Cuperoza rozacee - tratamente şi sfaturi

Cuperoza rozacee - tratamente


Cuperoza rozacee este o afecţiune despre care oamenii au concepţii eronate vis-a-vis de tratarea ei sau etiologiei sale. Aceste concepţii eronate se datorează mai ales informaţiilor legate de rozacee şi metodele folosite care nu au întotdeauna eficientă scontată şi astfel rozaceea se transformă în ani buni de frustrare pentru persoanele care o au. De multe ori, pacientul îşi caută singur soluţii pentru problemele lui sau migrează de la un dermatolog la altul căutând cel mai bun tratament pentru afecţiunea de care suferă. Un procent mare al pacienţilor cumulează multe informaţii legate de cauza afecţiunii, majoritatea cazurilor au simptome asemănătoare, însă acest lucru nu înseamnă neapărat că se cunoaşte cauza sau etiologia afecţiunii şi de aici problema instaurării unui tratament corespunzător.

Rozaceea este o problema dermatologică întâlnită destul de frecvent în rândul oamenilor. Un studiu statistic care a fost efectuat în 2010 a arată că mai mult de 45 de milioane de persoane suferă de rozacee, 16 milioane fiind de origine americană. Debutul bolii este cuprins de obicei între 30-50 de ani, fiind mai frecvenţa la femei decât la bărbaţi şi se caracterizează în principal prin apariţia unor leziuni cutanate eritematoase (flush) localizate predominant la nivelul fetei şi poate fi însoţită de o serie de semne clinice generale ce includ: telangiectazii (dilatări permanente mov-roşiatice a unor vase de sânge mici) erupţii papulopustuloase inflamatorii (asemănătoare celor din acneea juvenile vulgară).

Leziunile apar în mod în special la nivelul obrajilor, nasului, frunţii şi mai rar pe gât, torace, urechi sau scalp. Trebuie să menţionăm de asemenea că rozaceea este mult mai frecvenţa în rândul caucazienilor, sau persoanelor cu tenul deschis la culoare, fiind considerată o boală cronică cu acutizări şi perioade asimptomatice, care nu are deocamdată nici un tratament curativ. De asemenea, este important să ştim că rozaceea nu este o boală contagioasă şi nu poate fi transmisă de la o peroană la altă prin contact direct sau aerogen.

Ei bine, aceste firişoare roz sau roşiatice apar de regulă în jurul obrajilor, nărilor, a bărbiei, pe gât sau piept şi sunt cauzate de dilatarea ireversibilă a unor vase de sânge. De regulă, diferenţele de temperatura, alimentaţia nesănătoasă sau chiar stresul conduc spre producerea acestei afecţiuni.

Cuperoza este o problema care debutează în jurul vârstei de 20 de ani şi are nevoie de îngrijire constanţa şi de sfaturile dermatologilor. Totuşi, înainte că această să evolueze, există anumite principii care va pot ajută să o preveniţi.

Produsele potrivite la locurile potrivite. Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să foloseşti anumite produse care nu erau destinate tipului tău de piele. Din comoditate sau grabă, ai ales să foloseşti cremele nepotrivite. Ei bine, dacă vrei să previi cuperoza va trebui să nu foloseşti niciodată creme care au în compoziţie ulei de eucalipt, acid salicilic, mentol, ulei de cuişoare sau creme parfumate. Toate aceste ingrediente te vor afecta foarte mult, iar aspectul tenului tău va fi vizibil înrăutăţit.

Pentru tenul care are cuperoza trebuie folosite în principal cosmetice naturale pe baza de minerale şi uleiuri naturale. Alege mereu cele mai bune produse care să nu conţină ingredientele care sunt nerecomandate acestui tip de ten. Oricum cea mai bună gama de cosmetice o alegi din experienţă pentru că sunt produse care îţi fac bine, după cum vei observă singură, şi vei elimina produsele care îţi fac rău.

Alege crema 1006 hidratantă MILLE MARIA GALLAND, o crema de lux, delicată şi cu efect pe termen lung. Această crema oferă protecţie intensivă a celulelor făcând pielea să strălucească de frumuseţe. Conţine hidra-complexul CP-ADN, complexul de perle minerale organice veritabile, extract de micro-alge, squalane de măslin, unt de sheâ şi ADN de sodiu, ceea ce oferă pielii hidratare la maximum, stimulând funcţia celulelor şi rezistenţă pielii. În plus, uleiul de rodie previne oxidarea naturală, captând radicalii liveri şi prevenind îmbătrânirea prematură.

Curăţirea corespunzătoare a tenul. Ai tot auzit că tenul trebuie să fie curăţat cu deosebită atenţie, cu atât mai mult când suferi de cuperoza sau vrei să o previi. Pielea afectată de cuperoza şi de acnee rozacee trebuie să rămână foarte bine hidratata, pentru că are o accentuată tendita de a se usca. Tenul suferind trebuie păstrat cât se poate de curat, iar pentru asta foloseşte săpunuri grase, organice şi soluţii de demachiere pe baza de uleiuri naturale. Apă simplă este cea mai bună soluţie. Nu aplică soluţii abrazive, nu-ţi freca pielea şi foloseşte mereu prosoape de unică folosinţă pentru a-ţi şterge faţă.

Protecţia solară. Cu siguranţă, orice tip de ten are mare nevoie de protecţie solară deoarece, aşa cum ştim, soarele este primul inamic al pielii. Tenul care are cuperoza nu trebuie expus la soare, iar cremele de protecţie solară sunt obligatorii tot timpul anului. Foloseşte creme pe baza de oxid de zinc care previne iritatiile şi mâncărimile.

Aşadar, pielea ta are nevoie de o mare protecţie solară, iar recomandarea specialiştilor este crema solară cu SPF 50 pe timp de vara. Alege crema de faţă cu SPF 50 Anti-Age Sun Cream SPF - 50 Bruno Vassari. Această crema este protectoare anti-age, special conceput pentru pielea reactivă la soare, pentru pielea sensibilă şi indicată în primele zile de plajă pentru pielea deschisă la culoare.

Ceai verde. Ceaiul verde este o minune pentru organism, atât pentru sănătatea interioară, cât şi pentru sănătatea exterioară. Dacă suferi de cuperoza sau este predispusă, ceaiul verde va fi cel mai puternic aliat. Ceaiul verde are proprietăţi antiinflamatorii. Ceaiul verde nu este util doar dacă îl bei, ci şi sub formă de comprese.

Ceaiul verde reduce iritatiile, mâncărimile şi estompează foarte eficient aspectul tenului care are cuperoza. În paralel trebuie spus că hidratarea foarte bună este unul din secretele care pot ţine cuperoza suc control. Un al doilea mare aliat este vitamina C, de preferat din legume cu frunze verzi sau din suplimente nutritive. Vitamina C are calitatea de a întări peretele capilarelor şi al vaselor de sânge mici ceea ce este un imens beneficiu pentru pielea care are cuperoza.

Aşadar, ţinând cont de toate aceste sfaturi, cu siguranţă vei reuşi să scapi de cuperoza rozacee sau chiar să o previi. Ai grijă de tenul tău înainte de toate!


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha