Machiajul de zi în 3 paşi şi 10 minute

Machiajul de zi


De regulă, dimineaţa femeile au foarte puţin timp pentru a se pregăti, mai ales că ziua începe pentru fiecare destul de repede, iar rezultatul trebuie să fie cât se poate de bun. Ei bine, în ciuda timpului redus de dimineaţă, machiajul poate fi de mare impact dacă este efectuat corespunzător. În continuare va vom prezenţa câteva trucuri care va vor ajuta să realizaţi un machiaj perfect, în timp record:

Femeile fac greşeli atunci când vine vorba despre alegerea culorilor cu care se fardează. Într-adevăr, culorile aprinse au un impact mai mare decât cele foarte deschise, însă acestea nu sunt indicate în timpul zilei şi în plus, sunt mult mai greu de manevrat. Culorile puternice, închise, sunt la modă în acest sezon, însă pentru aplicarea lor, fie că e vorba de ochi, fie de buze, timpul are o importantă covârşitoare. Straturi peste straturi, texturi combinate şi contururi precise necesită zeci de minute de migală.

Orice gest făcut în grabă poate avea că rezultat un accident, un mic dezastru pe chipul nostru. Retuşarea lui va dura minute preţioase şi uneori demachierea devine singură soluţie. Grabă strică treaba, spune un proverb românesc, probat din plin în timp. Pentru a evita astfel de situaţii care-ţi complică viaţă şi-ţi lasă la vedere micile imperfecţiuni, îţi propunem câteva variante de machiaj simple, dar la modă.

În primul rând, este foarte important să nu exagerezi absolut deloc în ceea ce priveşte machiajul, mai ales când vorbim despre un machiaj de zi. Tenul palid impune un machiaj ceva mai discret, dar nu lipsa lui. Fondul de ten devine un prieten de nădejde, dar şi un mijloc ideal de protecţie. Multe din formulele acestui fard conţin SPF şi apară pielea de razele UV, care sunt prezente şi în acest anotimp, în ciuda vremii reci. Chiar dacă ai tenul gras, cele mai bune variante sunt cele lichide, care aduc pielii şi o doză de hidratare, protejând pielea împotriva uscăciunii vântului şi gerului.

Vremea umedă impune un machiaj special.

Dacă fondul de ten rămâne un produs important în machiajul zilnic şi conferă pielii perfecţiune, fardurile, rujurile şi mascara trebuie alese atent pentru a face faţă umezelii. Formulele cremoase sau rezistente la transfer sunt cele spre care e indicat să-ţi îndrepţi atenţia în acest sezon umed. Rujurile, în schimb, trebuie să aibă o formulă hidratantă şi nutritivă care să ţină la distanţă uscăciunea.

Apoi, stropul de culoare din make-up tău poate fi decisiv în aspectul final al make-up-ului. Aplică un strat subţire de fond de ten, puţin fard de obraz şi un ruj sau un balsam pe buze într-o culoare cât mai naturală pentru a lasă rolul de vedetă ochilor.

Culorile închise, pământii din acest sezon sunt sugestii din natură, însă şi griurile, nuanţele de albstru-deschis şi albul sunt variante care se poartă în acest anotimp. Ideale pentru un machiaj rapid, decorativ şi tonic. Albastrul este una dintre culorile vedetă pentru zi, pe care îl poţi aplică pe toată pleoapă superioară sau poţi folosi un creion contur albastru, gri sau verde, conturând ochii de jur împrejur şi apoi estompând linia dura cu o pensula specială (pe care unele creioane o au deja la celălalt capăt), cu un bureţel, cu degetul sau cu un bat cu vată. În felul acesta, vei evita că fardul să se întindă sau să nu fie aplicat simetric. Foloseşte fardurile de pleoape MALU WILZ.

Naturaleţea este un punct care te va plasa în central atenţiei oricând. Pe timp de zi, nu folosi machiajul obsesiv pentru că nu doar că tenul va fi foarte încărcat, ci vei avea un impact destul de neplăcut. Nude sau natural nu înseamnă lipsa machiajului, ci doar o tuşa fină care să ascundă imperfecţiunile şi să sublinieze uşor trasatu¬rile, punându-le astfel în valoare. 

  Ai nevoie de un fond de ten cu o bună acoperire sau o crema BB, care să şteargă de pe chipul tău orice urmă de oboseală sau imperfecţiune. Încălzeşte fondul de ten sau crema între palme pentru câteva secunde şi apoi întinde uniform. Fixează cu un strat fin de pudra. Mai ai nevoie de puţină mascara pe gene şi de un gloss pe buze. Dacă vrei să dai un pic de profunzime ochilor, alege un fard bej sau maro-deschis, aplică-l în pliul ochilor şi întinde-l puţin spre arcadă.

Chiar dacă nu eşti adeptă machiajului puternic, orice femeie trebuie să aibă un ruj roşu în trusa de frumuseţe. Este fardul care face minuni cu o simplă aplicare. Dacă ai o zi specială când trebuie să arăţi senzaţional, rujul roşu este fardul pe care merită să te bazezi.

Este la modă, pune buzele în valoare şi da întregului chip un şarm deosebit.

Baza este şi ea importantă, dar rolul fondului de ten nu trebuie minimalizat. Cât priveşte machiajul ochilor, la buzele pline de culoare se asortează perfect o pereche de gene lungi şi pline de volum. Cum rujul roşu este destul de pretenţios şi aplicarea lui necesită atenţie, că să-ţi usurezi misiunea, conturează mai întâi buzele cu un creion şi abia apoi aplică rujul. O altă varianta mai rapidă este un gloss mat şi plin de culoare.

De asemenea, tuşul va fi întotdeauna linia care va contura ochii şi va oferi un aspect elegant. Foloseşte tuşul lichid pentru ochi Paese. Acoperă tenul cu un strat fin de fond de ten şi apoi conturează ochii cu tuş. Secretul acestui machiaj pe cât de sofisticat, pe atât de simplu de făcut este să aplici mai întâi un praf de pudra sau un fard într-o culoare nudă şi apoi să trasezi linia de tuş. Fardul îl va fixă şi va împiedică întinderea lui.

Trasează o linie subţire în colţul intern al ochiului şi puţin mai groasă spre coadă lui. Opreşte linia chiar unde se termină ochiul şi apoi trage o altă până la arcadă, în unghi de 45 de grade. Un machiaj de maximum cinci minute. Dacă ai ceva de corectat, pune puţin fon de ten pe un beţişor cu vată şi şterge. Asortează acestui machiaj un ruj într-o culoare delicată, naturală. Dacă ai pleoapă căzută sau pielea îmbătrânita, atunci e bine să renunţi la acest machiaj.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha