Ingrijirea tenului la adolescenti

Ingrijirea tenului la adolescenti


Adolescenţa este o perioada foarte frumoasă, cu multe provocări de toate felurile. Într-adevăr, adolescenţa este o perioada prin care trece orice persoană, o perioada a curiozităţilor şi a provocărilor. Tot această perioada este responsabilă şi de schimbările hormonale care se produc la nivelul corpului, perioada în care apar coşurile. Acneea reprezintă afecţiunea de la nivelul fetei cel mai comun întâlnită, la aproape orice vârstă (începând cu 14 ani), atât la femei cât şi la bărbaţi. Impactul fizic şi psihologic al acneei este foarte mare, de aceea tratarea acesteia necesită o abordare corectă din punct de vedere clinic şi cosmetologic, dar nu trebuie neglijată şi latura psiho-emoţiona.

Acneea ignorată sau incorect tratată poate dezvoltă noduli dureroşi, pete pigmentare şi cicatrici profunde. De obicei, aceste semne rămân pe termen lung sau pentru totdeauna pe zonele afectate, creând o stare permanentă de disconfort, frustrare, uneori chiar forme de depresie şi izolare socială.

Tratamentul acneeii este de lungă durata şi necesită un ritual de îngrijire minuţios şi riguros. Că regulă generală, produsele cosmetice folosite trebuie să fie specifice tipului de ten, cu rol antiinflamator, antibacterian şi protector. Astfel, este important să va pregătiţi şi să ştiţi la ce trebuie să va aşteptaţi, cum să preveniţi, dar şi cum să scăpaţi de problemele tenului.

Demachierea 

Un ten sănătos are nevoie de demachiere şi de îngrijire corespunzătoare. Începând de la vârstă de 14 ani, curăţarea fetei este o etapă primordială, indiferent dacă foloseşti sau nu machiaj, fard sau rimel, un ten sănătos are nevoie obligatoriu de demachiere dimineaţă şi seară. După ce te trezeşti, spală faţă cu apă de la robinet. Nu folosi săpun, este o greşeală pe care o comit mulţi adolescenţi: el irită tenul şi agravează problemele deja existente. Dacă pielea este prea unsuroasă, poţi folosi o loţiune facială de curăţare specială pentru imperfecţiuni. Curată faţă delicat, coşurile nu trebuie apăsate sau traumatizate în vreun fel. Această curăţare este importantă pentru eliminarea excesului de grăsime strâns peste noapte şi pentru curăţarea porilor şi îndepărtarea bacteriilor.

Doar acest simplu gest va contribui la tratarea imperfecţiunilor. Poţi folosi setul cadou pentru demachiere Duo Youth Essentias Thallgo, o loţiune tonică cu textura de gel şi parfum delicat care are rolul de a înlătura impurităţile şi resturile de machiaj, completând rutină de înfrumuseţare. Acest demachiant conţine extract de alge roşii pentru revitalizare şi mango pentru regenerarea pielii. În plus, el lupta împotriva radicalilor liberi şi are un puternic efect de lifting. Nu conţine parabeni, uleiuri minerale şi coloranţi artificiali, deci este potrivit pentru orice tip de ten.

Aplică o crema hidratantă sau adaptată tipului tău de pielea sau problemelor cu care te confrunţi, recomandată de un dermatolog (este important să nu foloseşti produse după ureche când acneea este severă!). Poţi folosi crema cu RETINOL A ŞI VITAMINA C PENTRU TEN ACNEIC JULIETTE ARMAND RETIN-C 24H CREAM.

Pasul următor este dedicat tratării eruptiilor cutanate. Tamponează coşurile sau bubiţele cu soluţii astringente şi antibacteriene. Stoarcerea coşurilor este extrem de periculoasă; foarte uşor, coşul respectiv se infectează, bacteriile migrează în alţi pori, iar semnele lăsate de această agresiune se transformă în pete greu de îndepărtat! Acordă câteva minute acestor produse să acţioneze înainte să aplici machiajul. Aplică un fond de ten sau o pudra compactă antibacteriană şi nimic nu mai este la vedere; în schimb, produsele speciale vor acţiona că un tratament pentru reducerea imperfecţiunilor.

Seara este momentul potrivit, de asemenea pentru a-ţi îngriji tenul cu probleme acneice. În plus, acestea sunt momente cruciale în îngrijirea tenului cu probleme. Dacă peste zi, acorzi tenului o îngrijire specială, seara adolscentele nu mai acordă aceeaşi importantă tenului şi astfel îngrijirea acestuia este destul de precară. Această este motivul care acutizează şi mai mult problemele.

Cea mai importantă etapă este demachierea, curăţarea tenului de orice urmă de fard şi murdăria strânsă peste zi. Foloseşte loţiuni fără grăsime, speciale pentru tenul cu acnee, sau apă micelara, cu o acţiune blanda asupra pielii. După ce te-ai asigurat că tenul este perfect curat, îndepărtează orice urmă de demachiant cu un jet de apă şi usucă pielea prin tamponare cu un şervet.

Îngrijirea tenului accneic

  1. Faţa NU se şterge energic, ci se tamponează uşor, mai ales dacă există pustule; dacă pustulele se rup, conţinutul se împrăştie pe faţă, determinând apariţia de noi leziuni; De exemplu, acest lucru se poate produce în timpul bărbieritului la bărbaţi, astfel că în perioadele cu leziuni inflamate este recomandată utilizarea aparatelor de ras de unică folosinţă.
  2. Excesul de îngrijire poate fi la fel de periculos ca şi lipsa ei, fiind o cauza frecvenţa de agravare a acneei. Curăţarea excesivă a sebumului, duce la producerea unei cantităţi de sebum şi mai mare, deoarece glandele sebacee încerca să facă faţă ritmului în care este îndepărtat acesta. Utilizarea substanţelor abrazive de tip gomaj în timpul perioadelor inflamatorii este contraindicată.
  3. Pustulele nu se storc/sparg, stoarcerea acestora se face doar în cabinetul cosmetic, astfel, împiedicându-se extinderea infecţiei şi în alte regiuni ale fetei.
  4. În cazul în care acneea se găseşte pe spate, braţe, decolteu, evitaţi folosirea obiectelor vestimentare sintetice sau prea strâmte, Este foarte important să nu se atingă faţă cu mâinile, părul, telefonul, fulare, eşarfe, pulovere cu guler înalt.
  5. După spălarea fetei, aceasta se va şterge doar cu prosope de hârtie de unică folosinţă, prin tapotare, fără a agresa ţesutul. Nu este recomandată folosirea prosoapelor de bumbac sau orice alt material, deoarece acestea pot conţine praf sau diferite tipuri de bacterii care pot să agraveze infecţia. De asemenea, în perioada tratării, este recomandată că pernă pe care dormim noaptea să fie cât mai curată, eventual învelită cu tifon steril, pe care îl schimbăm în fiecarea seară.
  6. După spălarea fetei, aceasta se va şterge doar cu prosope de hârtie de unică folosinţă, prin tapotare, fără a agresa ţesutul. Nu este recomandată folosirea prosoapelor de bumbac sau orice alt material, deoarece acestea pot conţine praf sau diferite tipuri de bacterii care pot să agraveze infecţia. De asemenea, în perioada tratării, este recomandată că pernă pe care dormim noaptea să fie cât mai curată, eventual învelită cu tifon steril, pe care îl schimbăm în fiecarea seară.

Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha