Kitul Bruno Vassari – promisiunea unui bronz perfect

Promisiunea unui bronz perfect


Cu toţii aşteptăm cu sufletul la gură venirea verii, când soarele este fierbintele, zilele mai lungi dar şi să mergem în mult aşteptatul concediu. O piele ciocolatie, aurie, lucioasă îşi doresc toate femeile şi tocmai de aceea ele iubesc soarele şi plajă. În aceeaşi măsură, femeile îşi doresc să aibă un bronz frunos, natural şi să ţină cât mai mult. Pentru a obţine acest efect, trebuie să ţineţi cont de câteva indicaţii simple.


Pregătirea pielii

Înainte să alegi să îţi expui pielea mai multă vreme la soare, va trebui să fii sigură că pielea ta este pregătită pentru un bronz natural. Exfolierea este cel mai important pas şi se realizează pe tot corpul, cu mai multă atenţie acordată coatelor, genunchilor şi călcâielor. Evita să te expui radiaţiilor ultraviolete când ai răni deschise sau chiar cu coajă şi iritaţii la nivelul pielii, eczeme sau alte probleme dermatologice. Ţine cont de faptul că epilarea cu ceară poate lasă răni minuscule pe piele şi nu este recomandată cu 24 de ore înainte de expunerea prelungită la soare. Primul pas către un bronz uniform şi de durata este exfolierea intensă a pielii. Vei îndepărta astfel celulele moarte care pot afecta rezultatul pe care îl obţii după expunerea la soare. Foloseşte o perie specială pentru corp dacă vrei să realizezi o exfoliere uscată, înainte de dus. Masează tot corpul cu peria, începând de la picioare către trunchi. Dacă preferi exfolierea în timpul duşului, foloseşte zaţul de cafea sau mălaiul pentru a-ţi masă tot corpul şi a îndepărta astfel pielea moartă. Pentru un bronz uniform şi de durata, pielea are nevoie de o curăţare în profunzime. Un gomaj delicat elimina stratul de celule moarte şi netezeşte epiderma. E bine că acest procedeu să fie făcut săptămânal, începând cu o luna înainte de concediu. Apoi, ai grijă să fii epilată. Alege o metodă de lungă durata, care smulge firul de par din rădăcina, astfel încât să nu fii nevoită să te epilezi imediat după ce începi să te bronzezi. Dacă pielea nu e bine hidratata, epilarea poate afecta aspectul bronzului, lăsând pete pe piele.


Hidratare

De asemenea, înainte de a va expune la soare trebuie să va hidrataţi pielea cât mai bine. Razele soarelui usucă foarte mult pielea şi grăbesc procesul de îmbătrânire. O hidratare corespunzătoare şi progresivă ţine departe aceste probleme, pentru că ajută pielea să îşi refacă în mod constant barieră protectoare. Aplică zilnic creme nutritive, dar care să se absoarbă repede în piele. În timpul expunerii la soare, organismul resimte o şi mai mare nevoie de hidratare, motiv pentru care este absolut obligatoriu să beţi apă. Cei doi litri pe care-i recomandă medicii pot fi dublati sau completaţi cu ceaiuri răcoritoare şi cocktailuri din fructe, însă, la plajă, evitaţi consumul băuturilor alcoolice, carbogazoase sau pe baza de cofeină. De asemenea, corpul trebuie hidratat şi din exterior. Aplicaţi o crema puternic hidratantă şi nutritivă înainte cu o ora de a va expune razelor solare, astfel încât această să aibă timp să pătrundă în piele şi să împiedice o posibilă arsură.


Produse pentru protecţie solară

Ar putea suna a paradox faptul că trebuie să folosiţi creme cu protecţie solară atunci când vrei să te bronzezi. Multe femei cred că dacă folosesc o crema fără factor de protecţie sau cu unSPF mic se vor bronza mai repede şi mai intens, însă acest lucru este total neadevărat. Bronzul obţinut în acest mod se va curată după câteva zile, pielea va capăta pete de culoare şi, în plus, va puteţi alege cu arsuri foarte grave, riscând şi declanşarea cancerului de piele. Crema de protecţie solară trebuie să o alegeţi în funcţie de tipul de piele. Cu cât pielea este mai sensibilă şi mai deschisă la culoare, cu atât protecţia trebuie să fie mai mare, putând ajunge chiar şi la FPS 50. De asemenea, această trebuie aplicată cu 20-30 de minute înainte de expunerea la soare, pentru a putea fi absorbită în totalitate, şi reaplicata la fiecare 2-3 ore sau după ce ieşiţi din apă, indiferent dacă este etichetată că fiind rezistenţă sau nu. Pe măsură ce căpătaţi nuanţă aurie a pielii, FPS-ul poate să scadă, însă nu mai puţin de 15, deoarece, în acest caz, nu mai vorbim de protecţie eficientă. Alegeţi cremele în defavoarea spray-urilor şi utilizaţi doar produsele care oferă protecţie completă atât contra UVA, raze extrem de periculoase, cât şi contra UVB.

În funcţie de tipul pielii tale trebuie să îţi alegi crema potrivită pentru protecţia UV. Fototipul reprezintă modul în care pielea reacţionează la razele UV şi diferite în fucntie de anumite caracteristice fizile ale unei persoane, adică de culoarea părului, a pielii şi de prezenţa sau absenţa pistruilor.

De asemenea, după plajă este foarte indicat să folosiţi produse destinate acestei situaţii, indiferent dacă aveţi sau nu probleme. Îţi recomandăm produse de calitate, cu protecţie corespunzătoare. Kitul pentru bronzare şi protecţie – Sun Defense – Bruno Vassari este acum disponibil cu 7% discount. Acest kit conţine produse care te vor ajută să obţii un bronz perfect şi de durata. 

După ce vii de la plajă, nu trebuie să foloseşti apă fierbinte, ci călduţă la dus. Apa caldă sau băile fierbinţi sunt ultimele lucruri de care pielea ta, încălzită deja de razele soarelui, are nevoie. Fă duşuri scurte cu apă călduţă, renunţă la exfoliante în favoarea gelurilor-crema, iar la finalul băii, în loc să te ştergi energic cu prosopul, tamponează uşor pielea, atât cât să elimini excesul de apă. După fiecare zi de plajă, faceţi un dus rece pentru a revitaliza pielea şi pentru a forţă porii să se închidă, astfel încât bronzul să devină mai rezistent. De asemenea, aplicaţi creme cu efect răcoritor şi emulsii după plajă cu rol calmant şi hidratant. La final, pulverizaţi apă termală pe corp pentru reîmprospătare. Urmează hidratarea intensă.

Apoi, chiar dacă crezi că te-ai hidratat suficient, nu înceta să o faci. Dacă vrei că bronzul tău să ţină cât mai mult, va trebui să aplici în mod sptamanal loţiune autobronzanta pe care o vei combină cu loţiune de corp obişnuită.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha