Machiajul pentru purtătoarele de ochelari

Machiaj


Femeile care poartă ochelari nu se pot machia la fel ca celelalte deoarece aceste accesorii le pot pune uneori în dificultate. În cazul în care nu cunosc anumite informaţii de la profesioniştii în make-up,  ele pot da greş oricând în efectuarea machiajului şi punerea în evidenţă a ochilor. Ei bine, purtătoarele de ochelari trebuie să se machieze cât mai simplu atunci când vine vorba despre fardarea ochilor. O linie de tuş negru foarte groasă sau farduri de pleoape în culori excentrice vor da impresia unui look încărcat sau exagerat, datorită iluziilor optice create de lentile dar şi datorită formei ramelor. Deoarece ochelarii funcţionează vizual ca un cadru în jurul ochilor, scoţînd în evidenţă cele mai mici defecte, încearcă să acorzi atenţie sporită pleoapelor inferioare, în special zonei predispuse la apariţia cearcănelor.

                De asemenea, alegerea ramelor de ochelari este extrem de importantă. Ele trebuie să se încă­dreze în dimensiunile fetei, forma lor să „rimeze” cu trăsăturile, iar culoarea să se asorteze tenului, pentru un aspect armonios al chipului. Ramele negre sunt în topul preferinţelor, însă negrul este o culoare dura şi aspreşte. Poţi alege, de exemplu, maro, tot o culoare închisă, dar mult mai blanda. În acest sezon se poartă din nou ramele colorate. Dacă alegi rame într-o nuanţă jucăuşă, esenţial este să respecţi contrastul, adică diferenţa dintre culoarea părului şi a pielii. Cu cât contrastul este mai mare, cu atât culorile ramelor pot fi mai intense. Alege cu grijă fardurile, care pot pune în valoare ochii, dar şi ochelarii!

                Iluminatorul sau anticearcanele cremos, cu grad mare de acoperire sunt primii paşi în efectuare unui machiaj perfect pentru purtătoarele de ochelari.  În ceea ce priveşte iluminatorul pentru ten alege unul cremos MALU WILTZ deoarece are o formulă bogată în uleiuri esenţiale şi ceruri microcristaline, aderând uşor şi distribuindu-se uniform. În plus, el estompleaza constant impurităţile, petele şi zonele puternic vascularizare ce trebuie să fie camuflate. extura uşoară, cremoasa, ce satisface şi cele mai pretenţioase gusturi în materie de produs corector / iluminator, creionul corector acoperă eficient însă natural, toate zonele ,,problematice”, reduce excesul de sebum oferind pielii un aspect mat şi proaspăt graţie substanţei active Regu-Seb şi ajută la vindecarea mai rapidă a zonelor cu impurităţi datorită prezenţei acidului salicilic ce combate cu succes propagarea impurităţilor.

Particularitatea creionului corector o reprezintă efectul uşor irizant ce descrie o iluminare specială, destinată zonei speciale din jurul ochilor, recomandându-l ideal că anticearcan atât pentru pentru acoperirea umbrelor şi zonelor nuanţate din jurul ochilor cât şi a liniilor fine şi a ridurilor. Filtrele de protecţie UVA şi UVB îi asigura un plus de valoare şi îl situează în topul preferinţelor make-up artiştilor şi nu numai. Disponibil în 4 nuanţe:  bej neutru, ivoire, bej natural şi nuanţă cu pigment de verde pentru uniformizarea zonelor cu roşeaţa.

                Corectorul se aplică cu o pensula sau cu un bureţel de latex, atât pe pleoapele superioare, cât şi pe cele inferioare, uniformizând produsul din aproape în aproape, pentru a crea o trecere naturală între corector şi fondul de ten folosit.

                Apoi, va trebui să aplici un strat fin de pudra pentru a fixa machiajul şi să acorzi mare importantă sprâncenelor. Sprâncenele completează look-ul şi armozieaza trăsăturile fetei, aşa că aspectul lor sunt foarte importante Indiferent dacă te machiezi normal pentru zi sau pentru ocazie sprâncenele trebuie să fie frumos pensate şi aranjate, aşa că va trebui să le dai formă cu o perie specială. Foloseşte kitul complet pentru definirea sprâncenelor - Complete Brow Defining kit-Ardell. Ai grijă pentru că ramă groasă şi mare a ochelarilor pot masca sprâncenele.

                Foarte important este să nu exagerezi cu machiajul deoarece îţi va oferi un aer obosit şi greoi, efectul va fi unul nedorit, de micşorare a ochilor şi de pierdere a proporţiilor naturale ale fetei. Pe cât posibil păstrează machiajul cât mai simplu şi foloseşte farduri de pleoape mate, fără sclipici, în nuanţe neutre sau un machiaj monocrom. Lentilă ochelarilor va scoate în evidenţă orice detaliu exagerat, inclusiv culorile stridente. Dacă ramă ochelarilor este colorată, poţi opta pentru o paleta de farduri de pleoape compusă din nuanţe de bej, culoarea piersicii, rozuri naturale sau marouri deschise, apropiate de culoarea pielii. Dacă ai ochelari fără ramă, poţi accentua machiajul cu farduri mai puternice, pentru a evidenţia ochii.

                De asemenea, femeile care suferă de miopie trebuie să se machieze într-un fel, iar cele care suferă de hipermetropie se machiază în altfel. Lentilele au efectul de micşorare sau creştere a dimensiunii ochilor, aşa că trebuie să fii foarte atentă ce anume foloseşti. În cazul în care porţi ochelari pentru miopie va trebui să nu foloseşti multe produse de machiaj sau culori închise şi evita look-ul smokey eyes. Liniile de contur groase în jurul ochilor şi fardurile negru, maro, albastru verde închis vor supraîncărca iar ochii vor părea foarte mici văzuţi prin lentile.

Conturează ochii cu o linie subţire, pe pleoapă superioară cu un dermatograf negru sau maro şi accentuează pleoapă inferioară cu un creion alb pentru a da astfel iluzia unui ochi mai mare. Purtătoarele de ochelari pentru hipermetropie trebuie să fie atente pentru că datorită lentilelelor, ochiul apare mult mai rotunjit şi mai mare decât în cazul mioapelor.

De aceea, faţă de persoanele mioape, poţi opta pentru un machiaj un pic mai accentuat sau în nuanţe mai închise, păstrand însă culorile neutre şi conturînd ochii cu dermatograf, atat pe pleoapă superioară cât şi pe cea inferioară. Poţi opta pentru nuanţe de maro-roşcat sau cupru, pentru bejuri, griuri închise sau nuanţă pastel.

                Rimelul este un pas foarte important deoarece lentilele scot în evidenţă modul în care ai aplicat mascara, motiv pentru care va trebui să ai grijă să nu încarci genele. Genele lipite unele de altele vor crea un aspect nu tocmai plăcut văzute prin lentilele ochelailor. Foloseşte rimelul pentru alungire şi volum dramatic - Blacker Than Black - Paese. Formulă sa inovatoare oferă alungire şi volum genelor încă de la rădăcina, iar pensula specială le curbează şi ajută la ditribuirea uniformă a rimelului pe toată lungimea genelor.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha