Lecţia de aplicare a blush-ului

Lecţia de aplicare a blush-ului


Pudra bronzanta este un produs cosmetic care există în majoritatea truselor de înfrumuseţare ale femeilor. Ce-I drept, întotdeauna un strop de blush pe vârful pomeţilor împrospătează trăsăturile, te face să radiezi şi să ai un look fresh şi natural. Pe lângă sezonul favorabil, tendinţele încurajează foarte mult folosirea unui blush sau a fardului bronzant. Înainte să pleci să îţi achiziţionezi unul, ar trebui să ştii câteva detalii. Iată care sunt principiile în funcţie de care va trebui să alegi pudra sau fardul bronzant:

Fardul crema

Fardul cremos este potrivit pentru tenul mixt sau uscat şi oferă o strălucire mai fresh. Acest tip de fard de obraz se aplică prin tapotarea fardului şi nu ştergea circulara a pensulei sau a bureţelului. Blush-ul se aplică în cantităţi mici pentru a obţine un efect natural. Cromatic, dacă vrei un rezultat tridimensional şi extrem de natural, foloseşte rozaliu pe vârful pomeţilor şi o nuanţă de piersică pe osul acestora. De asemenea, echilibrează machiajul prin tapotarea buzelor cu excesul de culoare care a rămas pe buricele degetelor. Blush-ul cremos este un produs cosmetic ce conţine uleiuri esenţiale, unturi sau ceruri, motiv pentru care efectul este unul de “color stain” – pete de culoare discrete, ce se întrepătrund cu fondul de ten şi conferă un look natural şi acea mînă sănătoasă la care aspirăm, în special primăvara sau iarna.

Spre deosebire de blush-ul fard, care din formulare şi aplicare conferă un look cizelat, conturându-ţi perfect pomeţii, blush-ul cremos se “pierde” în baza de machiaj şi nu permite existenţa liniilor de demarcaţie între un produs şi celălalt. Aşadar, dacă ştii că ai probleme cu estomparea blush-ului, iată o soluţie pentru o aplicare perfectă. În cazul blush-ului cremos, aplicarea poate fi puţin dificilă la început, întrucât din cauza texturii lipicioase, moussey sau cremoase, blush-urile nu se vor “aşeza” la fel de uniform ca cel de tip fard. Poţi folosi şi crema de camuflaj MALU WILTZ.

Fardul pudra

Fardul pudra este mult mai potrivit pentru tenul mixt sau gras. De regulă, se foloseşte un produs mat pe timp de zi şi altul sidefat seară. Fardul pudra se aplică cu o perie fină, specială pentru blush şi se răsuceşte pensula în fard, apoi se scutură excesul.  Se aplică produsul cu mişcări circulare pe vârful pomeţilor, apoi se întinde ascendant nuanţă până când marginile sunt foarte bine estompate.  Produsul pe care îl aplicaţi şi calitatea acestuia sunt cruciale. Dacă vreţi că rezultatul să fie unul bun,  va trebui să folosiţi un fard de obraz bun precum cel cu ulei de argan fără parabeni – Paese.

Cum alegeţi culoarea potrivită? Alegerea culorii potrivite este din nou un punct foarte sensibil deoarece este o alegere importantă. În teorie, se spune că tenului deschis la culoare i se potrivesc nuanţele de roz, pentru tenul măsliniu sunt de preferat nuanţele oranj şi corăi, iar pentru tenul închis la culoare, nuanţele de roşu merg cel mai bine. În realitate, însă, nu e suficient să va bazaţi doar pe aceste sfaturi generale. Încercaţi mai multe variante înainte de a va opri la cea despre care credeţi că va scoate cel mai bine în evidenţă trăsăturile.

Cum aplicaţi culoarea? Make-up artiştii recomandă pensulele groase, în defavoarea celor mici, plate, care însoţesc de obicei cutiuţele de farduri pentru obraz. Luaţi puţină culoare, suflati pentru a înlătura excesul, şi aplicaţi întotdeauna dinspre pomeţi, către par. Nu va apropiaţi prea mult de linia nasului şi nu exageraţi cu cantitatea de culoare, altfel veţi arată că un clovn. Pentru un aspect natural, de vacanţă, aplicaţi întâi blush-ul, iar apoi fixaţi cu o pudra bronzanta. Iar pe final, fiţi cu mare băgare de seama că între nuanţă fetei şi pielea gâtului şi a decolteului să nu fie o diferenţa evidenţă!

Întrebuinţări posibile ale fardurilor de obraz

Deşi aţi putea spune că fardul de obraz se foloseşte doar pentru faţă, va înşelaţi. El poate avea mai multe întrebuinţări. Primul este cel despre care am amintit déjà. Foarte multe femei îl folosesc în acest scop şi bine fac! Nuanţele de ciocolată sau caramel pot fi o varianta excelenţă pentru vara, când tenul prinde o tentă arămie mai mult sau mai puţin intensă, în funcţie de perioada de expunere la soare. Aplic-o pe relieful pomeţilor, pe linia maxilarului şi aripile nasului. Culorile sunt în armonie, iar nuanţele cafenii dau un aspect relaxat chipului. E de preferat să alegi o pudra cu inserţii iluminatoare care să dea tenului un plus de luminozitate.

Apoi, fardul de obraz te poate să pari mult mai bronzată şi în restul corpului. Te bronzezi uşor pe mâini şi faţă, zone mereu expuse la soare, însă picioarele, mai ales dacă pantalonii fac parte din stilul tău vestimentar, rămân albe. E neplăcut să porţi fustă şi să laşi la vedere pielea cu aspect lactat. Dacă ai o pudra bronzanta la îndemână, remediezi lesne această situaţie aplicând pudra, cu o pensula groasă, şi pe picioare.

Este una dintre variantele cu care nu dai greş şi în felul acesta poţi oricând să renunţi la autobronzant –  aplici pudra acolo unde vrei să dai pielii puţină culoare. Efectul este natural şi da fineţe pielii. Tot pudra bronzanta îţi este de folos când vrei să acoperi zonele mai deschise rămase în urmă aplicării autobronzantului.

De asemenea, fardul de obraz poate fi folosit fără nicio problema şi la machiajul ochilor, mai ales când nu ai altceva la îndemână. Fardul de obraz este cel mai sigur fard la care poţi apela. Se aplică pe toată pleoapă mobilă, în pliul ochiului şi se estompează uşor spre arcadă, dar poate fi şi un contur subtil pentru pleoapă inferioară, trasat cu o pensula subţire chiar la baza genelor, chiar uşor umezită pentru o culoare intensă.

Defineşte delicat ochii şi este o baza excelenţă pentru tuş sau creionul dermatograf. Stratul prăfos împiedică grăsimea pielii să interacţioneze cu ingredientele conturului ales şi astfel nu se întinde, iar rezistenţă lui va fi mult mai mare.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha