Tocurile înalte pot fi cele mai bune prietene ale doamnelor și domnișoarelor atunci când vine vorba despre a arăta mai bine, a avea piciorul mai frumos și mai subțire și despre a părea mai înaltă. Cu toate aceste, mersul pe jos pe tocuri poate fi destul de dificil dacă nu ești obișnuită să porți tocuri, însă acesta nu trebuie să reprezinte un impediment pentru nimeni pentru că acest obicei se învață exersând. Însă ce ne facem atunci când mergem prea des pe tocuri și avem parte de niște călcâie uscate și crăpate? Având în vedere că picioarele reprezintă un semn al îngrijirii și al atenției față de propriul corp, călcâiele au nevoie de mai multă atenție pentru că din zona respectivă lipsesc uleiurile din glande, iar uscarea nu face altceva decât să ducă la crăparea călcâielor.
Lipsa hidratării, supraexpunerea la poluare sau unele afecțiuni medicale, cum ar fi psoriazisul, eczemele, diabetul sau tiroida pot duce la crăparea și uscarea excesivă a călcâielor.
Tratamente naturale pentru călcâie frumoase
Problema călcâielor uscate și crăpate se poate soluționa cu ajutorul unor ingrediente simple, care se găsesc chiar și în propria casă. Mai jos, aveți câteva exemple care v-ar putea ajuta.
- Tratament cu lămâie, sare, glicerină și apă de trandafiri
- Tratament cu ulei vegetal
- Tratament cu banană și avocado
- Tratament cu parafină naturală și muștar sau ulei de cocos
- Tratament cu miere
- Tratament cu ulei de măsline
- Tratament cu ulei de cocos
- Tratament cu bicarbonat de sodiu
- Tratament cu oțet de mere
- Tratament cu unt de shea
Într-un recipient cu apă călduță, se adaugă puțină sare, 10 picături de suc de lămâie, o lingură de glicerină și o lingură de apă de trandafiri. Se înmoaie picioarele timp de 15-20 de minute în acest amestec, iar cu ajutorul unei pietre ponce se freacă călcâiele. Puteți lăsa să acționeze pe tot parcursul nopții acest tratament, așa că vă puteți lua niște șosete în picioare, iar a doua zi, dimineață, spălați cu apă călduță. Acest proces se repetă câteva zile, până când călcâiele vor arăta mai bine.
Se spală picioarele și se usucă complet folosind un prosop curat, iar apoi se aplică puțin ulei pe părțile crăpate ale picioarelor. Purtați o pereche de șosete mai groase pe timp de noapte, iar a doua zi se spală picioarele. Acest tratament se face în fiecare zi înainte de a merge la culcare. Cum funcționează acest proces? Ei bine, grăsimile vegetale hidrogenate au rolul de a hrăni pielea și de a vindeca călcâiele crăpate.
Amestecați o banană coaptă cu jumătate de avocado până când se obține o pastă. Aplicați acest amestec pe călcâie și picioare și lăsați-l să acționeze aproximativ 15-20 de minute, iar apoi îndepărtați-l cu apă călduță. Se poate repeta această mască zilnic, până când călcâiele vor deveni mai fine.
Se amestecă puțină ceară cu muștar sau puțin ulei de cocos și se încălzește acest amestec într-o tigaie până când se topește în mod corespunzător. Apoi, se lasă să se răcească la temperatura camerei și se aplică amestecul pe picioare. Pentru cele mai bune rezultate, acest amestec se poate aplica înainte de a merge la culcare, folosind niște șosete în picioare. Dimineața se spală picioarele, astfel încât, acest amestec se poate realiza cam de două ori pe săptămână. Parafina este un emolient natural, ceea ce va duce la vindecarea călcâielor crăpate, însă, aveți grijă să nu folosiți niciodată ceara atunci când este fierbinte.
Amestecă o cană de miere cu o jumătate de găleată de apă și înmoaie picioarele în acest amestec timp de 15-20 de minute, iar cu ajutorul unei periuțe, exfoliați călcâiele pentru ca acestea să devină moi și fine. Mierea este considerată un antiseptic natural ce duce la vindecarea leziunilor, iar proprietățile sale calmante ajută la revitalizarea pielii.
Aplicați puțin ulei de măsline cu ajutorul unui tampon din vată și masați circular călcâiele timp de 10-15 minute, apoi încercați să purtați o pereche de șosete groase timp de o oră și după spălați picioarele cu apă călduță. Se poate repeta în fiecare zi acest tratament. Uleiul de măsline are proprietăți nutritive și este un bun vindecător pentru că pielea va deveni mai netedă, mai moale și mai suplă.
Se aplică uleiul de cocos pe călcâie, se masează aproximativ 5 minute, iar apoi lasă-l să acționeze câteva ore sau pe tot parcursul nopții, însă nu uita să-ți iei o pereche de șosete în picioare. A doua zi, spălați picioarele cu apă călduță. Repetați acest tratament câteva zile până când picioarele încep să devină mai fine. Uleiul de cocos are proprietăți hidratante pentru piele, vindecă pielea uscată și îndepărtează celulele moarte, astfel că este perfect pentru tratarea călcâielor uscate.
Într-un vas se adaugă bicarbonatul se sodiu, se amestecă bine până când se dizolvă și se înmoaie picioarele în acest amestec pentru 10-15 minute. De asemenea, folosiți o piatră ponce pentru a exfolia călcâiele, iar după clătiți cu apă călduță. Acest proces se poate realiza de două ori pe săptămână, astfel că bicarbonatul este un exfoliant utilizat în mod frecvent pentru îndepărtarea celulelor moarte și datorită proprietăților sale antiinflamatoare, acesta tratează pielea.
Într-un recipient mai mare, se adaugă 3-4 pahare de oțet, iar apoi se înmoaie picioarele în acest amestec pentru aproximativ 10 minute și folosiți piatra ponce pentru a elimina pielea moartă. Acizii ușori din oțet înmoaie pielea moartă și uscată, iar prin exfoliere, aceasta devine mai sănătoasă și mai proaspătă.
Aplicați unt de shea pe picioare și masați timp de un minut sau două, astfel încât acesta să se absoarbă cu ușurință și se lasă să acționeze pe tot parcursul nopții. Acest proces se repetă câteva nopți consecutive pentru a avea parte de călcâie fine și sănătoase. Untul de shea este cunoscut pentru proprietățile sale hidratante și hrănitoare și de asemenea, posedă proprietăți curative, îmbunătățind diverse afecțiuni ale pielii datorită conținutului de vitamina A și vitamina E.
Dacă aveți grijă așa cum se cuvine de călcâie, acestea s-ar putea vindeca în aproximativ 7-14 zile, însă acest lucru depinde foarte mult și de cât de tare sunt afectate călcâiele. Există mai multe modalități de vindecare, însă unele dintre cele mai eficiente modalități sunt: păstrarea picioarelor foarte bine hidratate, evitarea expunerii la poluare, masajul picioarelor cu uleiuri naturale, precum și exfolierea acestora.
Sfaturi pentru a avea picioare frumoase
Dacă vrei ca picioarele tale să arate bine în orice pereche de pantofi, atunci nu ezita să le îngrijești așa cum trebuie. Mai jos ai câteva sfaturi care ți-ar putea fi de folos.
- Înmoaie picioarele în apă așa cum spuneam și mai sus, folosind în același timp și un ceai negru. Ține picioarele în acest amestec timp de 10-15 minute și folosește și o piatră ponce pentru a exfolia pielea, iar după acest proces, nu uita de crema hidratantă.
- Folosește o cremă hidratantă – după exfoliere, este recomandat să aplici o cremă hidratantă care să înmoaie pielea.
- Ai grijă de igiena picioarelor – Este recomandat să folosești încălțări în care piciorul poate respira, șosete curate, iar dacă ai probleme cu transpirația picioarelor, folosește un spray pe bază de clorură de aluminiu hexahidrat. Dacă însă călcâiele sunt destul de afectate, consultă un medic dermatolog.
- Protejează picioarele – Mai ales dacă stai mult în picioare și te expui și razelor solare, nu uita să folosești creme cu protecție solară și pentru picioare, iar pentru a avea mai mare comoditate, poți folosi branturi în pantofi, care ajută foarte mult dacă stai mult în picioare.
Așadar, poți avea parte de picioare și călcâie frumoase doar prin urmarea sfaturilor de mai sus, însă dacă problema este mai gravă, nu ezitați să apelați la un medic specialist. În cazul în care vreți să optați pentru produse profesionale de cea mai bună calitate, accesați site-ul Glemis.ro pentru că aici, vă veți putea alege produsele care vi se potrivesc de la brand-urile favorite.