Îngrijeşte-ţi părul în funcţie de nevoile lui!

Îngrijeşte-ţi părul


Există mai multe tipuri de par şi fiecare dintre ele au nevoi special, aşa că, pe lângă îngrijirea cu tratamente profesionale este foarte important să apelaţi şi la anumite ingrediente naturale pentru a va bucură de un par senzaţional şi frumos. Produsele de par pe baza de ingrediente naturale sunt cele mai potrivite. Sunt prezente sute de ingrediente în natură, care pot fi utilizate în compoziţia produselor de par. Acestea ajută podoabă capilară să-şi recapete sănătatea şi frumuseţea. Mai jos, am enumerat câteva dintre acestea.

Par uscat şi fragil

Părul uscat şi fragil are nevoie în primul rând de hidratare şi îngrijire. Odată cu vara el are nevoie de şi mai multă atenţie deoarece soarele şi umiditatea sunt consideraţi cei mai mari duşmani ai cuticulelor părului şi cauzează multe neplăceri la nivelul părului precum vârfurile deteriorate, părul uscat, creţ sau fragil. Un par sănătos trebuie să aibă un gras de 10% umiditate, însă în acest caz uscătorul de părul sau orice tip de aer cald nu trebuie să interacţioneze cu părul. Părul uscat este, de obicei, simptomul expunerii la mediul înconjurător nefavorabil sau al producţiei inadecvate de sebum. Sebumul este secretat de glandele sebacee aferente foliculilor de par. Producţia necorespunzătoare a acestora are că rezultat scalpul gras sau uscat. Vremea umedă, căldură excesivă stimulează activitatea glandelor sebacee şi părul devine grăsos. Temperaturile scăzute şi umiditatea scăzută încetinesc producţia de sebum, iar în combinaţie cu vântul părul va fi excesiv de uscat. 90% dintre oameni suferă de par uscat fragil sau creţ, deoarece acesta este insuficient hidratat. Există o idee preconcepută conform căreia părul unei persoane este uscat pentru că suferă de un deficit de uleiuri naturale. Se spune că perierea viguroasă a părului de cât mai multe ori cu o perie naturală sau aplicarea de tratamente cu uleiuri fierbinţi vor hrăni părul. Totuşi prin aceste acţiuni calitatea firului de par nu se va îmbunătăţi într-un mod semnificativ, iar abuzurile asupra acestuia pot avea inclusiv consecinţe negative.

Hidratarea este primul factor de care trebuie să ţineţi cont în cazul în care aveţi părul uscat şi fragil. Pentru că părul să devină mai matatos şi uşor de pieptănat, se vor adaugă şase picături de ulei de lavandă, dafin şi lemn esenţial de santal (din fiecare tip câte şase picături) la 150 grame de ulei de susan sau soia. Pentru aplicarea acestei compoziţii pe scalp se va folosi un tampon de bumbac. Apoi se va înfăşură părul într-un prosop şi se vor lasă uleiurile să acţioneze şi să pătrundă în firul de par, timp de aproximativ 15 minute. Părul se va spală normal cu şampon. Alternativ se pot folosi seminţe de în care au un rol hidratant excelent. Uleiul de argan este un ulei natural derivat din argan, o plantă indigenă din Maroc. Se consideră că acesta este unul din cele mai bune tratamente disponibile pentru hidratarea părului, fiind absorbit rapid şi oferind acestuia o strălucire imediată. Dacă alături de ulei de argan se adaugă extract de seminţe de cânepă şi dimeticona, beneficiile nutritive asupra firului de par sunt multiple, părul nu se va mai încreţi şi va fi proteja împotriva deteriorării provocate de căldură din timpul coafatului. Indicat ar fi că înainte de styling să se folosească produse care au rolul de a hrăni firul de par: gel sau crema reparatorie, balsam, etc. Foloseşte kitul mare pentru par normal sau uscat – Il Salmone Milano – Alfaparf Milano care este disponibil cu 7% reducere la achiziţionarea kitului. Acesta conţine un şampon pentru par normal sau uscat – Glorious Shampoo – Il Salone cu rol de hidratare până în profunzine a firului de par, balsamul pentru par normal sau uscat – Epic Conditioner – Il Salone şi masca pentru par normal sau uscat – Iconic Cream – Il Salone – Alfaparf Milano. Atât masca, cât şi balsamul sunt tratamente ce infuzează sănătatea părului, oferindu-i prospeţime şi fineţe.

De asemenea, uleiul de jojoba este foarte potrivit pentru îngrijirea părului uscat deoarece imită proprietăţile naturale ale sebumului şi este folosit deseori în compoziţia produselor pentru curăţarea şi hidratarea părului. Considerat eficient dacă este adăugat în produsele de spălare şi curăţare a părului în formă să pură, uleiul de jojoba hrăneşte şi asigura umiditatea necesară firului de par.

În plus, uleiul de emu a fost folosit mulţi ani de către australieni deoarece hidratează părul în profunzime, în mod natural. Se găseşte, de obicei, în compoziţia celor mai bune şampoane şi balsamuri, dar poate fi utilizat atât separat cât şi alături de vitamina E, că tratament de par. Are calităţi antifungice şi antibacteriene şi este deseori folosit pentru tratamentul psoriazisului scalpului, eczemelor, iritatiilor şi inflamatiilor.

Vârfuri despicate

Vârfurile despicate pot fi tratate cu produse cosmetice profesionale, dar şi cu remedii naturale. Vârfurile despicate sunt o mare problema, mai ales iarnă, când părul este expus condiţiilor meteo extreme şi devine şi mai fragil şi uscat. Vezi cum scapi de vârfuri despicate peste noapte. Masajul cu uleiuri naturale, cum ar fi uleiul de măsline, ulei de cocoş, ulei de migdale, ulei de argan sau de jojoba face mult bine firului de par. Nu numai că rezolva rapid problema vârfurilor despicate, dar ajută şi la regenerarea podoabei capilare, asigura un aport de antioxidanţi şi vitamine care întăresc firul de par. Extractul de aloe vera este foarte bun pentru părul cu vârfuri despicate. Are proprietăţi antiseptice, este plin de antioxidanţi greu de obţinut din alte produse şi repara vârfurile despicate. Aplică gelul de aloe vera pe firele de par şi lasă să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte părul cu apă călduţă. Repetă procedeul de două ori pe săptămâna şi vârfurile despicate vor rămâne o amintire. Frunzele de schinduf amestecate cu iaurt fac adevărate minuni cu părul deteriorat şi cu vârfuri despicate. Fă o pastă din frunzele plăntuţei (poţi să cumperi seminţe sau germeni gata încolţiţi şi să o creşti în ghiveci) şi amestecă cu puţin iaurt natural. Aplică pastă pe părul dteeriorat şi lipsit de strălucire şi lasă să acţioneze circa 10 minute. Clăteşte bine cu apă şi şamponul tău obişnuit, apoi aplică o masca sau un balsam hrănitor şi gata, ai scăpat de vârfurile despicate rapid şi fără efort.

Ca şi produse profesionale potrivite pentru tratarea vârfurilor despicate, recomandăm kitul reparator – Keune, disponibil cu 20% discount. Kitul este format din 4 produse: un şampon reparator – Repair Shampoo Keune, un balsam reparator – Keune Repair Conditioner, tratamentul reparator – Keune Repair Treatment şi serul pentru vârfuri despicate Keune Hair Beauty. Aceste produse hidratează în prunzime atât lungimea cât şi vârfurile degradate şi deteriorate, ofeirnd părului supleţe şi delicateţe.

Par fără volum

Eşti una dintre posesoarele unui par lipsit de volum? Cu siguranţă te-ai plictisit de părul lipsit de volum care se lipste de cap şi nu vrea să aibă absolut nicio textura. Ei bine, dacă te confrunţi cu această problema va trebui să foloseşti corect produsele de styling. Produsele de styling sunt esenţiale dacă ai un par lipsit de volum şi vrei să-i dai viaţă. Nu ar trebui să-ţi lipsească niciodată din baie spumă pentru volum şi fixativul. Un pumn de spumă ar trebui să-ţi ajungă pentru a crea volum la baza firului de par. Dacă aplici prea mult produs, rişti să obţii un par lipicios şi aspru. Un truc eficient pentru a obţine volum este să împingi cu degetele baza firelor de par în sus. Pentru a fixă coafură, foloseşte fixativ sau lac de par. Pentru un efect optim, pulverizează produsul la rădăcini, sub şuviţele de par.

De asemenea, usucă corect părul şi fă-I bucle deoarece acesta este modul care te va ajută să ai un par uimitor. Modul în care îţi usuci părul contează foarte mult în obţinerea volumului dorit. Nu este indicat să-l usuci cu capul în jos, deoarece părul se încâlceşte, iar volumul nu rezistă. Cel mai bine este să-l usuci în răspăr, adică în direcţia opusă creşterii firelor, înclinând capul într-o parte şi în altă. Alternează aerul cald al foehnului cu aerul rece. În acest fel, volumul va rezistă mai mult. Odată ce părul este uscat, aplică spumă pentru volum la rădăcini, apoi fă-ţi bucle mari cu ajutorul unei perii rotunde.

În plus, tunsoarea bob te poate ajută foarte mult deoarece conferă volum de fiecare dată când îţi coafezi părul. Nu uită niciodată de spumă şi fixative pentru că vor aduce textura firelor de par. Foloseşte kitul format din balsam + fixative XF + spumă – Magnified – Volume – CHI, cu 15% reducere. Kitul conţine o spumă pentru volum Magnified Volume Spray Foam CHI, potrivită pentru toate tipurile de par, în special pentru cel lipsit de volum. De asemenea, balsamul pentru volum Magnified şi fixativul de par Magnified Volume Extra Firm Finishing Spray sunt produse care lupta împotriva umidităţii şi oferă un volum incredibil firului de par.

Par vopsit

Spre deosebire de părul natural, părul vopsit are nevoie de alte tipuri de îngrijire. El are în structura lui substanţe chimice, aşa că va trebui să îl tratezi corespunzător. Îţi doreşti că părul tău să arate mai mult timp că şi cum ar fi proaspăt vopsit? Învaţă cum să îl îngrijeşti şi află câteva trucuri care te vor ajută să îi păstrezi culoarea vie şi strălucitoare.

  • În primul rând, nu te spala niciodată pe par în ziua în care îţi vopseşti părul. Lasă-ţi părul nespălat cel puţin o zi înainte de a te vopsi. În acest fel scalpul produce uleiurile sale protectoare şi se pot preveni iritatiile.
  • Apoi, nu folosi deloc şampon după ce îţi vopseşti părul. Lasă-ţi părul nespălat cel puţin o zi înainte de a te vopsi. În acest fel scalpul produce uleiurile sale protectoare şi se pot preveni iritatiile. Foloseşte şampon şi balsam pentru par vopsit Produsele special concepute pentru părul vopsit sunt mult mai delicate decât cele obişnuite, iar folosirea lor regulată ajută la păstrarea culorii cât mai mult timp.
  • Apa fierbinte nu trebuie să aibă niciodată contact cu părul sau pielea ta. Experţii sunt de părere că apă fierbinte estompează culoarea părului, în timp ce apă rece ajută la păstrarea ei cât mai mult timp. Dar pentru că nu este recomandat pentru sănătatea ta să te speli pe cap cu apă rece, combin-o astfel încât să fie călduţă.
  • Şi aerul fierbinte dăunează culorii. Aerul fierbinte poate determina oxidarea culorii, făcându-ţi părul să pară lipsit de strălucire şi aspru. Încearcă să foloseşti uscătorul de par cât mai rar posibil. Pentru a-ţi usca părul, şterge-l bine cu un prosop, fără a-l freca.
  • Aerul fierbinte poate determina oxidarea culorii, făcându-ţi părul să pară lipsit de strălucire şi aspru. Încearcă să foloseşti uscătorul de par cât mai rar posibil. Pentru a-ţi usca părul, şterge-l bine cu un prosop, fără a-l freca.
  • Balsamul este foarte important pentru părul vopsit. Vopseaua de par poate conţine substanţe chimice care afectează structura firului de par, conducând la degradarea şi ruperea acestuia. Folosirea regulată a balsamului poate preveni degradarea părului.
  • În funcţie de produsul folosit pentru colorare, părul vopsit are nevoie de mici retuşuri după o anumită perioada de timp. De exemplu, părul colorat cu vopsele semipermanente are nevoie de retuşări o dată la şase sau opt săptămâni. În cazul vopselelor permanente, recolorarea se face o dată la patru sau şase săptămâni. Blondele sunt nevoite să îşi coloreze rădăcinile la două sau patru săptămâni.
  • Se ştie că roşcatele au cele mai mari probleme cu păstrarea culorii părului, şi asta pentru că roşul aprins îşi pierde cel mai repede strălucirea şi culoarea părului devine ştearsă. Dacă îţi doreşti că părul tău să arate mai mult timp că şi cum ar fi proaspăt vopsit, nu alege nuanţele de roşcat.
  • Şi razele soarelui au un efect negativ asupra culorii părului tău. În special vara, când soarele este foarte puternic, trebuie să foloseşti un balsam leave-în sau un şampon special cu factori de protecţie UV.
  • Taie-ţi vârfurile cel puţin o dată la două luni. Cu timpul, părul se degradează şi vârfurile despicate fac că părul să arate decolorat şi lipsit de strălucire.

Aşadar, respectând aceste reguli vei putea să îţi îngrijeşti părul în funcţie de nevoile sale. Alege produsele potrivite pentru problema părului tău şi caută să îi oferi întotdeauna ceea ce are nevoie pentru a obţine un aspect de par sănătos şi plin de vitalitate.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha