Îngrijirea părului gras

Ingrijirea parului gras


Întotdeauna ştim că prima impresie este cea mai importantă. Ce ne facem totuşi când avem un par gras şi nu mai putem scapa de el ? Ei bine, părul gras poate da uneori senzaţia de neîngrijire. Totuşi, posesoarele unui par gras nu înseamnă neapărat că sunt neîngrijite sau că nu au grijă de acest aspect. Părul gras este o problema care apare de multe ori în rândul femeilor, iar acest lucru nu li se datorează. Pentru că foarte multe persoane se confruntă cu această problema, astazi vom discuta despre combaterea şi miturile în legătură cu inesteticul par gras.

În primul rând, există un mit care spune că mâncând alimente grase, părul va avea aceeaşi textura. Ei bine, nimic nu poate fi mai neadevărat decăt asta. Nu există niciun fel de dovadă plauzibilă care să ateste acest mit.

În schimb, există o cauza mult mai plauzibilă care se referă la moştenirea genetică. Da, dacă mama, tata, bunica au avut aceeaşi problema cu părul, e foarte probabil că şi tu să o mostenesti. Nu este totuşi o problema atât de mare dacă foloseşti nişte produse profesionale de calitate.

De asemenea, ceea ce nu ştiu oamenii este faptul că sebumul provine de la nivelul scalpului care este acoperit de glande sebacee. În realitate, sebumul nu este deloc «de speriat » pentru că procesul este absolut normal şi are rolul de a hidrata scalpul. Putem spune că este o adevărată problema atunci când intervin schimbări hormonale şi luăm anumite medicamente.

Întreţinerea părului gras

De regulă, persoanele care un par drept şi subţire sunt predispuse la apariţia părului gras, în timp ce părul bogat şi creţ nu se confruntă atât de mult cu această problema. Nici fericitele cu o podoabă creată nu sunt ferite de "blestemul" sebumului, însă cel mai probabil acest segment de persoane au un fir de par mai gros, ceea ce le maschează oarecum această mică problema. Eh, pentru restul, adică cele lovite de furia sebumului, există câteva secrete care pot preveni hipersecretia de uleiuri naturale ale pielii şi care conferă un aspect proaspăt podoabei capilare.

Foloseşte produse de calitate, şampon pentru par gras şi masca cu acelaşi scop. De exemplu îţi poţi achiziţiona un kit pentru volum şi strălucire Big Shot de la glemis. Aceste produse nu doar că te vor ajută să combaţi problema părului gras, însă îl va face să arate mult mai bine, mai strălucitor, mătăsos şi plin de volum.

Optează pentru balsam de par mai puţin cremos, mai light pentru a nu încarcă textura părului. De asemenea, nu uită să masezi scalpul cu mişcări blânde , fără să agresezi pielea şi astfel să stimulezi secreţia de sebum. În plus, foloseşte un pieptene cu dinţi rari în locul periilor de coafat şi clăteşte foarte bine părul după ce te speli.

De asemenea, pentru a combate această problema poţi să apelezi şi la remedii naturiste. De exemplu, îţi poţi clăti părul cu apă şi oţet sau cu zeamă de lămâie. Aceste trucuri te vor ajută să scapi de părul gras pentru că îndepărtează sebumul.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha