliculă protectoare, care îi conferă mai multă strălucire părului, astfel că îl poți folosi în loc de balsam, iar apoi trebuie să clătești bine părul, însă trebuie să ai grijă la cantitatea pe care o folosești pentru că dacă este folosit în exces, uleul de ricin poate să facă părul să arate ca și cum ar fi gras.

Așadar, uleiul de ricin este extrem de benefic și poate fi folosit atât pentru înfrumusețarea părului și a tenului, dar și în alimentație, astfel încât, produse profesionale pe bază de ulei de ricin se pot găsi și online, iar un magazin din care vă veți putea alege produsele preferate este Glemis.ro.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha