Reprezentantele sexului frumos îşi doresc întotdeauna să fure privirea şi admiraţia celor din jurul lor. Toate femeile ar trebui să se machieze câtuşi de puţin în fiecare dimineaţă. În funcţie de formă fetei, machiajul variază şi poate pune în valoare trăsăturile frumoase sau dimpotrivă, poate evidenţia trăsăturile neplăcute. De aceea, este foarte important felul şi strategia pe care o alegeţi în momentul în care va machiaţi. Nimeni nu este perfect, dar dacă luăm în considerare trăsăturile care ne diferenţiază, dacă ştim cum să ascundem defectele şi să evidentiam calităţile, atunci cu siguranţă putem aspiră la perfecţiune. Primul pas este machiajul în funcţie de formă fetei, machiajul fiind cel mai eficient ajutor în a ascunde defecte şi a evidenţia calităţi. Trebuie doar să ştim cum. În această lume încare prima impresie este extrem de importantă specialiştii în materie de make-up prezintă cele mai importante trucuri de machiaj de care femeile trebuie să ţină cont, în funcţie de formă fetei.
Faţa ovală
Femeile care au faţă ovală sunt cele mai norocoase deoarece această formă este ideală şi nu necesită multe corecţii de făcut, ci doar se insistă pe iluminarea zonei T, frunte, nas, barbie. Nu ai nevoie de machiaj corector sau vreo coafură specială. Naturaleţea este cea care surprinde cel mai bine frumuseţea unei astfel de trăsături. Astfel, sprâncenele trebuie să formeze un arc natural. Buza de jos trebuie evidenţiată, folosind un creion de buze numai pe linia ei. Blush-ul trebuie aplicat în formă literei C, către colţul exterior al ochilor trebuie să fie puţin mai difuz.
Faţa rotundă
Dacă aveţi faţa rotundă va trebui să va reconturati tenul folosind două nuanţe de fond de ten, unul în nuanţă pielii şi unul cu un ton mai închis. Fondul de ten închis se foloseşte pentru a întuneca uşor fruntea, obrajii şi maxilarul şi astfel se obţine se obţine un efect de faţa ovală. Se recomandă aplicarea unei pudre mai închise peste fondul de ten, iar trecerea trebuie să fie extrem de discretă către nuanţă pielii. O astfel de formă este definită de o lăţime a fetei aproape egală cu lungimea. Pentru a te apropia de o formă ovală, trebuie să măreşti lungimea fetei. O frunte îngustă este cea mai eficientă cale spre formă ovală, în acest caz. Foloseşte un fond de ten într-o nuanţă mai închisă la marginea frunţii pentru a o îngustă. Pentru a îngustă bărbia, poţi aplică acelaşi fond de ten pe linia maxilarului şi sub obraji. Poţi îngustă linia pomeţilor dacă aplici blush şi spre linia tâmplelor. Rujul nu trebuie să depăşească linia naturală a buzelor, iar sprâncenele trebuie pensate măturat şi trebuie să pară puţin mai lungi, cu ajutorul unui creion de sprâncene.
Faţa pătrată
În cazul fetei pătrate colţurile frunctii şi ale maxilarului se umbresc discret cu un fond de ten mai închis decât în restul fetei. Asemănătoare cu formă rotundă, cea pătrată prezintă linii mult mai drepte, păstrând linia lungimii egală cu cea a lăţimii. O nuanţă de fond de ten mai închisă decât cea a tenului poate fi aplicată pe tâmple şi pe linia maxilarului pentru a îmblânzi liniile drepte ale fetei. Puţin blush sau ruj pe obraji, care să urce uşor spre marginea pomeţilor, poate accentua lungimea fetei. Sprâncenele trebuie să deseneze forme cât mai rotunde, în acelaşi scop de îmblânzire a liniilor. Buzele trebuie evidenţiate pentru a atrage atenţia de la formă pătrată a fetei.
Faţa în formă de pară
Acest tip de faţă se caracterizează prin fruntea îngustă şi o linie a maxilarului şi bărbiei late. În acest caz trebuie să construieşti iluzia lungimii şi să adaugi lăţime frunţii. Sprâncenele trebuie pensate într-un arc înalt, spre exterior. Un fond de ten în nuanţă mai închisă decât tenul trebuie aplicat pe marginile fetei pentru a minimiza linia lată a maxilarului.
Formă de inima
Forma de inima se caracterizează printr-o frunte lată şi barbie îngustă. În acest caz, specialiştii recomandă mărirea lăţimii bărbiei cu un fond de ten în nuanţă mai deschisă că cea a tenului şi să micşorezi lăţimea frunţii cu un fond de ten în nuanţă mai închisă. Sprâncenele trebuie să aibă o linie cât mai dreapta, urmărind în acelaşi timp linia naturală a arcadei. Distanţă dintre sprâncene trebuie să fie cât lungime unui ochi. Un fard de ochi alb poate fi aplicat în mijlocul frunţii şi pe marginile obrajilor pentru iluzia de lăţime.
De asemenea, nu doar machiajul fetei trebuie să fie corespunzător, ci şi machiajul ochilor. Make-up artiştii avertizează asupra faptului că şi ochii, la fel că faţă trebuie să fie machiaţi în funcţie de formă lor.
Ochii migdalaţi sunt consideraţi formă ideală pentru că pot fi machiaţi în orice fel, ţinând cont de nuanţele culorii ochilor.
În cazul ochilor adânciţi sau băgaţi în orbite se recomandă folosirea unui fond alb sidefat, atât în colţul intern al ochiului, cât şi în piul care le da formă de adâncire. De regulă, zonele care trebuie să fie scoase în evidenţă folosim nuanţe deschise, în timp ce zonele pe care le vrem depărtate folosim farduri închise.
Ochii ale căror extremităţi sunt orientate în jos au nevoie în general de smokey-eyes pentru că această tehnică poate redesena formă ochiului sau contura cu creion dermatograf. Dermatograful are rolul de a redefini linia ochiului, trasând ascendet faţă de cea naturală.
Dacă aveţi ochii proeminenţi este indicată folosirea nuanţelor închise pentru că acestea micşorează ochiul.
Ochii apropiaţi au nevoie de iluminarea zonei interne a ochiului pentru a crea iluzia optică de distanţă. În acest caz sunt contraindicate nuanţele închise.
La ochii depărtaţi se folosesc nuanţe uşor mai închise în colţul intern al ochiului şi trebuie să evitaţi nuanţele deschise, mai ales cele sidefate.