Cum recomanda specilistii sa iti stilizezi sprancenele !

Stilizarea sprincenelor


Toate femeile apelează la tot felul de trucuri pentru a fi cât mai frumoase. Pentru acest lucru ele apelează la tehnici de machiaj. Totuşi, înainte de a începem un machiaj, ar trebui să ştim să ne îngrijim cât mai bine faţa pentru că micile detalii completează şi fac întreaga diferenţa între femeile aranjate corespunzător şi cele mai puţin cunoscătoare. Se spune că look-ul ochilor reprezintă cartea de vizită a personalităţii, aşa că aspectul sprâncenelor este extrem de important.

Totuşi, indiferent de tendinţele care se propun în materie de beauty, întotdeauna femeile trebuie să ştie să aleagă ceea ce li se potriveşte. Pensatul a reprezentat o preocupare generală încă din perioada egipteană, atunci când kajalul era folosit pentru machiajul ochilor iar cărbunele pentru accentuarea sprâncenelor. Secolul XX ne propune un amalgam de stiluri, de la sprâncenele extra-subţiri a la Marlene Dietrich până la febra Working Girl dictată de Brooke Shields, modă haotică a nemuritorului Studio 54 sau non-conformismul unor stilişti sau modele ce promovează dispariţia totală sau oxigenarea sprâncenelor. În 2017, sprâncenele se îndreaptă mai mult că niciodată către o epopee a naturalului, probabil a două sau a treia oară în istoria omenirii când se renunţă la prelucrarea acestora. În 2010 tendinţele promovează naturaleţea. Formele sunt simple, aproape deloc stilizate. Despre propunerile pentru sprâncene de pe catwalk nu sunt multe de spus: extremităţile deloc prelucrate colaborează cu formă groasă a sprâncenelor aşa cum a fost propusă de designeri pentru acest an. Dacă eşti adeptă înfocată a tendinţelor, nu ai mult de lucru la capitolul pensat în acest sezon.

În continuare vom discuta despre sfaturile recomandate de către profesionisiti pentru a obţine un look senzaţional. Iată cele mai importante trucuri de care trebuie să ţineţi cont pentru a obţine sprâncene de invidiat :

În primul rând, trebuie să ştiţi că arcuirea uşoară, tunderea sau îndepărtarea excesului sunt trucuri care rămân încă în tendinţe şi vor rămâne întotdeauna. Pensatul pleacă, bineînţeles, de la o tehnică universal valabilă: stabilirea lungimii sprâncenelor. Pentru stilizarea sprâncenelor trebuie să ţineţi cont de cele 3 linii imagini pe care specialiştii le abordează. Se trasează trei linii imaginare: A, B şi C. A este linia perpendiculară pe colţul intern al ochiului şi reprezintă punctul de start al sprâncenei. B este linia imaginară ce traversează irisul şi reprezintă punctul de start al arcuirii, iar C este linia diagonală ce uneşte nara şi colţul extern al ochilor. Acestea reprezintă, desigur, coordonatele de baza. Poţi alege să foloseşti fond de ten sau un creion alb pe firele ce nu se încadrează în liniile imaginare pentru a-ţi fi mai uşor atunci când începi pensatul propriu-zis. Îndepărtează firele de par că depăşesc aceste linii în primul rând, pentru a stabili dimensiunile exacte, în special lungimea. Fă-ţi o schemă atunci când începi arcuirea. În funcţie de linia B, decide cât de subţiri le vrei, apoi acoperă firele cu un concealer, fond de ten sau creion alb. Priveşte-te în oglindă. Eşti mulţumită de rezultat? În caz contrar, şterge produsul şi reorganizează-ţi schemă. Arcul nu trebuie să înceapă niciodată înainte de extremă irisului. În general, de la jumătate sau din extremităţi sunt direcţiile obişnuite pentru arcuire. Ţintă este un triunghi cu vârful rotunjit (pentru a evita un look superficial).

Sprâncenele se stilizează în funcţie de formă fetei.

Prima jumătate a sprâncenelor se va pieptăna în sus, cea de-a două în jos, iar vârfurile ce depăşesc baza vor fi tunse cu o forfecuţa. De ce este importantă să faci acest lucru înainte şi nu după pensatul propriu-zis? Pentru a nu îndepărta fire prea lungi, însă a căror rădăcina se află în baza sprâncenei, lăsând astfel goluri inestetice. Nu eşti adeptă tunsului? Asigura-te cel puţin că le-ai pieptănat înainte. Şi firele de deasupra sprâncenei se pot pensă, însă sub nicio formă cele care se încadrează în sprânceană, doar cele cu aspect de puf. Formă sprâncenei nu se poate desena de sus, ci numai de jos, pensatul firelor de deasupra afectând, în general, arcul natural al sprâncenelor tale.

Cel mai bine este să te pensezi după un dus prelungit sau după o baie de aburi, deschizându-ţi porii şi făcând pensatul mai puţin dureros. De asemenea, întinde pielea pe cât posibil şi aplică o loţiune tonică rece. După ce ai terminat procedura, aplică o crema cicatrizantă sau pur şi simplu o crema hidratantă.

Sprâncenele se stilizează în funcţie de formă fetei.

În cazul în care aveţi formă ovală, sprâncenele nu trebuie să fie prelucrate în mod deosebit deoarece faţă ovală este tipul ideal de faţă, aşa că nu exagera cu pensatul ci alege o formă uspr arcuită şi care respectă coordonatelor celor 3 axe. Faţă ovală se recunoaşte după fruntea mai lată decât bărbia, obrajii pronunţaţi, însă nu foarte proeminente, bărbia ovoidală de dimensiuni reduse.

Faţă rotundă se recunoaşte după aspectul relativ circular, faţă aproape de la fel de lată precum lungimea ei. În acest caz, obrajii sunt mai proeminenţi şi reprezintă punctul maxim de lăţime al fetei. În acest caz, sprâncenele trebuie se fie puţin arcuite şi alungite, fără a fi prea subţiri, conferind astfel senzaţia de lungime unei fete rotunde. Exagerează arcul şi nu îl rotunji, lasă-l ascuţit, în timp ce liniile ce formează arcul este bine să rămân drepte. Dacă ţi se pare exagerat, adopta formă propusă pentru faţă ovală, însă evita formă de sprânceană uşor rotunjită.

Faţă pătrată se recunoaşte după mandibula în colţuri, iar fruntea este destul de lată. În cazul acesta se recomandă sprâncene mai groase, pronunţate pentru a echilibra linia mandibulei. Sprâncenele pot fi colorate cu un dermatograf pentru a obţine sprâncene rotunjite sau curbate, cu o uşoară arcuită.

Faţa lungă se recunoaşte după aspectul alungit al bărbii şi al frunţii, dimensiunile dintre acestea şi pomeţi fiind relativ aceleaşi. Formă sprâncenelor trebuie să fie mai scurtă, uşor aplatizată pentru a estompa lungimea fetei.

 După stilizarea sprâncenelor, se recomandă folosirea fardurilor şi a creioanelor pentru sprâncene. Folosiţi farduri în nuanţe de maro deschis sau închis, în funcţie de culoarea ochilor. Poţi folosi creioanele pentru sprâncene de la Paese sau fardul sub formă de ceară Brow Setter Wax Shadow Light Brown.


Opinii (0)


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun
Captcha